Home Blog

Archief voor 'Autobeveiliging'

Steenmarter in auto? Oplossing: de 12V marterverjager!

Gepost op 15-03-2016 door Mart in Autobeveiliging, Alarmen
De schade die steenmarters in auto’s aanrichten kan je kapitalen kosten. De steenmarter, zo groot als een kleine kat, kruipt in de motorruimte en knaagt aan je autokabels. Dit veroorzaakt niet alleen flinke schade, maar er kunnen ook levensgevaarlijke situaties ontstaan. Door het geknaag aan de kabels kan er kortsluiting ontstaan, waardoor je auto spontaan in brand vliegt. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: de 12V marterverjarger!



Steenmarter in auto

Het is niet zo'n fijne gedachte om een steenmarter in de auto te hebben. In de motorruimte. Waar hij aan je kostbare kabels gaat knagen en de boel vernielt. Elk jaar richten steenmarters in auto's voor vele duizenden euro's schade aan. 

Het is vastgesteld dat deze harige viervoeters met hun scherpe tanden de meeste schade veroorzaken aan de plastic en rubberen onderdelen van je auto. Denk dus aan kabels, isolatiemateriaal en dergelijke. Deze onderdelen zijn zacht genoeg om in te bijten.

Steenmarter in auto = gelijk actie ondernemen!

Autokluis beschermt waardevolle spullen in de auto

Gepost op 16-02-2016 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten
We horen steeds vaker dat er in auto's wordt ingebroken. Stop je waardevolle spullen dus niet in het welbekende handschoenenkastje. Het mag er dan misschien uitzien als een 'kluisje', maar is dat zeker niet. Een autokluis daarentegen is tegen inbraakpogingen bestand, waardoor inbrekers het al gauw opgeven. Ideaal dus om je kostbaarheden veilig op te bergen wanneer je onderweg bent. Lees en leer!


Waarom een autokluis?

De belangrijkste reden om een autokluis aan te schaffen, is natuurlijk het waarborgen van de veiligheid van waardevolle spullen. Toegegeven, een auto stelen wordt de hedendaagse dief steeds moeilijker gemaakt door allerlei slimme technische ontwikkelingen. Toch is het nog steeds eenvoudig om een autoruit in te tikken en waardevolle spullen mee te graaien. Het enige wat een dief daarvoor nodig heeft is ten slotte een hamer, een steen of...noem het maar op. De eerste les is: laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen. Het zijn vooral de gelegenheidsdieven die er met je bezittingen vandoor gaan. 


Een autokluis in de kofferbak is het beste.

Wielklem: handige anti auto diefstal maatregel

Gepost op 05-12-2015 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten
De wielklem is een super praktisch (en goedkoop!) extra beveiligingsmiddel. En niet alleen voor auto’s. Je kunt wielklemmen ook gebruiken op aanhangers, caravans, vouwwagens én motoren. Bovendien zijn ze snel en eenvoudig aan te brengen en schrikken ze potentiële dieven af. Kortom, er is eigenlijk geen reden om niet aan wielklembeveiliging te doen!

Wielklem kopen?

Je weet ongetwijfeld allang wat een wielklem is. De meeste mensen zullen de gele constructies wel eens voorbij hebben zien komen op straat (of desnoods op tv). Wielklemmen worden bijvoorbeeld gebruikt om een auto die verkeerd geparkeerd staat op z'n plek te houden. De enige manier om van de klem af te komen is een bepaald nummer te bellen en in de meeste gevallen een boete te betalen. De afgelopen jaren zijn er in Nederland veel gemeenten geweest die de wielklem hebben afgeschaft, omdat er nogal eens agressief op werd gereageerd. Echter, de functie die een wielklem voor jou nog steeds kan vervullen is: het beveiligen van je auto.


De universele wielklem: multi inzetbaar
Beste auto stuurslot? Wij vergeleken 8 typen stuursloten!
Gepost op 13-10-2014 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten
Autodieven worden tegenwoordig steeds slimmer wanneer het gaat om het stelen van je auto. Het is daarom verstandig om een stuurslot aan te brengen. Hierdoor maak je het autodieven niet alleen vele malen moeilijker maakt om je auto te stelen, ook bescherm je de airbag. Dit is tegenwoordig een geliefd voorwerp om te stelen. Het aanbrengen van een stuurslot is een kleine moeite, door het verrichten van kleine ingreep creëer je een veel grotere zekerheid dat anderen er niet met je wagen vandoor gaan. laten we de voor,- en nadelen van de top 8 stuursloten eens bekijken!

Werking stuurslot

Het principe van een stuurslot is vrij simpel en daardoor vaak erg doeltreffend. Het biedt namelijk een veel betere bescherming dan het stuurslot dat standaard in iedere auto ingebouwd is. De politie adviseert altijd om ervoor te zorgen dat wanneer je uit je auto stapt, je het stuur in het stuurslot hebt laten vallen. Dit slot lijkt wel bescherming te bieden maar met enige kennis is deze beveiliging met het makkelijk uit te schakelen...Dat is een ander geval bij een extern stuurslot! 

Stoplock stuurslot: het instapmodel onder de stuursloten

Een versnellingsbakslot zet je auto letterlijk vast!

Gepost op 01-10-2014 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten
Een goed alarm en een startonderbreker is écht niet meer voldoende om autodieven af te schrikken. Dieven hanteren namelk steeds meer geraffineerde technieken om je auto te stelen. Dit soort vomputer gestuurde beveiligingen worden eenvoudig 'gehackt'. Wat is het alternatief? Een versnellingsbakslot! Dit is mechanische vorm van autobeveiliging, nagenoeg onkraakbaar. We zetten de voordelen van een versnellingsbakslot op een rijtje voor je!


Versnellingsbakslot

Het principe van een versnellingsbakslot is heel simpel doch zeer betrouwbaar. Je zet de versnellingspook letterlijk op slot welke vervolgens enkel en alleen via een sleutel weer ontgrendelt kan worden. De versnellingspook wordt inwendig geblokkeerd waardoor het onmogelijk is de auto te verplaatsen. Bij handgeschakelde auto's worden auto's in de achteruitversnelling ('R') geblokkeerd. Bij auto's voorzien van een automaat in de parkeerstand.('P-stand'). Wat is een versnellingsbakslot precies?

Een versnellingsbakslot is vrijwel niet te kraken © bearlock

Kenteken graveren: voorkom diefstal van je auto!

Gepost op 03-11-2013 door Mart in Autobeveiliging, Alarmen
Het uitermate belangrijk om je auto goed te beveiligen tegen diefstal. Een alarminstallatie is tegenwoordig niet meer genoeg; dieven stelen vaak de autosleutels uit je huis. Een zeer nuttige tip is het graveren van je unieke kenteken in de ruiten van je auto. Het wordt daardoor een stuk onaantrekkelijker voor de gemiddelde autodief. Lees hier onze tips.


Waarom kenteken graveren?

Je vraagt je misschien af waarom het verstandig is om juist deze combinatie van letters en woorden in je autoruiten te graveren. Het kenteken is een unieke code voor elke afzonderlijke auto, vrachtwagen, motor et cetera. Het hoort zowel bij het voertuig als bij de eigenaar.

Bij ontvreemding van de auto is het daardoor gemakkelijk voor de politie om auto's op te sporen en thuis te brengen bij de originele eigenaar. Dit kan dus in potentie een hoop ellende besparen


kenteken graveren: gemarkeerde auto is minder aantrekkelijk!

Alarmstickers: laat zien dat auto alarm aanwezig is

Gepost op 31-07-2012 door Mart in Autobeveiliging, Alarmen
Is je auto voorzien van een alarm? Mooi, maar is dat ook aan buitenkant van je auto te zien? Dit is namelijk een goede manier om autodieven af te schrikken. Een alarmsticker kan een autokraker ontmoedigen. Een kleine investering, die je een hoop ellende kan besparen!


Alarm stickers

Is je bolide je lief? Voor een paar euro kun je je auto al beter beschermen! Een alarmsticker is een gemakkelijke en goedkope manier om autokrakers te laten weten dat je auto beveiligd is. 

Of om net te doen alsóf je een alarmsysteem hebt ingebouwd. Why not?? Via een Kleine ingreep creëer je een groot afschrik effect.


Alarmstickers: dat schrikt af! Deze hifi installatie wil je beschermen!

Auto alarmen, Informatie over auto alarmen

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Autobeveiliging, Alarmen

Elke 2 minuten wordt in ons land een auto opengebroken. Elke 16 minuten wordt er één gestolen. Dat zijn er zo'n 35.000 per jaar. Dat zijn allang niet meer alleen dure auto's.


Voorkom diefstal via alarm

Ook middenklassers en zelfs goedkopere auto's en oudere auto's zijn een gewilde buit geworden. In feite kan iedere autobezitter tegenwoordig het slachtoffer worden van de toenemende auto-criminaliteit. Daarbij moet u zich ook nog eens realiseren dat de autodief van vandaag steeds professioneler en geweldadiger te werk gaat.

Neem nu het begrip home-en carjacking. Dan is misschien een ingebouwd voertuigvolgsysteem de beste oplossing!


Pedaalslot: als een auto alarm alleen niet genoeg is!

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten
In het gevecht tegen autodieven is een pedaalslot een goed wapen. Het kan nét die extra drempel zijn waardoor het 'te lastig' wordt je auto te stelen. Autodieven opereren veelal in slecht verlicht plekken en willen zo snel en geruisloos de kraak hebben gemaakt. Maak het ze het daarom zo lastig mogelijk via een slot op je autopedalen.


Pedaalslot

Een pedaalslot wordt aan het koppelingspedaal of rempedaal vastgezet. Hierdoor kunnen de pedalen niet meer intrapt worden. Autorijden is onmogelijk.

Voordeel van een slot op de pedalen is dat het mes aan twee kanten snijdt. het voorkomt dat het stuur én de pedalen gebruikt kunnen worden.


Pedaalslot: werkt dubbel zo goed!

Informatie over handremsloten als autobeveiliging

Gepost op 17-03-2012 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten
Iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat zijn of haar auto is gestolen. In Nederland ontkom je daar haast niet aan. Tevens wordt er vaak ingebroken in auto's.
Laat niets zichtbaar liggen

Als er niets zichtbaar in uw auto ligt, kan het er ook niet uit worden gehaald. Neem radiofrontjes dus altijd mee. Laat geen laptops of mobiele telefoons in de auto. Ook geen navigatiesystemen. Leg ook geen jas op de achterbank. Maar berg deze op in de achterbak. Zo voorkomt u al snel inbraak in uw auto. Als het om een dure auto gaat kan de verzekeringsmaatschappij je verplichten een voertuigvolgsysteem in te laten bouwen


Wat is het beste disselslot? Wij vergeleken 3 soorten

Gepost op 04-03-2012 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten

Met een disselslot voorkom je diefstal van de aanhanger, trailer, auto, camper, caravan, etc. Het disselslot wordt niet vast gemonteerd en is dus bruikbaar voor meerdere aanhangers en trailers. Met dit simpele product bespaar je jezelf een hoop ellende. Check onze tips en adviezen over welk type aanhangerslot het meest geschikt is voor jouw situatie. Kopen kan in onze webshop!

Disselslot varianten

Wil je een disselslot kopen, dan is het handig om meer te weten over de verschillende varianten. Zo kennen we deze disselsloten: Tasmodel, Kokermodel en het zgn. Deelbare model. Elk van deze aanhangerslot modellen dekken de dissel op hun eigen manier af, zodat deze niet kan worden opgetild. Als gevolg kan de aanhanger dus niet worden losgekoppeld van de huidige trekhaak en kan hij ook niet worden aangekoppeld aan een ander voertuig.


Een disselslot is uiterst effectief en prijsvriendelijk!

Radarverklikkers en radardetectors voor in de auto

Gepost op 25-02-2012 door Mart in Autobeveiliging, Alarmen

Kent u dat? U rijdt net iets te hard of haalt bewust veilig in en...FLITS. De meeste acceptgiro's die het CJIB verstuurt, hebben betrekking op het overtreden van de maximum snelheid.

Het principe is simpel: het apparaatje zoekt constant de radiofrequenties af die door de radar worden gebruikt om de snelheid van voertuigen te meten. Doordat in het apparaatje een LED of beeper door die frequenties geschakeld wordt, weet de bestuurder dat er een snelheidsradar (met meestal een fotocamera eraan gekoppeld) in de buurt staat.  

 


Voertuigcriminaliteit te lijf via microdots
Gepost op 24-02-2012 door Mart in Autobeveiliging, Alarmen

Autodiefstal is een groot probleem. In het hele land worden airbags, leren stoelen, navigatieapparatuur en koplampen gestolen.

Diefstal van voertuigen neemt af, echter het stelen van auto-onderdelen neemt opvallend toe. In sommige gevallen worden accessoires en onderdelen door autobendes op bestelling gestolen.

Microdots

Een Microdot is een microfiche plaatje met daarop een unieke code. De plaatjes kunnen aangebracht worden over alle onderdelen van een auto.


Voertuigvolgsteem in de auto, beste auto alarm!
Gepost op 06-02-2012 door Mart in Autobeveiliging, Alarmen
Autobeveiliging, geen luxe, maar helaas een must...Iedere dag worden in ons land ruim 200 auto's gestolen. Hoe kan jeervoor zorgen dat jouw auto niet tussen die 200 auto's zal vallen?

Door het toenemende aantal autodiefstallen is het aan te bevelen de auto te voorzien van een goede beveiliging. Op tuning-gids.nl kan je terecht voor verschillendebeveiligings-systemen, van een simpele handremsloten, stuursloten of goed autoalarm tot een uitgebreid volgsysteem. 

Voertuigvolgsystemen (klasse 4 en 5)

Sinds begin 2002 is de SCM begonnen met de certificering van voertuigvolgsystemen. Met deze systemen is het mogelijk om een gestolen voertuig na de diefstal te traceren. Een klasse 4 of 5 systeem is altijd een combinatie van een klasse 1, 2 of 3 systeem en een voertuigvolgsysteem.


Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl