Home Blog

Trekhaak accessoires: trekhaken uitbreiden

Gepost op 29-02-2012 door Mart in Transport, trekhaken en toebehoren
Wie een trekhaak onder zijn wagen wil (laten) monteren, kan meerdere wegen uit. Doe je het zelf of ga je langs bij een garagehouder of eerder bij een verkoper van auto-accessoires?

Montage tips

Moet de kofferruimte leeg zijn bij het plaatsen van een trekhaak?

Inderdaad, voor het monteren van de bouten en het aansluiten van de elektriciteit moeten bijna in alle gevallen de vloer- en zijbekleding uit de bagageruimte gedemonteerd worden.

Mijn auto is uitgerust met een gasinstallatie, heeft dit gevolgen voor het plaatsen van trekhaak?

In de meeste gevallen is er geen probleem. In sommige gevallen is er echter toch extra werk, zoals bij voorbeeld het verplaatsen of demonteren/monteren van leidingen en/of de tank.


Goed ingestelde hoofdsteunen voorkomt nekletsel

Gepost op 29-02-2012 door Mart in Autostoelen, Sportstoelen en gordels
Uiteraard hoop je nooit bij een kop-staart botsing betrokken te zijn. Als het noodlot dan toch toeslaat moeten de hoofdsteunen op de goed hoogte staan. Een juist ingestelde hoofdsteun voorkomt nekklachten. Lees hier hoe je jouw hoofdsteun optimaal afstelt.


Hoofdsteun auto

Uit tests van de ANWB blijkt dat veel automobilisten de hoofdsteun niet goed afgesteld hebben. Hoofdsteunen hebben als primaire taak je hoofd en nek te beschermen bij een kop-staart botsing. Bij een kop-staart botsing wordt een auto van achteren aangereden. Het hoofd zal naar achteren klappen.

Als de steun dan niet op de correcte hoogte staat kan dat wel eens vervelende gevolgen hebben. Dus stel 'm 1x goed in en als het goed is heb je er geen omkijken meer naar.


Goed ingestelde hoofdsteun voorkomt een hoop ellende!

Gasveren op je motorkap; praktisch en stijlvol

Gepost op 29-02-2012 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Wat hebben je net je motorblok schoonmaken, turbo slangen poetsen en je luchtfilter schoonmaken in gemeen? Juist, je moet er de motorkap voor openen! En dat kan ook eenvoudiger, lees maar eens...

Hoodlifts

In Amerika worden ze 'hoodlifts' genoemd.

Na het ontgrendelen van de motorkap kun je met een vinger de kap omhoog brengen.

Er zijn gasveren in verschillende sterkten, een kap van een grote Hotrod uit Amerika weegt immers meer dan een snelle hatchback. Verchroomde dempers zien er natuurlijk supervet uit!


'Hoodlifts' of gasveren zijn er voor elk autotype.

Praktische oplossing: dakkoffer

Gepost op 28-02-2012 door Mart in Transport, baggage vervoeren

Als je niet in het bezit bent van een ruime stationwagen of een busje, ben je vast wel eens tegen het probleem aangelopen dat je niet al je spullen in de auto kwijt kon. Bijvoorbeeld toen je op vakantie ging met de auto en je auto al snel vol zat met de tent, campingspullen, vishengels en strandartikelen. Of tijdens die verhuizing, waarbij je maar liefst veertig keer op en neer moest rijden om alle spullen van het oude naar het nieuwe huis te krijgen. Een dakkoffer is dan een uitkomst. 


Past bij én op je auto


Een dakkoffer, ook wel bagagebox genoemd, is een van kunststof gemaakte box die je door middel van speciale dakdragers op je auto bevestigt. Meestal kun je zo'n dakkoffer bij de fabrikant van je auto bestellen; de dakkoffer is dan qua maat en vorm perfect afgestemd op je auto.


Leer zelf driften in een driftauto op het circuit

Gepost op 28-02-2012 door Mart in Circuit en rallyrijden, rallycursus en slipcursus
Driften heeft de laatste tijd een enrome groei doorgemaakt. Vrijwel elk circuit biedt drift cursussen aan. Leer zelf de basis drift-technieken in eendag. Eind van de dag glij jij ook door de bocht als een volleerd drifter!


Driften = wagenbeheersing


Driften is die vorm van wagenbeheersing waarbij de bestuurder de achterkant van zijn auto laat uitbreken, waarna hij de wagen met opzet zo lang mogelijk dwars houdt. Je glijdt als het ware van de ene naar de andere bocht. Het is de bedoeling dat de auto niet spint. Dit unieke gevoel kun je zelf bij uitstek gaan ervaren tijdens een driftdag. Super tof!


Driften gaat makkelijk met achterwiel aandrijving.

Koelvloeistof: van groot belang voor de motor

Gepost op 27-02-2012 door Mart in Zomertips, motorkoeling
De motor van een auto wordt op twee manieren gekoeld: Via een radiateurventilator en via koelvloeistof. Deze twee werken samen. De koelvloeistof wordt door de motor gepompt om deze te koelen.


Belang van koele motor


Aan het eind van het traject gaat de inmiddels warm geworden vloeistof door de radiateur, en langs de ventilator, om weer af te koelen. Daarnaast koelt de ventilator ook zelfstandig de motor. Hij gaat daar eventueel mee door als de motor is afgezet en de bestuurder de auto heeft verlaten.

Wist je dat zodra de temperatuurmeter op circa driekwart van zijn bereik staat behoort de ventilator aan te slaan. Je hoort deze dan zoemen onder de motorkap. Slaat de ventilator niet aan, en dreigt de temperatuur te hoog op te lopen, dan loop je het gevaar van een oververhitte motor. Als het goed is zal dan het waarschuwingslampje gaan branden...

 


Heel and toe: het betere pedalen werk in de auto

Gepost op 27-02-2012 door Mart in Circuit en rallyrijden, circuitrijden en driften
Heel-and-toe wordt voornamelijk door coureurs toegepast. De rechtervoet verricht twee functies tijdens het terugschakelen: remmen én gas geven tegelijk. Hierdoor blijft de motor op toeren bij terug schakelen. Je kunt sneller optrekken vanuit de bochten, zonder toeren terugval.

 

Heel and toe voetenwerk

Heel and toe voorkomt dat er schokkend op de motor wordt afgeremd. Het terugschakel proces verloopt soepeler voor de aandrijflijn.

Door het toerental the matchen met het toerental van de aandrijflijn wordt dit bewerkstelligd.

Deze besparing gaat via de versnellingsbak en aandrijfassen die op hun beurt de wielen aandrijven.


Heel and toe: hogeschool pedalen werk!

Spatbordbeschermer: voorkomt krassen bij sleutelen

Gepost op 27-02-2012 door Mart in Auto gereedschap, autokrikken e.d.
Een spatbordbeschermer beschermt je carrosserie tijdens sleutelwerkzaamheden onder de motorkap. Over het spatbord gedeelte wordt een kleed gelegd. Dit voorkomt dat er krassen ontstaan. Er zijn diverse uitvoeringen. In dit artikel de voor en nadelen van elk type.

 

Spatbordbeschermer

Of je nu beroepssleutelaar bent of hobbyist. Een spatbordbeschermer mag niet in de garage-uitrusting ontbreken. Niets is nl. vervelender na een klus te constateren dat er werkschade is opgetreden.

Met name bij klussen direct onder te motorkap, in de motorruimte, liggen krassen op de loer. Er zijn spatbordhoezen met en zonder uitsnijding voor de wielkast.


Spatbordbeschermer: krasssen voorkomen is beter dan genezen!
Vervang standaard oliedop voor een alu-versie
Gepost op 26-02-2012 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Geef toe, die fabrieks af oliedoppen, radiatordop en accuklem zijn verre van top. Tuurlijk ze functioneren goed, maar qua look is het behelpen. Een gekleurde oliedop geeft direct meer elan!


Oliedop upgrade 


Voor alle automerken zijn er universele 'racy' oliedoppen op de markt. Over de montage kunnen we kort zijn. Oude dop er af draaien en de nieuwe er op.

Twee soorten zijn erg in trek. De gekleurde variant, rood, blauw en geel of de chromen oliedop. Deze worden uitgevoerd met een sticker van het betreffende automerk er op.


Glimmende oliedoppen maken 't geheel meer af.
Radarverklikkers en radardetectors voor in de auto
Gepost op 25-02-2012 door Mart in Autobeveiliging, Alarmen

Kent u dat? U rijdt net iets te hard of haalt bewust veilig in en...FLITS. De meeste acceptgiro's die het CJIB verstuurt, hebben betrekking op het overtreden van de maximum snelheid.

Het principe is simpel: het apparaatje zoekt constant de radiofrequenties af die door de radar worden gebruikt om de snelheid van voertuigen te meten. Doordat in het apparaatje een LED of beeper door die frequenties geschakeld wordt, weet de bestuurder dat er een snelheidsradar (met meestal een fotocamera eraan gekoppeld) in de buurt staat.  

 


Informatie over autoleningen en auto financieringen
Gepost op 25-02-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Eindelijk is het zover. U staat op het punt een nieuwe (of tweedehands) auto te kopen. De volledige kostprijs van uw wagen contant betalen lijkt u niet echt haalbaar.

Met een autolening betaalt u (een gedeelte van) uw wagen terug met maandelijkse afbetalingen. Denk er dan wel aan de juiste dagwaarde van de auto als uitgangspunt te nemen voor een auto financering.

autofinanciering: tips voor het afsluiten van een autolening.

Heeft u uw droom auto gevonden of bent u nog op zoek. Op deze pagina treft u 9 tips aan als u uw auto met een lening wilt financieren en voor auto verzekeringen bent u op tuning-gids.nl ook op het juiste adres.


Ruitensproeier vloeistof bijvullen: altijd goed zicht
Gepost op 24-02-2012 door Mart in Onderhoudsbeurt, doe het zelf
Gebruik ruitensproeiervloeistof om de ruiten optimaal te reinigen. In de 's winters gebruik je een ruitenwisservloeistof met een antivres middel erin. Je snapt wel waarom...


Ruitensproeiervloeistof

Ruitensproeiervloeistof is het goedje wat via het ruitensproeiersysteem op je ramen wordt gespoten. Je staat er niet bij stil; maar je weet wat wat je er aan hebt als het een keer op is...Zorg dus altijd dat je een jerrycan of flesjes op reserve hebt liggen. Met andere woorden: zorg dat je nooit met een (te) leeg reservoir komt te staan. Als je het goedje nodig hebt tijdens een autorit en het is opeens op wordt je zicht in plaats van beter alsmaar slechter: de ruitenwissers smeren het vuil enkel verder over het voorraam waardoor het zicht nóg slechter!



Ruitensproeier vloeistof verhoogt ook de rijveiligheid!
Voertuigcriminaliteit te lijf via microdots
Gepost op 24-02-2012 door Mart in Autobeveiliging, Alarmen

Autodiefstal is een groot probleem. In het hele land worden airbags, leren stoelen, navigatieapparatuur en koplampen gestolen.

Diefstal van voertuigen neemt af, echter het stelen van auto-onderdelen neemt opvallend toe. In sommige gevallen worden accessoires en onderdelen door autobendes op bestelling gestolen.

Microdots

Een Microdot is een microfiche plaatje met daarop een unieke code. De plaatjes kunnen aangebracht worden over alle onderdelen van een auto.


Kenteken verloren of kentekenplaat gestolen?
Gepost op 24-02-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Je loopt naar je auto en komt tot de ontdekking dat er een kentekenplaat ontbreekt. Dan ben je het kenteken verloren of het kenteken is gestolen. Als het kenteken door beschadigingen onleesbaar is geworden zul je deze moeten vervangen. Lees het stappenplan om nieuwe kentekenplaten te bemachtigen, het is eenvoudig!
Kenteken verloren

Als je één of alle twee de kentekenplaten bent verloren zul je naar een RDW erkende kentekenplaatfabrikant moeten. Hetzelfde geldt als je kenteken is gestolen. Hier worden dan nieuwe platen voor je gemaakt. Vaak kun je hier op wachten.


Kentekenbewijs

Het is niet nodig een vervangend kentekenbewijs of een nieuwe kentekencard aan te vragen.


Kentekenplaat verloren of gestolen? Hoe lang zal deze er nog op zitten?
Informatie over de goedkoopste autoverzekeringen
Gepost op 24-02-2012 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Hoe oud of nieuw uw auto ook is, een goede autoverzekering is erg belangrijk. Uw kostbare auto verdient een verzekering zonder verrassingen. En voor zo’n verzekering wilt u vanzelfsprekend niet te veel betalen.


Autoverzekering 

De autoverzekering biedt je drie dekkingsvormen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Beperkt Casco (Mini-Casco) en Volledig Casco (All Risks). Je kiest de verzekering die het beste bij jouw auto past. Als het om een dure auto gaat kan de verzekeringsmaatschappij het verplicht stellen een voertuigvolgsysteem in de auto te laten monteren


Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl