Home Blog

Auto overschrijven: hoe werkt dat precies?

Gepost op 21-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Heb je zojuist de (tweedehands) auto van je dromen gevonden? Of heb je een geschikte koper gevonden voor jouw oude auto? En zijn jullie er financieel uitgekomen? Voor een goede afhandeling rest dan nog één ding: de auto overschrijven. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Auto overschrijven

Wanneer moeten we een auto overschrijven? In de volksmond zeggen we al snel dat we 'een auto overschrijven'. Officieel is de goede benaming van deze handeling 'een auto op kenteken zetten'.

Een auto overschrijven doe je als een auto van eigenaar wisselt. Dus als jij jouw auto aan iemand anders verkoopt of als je de auto van iemand overneemt. Hiervoor heb je het ´oude´ papieren kentekenbewijs nodig, of je kentekencard  plus de tenaamstellingscode.


Informatie auto subwoofers, baspijpen en speakers

Gepost op 21-03-2012 door Mart in Caraudio, autoradio
Of het nou hardrock, rap of house is, muziek draai je luid. Zo luid mogelijk en al helemaal als je alleen in de auto zit. De standaard speakers die in je wagen verwerkt zitten voldoen dan natuurlijk niet. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om je auto om te toveren tot een rijdende disco of concertzaal.

Niet iedere speaker is zomaar een speaker. De zeer lage tonen worden weergegeven door subwoofers. Je zult een overdreven grote versie van zo'n ding vast wel eens gehoord hebben. Als een auto met een beetje subwoofer door je straat rijdt, ben je bang dat de ruiten spontaan barsten, zoveel trillingen worden ermee veroorzaakt. Voor normale lage tonen is er de woofer en hoge tonen hoor je dankzij tweeters.


Thuiskomer als reserveband: snel weer onderweg!

Gepost op 20-03-2012 door Mart in Banden en velgen, Banden
Wel eens stilgestaan hoe het met je reserveband is? Heb je er überhaupt eentje in de auto? Er zijn drie opties: een reserveband, een zgn. thuiskomer en een bandenreparatieset. Wij geven tips & tricks zodat je snel weer onderweg kan na een lekke band.


De thuiskomer 

De naam zegt het al. De 'thuiskomer' is vaak een stuk smaller dan de standaard band die onder je auto gemonteerd is. Hierdoor wordt er opslag ruimte en gewicht (denk ook aan de krik) bespaard.

Tijdelijk gebruik

Een thuiskomer wordt tijdelijk gebruikt. Dit staat ook uitdrukkelijk op de band. Ook zal er een advies op de band staan m.b.t. snelheid: 80 km/h is 'maximaal'. Probeer je hier aan te houden, het is voor je eigen veiligheid.


De klassieke thuiskomer: uitstervend ras?

Met stijl je ramen openen via schromen raamslingers

Gepost op 20-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Aluminium raamslingers zijn de ideale oplossing voor het vervangen de de standaard raamslingers die er niet uit zien. Ziet er direct top uit, wedden dat je tevreden bent na montage!

Aluminium raamslinger

Maak een onderscheidende look. De alumimium slingers zijn in diverse kleuren beschikbaar. Worden vaak in een set geleverd door de 3 adapters zijn de raam slingers 99% passend op elke auto te maken.

Geen duf gedoe

Geef toe: een plaatje zegt meer dan 1000 worden. Ziet er toch 10x beter uit dan zo een plastiken fabrieks af variant?!


Geef toe: zo een aluminium set fleurt het auto interieur op!

Booskijkers op koplampen monteren

Gepost op 20-03-2012 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Booskijkers geven de voorkant van je auto net dat beetje extra. Ze zijn voor elk koplamptype en automerk verkrijgbaar en bovendien gemakkelijk zelf te plaatsen. Naast de luchtinlaten, bumperspiolers en carstriping de een goede tuning upgrade voor relatief weinig geld.

Koplamp styling

Steeds meer auto's krijgen standaard al een een scherpere voorkant door de auto koplampen strakker vorm te geven.

Koplamspoilers

Koplamspoilers dienen wel nog in de klaur van de auto gespoten te worden.

Als je handig bent kun je dat zelf. Als je dan toch bezig bent neem je je remklauwen ook mee.


Booskijkers geven je auto een 'scherper' uiterlijk.

Grotere intercooler monteren voor meer vermogen!

Gepost op 19-03-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Als je met een turbo rijdt en je wilt flink meer vermogen is een intercooler upgrade, ook wel interkoeler genoemd, vaak noodzaak. Je auto wordt daar namelijk sneller van. Een intercooler is relatief eenvoudig te monteren en is bovendien betaalbaar, maar maakt toch behoorlijk wat verschil!

Hoe werkt een interkoeler?

Hoe werkt zo'n interkoeler nou eigenlijk en wat is het nut ervan? Een turbomotor zuigt lucht aan naar de turbo in plaats van direct richting de motor zoals dat bij een atmosferische motor het geval is. De turbo perst de lucht samen, waardoor hij meer zuurstof richting de motor  kan brengen. Doordat de lucht gecomprimeerd wordt, wordt hij warmer, terwijl een motor juist
beter presteert als de lucht koud is.


De 'front mount intercooler' is het populairst

Luchtmassameter: meet beademing van je motor

Gepost op 19-03-2012 door Mart in Motortuning, Turbo en toebehoren
Een Luchtmassameter is een sensor aan het eind van het luchtfilterhuis. De hoeveelheid aangezogen lucht wordt gemeten, hierna wordt er bepaald hoeveel benzine er in de cilinders wordt gespoten.


Luchtmassameter

Een luchtmassameter is een sensor in de vorm van een hittedraad bevindt zich in de luchtbuis. Via de aangezogen lucht (rijwind) wordt er gemeten wat de temperatuur van de passerende lucht is. 

Het hittedraad geeft vervolgens aan de ECU door hoeveel benzine er ingespoten dient te worden. Als de sensor te weinig lucht meet, zal er te weinig brandstof in worden gespoten, en loopt de motor arm. Brandstof dient naast ontbranding ook voor koeling.   

Luchtmassameter bevindt zich in de luchtfiller buis.
Helmtas houdt je helm gaaf: helmtassen nader bekeken
Gepost op 19-03-2012 door Mart in Autoveiligheid, circuit en rally
Stel: je hebt net € 900,- uitgegeven aan een autosporthelm van Arai of Schuberth. Vervolgens leg je de helm thuis neer op de koude garagevloer, in die smerige, stoffige schuur of op de grond in de gang. Je trapt er eens een keertje per ongeluk tegenaan, struikelt erover of de kou trekt erin.

Helmtas

Zonde van zo'n dure autohelm, want hij is zo beschadigd. Krassen, schuurplekken, schimmel en vlekken zijn het resultaat. Wil je jouw helm zo lang mogelijk mooi houden, koop dan een degelijke helmtas. Want zeg nou zelf: een Bugatti Veyron laat je toch ook niet onder de carport staan?

Een helmtas beschermt je helm optimaal als je 'm niet op hebt. En laten we eerlijk zijn: je autohelm heb je vaker niet op dan wel. Een goede autosporthelm is niet goedkoop en je wil toch graag dat hij een tijdje meegaat.


Bescherm je helm via een helmtas.
Dagwaarde van een auto bepalen
Gepost op 19-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Leuke auto occassion gezien en wilt weten wat je huidige auto waard is bij inruil? Dan is er goed nieuws. Automobilisten krijgen voor het eerst sinds jaren meer geld terug voor hun oude auto als ze deze inruilen. Afgelopen jaar is de inruilwaarde 5 tot 7 procent gestegen.


Taxatie via internet 

Een taxatie kan ook via internet, maar ook bij een van de vele BOVAG erkende garages is het mogelijk de dagwaarde van een auto te laten bepalen.

Er zijn meer dan 3.000 onafhankelijke autobedrijven die lid zijn van BOVAG. Verspreid over heel Nederland.


Rijschool kiezen: waar moet je op letten?
Gepost op 19-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Het rijbewijs halen, dat wil haast iedereen. Elk jaar doen honderdduizenden kandidaten examen bij het CBR voor het autorijbewijs. Wees kritisch bij het kiezen van een rijschool. Het is natuurlijk zonde om je getunde bolide straks in de vangrail te parkeren...en goede rijopleiding is een veilige basis voor de rest van je leven!

De ene rijschool geeft veel meer ´waar voor je geld ´ dan de andere. Wij geven je enkele tips:

Hoeveel kandidaten slagen bij de rijschool waar jij wilt gaan rijden?

Iedere rijschool krijgt daarvan jaarlijks een overzicht van het CBR.

Maakt de rijschool bij de rijlessen gebruik van een instructiekaart?

Op zo'n kaart wordt de voorgang van de rijopleiding bijgehouden.


Bredere bumpers, auto tuning op zijn best
Gepost op 19-03-2012 door Mart in Autostyling, Spoilers en bodykits
Carstyling met auto bumpers. Bumpers zijn gemaakt van ABS of polyester. Polyester heeft als voordeel dat het gemakkelijk te bewerken is en eenvoudig te repareren valt als je schade hebt.
Bumpers en luchthappers

Als je met je auto wilt opvallen tussen de rest van het verkeer ontkom je er niet aan om de buitenkant iets opvallends aan te brengen.

Met een voorbumper alleen kom je er niet meer. Combineer een bmw bodykits, opel velgen, impreza scoop of een renault airsplitter bij je bumper!


Het visitekaartje van je auto: bumpers.
Bougies voor in auto's, hoe kouder hoe beter!
Gepost op 18-03-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Een van de belangrijkste onderdelen van het ontstekingssysteem van een verbrandingsmotor met benzine of gas als brandstof is de bougie.


Bougie lezen?


Bougies lezen is een goede gewoonte om aan te leren. De bougie kan namelijk het volgende over de auto motor vertellen, olie verbruik, temperatuur, ontsteking (de timing en werking van deze) en brandstof verbruik. 

De aanslag op een bougie zegt een hoop of de motor daadwerkelijk 'soepel' loopt. Roetneerslag is wat je niet wilt zien op een bougie...Wij geven je op deze pagina wat tips.


Bij het betere tuningswerk zijn 'koudere' bougies noodzakelijk.
Green Storm luchtfilter: beste koeling, meeste pk's
Gepost op 18-03-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Montage van een open luchtfilter heeft vele sportieve voordelen. Nadeel van open luchtfilters is dat deze warme lucht uit het motorcompartiment aanzuigt. Gevolg is dat er vermogensverlies optreedt. Een Green Storm luchtfilter heeft dit nadeel niet!

Voordeel Green Twister Storm

In plaats van slechts gedeeltelijke afscherming gaat de Green Twister een stap verder. De naam vermoed dat er een propeller in verwerkt zit maar dat is niet zo. B ijkomend voordeel is dat de er minder er kans op vervuiling van het filter bestaat. Bij een 'vrije' openluchtfilter, zie plaatje hier boven, kan er viezigheid, vet en olie op het filter komen. Ook hier heeft de Storm Green Filter geen last van.


Rechtstreeks op de lucht ingang: efficiëntere koude luchttoevoer is er niet!
Meterhouders: in een oogopslag je motorwaarden!
Gepost op 18-03-2012 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Als je je auto motor getuned hebt, of je hebt plannen daarvoor is het raadzaam om eens over aanvullende metersets na te denken. Naast het feit dat de meters belangrijke motor-informatie geven, staat het ook nog eens strak.

Metersetshouder

Als je meters wilt gaan inbouwen is het raadzaam van te voren na te denken waar je meter(s) wilt gaan plaatsen. De meest voor de handliggende plekken zijn langs het raamstijl en op of in het middenconsole.

3 voudige meterhouder

In deze meterhouder kun je 3 meters inbouwen.Let dan wel op de diameters van de tellers.


Meterhouderset voor 3 meters. Montage gaat op raamstijl.

Koop nu in de webshop!

  • Grootste van de Benelux: 50.000 artikelen
  • Voor 19:00 besteld, vandaag verzonden
  • Klanten geven ons een 9.1/10
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2021 Tuning-gids.nl