Home Blog

Archief voor 'Autoveiligheid'

Met slippers autortijden? Het mag, maar denk erom!

Gepost op 22-08-2023 door Mart in Autoveiligheid, Auto interieur
Het rijden met slippers is een onderwerp waar veel mensen vragen over hebben, vooral in de zomermaanden wanneer het aantrekkelijk is om comfortabel en luchtig gekleed te gaan. De vraag is of het toegestaan is om met slippers te rijden en, zo ja, of het verstandig is om dit te doen. In dit artikel zullen we deze vraag vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Tevens behandelen we enkele overige schoeisel gerelateerde punten. Maak jij natte zolen bijvoorbeeld droog (bijv. op je automat) voordat je gaat rijden? Lees en leer!Is het verboden om met slippers te rijden?


Er zijn geen specifieke wetten die het dragen van slippers tijdens het autorijden verbieden. Echter, er zijn wel regels die bestuurders verplichten om de controle over hun voertuig te houden. Als het dragen van slippers ervoor zorgt dat je de controle over je auto verliest of niet in staat bent om optimaal te reageren in noodsituaties, kun je mogelijk aansprakelijk worden gesteld voor nalatigheid of onvoorzichtig rijgedrag. Dus, als je van open schoensoorten houdt, prima, maar zorg er dan voor dat je een extra setje schoenen in de auto hebt. Kleine moeite om even van schoenen te wisselen toch? Safety first!


Life hammer kan ook jouw leven redden!

Gepost op 29-12-2016 door Mart in Autoveiligheid, openbare weg

Volgens de VerkeersInformatieDienst raken jaarlijks 700-800 auto’s te water. Hoofdoorzaak: uitwijkmanoeuvres. Het komt neer op gemiddeld 2 auto’s per dag en jaarlijks 25 verdrinkingsdoden. Waaronder ook personen die zich niet uit hun auto konden bevrijden. Een lifehammer in de auto redt levens. Wij vergeleken veiligheidshamers en vertellen je de beste montageplekken, zodat je er in elke situatie makkelijk bij kunt.

Lifehammer kopen? Tips!

Ga je een lifehammer kopen, dan zijn er belangrijke punten waar je aandacht aan moet besteden. Een noodhamer of safety hammer in de auto is een must. In geval van nood kun je met een veiligheidshamer uit de auto ontsnappen. En bedenk: je kunt misschien ook iemand anders hulp bieden in een noodgeval. Maar welke noodhamer heeft de voorkeur? Het zou in elk geval een noodhamer met springveer moeten zijn. Dit type werkt namelijk het best in noodsituaties onder water.Monteer lifehammers op een plek waar je snel bij kunt © tg/asd

Beste caravanspiegel? Wij testen 4 typen hulpspiegels!

Gepost op 07-06-2016 door Mart in Autoveiligheid, openbare weg
Het aanschaffen en monteren van caravanspiegels – of hulpspiegels – is voor veel caravanbezitters vanzelfsprekend. Wie met een caravan (of aanhanger!) achter de auto rijdt, wil tenslotte volledig zicht hebben op de rest van het verkeer. Maar hoe kies je de juiste spiegels en gelden er bepaalde eisen? Is een caravanspiegel eigenlijk verplicht? Je leest het hier! Caravanspiegels kopen kan bovendien in onze webshop.


Welke caravanspiegel kopen?

Heb je een caravan, vouwwagen of (andere) aanhanger en wil je op de meest veilige manier door het verkeer manoeuvreren? Dan is het belangrijk om je gezichtsveld zo groot mogelijk te maken. In elk geval tot het wettelijk verplichte blikveld. Dit kun je doen door een caravanspiegel – ook wel hulpspiegel genoemd – te monteren. Maar hoe doe je dat, de juiste caravanspiegel kopen? Welke spiegel is de beste keus voor jou? 


Zicht is alles!

Autogordels: meerpuntsgordel of standaard autoriem?

Gepost op 24-09-2012 door Mart in Autoveiligheid, circuit en rally

Er zijn diverse gradaties autogordel typen, iedereen kent de standaard driepuntsgordels. Dikke kans dat deze ook in jouw auto zit. Er zijn ook meerpunts gordels. Dat zijn dan vier-, vijf of zelfs zespuntsgordels. Op deze pagina bespreken we de voor en nadelen van alle autoriemen.

Welke autogordel?


Als je begint aan het betere bochtenwerk schiet een een normale autostoel en standaard autogordels tekort. Je hebt behoorlijk wat bewegingsvrijheid Maar in een bocht is het juist van belang dat je goed vastzit zodat je optimaal controle over de auto kunt houden. Ook wil niet afhankelijk zijn van het automatisch blokker systeem van de standaard driepuntsgordel.

Ja, het is wat meer 'insnoer' werk maar daar staat tegenover dat de 'feeling' met de auto beter wordt. Niet praktisch voor in het boodschappen auto'tje. Maar onmisbaar -en soms verplicht- voor als je het circuit op gaat.


Meerpunts gordels geven de beste bescherming.

Helmtas houdt je helm gaaf: helmtassen nader bekeken

Gepost op 19-03-2012 door Mart in Autoveiligheid, circuit en rally
Stel: je hebt net € 900,- uitgegeven aan een autosporthelm van Arai of Schuberth. Vervolgens leg je de helm thuis neer op de koude garagevloer, in die smerige, stoffige schuur of op de grond in de gang. Je trapt er eens een keertje per ongeluk tegenaan, struikelt erover of de kou trekt erin.

Helmtas

Zonde van zo'n dure autohelm, want hij is zo beschadigd. Krassen, schuurplekken, schimmel en vlekken zijn het resultaat. Wil je jouw helm zo lang mogelijk mooi houden, koop dan een degelijke helmtas. Want zeg nou zelf: een Bugatti Veyron laat je toch ook niet onder de carport staan?

Een helmtas beschermt je helm optimaal als je 'm niet op hebt. En laten we eerlijk zijn: je autohelm heb je vaker niet op dan wel. Een goede autosporthelm is niet goedkoop en je wil toch graag dat hij een tijdje meegaat.


Bescherm je helm via een helmtas.

Resqme: beter dan de lifehammer of noodhamer

Gepost op 20-02-2012 door Mart in Autoveiligheid, openbare weg
Elk jaar komen er personen om als zij met de auto te water zijn geraakt. Sinds jaar en dag is de Lifehammer, ook wel noodhamer genoemd, het redmiddel. Maar nu is er een beter alternatief: de resqme. Deze is aanzienlijk beter, we leggen het je uit.

Resqme 

Een resqme, vertaald is dat redt me, heeft dezelfde functie als een lifehammer. De auto zo snel mogelijk verlaten tijdens een noodsituatie.

Via het scherpe mesje kunnen de autogordels worden door gesneden. Het raam wordt door een geďntegreerde slag mechanisme in de resqme razendsnel gebroken.

Werking

In de Resqme is een slagsysteem gebouwd. Zodra deze tegen een raam wordt aangedrukt zal er een scherp pinnetje tegen het raam naarbuiten schieten.


Via de slapin breek je gemakkelijk door autoramen.
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl