Home Blog

Archief voor 'Pechhulpmiddelen'

Simple Start; start je auto via sigarettenaansteker!

Gepost op 25-09-2021 door Mart in Pechhulpmiddelen, overige pechhulp
De accu veel meer dan gewoon een starthulp. Ook wanneer de motor niet draait moeten er allerlei gebruikers worden gevoed. Denk aan autoradio, navigatiesysteem en verlicht.


Accu booster

Hij is niet alleen voor het starten van je auto. De Accu booster heeft een 12 Volt DC accessoire uitgang.

Ideaal voor het opladen van mobiele telefoons, camera's, mp3 spelers en alle andere 12 Volt elektronica.

Voordelen:

1) Geen vonken
2) Zeer gebruiksvriendelijk.
3) Multifunctioneel


Auto starten via sigaretten aansteker. Simpeler kan niet.

Metalen jerrycan of plastic jerrycan? Onze kooptips!

Gepost op 21-12-2017 door Mart in Pechhulpmiddelen, overige pechhulp
Waarom is een jerrycan handig? Denk bijvoorbeeld aan die momenten waarop je onderweg of thuis brandstof moet bijvullen: je grasmaaier is leeg, je bent op de motorcross of het racecircuit of je staat ergens met je auto stil met een lege tank. Jerrycans zijn er in diverse uitvoeringen en formaten, die wij hieronder uitgebreider bespreken. Bestel ze in onze webshop!


Waarom brandstof jerrycan?


Iedereen heeft wel eens een jerrycan gezien en veel mensen zullen er ook wel een thuis hebben of op z'n minst een keer een gebruikt hebben. Maar waarom is een brandstof jerrycan nou zo handig? Zoals de naam al zegt, kun je met een dergelijke benzine kan brandstof van punt A naar punt B vervoeren. En stel nou dat je auto net de volgende benzinepomp niet haalt. Dan kun je met een jerrycan toch (brandstof halen en) je auto weer op weg helpen. Bovendien kun je jerrycans gebruiken om je kettingzaag bij te vullen, of je trekker, je grasmaaier en je crossmotor. En er zijn ongetwijfeld nog meer situaties waarin een jerrycan onmisbaar is.

Plastic jerrycans zijn het meest populair Ún goedkoopst.
Zelf lekke band plakken? Check deze band reparatie sets!
Gepost op 25-03-2015 door Mart in Pechhulpmiddelen, overige pechhulp
Wat doe je als je onderweg bent en je ineens met een lekke autoband staat? Heb jij nog een reservewiel in de auto? Of ga je zelf een tijdelijke noodreparatie met een spuitbus uitvoeren? Lees hier alles over de diverse snelle bandenplak producten.


Noodreparatie is tijdelijk

Het kan gebeuren dat je autoband lek gaat, maar je geen tijd of mogelijkheid hebt om direct langs te gaan bij een garage. In dat geval kun je ervoor kiezen zelf een noodreparatie uit te voeren. Je moet er dan echter aan denken dat je er niet te lang mee doorrijdt, maar de band ook door een professional laat bekijken. Doorrijden met een tijdelijk gerepareerd lek kan op termijn namelijk zorgen voor extra schade, met mogelijk als gevolg gevaarlijke verkeerssituaties.


Spuitbus leegspuiten en je kunt weer verder.

Auto brandblusser: een echte life saver!

Gepost op 07-09-2013 door Mart in Pechhulpmiddelen, overige pechhulp
Een autobrand komt altijd onverwachts. Je moet er daarom voor zorgen dat je voorbereid bent op mogelijke gevaarlijke situaties. Een brandblusser in de auto is in Nederland nog niet verplicht, maar dat zegt natuurlijk niets. Als je auto in de fik staat is het verrekte handig om een auto brandblusser bij de hand te hebben! 

Poederblusser: niet doen!

Goedkope brandblussertjes zijn echt overal te koop. Zoals altijd geldt ook hier: goedkoop is meestal duurkoop! Een simpel poederblussertje is niet aan te raden. Wist je dat de poeder zich een weg vreet door je lak, je bekleding, de elektra in je wagen en de motoronderdelen? Ook kun je na het gebruik van een poederblusser na verloop van tijd last krijgen van vage elektronische problemen. 


De perfecte plek voor de brandblusser? Neen!

Sleepoog gebruiken? De do's and dont's op een rijtje!

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Pechhulpmiddelen, overige pechhulp
Een sleepoog, je hoopt 'm nooit te hoeven gebruiken, ookwel bekent als de sleepring. Mocht je toch een keer met panne langs de weg staan, wees voorbereid en weet waar de sleepoog zich bevindt. Dit is nl. een van de meest gestelde vragen aan de ANWB!


Sleepoog

Een auto slepen kan via het sleepoog. Er zijn twee mogelijkheden waar de sleepring zich bevindt. Aan het chassis gelast, kijk eens onder de voorbumper. Het sleepoog is aan de linker,- of rechterkant te vinden.

Een auto kan ook een opschroefbare sleepoog hebben. Deze wordt in het chassis gedraaid middels een speciale opening in de voorbumper.


Sleepoog bevindt vaak in de binnenkant van het reservewiel.

Sleepkabel tips: veilig je auto slepen doe je zo!

Gepost op 24-03-2012 door Mart in Pechhulpmiddelen, pechtas en pechset

Er bestaan diverse sleepkabels en sleeplinten voor de auto. Welke voor jouw auto de beste is hangt van een aantal factoren af, in dit artikel zoomen we daarop in. En, niet onbelangrijk, hoe sleep je een auto op een veilige manier?

Soorten sleepkabels

Er bestaan UV-, water- en modderbestendige sleepkabels. Het verschil zit voornamelijk in de trekkracht, uitgerekend op basis van het totaalgewicht van je auto. Voor een veilige sleepkabel moet je uitgaan van ongeveer vijf maal het totaalgewicht van je auto (niet het kentekengewicht!). Als je auto in de modder is weggezakt, is voor het lostrekken een kracht van ongeveer drie maal het totale autogewicht noodzakelijk. Het is dus belangrijk dat er voldoende rek is om de klap van het lostrekken op te vangen. 


Sleepkabels: niet alleen praktisch in pechgevallen.

Lege accu? Via startkabels ben je snel weer onderweg!

Gepost op 23-03-2012 door Mart in Pechhulpmiddelen, pechtas en pechset
Het zal je maar overkomen: de accu van je auto is leeg! Het is een probleem dat vaak voorkomt, vooral als de auto enkele weken heeft stil gestaan in de winterperiode.

Lage temperaturen funest

Door de lage temperaturen wordt de accu namelijk zwakker. Gelukkig ben je, met behulp van een andere auto en startkabels, zo weer op weg. Maar hoe weet je nu wanneer de accu leeg is? Waar moet je op letten bij de aanschaf en het gebruik van startkabels?

Eerste symptomen lege accu

Zodra je de sleutel omdraait of op de startknop drukt en de startmotor heeft moeite om de motor van de auto aan te krijgen kan dit de oorzaak van een (bijna) lege accu zijn. Bij lage temperaturen heeft de accu het extra zwaar en is de kans groter dat er startproblemen ontstaan.


Met een startkabelset kun je ook anderen uit de brand helpen
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl