Home Blog

Archief voor 'Verkeerstips'

Met hoge snelheid door plassen rijden? Geen goed idee!

Gepost op 16-08-2023 door Mart in Verkeerstips, openbare weg
Het rijden door diepe plassen kan verleidelijk zijn, vooral na een zware regenbui. Het kan leuk lijken, maar het is belangrijk om te weten dat het gevaarlijk kan zijn en schade aan je auto kan veroorzaken. Wij hebben enkele redenen opgesomd waarom je beter niet door diepe plassen kunt rijden met je auto, dan kan je nl. wel eens duur komen te staan...


Kans op motorschade

Het grootste probleem bij het rijden door diep water is de boeggolf die ontstaat. Als deze golfslag hoger komt dan je bumper, loop je het risico dat het water bij de luchtinlaat komt en de motor water gaat aanzuigen. Dit kan leiden tot waterslag, waarbij de zuiger in de motor tegen het water beukt, wat kan resulteren in een gebogen zuigerstang of andere motorschade. Waterslag kan ernstige schade aan de motor veroorzaken en kan leiden tot dure reparaties.

Het is belangrijk om te weten dat waterschade vaak niet wordt gedekt door de autoverzekering, dus je kunt met hoge kosten worden geconfronteerd als je door diepe plassen rijdt. Dus denk goed na voordat je voor de 'lol' door een plas rijdt om een mooie watergolf te creëren.

Onderschat de waarde van een laadklep niet

Gepost op 22-07-2022 door Mart in Verkeerstips, Motorblok
Een goede bedrijfswagen is natuurlijk essentieel wanneer jij een onderneming hebt of gaat starten. Bij een privé auto gaat het er vooral om dat hij mooi is en dat iedereen erin past. Bij een bedrijfswagen spelen veel meer facetten een rol; Past alles wat je wilt vervoeren erin, is het eenvoudig in te laden en te lossen en kun je je werknemers er veilig mee op pad sturen.

Houd personeel gezond


Allemaal zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van de perfecte bedrijfswagen. Veel ondernemers vervoeren zware en grote hoeveelheden aan ballast. Om niet onnodig zwaar te hoeven tillen én je werknemers dit niet aan te doen, is het aan te raden om een 
bedrijfswagen met laadklep aan te schaffen. Wanneer je dit doet weet je zeker dat er geen hernia bij jou of je personeel op de loer ligt, in ieder geval niet door jouw toedoen. Welke bedrijfswagens met laadklep op dit moment goede opties zijn? Wij zetten ze op een rij!

Blauwe parkeerschijf kopen is boete voorkomen!

Gepost op 23-02-2015 door Mart in Verkeerstips, goedkoper autorijden
In bepaalde parkeerzones moet je betalen, in blauwe zones kun je met een blauwe parkeerschijf gratis parkeren. Als automobilist is het daarom handig om standaard een parkeerschijf in je auto te hebben liggen. In veel gemeentes in Nederland zijn namelijk gebieden waar binnen je alleen mag parkeren als je auto is voorzien van de duidelijk zichtbare blauwe parkeerschijf. Er zijn diverse parkeerschijf regels van kracht die je maar beter kunt volgen als je boetes wilt vermijden. We leggen je het uit!


Blauwe parkeerschijf kopen

Wel eens aan gedacht dat het slim is om een parkeerschijf in je auto te hebben? Ding kost weinig, daar geen buil aan kunt vallen. Maar dien je nog ergens rekening mee te houden? Er zijn parkeerschijven die multifunctioneel zijn; je kan 'm dan bijvoorbeeld ook als ijskrabber gebruiken, maar of dat verstandig is? Tijdens het krabben oefen je behoorlijk wat druk uit, dikke kans dat de draaischijf na 1x gebruikt te hebben niet meer zo soepel draait...

Voorzichtig met autodeur

De parkeerschijf moet goed in het zicht liggen. Op het dashboard aan de bestuurderszijde is dan een prima plek. Tijdens het sluiten van een portier kan er een luchtverplaatsing ontstaat. 

Heb jij 'm in je auto?

Vluchtstrook regels? Rijden op de vluchtstrook: boete!

Gepost op 23-01-2014 door Mart in Verkeerstips, goedkoper autorijden

Een vluchtstrook is bedoeld voor nood- of pechgevallen. Toch wordt er vaak misbruik van de vluchtstrook gemaakt. Wanneer mag je gebruikmaken van de vluchtstrook en wanneer riskeer je een forse boete?

Vluchtstrook

Het is één van de grootste ergernissen van de automobilist: mensen die misbruik maken van de vluchtstrook om een file te omzeilen. Jij staat netjes in de rij en je wordt rechts ingehaald door een auto met grote snelheid. Jawel: die automobilist jaagt zo lekker de file voorbij. Toet toet! Zwaaide die bestuurder nou echt? Zwaar irritant en bovendien goed voor een boete! In elk geval krijg jij het gevoel dat je voor 'Jan met de korte achternaam' braaf staat te wachten... 

Voorkom dat je verkeerde brandstof tankt!

Gepost op 28-03-2012 door Mart in Verkeerstips, goedkoper autorijden
Uit cijfers van de ANWB blijkt dat de wegenwacht 10x per dag moet 'uitrukken' omdat er iemand verkeerde brandstof heeft getankt! Het Leeuwendeel dat in de fout gaat zijn dieselrijders die hun tank volgooien met bezine. Wij geven je hier adviezen zodat jij niet de fout in gaat!


Foute brandstof getankt?


Verkeerde brandstof tanken, hoe je dat voor elkaar krijgt? Het komt voor bij gezinnen die meerdere auto's hebben, als iemand een auto leent en/of een auto huurt. Of bij je eigen auto als je er niet met je hoofd bij bent!

Motorschade

Benzine kan permanente schade aan onderdelen van een dieselmotor aanbrengen.


Verkeerde brandstof tanken gebeurt 10 per dag in NL.

Rijbewijs verlengen: de stap-voor-stap uitleg

Gepost op 24-03-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Bij normaal weggedrag zul je elke 10 jaar je rijbewijs verlengen. Er zijn twee uitzonderingen: Je bent het rijbewijs kwijt geraakt, of ben je ouder dan 65 jaar, dan is een medische keuring verplicht. Op deze pagina de stap-voor-stap tips om je rijbewijs te vernieuwen.


Rijbewijs verlengen 

Je zult er niet dagelijks bij stilstaan, maar het rijbewijs is voor een bepaalde periode geldig. Bij normaal weggedrag, hier over later meer, dien je het roze kaartje om de 10 jaar te vernieuwen. Net als de APK reminder van je autogarage stuurt het RDW een herinneringsoproep om je rijbewijs te laten vernieuwen.

Het rijbewijs is in een pas vorm. Voornamelijk duurzamer.

Beginnersrijbewijs duurt 5 jr. daarna puntenrijbewijs

Gepost op 12-03-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Helaas gebeuren er nog teveel onnodige verkeersongevallen, relatief vaak zijn daar jonge, beginnende bestuurders, bij betrokken. En daar zitten ook enthousiaste tuners tussen. Niets voor niets is de verzekeringspremie voor jonge volwassenen aanzienlijk hoger dan oudere volwassenen.
Je hebt het beginnersrijbewijs en het puntenrijbewijs, we leggen je de verschillen uit.
Beginnersrijbewijs

Iedereen die een rijbewijs heeft gehaald krijg het beginnersrijbewijs, zware verkeersovertredingen worden dan bijgehouden.

Als je binnen 5 jaar 3x ernstig in de fout bent gegaan zal je rijbewijs geschorst worden. Maar voor het zover is haal je eerst je theorie examen natuurlijk.


Beginnersrijbewijs is er voor iedereen, jong of oud.

Kenteken verloren of kentekenplaat gestolen?

Gepost op 24-02-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Je loopt naar je auto en komt tot de ontdekking dat er een kentekenplaat ontbreekt. Dan ben je het kenteken verloren of het kenteken is gestolen. Als het kenteken door beschadigingen onleesbaar is geworden zul je deze moeten vervangen. Lees het stappenplan om nieuwe kentekenplaten te bemachtigen, het is eenvoudig!
Kenteken verloren

Als je één of alle twee de kentekenplaten bent verloren zul je naar een RDW erkende kentekenplaatfabrikant moeten. Hetzelfde geldt als je kenteken is gestolen. Hier worden dan nieuwe platen voor je gemaakt. Vaak kun je hier op wachten.


Kentekenbewijs

Het is niet nodig een vervangend kentekenbewijs of een nieuwe kentekencard aan te vragen.


Kentekenplaat verloren of gestolen? Hoe lang zal deze er nog op zitten?

Minimaal 20.000 km per jaar? dan is LPG goedkoper!

Gepost op 15-02-2012 door Mart in Verkeerstips, goedkoper autorijden
De keuze van brandstof is van invloed op de kosten die je maakt na de aanschaf van de auto. Je kunt namelijk kiezen voor Benzine, diesel en LPG. Iedere soort brandstof heeft een bijpassende auto motor /installatie en prijskaartje.

Wat voor jouw de meest gunstige brandstof is wordt bepaald door het omslagpunt. Dit punt is afhankelijk van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Let op, bij 100.000 kilometer distributieriem vervangen

Omslagpunt

Wanneer is het verstandig om voor een bepaald soort brandstof te kiezen? Rijdt je per jaar minimaal 5000 km dan is LPG de meest goedkope brandstof. Rijdt je meer dan blijft het goedkoop per kilometer, rijd je minder dan zullen de kosten in vergelijk met benzine niet te veel verschillen.

   

Altijd schade formulier inullen bij autoschade!

Gepost op 15-02-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Dagelijks worden ze ingevuld: een schadeformulieren. Hoe cliché matig het ook is, maar de rust bewaren is het beste. Op het schadeformulier staat niet voor niets met dikke letters 'wees hoffelijk en kalm'. Op deze pagina leggen we je uit waar je op moet letten bij het invullen van het aanrijding formulier.
Schade of aanrijding?

Veiligheid van jezelf en anderen is het belangrijkste. Gelukkig zijn de meeste aanrijdingen of blikschades, na het invullen van het aanrijdingformulier kan ieder zijn weg weer vervolgen.

Daarna weer een nieuw schadeformulier auto in het dashboardkastje leggen! Het formulier kun je -gratis- bij je verzekerings maatschappij opvragen of op hun site downloaden.


En dat is weer een ingevuld schadeformulier...

Rijbewijs 17 jaar: in vijf fasen naar het rijbewijs!

Gepost op 06-02-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Je rijbewijs als je 17 jaar bent? Vanaf november dit jaar is dat mogelijk. Het theorie examen wordt dan afgenomen als je 16 jaar bent. Als je 16,5 jaar bent ga je autorijlessen volgen. Op je 17e mag je afrijden. Haal je het rijbewijs moet je tot 18 jaar autorijden met een beleider. Vanaf je 18e mag je alleen rijden.
Rijbewijs 17 jaar
Rijbewijs 17 jaar Na een sucesvolle invoering in onder andere Zweden en Noorwegen kan het rijbewijs ook in Nederland behaald worden als je 17 jaar bent! Tijdens het eerste jaar na het behalen van het rijbewijs word je begeleid voor een ervaren door een ervaren bestuurder. Reden: beginnende bestuurders zijn vaak betrokken bij ongelukken.

Rijbewijs 17 jaar: babyface tieners mogen ook op de weg!
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl