Home Kuipstoelen Middenarmsteun

Middenarmsteun voor extra comfort

In de meeste luxere automodellen zit hij standaard: de middenarmsteun. Deze armleuning bevindt zich zoals de naam al zegt in het midden van de auto, tussen de stoel van de bestuurder en de stoel van de voorpassagier. De middenarmsteun geeft net dat beetje extra comfort onder het rijden. Maar dat is niet alles. Zo’n armleuning staat ook nog eens mooi en biedt bovendien extra opbergruimte. De mogelijkheden worden steeds uitgebreider; zo zijn er zelfs al middenarmsteunen verkrijgbaar die je drankje koel houden!
 

Veilig opgeborgen

Moet je een lange reis maken, dan is het wel zo prettig als je arm kan steunen op de middenarmsteun. Dit verlicht het sturen en geeft je arm wat rust. Maar ook voor korte ritjes is de armsteun naast je stoel heel praktisch. De meeste middenarmsteunen beschikken namelijk over een klep die je omhoog kunt doen, zodat er een ruimte ontstaat waarin je bijvoorbeeld je zonnebril of portemonnee veilig kunt opbergen. Niemand met kwade bedoelingen die ziet wat zich in jouw middenarmsteun schuilhoudt. Maar ook je favoriete koeken, je iPod of visitekaartjes kun je er prima in opbergen.

middenarmsteun
Een steuntje onder de armen is maximaal comfort

Altijd binnen handbereik


De spullen die erin liggen zijn altijd binnen handbereik, waardoor je als bestuurder geen gevaarlijke handelingen hoeft te verrichten om iets uit het dashboardvakje te pakken. En gebruik je de middenarmsteun even niet of zit hij in de weg? Dan klap je hem gewoon in zijn geheel omhoog. De armsteun bevindt zich dan rechtop tussen beide voorstoelen en geeft dan gemakkelijker toegang tot de eventuele opbergvakken in de middenconsole.Ook zijn er leveranciers van accessoires die verschillende middenarmsteunen aanbieden, elk voor een bepaald automerk en model. Dit zijn niet de originele armsteunen die de fabrikant van jouw auto aanbiedt, maar daarom niet per se minder goed. Ze worden ontworpen aan de hand van de originele middenconsole van je auto, zodat de pasvorm perfect is.

Makkelijke montage

De meeste armsteunen zijn gemakkelijk zelf te monteren op de middenconsole van je auto. Het benodigde bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd en natuurlijk ook een duidelijke handleiding voor de montage. Met een beetje technisch inzicht moet je een heel eind komen. Kom je er zelf toch niet uit, dan zullen ze je bij de garage graag even helpen. Als je de middenarmsteun als optie bij je nieuwe auto bestelt, is hij natuurlijk al in je nieuwe auto gemonteerd als je hem op komt halen.

Praktisch en mooi


De middenarmsteun is niet alleen een praktisch hulpmiddel en opbergmeubel, maar ziet er ook nog eens mooi en stijlvol uit. De meeste armleuningen voor in de auto zijn gemaakt van kunststof, met een klep of deksel die bekleed is met stof, kunstleer of leer. Een leren middenarmsteun geeft natuurlijk de chicste uitstraling, maar als er verder geen leer te bekennen is in je auto, is dat misschien een beetje overdone. Ook zijn de middenarmsteunen in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat je een kleur kunt kiezen die het beste past bij de rest van het interieur. Grijs, zwart en beige zijn de meest voorkomende kleuren. De kleur hangt vaak ook af van het materiaal waarvan de armsteun gemaakt is.

Armsteun als koelbox

Er bestaan inmiddels zelfs middenarmsteunen die tegelijk fungeren als koelbox! Heel handig, je stopt je flesje water of frisdrank in de armsteun en je drinken blijft de hele reis lang heerlijk koel. Ook handig als je etenswaren koel wilt bewaren. De koelunit zit onder de armsteun, het enige dat je hoeft te doen is de armsteun aansluiten op de 12 V sigarettenaansteker. Ideaal als je niet een gekoeld dashboardvakje in je auto hebt en geen koelbox mee wilt zeulen als je enkel een flesje water gekoeld wilt houden.


Altijd binnen handbereik
 
De spullen die erin liggen zijn altijd binnen handbereik, waardoor je als bestuurder geen gevaarlijke handelingen hoeft te verrichten om iets uit het dashboardvakje te pakken. Dan klap je hem gewoon in zijn geheel omhoog. De armsteun bevindt zich dan rechtop tussen beide voorstoelen en geeft dan gemakkelijker toegang tot de eventuele opbergvakken in de middenconsole.

Af en toe een vochtig doekje over het het steuntje is voldoende om een autoleven lang te genieten van een schone arm ondersteuning. Na installatie vraag je jezelf af: 'hoe heb ik ooit' zonder kunnen rijden'.
Middenarmsteun auto
Maximaal flexibel: armsteun omhoog klappen


Middenarmsteun als optie


Koop je een nieuwe auto waarin niet standaard een middenarmsteun aanwezig is, dan heb je vaak de mogelijkheid om deze als optie bij te bestellen. Dit kan wel een dure aangelegenheid zijn.

Veel fabrikanten van autoaccessoires zijn daarop ingesprongen en bieden universele middenarmsteunen aan die een stuk goedkoper zijn.armsteun auto met opbergvak
En zo een opbergfunctie is toch erg praktisch!

Ook op de achterbank

De middenarmsteun is ook beschikbaar voor de achterbank. Vaak is deze armsteun geïntegreerd in de achterbank, maar er bestaat ook de mogelijkheid om een 'losse' armsteun te monteren. De meeste middenarmsteunen voor de achterbank zijn wat breder, waardoor er ook wat meer spullen in kunnen worden opgeborgen. Handig als opbergruimte voor het speelgoed en leesvoer van de kinderen, die er zo gemakkelijk zelf bij kunnen. Bovendien handig als scheidingselement als de kinderen weer eens ruzie hebben met elkaar…

Middenarmsteunen vergelijken

Zoals je in dit artikel kunt lezen, biedt de middenarmsteun veel voordelen. Wil je er één aanschaffen, laat je dan goed informeren. Vergelijk de prijzen en kijk of er middenarmsteunen verkrijgbaar zijn die niet alleen een goede pasvorm hebben, maar ook in het interieur van je auto passen. Op de meeste middenarmleuningen zit een garantie van twee jaar.


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Carbonfolie/looks
Carbon look auto interieur - dashboard, autospiegels een carbon-desgin geven
Automatten kopen
Automatten kopen: pasklaar of toch universeel?
Dashboard styling
Dashboard informatie, overzicht van tuning van dashboards
Instaplijsten
Instaplijsten - verfraai dorpels via een instaplijst
Sportsturen
Sportsturen - overzicht van racesturen en sportsturen
Meer
Alle Interieur styling artikelen lees je hier
Ook leuk
Middenarmsteun Middenarmsteun voor extra comfort
Autostoel instellen Zitpositie autostoel instellen: in 9 stappen zit je lekker
Hoofdsteun instellen Goed ingestelde hoofdsteunen voorkomt nekletsel
Kuipstoelen Kuipstoelen vs. sportstoelen: een gevoelskwestie!
Autostoel kussen 10 soorten auto kussens die het zitcomfort verhogen

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl