Home Blog

Archief voor 'Autoverlichting'

Vocht in koplamp? Haal condens uit koplampen [2023 update]
Gepost op 23-12-2020 door Mart in Autoverlichting, Verstralers en mistverlichting
Condens in je koplamp is een probleem van alle tijden. Maar met die oude glazen koplampen viel het altijd minder op. Nu met de moderne kunststoffen koplampen is dit veel beter zichtbaar en dat kan je de APK keuring kosten. Hoog tijd om je lichtopbrengst te verhogen! Hier vind je tips om je koplampen mooi droog te houden.


Vocht in koplamp… 

Moderne koplampen hebben een geventileerd systeem waardoor lucht stroomt. Vanwege dit open systeem zijn er binnen de koplamp verschillende klimaatzones. 

Er zijn zeer hete plekken waar het glas wordt verwarmd door de verlichting of de motor en er zijn koelere plaatsten doordat de rijwind de lampen op die plekken afkoelt.

vocht in koplamp: zonde én slechte lichtopbrengst!

8 verschillen tussen xenon, led en halogeen autolampen

Gepost op 15-04-2019 door Mart in Autoverlichting, Xenon en led verlichting
Er bestaan nogal wat verschillende soorten autoverlichting. Waarschijnlijk ken je deze drie wel: xenon, led en halogeen. We leggen je  haarfijn uit wat de verschillen zijn en wanneer je bepaalde autoverlichting wel of niet mag gebruiken. Bovendien beantwoorden we de vragen: Hoe moet je xenon inbouwen? en hoe moet je led inbouwen?


Autokoplampen informatie


Goed zicht onderweg is van levensbelang. Voor jezelf, maar uiteraard ook voor je medeweggebruikers. Daarom is het slim om een
kapotte autolamp zo snel mogelijk te vervangen. Maar hoe weet je nu wat de juiste koplamp voor jouw auto is? En of de lamp daadwerkelijk kapot is? In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen op het gebied van autoverlichting niet stilgestaan. Waar je eerst alleen duplolampen had, die je nu hooguit nog bij oudere auto's zult tegenkomen, kwamen halogeenlampen op de markt. 

De ontwikkelingen in autoverlichting gaan snel.

Koplampen polijsten: doffe koplampen weer als nieuw!

Gepost op 22-06-2018 door Mart in Autoverlichting, Verstralers en mistverlichting
Zijn jouw koplampen dof en niet meer helder? Zitten ze vol met krasjes en zijn ze vergeeld? Slecht voor de uitstraling van je wagen én allesbehalve veilig! Doffe koplampen kun je vrij eenvoudig een complete make over geven. In 9 simpele stappen maak je ze zelf weer glashelder.


Zelf koplampen polijsten? yes!

Sinds autofabrikanten in de jaren 1980 van glazen koplampen overgingen op plastic koplampen, is er een nieuw probleem ontstaan: doffe koplampen. Deze worden veroorzaakt door oxidatie, wat gewoon in de loop van de tijd gebeurt. Dit heeft dus niets te maken met hoe zuinig je al dan niet op je auto bent. Dingen als UV-straling, vuil van de weg en chemicaliën die in de lucht hangen zijn meestal de boosdoeners. Maar wees gerust, de redding is nabij!

Doffe koplampen? Via een koplamp polijst kit alles snel weer glashelder.

Mistlampen: meer zicht en een strakkere look

Gepost op 02-07-2013 door Mart in Autoverlichting, Verstralers en mistverlichting

Mistlampen zorgen voor een beter zicht bij slechte weersomstandigheden. Zien en gezien worden, daar gaat het om! Bovendien kan strakke of gekleurde mistverlichting een interessant onderdeel van je autostyling vormen. Maar let op: mistlampen kunnen ook leiden tot een ongeluk en/of een boete, wanneer je ze 'zomaar' aanzet of vergeet uit te zetten. Wat zijn de regeltjes? Tuning-gids.nl zet ze voor je op een rij.

Mistlampen

Mistlampen zijn een uitkomst bij dichte mist en/of een flinke sneeuwbui, wanneer het zicht vaak heel slecht is. Slecht zicht kan levensgevaarlijk zijn, zeker wanneer het wegdek glad is door ijzel of regen, waardoor je bijvoorbeeld te maken kunt krijgen met aquaplaning. Mistlampen voor kunnen dan helpen om een breed zicht te krijgen, waardoor je niet alleen het wegdek goed kunt overzien, maar ook de berm. Het mistachterlicht zorgt ervoor dat je achterligger jou goed kan zien.


Mistverlichting: beter zicht is soms onmisbaar! (links,- en rechts onderin)

Mistachterlicht: hoe zit het ook alweer met de regels?

Gepost op 18-07-2012 door Mart in Autoverlichting, Verstralers en mistverlichting
Iedereen die rijexamen heeft gedaan, heeft het geleerd: je mistachterlicht mag je pas aandoen op het moment dat je minder dan vijftig meter zicht hebt door dichte mist. En zeker niet bij zware regenval! Toch lijkt het onder bestuurders nog veel onduidelijkheid te geven.
Mistachterlicht: wanneer?

Zo zie je regelmatig brandende mistachterlichten terwijl er nauwelijks mist te bespeuren is. Sommige mensen vergeten hun mist achterlicht weer uit te schakelen zodra de mist is opgelost. Anderen denken dat het altijd veiliger is om bij mist - hoe mild ook - het mistachterlicht van hun auto aan te doen. Of ze denken dat ze beter gezien worden tijdens een pittige regenbui. Of ze halen de regels voor het mistachterlamp en de mistlampen aan de voorkant van de auto door elkaar.

Mistachterlicht voeren is niet verplicht!

Achterlichten en autoverlichting, via LED helder(der)

Gepost op 17-03-2012 door Mart in Autoverlichting, Xenon en led verlichting
Omdat LED lichten de zeer gunstige eigenschappen hebben om veel meer licht te produceren, om veel minder stroom te verbruiken.

Langere levensduur

waar nog eens bijkomt dat zij ook beter bestand zijn tegen hogere stroompieken en over een levensduur beschikken die vele malen hoger ligt dan bij een normale lamp zie je deze steeds vaker ook in de achterlichten verschijnen.

Upgrade achterlichten

De enige originele hella ombouwset met twee achterlichten en alle benodigde montage- en bevestigingsdelen.


LED lampensets & 'GT-R' lampen
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl