Home Blog

Green Storm luchtfilter: beste koeling, meeste pk's

Gepost op 18-03-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Montage van een open luchtfilter heeft vele sportieve voordelen. Nadeel van open luchtfilters is dat deze warme lucht uit het motorcompartiment aanzuigt. Gevolg is dat er vermogensverlies optreedt. Een Green Storm luchtfilter heeft dit nadeel niet!

Voordeel Green Twister Storm

In plaats van slechts gedeeltelijke afscherming gaat de Green Twister een stap verder. De naam vermoed dat er een propeller in verwerkt zit maar dat is niet zo. B ijkomend voordeel is dat de er minder er kans op vervuiling van het filter bestaat. Bij een 'vrije' openluchtfilter, zie plaatje hier boven, kan er viezigheid, vet en olie op het filter komen. Ook hier heeft de Storm Green Filter geen last van.


Rechtstreeks op de lucht ingang: efficiëntere koude luchttoevoer is er niet!

Meterhouders: in een oogopslag je motorwaarden!

Gepost op 18-03-2012 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Als je je auto motor getuned hebt, of je hebt plannen daarvoor is het raadzaam om eens over aanvullende metersets na te denken. Naast het feit dat de meters belangrijke motor-informatie geven, staat het ook nog eens strak.

Metersetshouder

Als je meters wilt gaan inbouwen is het raadzaam van te voren na te denken waar je meter(s) wilt gaan plaatsen. De meest voor de handliggende plekken zijn langs het raamstijl en op of in het middenconsole.

3 voudige meterhouder

In deze meterhouder kun je 3 meters inbouwen. Let dan wel op de diameters van de tellers. De meest gangbare meter-maten zijn 52MM en 60MM en worden vaak op de raamstijl gemonteerd


Meterhouderset voor 3 meters. Montage gaat op raamstijl.

Informatie over handremsloten als autobeveiliging

Gepost op 17-03-2012 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten
Iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat zijn of haar auto is gestolen. In Nederland ontkom je daar haast niet aan. Tevens wordt er vaak ingebroken in auto's.
Laat niets zichtbaar liggen

Als er niets zichtbaar in uw auto ligt, kan het er ook niet uit worden gehaald. Neem radiofrontjes dus altijd mee. Laat geen laptops of mobiele telefoons in de auto. Ook geen navigatiesystemen. Leg ook geen jas op de achterbank. Maar berg deze op in de achterbak. Zo voorkomt u al snel inbraak in uw auto. Als het om een dure auto gaat kan de verzekeringsmaatschappij je verplichten een voertuigvolgsysteem in te laten bouwen


Achterlichten en autoverlichting, via LED helder(der)

Gepost op 17-03-2012 door Mart in Autoverlichting, Xenon en led verlichting
Omdat LED lichten de zeer gunstige eigenschappen hebben om veel meer licht te produceren, om veel minder stroom te verbruiken.

Langere levensduur

waar nog eens bijkomt dat zij ook beter bestand zijn tegen hogere stroompieken en over een levensduur beschikken die vele malen hoger ligt dan bij een normale lamp zie je deze steeds vaker ook in de achterlichten verschijnen.

Upgrade achterlichten

De enige originele hella ombouwset met twee achterlichten en alle benodigde montage- en bevestigingsdelen.


LED lampensets & 'GT-R' lampen

Meet motordata & autodata via G Tech meters

Gepost op 16-03-2012 door Mart in Motortuning, Turbo en toebehoren
Altijd al de prestaties van je auto willen meten? een G Tech Meter maakt het mogelijk, zonder veel ingewikkeld gedoe analyseer je veel interessante motordata, acceleratietijden, remweg en nog veel meer!
G Tech meters

Als 'die hard' tuner zul je smullen van de tuning meters van G Tech.

Via een eenvoudige plug and play montage, voeding gaat via het sigaretten-aansteker, kun je direct al motordata gaan verzamelen.


De G- tech EGS brengt auto data binnen handbereik .

Banden cuppen = onregelmatige zaagtandslijtage

Gepost op 16-03-2012 door Mart in Banden en velgen, Banden
Het cuppen van banden is een onregelmatige zaagtandslijtage rond de gehele band op één of beide schouders. Autobanden die cuppen geven daarbij een naar geluid dat vergelijkbaar is met een defecte wiellager. Het cuppen van banden kent verschillende oorzaken. Het is daarom belangrijk je autobanden regelmatig te laten controleren.


Oorzaken banden cuppen

Het cuppen van autobanden kent diverse redenen. Het is heel belangrijk de juiste gebruiksomstandigheden van je banden hierbij toe te passen.

De voornaamste oorzaken voor het cuppen van banden zijn: verkeerde wieluitlijning, niet de juiste bandenspanning, verkeerd gebruik van de banden en de bandkeuze. Vaak is het dus niet een aspect, maar is het een combinatie van. Laten we deze aspecten eens nader onderzoeken. 

Overduidelijk cuppende autobanden

Voorkom en verhelp piepende remblokken zo!

Gepost op 16-03-2012 door Mart in Remmen, Remmen onderhoud
80% van piepende remmen wordt veroorzaakt door onjuiste montage of het niet goed inremmen van de je nieuwe remmenset. Lees hier hoe je de remmen weer piepvrij maakt.


Piepende remmen

Ga bij een rally kijken en dan hoor je pas echt wat piepende remmen zijn. Prestaties gaan daar voor comfort.

Rustig de tijd nemen om het zaakje in te remmen is er niet, dus hoor je regelmatig 'hiieeeehhh' herrie van de remmen afkomen. Op de openbare weg is dat een andere zaak, daar is het vervelend. Rijd niet te lang door als de remmen aan het piepen zijn. Ze worden er nl. niet beter van!


Piepende remmen? Laat deze dan direct controleren.
Auto interieur een carbon look geven
Gepost op 16-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Met onze dashboard stylingsproducten geef je een standaard auto dashboard een strakke tuning race look. De prijzen vallen tegenwoordig reuze mee. Er zijn diverse stylingssets, die je prima zelf kan monteren!


Carbon look maken

Het mooie van carbon look folie, is de mogelijkheid om mensen voor de gek te houden, met een carbon patroon onder de zeer hoge glans van de folie.

Tribals & deurstickers

En daarna maak je je auto nog kompleter door het aanbrengen van tuning-stickers op de auto Helemaal in zijn nu ook de zgn. deurstickers. Stel zelf je eigen combinatie van tuninglogo's samen!


Een carbon uiterlijk kan je zelf maken.
Doorgebrande auto zekering zelf vervangen
Gepost op 16-03-2012 door Mart in Caraudio, carkits en navigatie
Auto zekeringen voorkomen schade aan de elektronische systemen in de auto. Als een zekering doorbrandt heeft er kortsluiting en/of overbelasting plaatsgevonden. Geen nood, je kan een zekering van je auto vervangen m.b.v. ons stappenplan.


Auto zekering 


Voor alle elektronische apparaten in je auto is een zekering aanwezig. Voor je autoradio, ramenwissers, maar ook elektrische ramen.

Storing vinden

Als een van deze het opeens niet meer doen kun je de zekering kastje openen. Daar kun je misschien de oorzaak vinden. Maar waar moet je dan naar kijken?


Zekeringendoos van een auto.
Compressietest geeft conditie van motor weer
Gepost op 16-03-2012 door Mart in Onderhoudsbeurt, doe het zelf
Om een idee te krijgen in de conditie van een motor kun je een compressietest laten uitvoeren. Bij een goed blok is de druk in de cilinders hoog. Als er slijtage is opgetreden zal de compressiemeter dus minder druk weergeven. Op deze pagina een uitleg over hoe je zelf de compressie kunt doen.


Compressietest


Om een motor zijn volle vermogen te kunnen laten leveren moet de juiste compressiedruk aanwezig zijn. De ideale waardes worden door de fabrikant ingesteld.

Een motor presteert enkel als de cilinder niet lekt. De pakkingen en zuigerveren moeten de boel goed luchtdicht houden. Als dit niet het geval is kunnen een of meerdere cilinders hun werkt niet optimaal doen.


Compressietest: meet de conditie van de motor
Lambdasonde meet samenstelling uitlaatgassen
Gepost op 15-03-2012 door Mart in Motortuning, Uitlaten
Ondergeschoven kindje in het uitlaatsysteem is de lambdasensor. Deze zorgt dat de katalysatoren goed hun werk kunnen doen. Een katalysator filtert schadelijke gassen uit de uitlaatgassen. Als je kats gaat verwijderen zul je onherroepelijk je lambda moeten gaan 'foppen'. Hier lees je hoe dat in zijn werking gaat.


Lambdasonde

In 9 van de 10 gevallen hebben auto's twee lambda's. Deze meten het zuurstof gehalte in de uitlaatgassen. De eerste lambda sensor meet de gassen als deze direct van uit het motorblok komen.

Deze data wordt hoofdzakelijk door het motormanagement gebruikt om de juiste hoeveelheid benzine leveren.

 


Lambdasonde: o.a. bij uitlaat tuning een aandachtspunt.
Racebanden: ga je voor semi slicks of slicks?
Gepost op 15-03-2012 door Mart in Banden en velgen, Banden

Er is niets fijner dan op een mooie zomerdag met je wagen over een circuit te zoeven. Met de juiste racebanden eronder laat je iedereen in het stof bijten. Maar wat betekenen de termen slicks en semi slicks nu eigenlijk en wat zijn de verschillen daartussen?


Slicks: alleen op het circuit!

De meest gebruikte racebanden in de professionele autosport zijn profielloze banden. Dit type wordt slicks genoemd. Ze zijn van de buitenkant geheel glad en daardoor zijn ze zeer functioneel op een droog wegdek. Een slick mag dan ook alleen bij droog weer gebruikt worden.

Er is immers geen waterafvoermogelijkheid en dat maakt de kans op slippen erg groot. Bij kans op regen wordt er dan ook vaak gewisseld naar de zogenaamde intermediates, zij houden het midden tussen slicks en regenbanden omdat er vaak een profiel in is gesneden.


Semi slicks: de ulitieme sportband voor de openbare weg.
Fietsdragers voor op de auto
Gepost op 15-03-2012 door Mart in Transport, baggage vervoeren
Of je nu graag een rondje om de kerk fietst, op je gemak de mooiste natuurgebieden verkent of met een snelheid van 40 kilometer per uur op je racefiets toert: met een goede fietsdrager op je auto heb je overal de mogelijkheid om de omgeving op je eigen fiets te verkennen. Bijvoorbeeld in de bossen van België, de heuvels van Limburg of de bergen van Frankrijk...

Er zijn in de handel verschillende soorten fietsdragers verkrijgbaar. Sommige kun je achter je auto bevestigen en andere komen op het dak van de auto te staan. De meeste fietsrekken voor op de auto zijn eenvoudig te bevestigen. En net zo handig weer te verwijderen als je een keertje geen fietsen meeneemt.

Vele varianten

Geen fietser is hetzelfde, dus er bestaan vele varianten van de fietsdrager. Ook omdat er verschillende modellen auto's zijn en elke fietsdrager natuurlijk stevig bevestigd moet kunnen worden.


Sportsturen en racesturen liggen beter in je hand
Gepost op 15-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Als je toch bezig bent met het tunen van je heilige koe, heb je natuurlijk niets aan het standaard stuur dat erin zit. Dat grote, saaie, zwarte ding moet eruit! En daarvoor in de plaats moet een licht, liefst felgekleurd sportstuur dat lekker in de hand ligt!

 

Sportstuur

Voor 75 euro verbeter je al het stuurgevoel en de uitstraling van je cockpit. Wil je echt kwaliteit zul je de portemonnee moeten trekken. Voor de wat meer extreem grip gevende sturen is Sparco een goed merk. Ook met de OMP-sturen sla je geen verkeerd figuur. Beiden hebben hun sporen verdient in de racerij


Een sportstuur: betere houvast en looks!
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2023 Tuning-gids.nl