Home Blog

Siliconen slangen voor je auto kopen? Check onze tips!

Gepost op 13-05-2018 door Mart in Motortuning, Turbo en toebehoren
Silicone slangen vinden hun oorsprong in de autosport. En dat is niet zo gek: ze zien er namelijk te gek uit, zijn duurzaam én prima geschikt voor meerdere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik als luchtslang of als koelwaterslang in de auto, maar ook als turboslang. De slangen worden namelijk zo gemaakt dat ze drukbestendig zijn. Er zijn slangen met diameters variërend van 10 mm tot circa 100 mm in doorsnee. 

Waarom silicone slangen?

De vraag is waarom zou je silicone slangen kopen? Om te beginnen hangt het af van de kwaliteit van je huidige slangen: zijn deze aan vervanging toe? Zo ja, dan kun je ervoor kiezen ze te vervangen door dezelfde rubberen slangen als er al in zaten, maar je kunt ook denken: let's take it to the next level. Silicone auto slangen zijn duurzamer, goed bestand tegen chemicaliën en drukbestendig. Bovendien zijn ze er in allerlei uitvoeringen, recht, met bochten, lang en kort, van verschillende materialen vervaardigd, met meer of minder diameters en in meerdere kleuren (blauw, rood, zwart). Het oog wil tenslotte ook wat.High performance Samco slangen

Zelf thuis autoband oppompen? 12V of met de voet?

Gepost op 23-03-2018 door Mart in Banden en velgen, Banden
Brand je 'lage bandenspanning' lampje op het dashboard? Zie je dat een te weinig lucht heeft? Gaat het sturen zwaarder? Dan moet je lucht bijvullen. En jij maar elke keer naar een benzinepomp rijden. Wist je dat je met een autobandenpomp ook gewoon thuis je banden kunt oppompen? Wij helpen je de beste autopomp kopen: wordt het een voetpomp of 12V compressor? Welkom bij de ultieme koopgids!


Zelf thuis autoband oppompen

Last van lage bandenspanning? Geen zorgen. Je kunt je banden makkelijk zelf oppompen met een voetpomp of 12V compressor. Gewoon thuis. Een autobandenpomp kopen is dus absoluut een aanrader voor iedere automobilist. Welke optie voor jou de beste is weet je na het lezen van dit artikel. We hebben een paar autobandenpompen met elkaar vergeleken en hebben zo een ultieme koopgids voor je samengesteld. Zo kun jij weloverwogen de keuze maken die het best bij jou past. De kosten vallen mee, het pompje verdient zichzelf dubbel en dwars terug. En is bovendien multifunctioneel.


12V of toch met de voet?

Wat is de beste bekerhouder voor in de auto?

Gepost op 04-02-2018 door Mart in Interieur, Middenconsole
Een bekerhouder in de auto is voor veel mensen onmisbaar. Ideaal voor het veilig vervoeren van een beker of blikje tijdens het rijden. Super praktisch en handzaam. Ga jij voor montage aan het ventilatierooster of aan de portier? Dubbele of enkele bekerhouder? Wij helpen je met ’t maken van de juiste keuze. Bestellen doe je vervolgens simpel in de webshop.

Waarom auto bekerhouder?

In de meeste auto's zitten vanuit de fabriek al universele bekerhouders. Waarom zou je dan een extra blikjeshouder kopen? Het is ons opgevallen dat er steeds meer lijkt te worden bezuinigd op bekerhouders. Was een vaste auto bekerhouder vroeger nog een echte houder met antislip en dergelijke, tegenwoordig is het vaak alleen nog maar een zwart gat in het middenconsole. Dat is een goede reden om een extra bekerhouder te kopen. Er zijn namelijk meerdere beter geschikte opties voor het veilig vervoeren van een warm of koud drankje als je op weg bent naar je werk of vakantiebestemming.


bekerhouder auto: stevige en praktische oplossing

Metalen jerrycan of plastic jerrycan? Onze kooptips!

Gepost op 21-12-2017 door Mart in Pechhulpmiddelen, overige pechhulp
Waarom is een jerrycan handig? Denk bijvoorbeeld aan die momenten waarop je onderweg of thuis brandstof moet bijvullen: je grasmaaier is leeg, je bent op de motorcross of het racecircuit of je staat ergens met je auto stil met een lege tank. Jerrycans zijn er in diverse uitvoeringen en formaten, die wij hieronder uitgebreider bespreken. Bestel ze in onze webshop!


Waarom brandstof jerrycan?


Iedereen heeft wel eens een jerrycan gezien en veel mensen zullen er ook wel een thuis hebben of op z'n minst een keer een gebruikt hebben. Maar waarom is een brandstof jerrycan nou zo handig? Zoals de naam al zegt, kun je met een dergelijke benzine kan brandstof van punt A naar punt B vervoeren. En stel nou dat je auto net de volgende benzinepomp niet haalt. Dan kun je met een jerrycan toch (brandstof halen en) je auto weer op weg helpen. Bovendien kun je jerrycans gebruiken om je kettingzaag bij te vullen, of je trekker, je grasmaaier en je crossmotor. En er zijn ongetwijfeld nog meer situaties waarin een jerrycan onmisbaar is.

Plastic jerrycans zijn het meest populair én goedkoopst.

Spatlappen voorkomen vuiligheid op je auto!

Gepost op 15-11-2017 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Het volgende scenario komt je vast bekend voor: je rijdt een keer noodgedwongen door een dikke vieze plas. Als je vervolgens uitstapt, blijkt je auto eruit te zien alsof je hebt meegedaan aan een rally. En jij maar poetsen … Voorkom vuil op je auto met de juiste spatlappen. Staat nog eens strak ook. Bestel ze nu in onze webshop!

Wat zijn spatlappen?

Spatlappen zijn die 'flappen' die je bevestigt tussen het wiel en de wielkuip. Ze houden vuil tegen en voorkomen dat je auto vies wordt als je door een plas rijdt. Ze houden ook opspattend(e) stenen, stokjes, modder en gruis tegen en voorkomen steenslag. Waarom zijn spatlappen een must have? Met de juiste spatlappen ga jij zelfverzekerder op weg. 

Je hoeft je geen zorgen te maken over vuil of gruis dat je onderweg tegenkomt, omdat de spatlappen dit tegenhouden. Looks en functie gaan zeker samen. Het geeft net dat stukje rally DNA of authentieke uiterlijk op young,- en oldtimer auto's


Spatlappen zijn er in voor iedere autoliefhebber.
Wat is de beste auto telefoonhouder? Wij vergeleken er 4
Gepost op 06-10-2017 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Laat jij je liever de weg wijzen door een smartphone dan door een los of ingebouwd navigatiesysteem? Dan wil je natuurlijk niet dat je dure telefoon bij elke bocht door de auto vliegt. Bovendien moeten aanwijzingen op het telefoonscherm goed zichtbaar zijn. Op welke plek in de auto wil jij de telefoonhouder bevestigen? En hoe? Er zijn diverse mogelijkheden. We zetten de voors en tegens voor je op een rijtje. Zo kun jij onderweg veilig navigeren en bellen.

4 typen t
elefoonhouder auto

Smartphones zijn bijna niet meer weg te denken uit onze dagelijkse rijervaring. En dat is meestal positief, maar soms wat minder (denk aan de veiligheid!). We gebruiken mobiele telefoons als navigatiesysteem, om muziek af te spelen en om dat ene handsfree-telefoontje af te handelen. (Tenminste, we hopen dat je behalve voor bovenstaande activiteiten je smartphone tijdens het autorijden niet gebruikt!)


Veiligheid voor alles: gebruik altijd een auto telefoonhouder

Ventieldopjes auto kopen? Check deze 3 tips!

Gepost op 01-09-2017 door Mart in Banden en velgen, Velgen
Veel mensen staan er niet bij stil, maar autoventieldopjes zitten niet zomaar op je autoband. Ventieldoppen hebben een drietal belangrijke functies: ze zorgen voor constante bandenspanning (doordat er weinig tot geen lucht ontsnapt), ze voorkomen dat remslijpsel of ander vuil in of op het ventiel terechtkomt en ze kunnen je stalen velgen een mooiere en uniekere look geven. En voor het laatste ben je bij ons aan het juiste adres, we hebben volop keuze!

ventieldopjes auto: must have!

Auto ventieldopjes vervullen een belangrijke rol bij een goede verzorging van je autobanden. org je niet goed voor je autoventiel doppen? Dan kan dat vervelende gevolgen hebben voor de veiligheid. Het is dus belangrijk om af en toe te checken of je ze nog in orde zijn en of je een autoventieldop moet kopen. In dit artikel beantwoorden we enkele veel gestelde vragen over autoventieldopjes. Op die manier krijg je een beter beeld van het nut van deze kleine auto-onderdelen. Bovendien begrijp je dan waarom degelijke ventieldopjes op je autoband van cruciaal belang zijn.


Ventieldoppen op de autoband: zeker niet enkel voor de looks

Insecten verwijderen van je auto? 7 gouden tips

Gepost op 28-07-2017 door Mart in Autowassen, wassen
In de zomer kun je de meeste last hebben van insecten op de auto. Laat je ze te lang zitten, dan zorgt de zon ervoor dat het vrijgekomen sap van vliegen en dergelijke met zijn schadelijke zuurgehalte in de lak brandt. Insecten verwijderen van je auto is daarom cruciaal. Met onze insectenverwijderaars en tips heb je het zo voor elkaar!


Arrgg...1001 vliegen op auto


Waar komen insecten vooral terecht? En belangrijker: hoe haal je ze weg? Waar kunnen vliegen op je auto zoal tegenaan knallen? Er zijn enkele gevoelige plekken waar de meeste insecten terechtkomen. Uiteraard ken je de voorkant op en rondom de kentekenplaat, de motorkap en het voorraam. Maar er zijn meer punten. We zullen de belangrijkste punten eens bekijken en geven je tips voor de beste manieren om ze schoon te maken. Voor het beste resultaat is voor elke plek namelijk een eigen plan van aanpak vereist.


'pats' en weer een dode vlieg op de auto...

Automatten set kopen? Pasklaar óf universeel?

Gepost op 02-06-2017 door Mart in Interieur, Auto interieur
Maar weinig mensen denken erover na: automatten. Toch zijn ze er in allerlei soorten en maten: universeel, pasklaar, van plastic, kunststof of rubber. Zonder matten kun je prima rijden, maar het wordt wel gauw een bende bij je voeten. Vaak merk je het verschil pas echt als je een tijdje zónder auto vloermatten zit. Automatten kopen doe je in onze webshop, volop keuze!

Het nut van automatten

Met de juiste automat voorkom je slijtage van en vuil op de originele bekleding van je trouwe vierwieler. Naast de praktische voordelen die losse automatten bieden, kun je ook meteen het interieur van je auto naar eigen smaak aanpassen. Ga je automatten kopen, houd dan rekening met het volgende: de materiaalkeuze. Automatten vormen een belangrijke en onmisbare barrière tussen de autobekleding en het vocht en vuil dat geheid van je schoenen afkomt. Auto vloermatten zijn speciaal ontwikkeld om de vloer van de auto –en dus het tapijt – tegen zout, vuil en slijtage te beschermen.De nut en noodzaak van automatten is duidelijk te zien!

Beste auto hondenrek? Wij vergeleken 5 hondenrekken!

Gepost op 23-02-2017 door Mart in Transport, baggage vervoeren
Wil je een hondenrek kopen? Dan is hoogstwaarschijnlijk een universeel hondenrek de beste oplossing. Wij hebben een paar soorten vergeleken en vertellen wat je moet weten over zowel gebruik als montage van een hondenrek, wat ook kan dienen als bagagerek.

Hond vervoeren in auto? 

Wil jij je hond veilig vervoeren in de auto, dan is een hondenrek kopen eigenlijk een must. Een hondenrek fungeert als scheiding tussen de bagageruimte en de achterbank. Hierdoor creëer je een veilige plek waar je hond kan zitten of liggen, zodat hij tijdens het rijden niet voor afleiding kan zorgen, of tijdens een noodstop of ongeluk door de auto geslingerd kan worden. Hond in auto: veiligheid gaat voor alles Vervoer jij je hond los in de auto, dan kan dit tijdens het rijden voor gevaarlijke situaties zorgen.

Hondenrek auto: veiligheid voor alles © tg/asd

Life hammer kan ook jouw leven redden!

Gepost op 29-12-2016 door Mart in Autoveiligheid, openbare weg

Volgens de VerkeersInformatieDienst raken jaarlijks 700-800 auto’s te water. Hoofdoorzaak: uitwijkmanoeuvres. Het komt neer op gemiddeld 2 auto’s per dag en jaarlijks 25 verdrinkingsdoden. Waaronder ook personen die zich niet uit hun auto konden bevrijden. Een lifehammer in de auto redt levens. Wij vergeleken veiligheidshamers en vertellen je de beste montageplekken, zodat je er in elke situatie makkelijk bij kunt.

Lifehammer kopen? Tips!

Ga je een lifehammer kopen, dan zijn er belangrijke punten waar je aandacht aan moet besteden. Een noodhamer of safety hammer in de auto is een must. In geval van nood kun je met een veiligheidshamer uit de auto ontsnappen. En bedenk: je kunt misschien ook iemand anders hulp bieden in een noodgeval. Maar welke noodhamer heeft de voorkeur? Het zou in elk geval een noodhamer met springveer moeten zijn. Dit type werkt namelijk het best in noodsituaties onder water.Monteer lifehammers op een plek waar je snel bij kunt © tg/asd
Wat is de beste ijskrabber? Wij vergeleken 10 ijskrabbers
Gepost op 16-10-2016 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers
Autorijden met bevroren ruiten is ontzettend gevaarlijk. Het is bovendien verboden. Er staat dan ook een fikse boete op. Zorg dus dat je goed voorbereid op weg gaat en maak je ruiten ijsvrij met de beste ijskrabber. Wij hebben diverse ijskrabbers getest. De resultaten van deze ijskrabbertest én een stappenplan voor het krabben van je ruiten, vind je hier.


Wat is de beste ijskrabber?

Zoals gezegd kun je het er beter niet op wagen om met niet gekrabde ruiten op pad te gaan. Een boete voor slecht zicht kan oplopen tot maar liefst € 360. Daarvoor kun je heel wat ijskrabbers kopen. 

Maar wat is nou de beste ijskrabber? Kort gezegd is er niet één krabber de beste. Daarom hebben we diverse ijskrabbers in verschillende categorieën getest. Ook vertellen we hoe je het beste kunt krabben zodat je snel onderweg kunt gaan. 


Goed ijsvrij maken van ramen is essentieel.
Voorruitfolie of een anti ijsdeken: nooit meer krabben!
Gepost op 29-09-2016 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers

Eén van de nadelen van de winter is dat je na milde vorst een kwartier eerder je warme nest uit moet om het ijs van je ruiten te krabben. Met voorruitfolie of een anti ijsdeken kun je dit voorkomen! Extra prettig: voorruitfolies en anti ijsdekens zijn ook in de zomer een aanwinst voor je auto. Bekijk onze modellen en check ook ons stappenplan over hoe je 't beste een anti ijsdeken op de autoruit kunt plaatsen.Voorruitfolie


De aanschaf van voorruitfolie of een anti ijsdeken is een gemakkelijke en goedkope manier om je voorruit in de winter ijsvrij te houden. Met een goede folie of deken is krabben echt verleden tijd. Al heel wat autobezitters zijn zeer tevreden gebruikers van dit eenvoudige, maar zeer handige hulpmiddel. Aan te brengen in 1 minuut en het scheelt je soms wel dik 5 minuten krabben, makkelijke keuze dachten wij!

Voorruitfolie had een hoop krabwerk gescheeld!
Wieldoppen inspiratie? Check de soorten en montage tips!
Gepost op 07-07-2016 door Mart in Banden en velgen, Velgen
Een setje stoere of chique wieldoppen geven je auto meteen een fraaier uiterlijk. In een handomdraai heeft je bolide een andere uitstraling -en dat tegen relatief lage kosten. Plus, zo'n wieldop is eenvoudig zelf te monteren. Check ons wieldoppen monteren stappenplan en kies gelijk een te gekke set 'wieldeksels' waar jij mee aan de slag wilt gaan.Wieldoppen kopen

Wat is een wieldop eigenlijk? En waar moet je allemaal opletten, wil je wieldoppen kopen? Wij leggen het je haarfijn uit. Een set wieldoppen is dé manier om je auto een snelle metamorfose te geven. Wieldoppen zijn er in allerlei uitvoeringen, gemaakt van verschillende materialen en in diverse kleuren en maten. Maar wat is een wieldop precies en waarin verschilt een dop van een velg? Wieldoppen zijn ronde schijven van metaal of kunststof. Ze worden op de velg gemonteerd. 


Universele wieldoppen: zonder merklogo

Beste caravanspiegel? Wij testen 4 typen hulpspiegels!

Gepost op 07-06-2016 door Mart in Autoveiligheid, openbare weg
Het aanschaffen en monteren van caravanspiegels – of hulpspiegels – is voor veel caravanbezitters vanzelfsprekend. Wie met een caravan (of aanhanger!) achter de auto rijdt, wil tenslotte volledig zicht hebben op de rest van het verkeer. Maar hoe kies je de juiste spiegels en gelden er bepaalde eisen? Is een caravanspiegel eigenlijk verplicht? Je leest het hier! Caravanspiegels kopen kan bovendien in onze webshop.


Welke caravanspiegel kopen?

Heb je een caravan, vouwwagen of (andere) aanhanger en wil je op de meest veilige manier door het verkeer manoeuvreren? Dan is het belangrijk om je gezichtsveld zo groot mogelijk te maken. In elk geval tot het wettelijk verplichte blikveld. Dit kun je doen door een caravanspiegel – ook wel hulpspiegel genoemd – te monteren. Maar hoe doe je dat, de juiste caravanspiegel kopen? Welke spiegel is de beste keus voor jou? 


Zicht is alles!
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2023 Tuning-gids.nl