Home Auto kosten Auto financiering

Informatie over autoleningen en auto financieringen

Eindelijk is het zover. U staat op het punt een nieuwe (of tweedehands) auto te kopen. De volledige kostprijs van uw wagen contant betalen lijkt u niet echt haalbaar.

Met een autolening betaalt u (een gedeelte van) uw wagen terug met maandelijkse afbetalingen. Denk er dan wel aan de juiste dagwaarde van de auto als uitgangspunt te nemen voor een auto financering.

autofinanciering: tips voor het afsluiten van een autolening.

Heeft u uw droom auto gevonden of bent u nog op zoek. Op deze pagina treft u 9 tips aan als u uw auto met een lening wilt financieren en voor auto verzekeringen bent u op tuning-gids.nl ook op het juiste adres.

auto-financiering

tip 1:

Voordelige autofinanciering; betaal minder voor uw auto Hoe goedkoper u uw auto koopt des te lager uiteraard de kosten voor uw autofinanciering uitvallen. Onderhandel dus over de aanschafprijs van de auto van uw auto en zorg er voor dat u uw bestaande auto zo goed mogelijk inruilt. Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om uw auto goedkoop uit het buitenland te importeren.

Tip 2:

Met de overwaarde van uw huis uw auto financieren U kunt profiteren van de overwaarde van uw huis. Die overwaarde kunt u te gelde maken via een WOZ krediet. Het bedrag dat u zo in handen krijgt kunt u op allerlei manieren gebruiken, dus ook voor de aanschaf van uw auto. Lenen met de overwaarde van uw huis is bovendien vaak een relatief goedkope manier van lenen.

 

Tip 3:

Houd rekening met afschrijving Een nieuwe auto schrijft hard af, vooral in de eerste jaren. Het is daarom goed om ook op uw autofinanciering af te lossen en uw aflossing enigszins gelijke tred te laten houden met de afschrijving op uw auto. Dit voorkomt dat als u toe bent aan een volgende nieuwe auto u nog blijft zitten met een restschuld van de vorige auto.

Tip 4:

Regel naast uw autofinciering ook uw autoverzekering Als u een nieuwe auto koopt is het verstanding dat u uw auto all-risk verzekert. Zeker als u uw auto koop met een autofinanciering is het aan te raden extra alert te zijn op uw autoverzekering. Als uw auto goed verzekerd is, blijft u niet met een restschuld zitten, mocht onverhoop uw auto total-loss raken.

Tip 5:

Ga niet direct in op de door uw dealer aangeboden autofinanciering Ongetwijfeld kan uw autodealer uw een autolening aanbieden. Soms gaat het zelfs om een renteloze lening. Ga echter niet direct op zo'n aanbod in. Andere aanbieders kunnen goedkoper zijn en soms zitter er haken en ogen aan zo'n lening. Een renteloze lening kan bijvoorbeeld voor slechts een bepaalde periode renteloos zijn. Daarna betaalt u misschien wel veel meer.

Tip 6:

Simpel autofinancieringen vergelijken Veel aanbieders van leningen bieden de mogelijkheid om via internet offerte aan te vragen. U kunt gemakkelijk meerdere offertes aanvragen. Er zijn ook sites waar u in ťťn keer meerdere aanbieders kunt vergelijken.

Tip 7:

Kunt u sparen, dan kunt u ook lenen Voor veel mensen zal de maandlast van hun autolening niet een probleem zijn. Wie echter twijfelt of de maandlast wel opgebracht kan worden, kan ook eerst eens een paar maanden een bedrag sparen dat gelijk staat aan het bedrag dat u maandelijks voor uw lening moet betalen. Lukt het u om dat bedrag te sparen, dan kunt u dat bedrag waarschijnlijk ook wel maandelijks voor uw lening missen. Bovendien als u al een paar maanden gespaard heeft hoef u vervolgens ook minder te lenen.

Tip 8:

Let op de bijkomende kosten van uw auto Als u gaat lenen voor uw auto, houdt u dan ook rekening met de bijkomende kosten van uw auto. Het aflossen en betalen van rente voor uw auto betekent een maandelijkse extra kostenpost. Daarnaast moet u ook uw verzekeringen betalen, wegenbelasting afdragen,

auto-financieren

regelmatig tanken en reparaties en auto onderhoud te laten uitvoeren. Zorg er voor dat u genoeg financiŽle speelruimte houdt om ook tegenvallers op te vangen.      

Tip 9:

Snel een auto nodig, regel snel uw autofinanciering Heeft u accuut uw auto nodig, regel dan snel uw autofinanciering. Op internet vindt u aanbieders die u direct krediet kunnen verstrekken.

Doorlopend krediet

De meest voorkomende vorm van krediet is het doorlopend krediet. U wilt, tijdelijk, over extra financiŽle middelen kunnen beschikken? Of bevindt u zich in een situatie waarvan niet bekend is hoe hoog de kosten gaan uitvallen, dan is het doorlopend krediet de oplossing. U kunt hierbij denken aan de studiekosten, een verbouwing, een vakantie of een nieuwe motor.

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet wordt een bedrag afgesproken waarover u maximaal kunt beschikken. Dit heet het maximale kredietbedrag. Daarnaast wordt berekend welk bedrag u maandelijks gaat aflossen. Dit is 2% van het totale kredietbedrag. Dit maandelijkse aflossingsbedrag bestaat uit aflossing en rente, waarbij het deel rente maandelijks kan variŽren. De rente die u betaalt bij een doorlopend krediet is namelijk variabel en wordt berekend over het uitstaande saldo.

Is de lening aanvraag rond dan kunt u het geld opnemen. U kunt dat doen op elk gewenst moment en tot de afgesproken limiet. Wat u niet nodig heeft laat u gewoon op de rekening staan. Zo beschikt u altijd over een financiŽle reserve! Een ander groot voordeel van het doorlopend krediet is dat u zelf invloed heeft op de duur van de looptijd. Er wordt namelijk uitgegaan van een theoretische looptijd. In de praktijk kunt u uw doorlopende krediet aflossen wanneer u wilt. Bij een doorlopend krediet zijn geen kosten verbonden aan het vervroegd aflossen van uw krediet. Dit houdt in dat de werkelijke looptijd uiteindelijk wordt bepaald door de rente, de opnames en de aflossingen die u doet.

De kenmerken van een doorlopend krediet op een rij:

De persoonlijke lening

De meest voorkomende vorm van een lening is de persoonlijke lening ook wel pl genoemd. U krijgt een vast bedrag in handen en legt vast hoe u dat bedrag gaat aflossen. Meestal vindt aflossing plaats in de vorm van een aantal vaste termijnen, verspreid over een vooraf bepaalde periode. U heeft maximale duidelijkheid:

Rente persoonlijke lening is niet aftrekbaar tenzij Normaal gesproken wordt een persoonlijke lening niet gebruikt voor uitgaven aan uw huis of woning. De rente van een persoonlijke lening kunt u dan niet aftrekken van de belasting. Meestal wordt een persoonlijke lening gebruikt voor de aanschaf van bijvoorbeeld zaken als een nieuwe auto, keuken of badkamer. Indien u de lening wel voor verbetering van de eigen woning inzet, is de rente wel aftrekbaar maar dan kunt u beter voor het rentekrediet kiezen.

 Aandachtspunten bij een persoonlijke lening Bij het afsluiten van een persoonlijke lening dient u naast de hoogte van de rente rekening te houden met de kosten voor vervroegd aflossen. Ga na of dat boetevrij kan en mag. Controleer ook de regeling bij overlijden. Veel aanbieders schelden het openstaande bedrag van de persoonlijke lening kwijt bij overlijden maar lang niet allemaal.

Toetsing BKR bij een persoonlijke lening? In de praktijk heeft eigenlijk iedereen wel eens geregistreerd gestaan bij het BKR. Indien u bijvoorbeeld een klantenpas gebruikt van een warenhuis of iets heeft gekocht op basis van uitgestelde betaling, vindt automatisch registratie bij het BKR plaats. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over de BKR toetsing, die is er alleen om te voorkomen dat men zich te ver in de schulden steekt. In feite geeft het u dus extra zekerheid, ook bij het afsluiten van een persoonlijke lening.

 


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Auto overschrijven
Auto overschrijven - op het postkantoor auto overschrijven doe je zo!
Dagwaarde auto bepalen
Auto dagwaarde - inruilwaarde informatie, overzicht van auto taxatie
Auto schorsen
Auto schorsen - auto lang onbruikbaar?: kenteken schorsen
Vrijwaringsbewijs
Vrijwaringsbewijs - gemaakt op postkantoor bij verkoop auto
Auto reclame rijden
Geld verdienen met autorijden, je auto levert geld op!
Meer
Alle Auto kosten artikelen lees je hier
Ook leuk
LPG installatie inbouwen Minimaal 20.000 km per jaar? dan is LPG goedkoper!
Auto overschrijven Auto overschrijven: hoe werkt dat precies?
Auto financiering Informatie over autoleningen en auto financieringen
Waarborgfonds Via het Waarborgfonds autoschade verhalen
Auto aankoopkeuring Auto aankoopkeuring voorkomt miskoop!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl