Home Blog

Inzittendenverzekering beschermt passagiers

Gepost op 26-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Hopelijk zul je 'm nooit nodig hebben, maar het is wel aan te raden er een af te sluiten. We hebben het over de inzittendenverzekering. Deze verzekering dekt schade en/of letstel aan passagiers die niet op je WA verzekering of ziektekostenverzekering gedekt is.
Inzittendenverzekering

Uiteraard hoop je nooit bij een ongeluk betrokken te raken, als het noodlot toch toeslaat, heb je dan wel eens aan je inzittenden gedacht?

Autoverzekering

Als gevolg van een verkeersongeval kunnen passagiers lichamelijk letsel oplopen of om het leven komen. Niet alle schades zijn via de autoverzekering gedekt. Er zijn 2 varianten:


Inzittendenverzekering: goed om er eens over na te denken.

Anti lag systeem : vlammen en knallen uit de uitlaat !

Gepost op 25-03-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Vol gas op het grindparkoers richting de flauwe bocht, gas los, gevolgd door knallen en vlammen uit de uitlaat. Driftend door de bocht, met het gas er gelijk vol weer, richting de finish van de rallywedstrijd. Die knallen en vlammen zijn bijproducten van een ALS (Anti Lag System). Dit systeem, ook wel bekend als bang-bang, zorgt voor een optimale gasrespons bij race en rallyauto's met turbo's.
Turbopower is de toekomst

Veel sportieve auto's beschikken over een turbo, waardoor de vraag rijst of zo'n Anti Lag System niet iets voor jouw auto op straat, circuit of rallyparkoers is. Eerst maar even over de turbo hebben! Steeds vaker worden nieuwe automodellen voorzien van een turbo motorblok. Dit komt met name door emissie eisen. Een Turbo (TURbine BOosting) werkt
in de basis als volgt: uitlaatgassen drijven een schoepenwiel aan.


Anti lag zorgt voor knallen en vlammen bij het op toeren brengen van de motor.

Uitlijnen en balanceren van een auto

Gepost op 25-03-2012 door Mart in Ophanging, Veerpootbrug en stabilisatorstang
Niet goed uitgebalanceerde banden veroorzaken trillingen, die kunnen leiden tot vermoeidheid van de bestuurder en vroegtijdige, ongelijkmatige slijtage van de banden en onnodige slijtage van de wielophanging van de auto.
Banden balanceren

Je auto banden moeten worden uitgebalanceerd als ze voor het eerst worden gemonteerd en na reparatie. De balancering moet worden gecontroleerd bij de eerste tekenen van trillingen.

4 banden balanceren

Het is aan te bevelen om alle 4 de wielen te balanceren om optimaal comfort te garanderen. Met een auto verlagingset zorg je bovendien voor een betere wegligging.


Banden uitlijn machine: onmisbaar in de garage.

Chiptuning, flash tuning en powerbox tuning

Gepost op 24-03-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Chiptuning wat is dat eigenlijk? en wat brengt dat met zich mee? De meeste motoren in moderne auto's worden door een computer aangestuurd. Deze regelt continu bijvoorbeeld de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip.

Chiptuning

Bij chiptuning worden de programma's (software) geoptimaliseerd aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) dat motormanagement vormt.

OBD-tuning

OBD tuning is het herprogrammeren van het motorstuurprogramma via de diagnose-aansluiting. Hiermee kunnen veel parameters in de sturing gewijzigd worden. En zijn zelfs de lastigste motoren goed aan te passen.


Zuiniger, meer PK, meer koppel via chiptuning.

Sleepkabel tips: veilig je auto slepen doe je zo!

Gepost op 24-03-2012 door Mart in Pechhulpmiddelen, pechtas en pechset

Er bestaan diverse sleepkabels en sleeplinten voor de auto. Welke voor jouw auto de beste is hangt van een aantal factoren af, in dit artikel zoomen we daarop in. En, niet onbelangrijk, hoe sleep je een auto op een veilige manier?

Soorten sleepkabels

Er bestaan UV-, water- en modderbestendige sleepkabels. Het verschil zit voornamelijk in de trekkracht, uitgerekend op basis van het totaalgewicht van je auto. Voor een veilige sleepkabel moet je uitgaan van ongeveer vijf maal het totaalgewicht van je auto (niet het kentekengewicht!). Als je auto in de modder is weggezakt, is voor het lostrekken een kracht van ongeveer drie maal het totale autogewicht noodzakelijk. Het is dus belangrijk dat er voldoende rek is om de klap van het lostrekken op te vangen. 


Sleepkabels: niet alleen praktisch in pechgevallen.

Boete voor uitlaat geluid? Dit zijn de regels!

Gepost op 24-03-2012 door Mart in Motortuning, Uitlaten
Een van de meest voorkomende after market upgrades is het aanpassen van de uitlaat. Voor de ene is een mooie brom voldoende, de ander wil een brulpijp. Door het plaatsen van de juiste uitlaatdelen kan je je eigen geluidsniveau bepalen. Let wel op de wetgeving. We leggen uit tot hoe ver je kan gaan!

Uitlaatgeluid boete

Laten we allereerst een de wettelijke eisen aan het uitlaat systeem bekijken. Onderstaande uitlaat eisen staat in de Wegenverkeerswet. Voor de liefhebber: Artikel 5.2.11.

1) Over de hele lengte moet de uitlaat gasdicht zijn. Met uitzondering van afwateringsgaatjes.

2) de uitlaat dient deugdelijk bevestigd zijn.

3) De uitlaat mag niet meer dan 2db geluid produceren dan de waarde in het voertuigreglement. Deze meting wordt, bij elk nieuw type auto, door de overheid verricht.


Open einddemper: dikke looks en idem geluid!

Bescherm velgrand tegen beschadigingen

Gepost op 24-03-2012 door Mart in Banden en velgen, Velgen
Velgschade is een vervelende schade, het krassende geluid van een lichtmetalen velg langs een stoeprand doet je sidderen in je autostoel. Dit soort schade aan je wielen herstel je ook niet 'even'. Voorkom dat je velgjes schade oplopen én geef ze een personal touch, wheels protector combineert het nuttige met het aangename.

Stoeprandschade velg 

Even een moment van onachtzaamheid, of een te krappe parkeerplek in de parkeergarage. Het beschadigen van je velgen ligt continue op de loer.

Glimmende velgen zijn het paradeplaatje van je auto. Even stoeprand schade wegpoetsen gaat niet lukken.

Hoogstens kun je het beschadigde deel behandelen met een velgen lakstift.


Wheelprotector voorkomt velgschade en maak je eigen look.

Rijbewijs verlengen: de stap-voor-stap uitleg

Gepost op 24-03-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Bij normaal weggedrag zul je elke 10 jaar je rijbewijs verlengen. Er zijn twee uitzonderingen: Je bent het rijbewijs kwijt geraakt, of ben je ouder dan 65 jaar, dan is een medische keuring verplicht. Op deze pagina de stap-voor-stap tips om je rijbewijs te vernieuwen.


Rijbewijs verlengen 

Je zult er niet dagelijks bij stilstaan, maar het rijbewijs is voor een bepaalde periode geldig. Bij normaal weggedrag, hier over later meer, dien je het roze kaartje om de 10 jaar te vernieuwen. Net als de APK reminder van je autogarage stuurt het RDW een herinneringsoproep om je rijbewijs te laten vernieuwen.

Het rijbewijs is in een pas vorm. Voornamelijk duurzamer.

Motorkapverlenger: geef auto voorkant 'bad boy' look

Gepost op 24-03-2012 door Mart in Autostyling, Spoilers en bodykits
Als je de motorkap wilt stylen is een motorkap verlenger zeker een overweging waard. Je creëert hierdoor een 'geslepen' uitlijk van de voorkant van je auto. De verlenger dan aan de bestaande motorkap gelast of geschroefd worden. We leggen de voor-, en nadelen uit.

 

motorkapverlenger

Uitgekeken op de standaard 'deksel' die je motor afdekt? Wil je je auto een geslepen look geven? Ga dan een stapje verder dan booskijkers voor op je koplampen Pak het grootser aan en monteer een motorkapverlenger. Met name binnen de VW community zie je deze upgrade vaak


Motorkapverlengers: scherpere look aan de voorkant.
Chromen spiegelkappen, of een carbon spiegelkap?
Gepost op 24-03-2012 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Genoeg van je fabrieks af zijspiegels? Het zijn de kleine subtiele wijzigingen die het 'm doen. M3 spiegels en led strips op je bestaande autospiegels plakken hebben we reeds op de auto spiegel styling pagina besproken. Wel eens van spiegelkappen & spiegel spoilers gehoord?

Spiegelkappen

Spiegelkappen zijn een sportieve toevoeging voor op je bolide. Via een simpele 'clip on' montage klik je de spiegelkap over de bestaande auto spiegel heen.

De chomen varianten zie je vaak, maar langzamerhand zien we ook steeds meer carbon style spiegels. De oplettende autorijder ziet nu de chromen spiegelkappen op al audi's.


Spiegelkap met ingebouwe knipperlichten.
Auto shampoo voor een glimmende bolide
Gepost op 23-03-2012 door Mart in Autowassen, wassen
Het onderhoud van uw auto maak je leuker door met een goede auto shampoo. De bekende merken zoals Valma, TurtleWax, Commandant, Zymöl, Tectyl en HG zijn niet meer weg te denken de tuning wereld.


Beschermen + voorkomen


Om krassen te voorkomen voor het wassen altijd eerst grofvuil en zand verwijderen. Doseer de Shampoo volgens de aangegeven instructies op de verpakking. De formule is sterk geconcentreerd, waardoor per wasbeurt slechts weinig nodig is. Dat is zuinig voor jou en het milieu.

Na het wassen de auto met een uitgeknepen spons afnemen en eventueel met een droge doek nawrijven voor een perfect glanzend resultaat. Denk er om: regelmatig je bolide wassen voorkomt hardnekkige aanslag wat er op termijn -veel- lastiger is om weer goed schoon te krijgen.


Lege accu? Via startkabels ben je snel weer onderweg!
Gepost op 23-03-2012 door Mart in Pechhulpmiddelen, pechtas en pechset
Het zal je maar overkomen: de accu van je auto is leeg! Het is een probleem dat vaak voorkomt, vooral als de auto enkele weken heeft stil gestaan in de winterperiode.

Lage temperaturen funest

Door de lage temperaturen wordt de accu namelijk zwakker. Gelukkig ben je, met behulp van een andere auto en startkabels, zo weer op weg. Maar hoe weet je nu wanneer de accu leeg is? Waar moet je op letten bij de aanschaf en het gebruik van startkabels?

Eerste symptomen lege accu

Zodra je de sleutel omdraait of op de startknop drukt en de startmotor heeft moeite om de motor van de auto aan te krijgen kan dit de oorzaak van een (bijna) lege accu zijn. Bij lage temperaturen heeft de accu het extra zwaar en is de kans groter dat er startproblemen ontstaan.


Met een startkabelset kun je ook anderen uit de brand helpen
400 meter sprints, ook wel 1/4 mile sprints
Gepost op 23-03-2012 door Mart in Circuit en rallyrijden, rallycursus en slipcursus
Dragracen is een snel in populariteit groeiende sport. Een Dragrace wordt in een rechte lijn over een afstand van 1/8 mile (201,14 mtr) of over een afstand van 1/4 (402,29 mtr) gereden door 2 deelnemers.


Kwart mile sprints op circuit


In Nederland wordt alleen over een afstand van 1/8 mile gereden en over het algemeen op een afgezet stuk op de openbare weg. De bedoeling is deze afstand zo snel mogelijk af te leggen, en diegene die de finish als eerste passeert is winnaar.

Een wedstrijd kent allereerst enkele voorrondes de zogenaamde kwalificaties. Uit deze tijden wordt een dragraceboom samen gesteld waaruit blijkt welke deelnemers tegen elkaar moeten rijden.


Autoradio's en mp3 spelers voor in de auto
Gepost op 23-03-2012 door Mart in Caraudio, autoradio
Een goed of slecht gevoel over een auto wordt bepaald door meer dan alleen de vormgeving, de motor of de wegligging. Bijzaken als stoelen, gebruikte materialen en de kwaliteit van de radio zijn bewust of onbewust minstens zo belangrijk.
De tweede theorie is eenvoudiger: smaken verschillen en iedereen koopt binnen het beschikbare budget wat hij of zij het lekkerste vindt klinken. Een keuze gemaakt? Dan is het tijd om daar het ideale systeem bij te vinden.

Acculader voorkomt startproblemen en méér!
Gepost op 23-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, autokrikken e.d.

's Winters heeft de accu het zwaar. Ongeacht of je de auto stalt of ermee rijdt. Na een langere periode van stilstaan, kun je vervelend verrast worden: een lege accu. Opladen kan helpen, maar lang niet altijd. Als je pech hebt,  verliest je accu zijn spanning meteen weer. Dan zit er niets anders op: je moet een nieuwe accu kopen.  Hieronder bespreken we diverse soorten accu’s: loodzuuraccu, startaccu, AGM-accu en de Gel-accu.



Intelligente acculader auto

Moet je een nieuwe accu kopen? Ai! Naast de (hoge) kosten, kan het ook even duren voordat je weer op weg kunt. Gelukkig kun je veel ellende voorkomen door een moderne acculader of accu booster te gebruiken. Er zijn de afgelopen jaren veel ontwikkelingen geweest in de consumentenelektronica. Hierdoor zijn acculaders betaalbaar geworden. Zelfs acculaders met een zogeheten intelligent laadprofiel. Deze zijn goedkoper dan een nieuwe accu én ze kunnen de levensduur van je huidige accu flink verlengen. Win-win!


Acculaders en accu boosters zijn er in vele soorten en maten
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl