Home Blog

Archief voor 'Autoverlichting'

Koplampen polijsten: doffe koplampen weer als nieuw!

Gepost op 22-06-2018 door Mart in Autoverlichting, Verstralers en mistverlichting
Zijn jouw koplampen dof en niet meer helder? Zitten ze vol met krasjes en zijn ze vergeeld? Slecht voor de uitstraling van je wagen én allesbehalve veilig! Doffe koplampen kun je vrij eenvoudig een complete make over geven. In 9 simpele stappen maak je ze zelf weer glashelder.


Zelf koplampen polijsten? yes!

Sinds autofabrikanten in de jaren 1980 van glazen koplampen overgingen op plastic koplampen, is er een nieuw probleem ontstaan: doffe koplampen. Deze worden veroorzaakt door oxidatie, wat gewoon in de loop van de tijd gebeurt. Dit heeft dus niets te maken met hoe zuinig je al dan niet op je auto bent. Dingen als UV-straling, vuil van de weg en chemicaliën die in de lucht hangen zijn meestal de boosdoeners. Maar wees gerust, de redding is nabij!

Doffe koplampen? Via een koplamp polijst kit alles snel weer glashelder.

Autolampen met kleur: legale gekleurde koplampen!

Gepost op 23-02-2014 door Mart in Autoverlichting, Xenon en led verlichting

Eindelijk zijn ze verkrijgbaar: autolampen met kleur waarmee je lekker wél de weg op mag! Met deze gekleurde koplampen kun je je auto nog meer personaliseren en een fraai style-accent aanbrengen. Tijd om kleur te bekennen!


Autolampen met kleur

Er is weinig zo bepalend voor de uitstraling van je bolide als je verlichting. De Philips ColorVision autolampen met kleur zijn door autominnend Nederland dan ook met open armen ontvangen. De gekleurde koplampen zorgen ervoor dat je een kleuraccent kunt aanbrengen en je auto nog meer kunt personaliseren. Er zijn vier verschillende kleuren verkrijgbaar: je kunt kiezen uit geel, groen, blauw of paars.

Mistlampen: meer zicht en een strakkere look

Gepost op 02-07-2013 door Mart in Autoverlichting, Verstralers en mistverlichting

Mistlampen zorgen voor een beter zicht bij slechte weersomstandigheden. Zien en gezien worden, daar gaat het om! Bovendien kan strakke of gekleurde mistverlichting een interessant onderdeel van je autostyling vormen. Maar let op: mistlampen kunnen ook leiden tot een ongeluk en/of een boete, wanneer je ze 'zomaar' aanzet of vergeet uit te zetten. Wat zijn de regeltjes? Tuning-gids.nl zet ze voor je op een rij.

Mistlampen

Mistlampen zijn een uitkomst bij dichte mist en/of een flinke sneeuwbui, wanneer het zicht vaak heel slecht is. Slecht zicht kan levensgevaarlijk zijn, zeker wanneer het wegdek glad is door ijzel of regen, waardoor je bijvoorbeeld te maken kunt krijgen met aquaplaning. Mistlampen voor kunnen dan helpen om een breed zicht te krijgen, waardoor je niet alleen het wegdek goed kunt overzien, maar ook de berm. Het mistachterlicht zorgt ervoor dat je achterligger jou goed kan zien.


Mistverlichting: beter zicht en een stukje autostyling!

Mistachterlicht: hoe zit het ook alweer met de regels?

Gepost op 18-07-2012 door Mart in Autoverlichting, Verstralers en mistverlichting
Iedereen die rijexamen heeft gedaan, heeft het geleerd: je mistachterlicht mag je pas aandoen op het moment dat je minder dan vijftig meter zicht hebt door dichte mist. En zeker niet bij zware regenval! Toch lijkt het onder bestuurders nog veel onduidelijkheid te geven.

Mistachterlicht: wanneer?

Zo zie je regelmatig brandende mistachterlichten terwijl er nauwelijks mist te bespeuren is. Sommige mensen vergeten hun mist achterlicht weer uit te schakelen zodra de mist is opgelost. Anderen denken dat het altijd veiliger is om bij mist - hoe mild ook - het mistachterlicht van hun auto aan te doen. Of ze denken dat ze beter gezien worden tijdens een pittige regenbui. Of ze halen de regels voor het mistachterlamp en de mistlampen aan de voorkant van de auto door elkaar.

Mistachterlicht voeren is niet verplicht!

Autoverlichting wetgeving: wat mag nou wel en niet?

Gepost op 11-04-2012 door Mart in Autoverlichting, Xenon en led verlichting
Mag dagrijverlichting samen met mistlicht gevoerd worden? En wanneer mag je grootlicht gebruiken? Er is nogal wat verwarrinfg over de wetgeving van autoverlichting. Voorkom dat een ijverige diener je op de bon slingert, lees hier alle regels.

 

Dagrijlichten informatie


In de regeling voertuigen staat dat personen auto's twee dagrijlichten mogen hebben. Deze mogen niet anders dan wit licht uitstralen en de lichtopbrengst ervan moet voldoende zijn om de auto de daglicht goed zichtbaar te laten zijn, zonder dat de standaard verlichtingsinstallatie daarbij extra wordt belast.


Het voeren van dagrijverlichting is niet verplicht.

Xenon en Neon auto verlichting, ook voor in de auto!

Gepost op 22-03-2012 door Mart in Autoverlichting, Xenon en led verlichting

De Xenon verlichting werd begin jaren '90 geďntroduceerd op de automarkt als iets wat vooral op dure en exclusieve wagens werd toegepast. Sinds kort is het mogelijk om gelijke prestaties te behalen met een Xenon ombouw kit.

Xenon ombouwen

De Xenon ombouw kits geven 3 keer zoveel licht als de huidige halogeen lampen die nu in de auto's zitten, dit zorgt uiteraard voor meer zicht op de weg en daarom dus meer veiligheid voor zowel jij als andere weggebruikers.

Xenon

Xenon geeft je letterlijk een enorme bak met licht. Als je halogeen al fel vindt, dan zul je versteld staan van wat HID met je verlichting doet.


Achterlichten en autoverlichting, via LED helder(der)

Gepost op 17-03-2012 door Mart in Autoverlichting, Xenon en led verlichting
Omdat LED lichten de zeer gunstige eigenschappen hebben om veel meer licht te produceren, om veel minder stroom te verbruiken.

Langere levensduur

waar nog eens bijkomt dat zij ook beter bestand zijn tegen hogere stroompieken en over een levensduur beschikken die vele malen hoger ligt dan bij een normale lamp zie je deze steeds vaker ook in de achterlichten verschijnen.

Upgrade achterlichten

De enige originele hella ombouwset met twee achterlichten en alle benodigde montage- en bevestigingsdelen.


LED lampensets & 'Lexus stijl' lampen

Er zijn 7 soorten kleuren voor xenon lampen

Gepost op 24-02-2012 door Mart in Autoverlichting, Xenon en led verlichting
Steeds meer youngtimers worden voorzien van aftermarket xenon verlichting. Via plug and play xenon set vindt montage plaats. Daarna geven je auto koplampen veel meer en mooier licht. Wist je dat er 7 soorten xenon kleuren zijn?


Kleurtemperaturen

De kleuren bij xenon verlichting voor auto's worden bepaalt door de kleurtemperatuur van de xenon lamp.

Geel, blauw, wit, en paarse tinten hebben ieder hun eigen bedrijfstemperatuur.

De kleurtemperatuur wordt aangeven met Kelvin. Dat is zeg zeg maar de Celsius voor xenon lampen.


Fabrieksverlichting vs. xenon verlichting: het verschil is duidelijk!
Knipperlichten van LED op spiegels
Gepost op 18-02-2012 door Mart in Autoverlichting, Xenon en led verlichting
Autoverlichting is een gewild tuning onderwerp. Xenon upgrade kits gaan als warme broodjes over de toonbank. En bij tuning shows zie je de nodige neon en plasma autoverlichting. Ondergeschoven kindje vormen de knipperlichten, zonde want dat maakt het geheel mooi af. Wij geven je adviezen!

LED knipperlichten

Verander je gewone autospiegels in een eye-cather die ook nog eens veiliger zijn.

Als je richting aangeeft zullen de ledjes oplichten in de spiegels.

Zo ziet iedereen nog beter welke kan jij op wil.


Knipperlichten raken nu ook in trek in de tuninscene
Koop nu in de webshop!
  • Grootste van de Benelux: 50.000 artikelen
  • Voor 19:00 besteld, vandaag verzonden
  • Klanten geven ons een 9.1/10
Menutuning-gids.nl
Daarom Tuning Gids
Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2018 Tuning-gids.nl