Home Blog

Archief voor 'trekhaken en toebehoren'

Trekhaakdop voorkomt slijtage aan trekhaak + aanhanger

Gepost op 30-03-2012 door Mart in Transport, trekhaken en toebehoren
Een trekhaak is een verdomd handig ding, je hangt er je aanhanger aan, monteert er je fietsenrek op en koppelt je sleurhut er aan. Goed onderhoud is behoudt van je spullen. Onderstaand tips of je trekhaak lang in topconditie te houden.


Trekhaakdoppen 

Als er niets aan de trekhaakkop gekoppeld is doe je er verstandig aan een trekhaakdop over de kogel heen te doen. Dit voorkomt dat er roest op de kogel gaat vormen.

Demontabele trekhaak

De afkoppelbare trekhaak maakt een forse groei door. Het verschil tussen een vaste trekaak is duidelijk, bij een afneembare trekhaak kan het kogeldeel afgekoppeld worden.


Trekhaakdop als funartikel.

Iets vervoeren? Gebruik deze autovervoer accessoires!

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Transport, trekhaken en toebehoren
Ga je op pad met de caravan of aanhanger, dan wil je natuurlijk dat alles op z’n plek blijft zitten. Vooral vrij lichte spullen op aanhangers willen nog wel eens verschuiven - of erger nog wegwaaien - als ze niet goed zijn vastgezet. Dat is niet alleen balen voor jezelf, maar vooral ook voor de bestuurder van de auto achter je. Het is dan ook verplicht om de spullen die je vervoert goed vast te zetten. Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar die je daarbij helpen. Denk ook aan een nummerplaathouder en mistachterlicht voor je aanhanger.
Op slot

Aanhangers zijn niet goedkoop en zijn daarom erg populair roofgoed. Ook caravans en trailers worden nog wel eens gestolen. Het is daarom slim om een disselslot aan te schaffen waarmee je je aanhanger veilig achter kunt laten op een parkeerplek of onder je carport. Een onmisbaar vervoeraccessoire! Er zijn disselsloten die je alleen kunt gebruiken als je aanhanger is afgekoppeld, maar er bestaan ook disselsloten die bruikbaar zijn als je aanhanger nog aan je auto bevestigd is.


Trekhaak accessoires: trekhaken uitbreiden

Gepost op 29-02-2012 door Mart in Transport, trekhaken en toebehoren
Wie een trekhaak onder zijn wagen wil (laten) monteren, kan meerdere wegen uit. Doe je het zelf of ga je langs bij een garagehouder of eerder bij een verkoper van auto-accessoires?

Montage tips

Moet de kofferruimte leeg zijn bij het plaatsen van een trekhaak?

Inderdaad, voor het monteren van de bouten en het aansluiten van de elektriciteit moeten bijna in alle gevallen de vloer- en zijbekleding uit de bagageruimte gedemonteerd worden.

Mijn auto is uitgerust met een gasinstallatie, heeft dit gevolgen voor het plaatsen van trekhaak?

In de meeste gevallen is er geen probleem. In sommige gevallen is er echter toch extra werk, zoals bij voorbeeld het verplaatsen of demonteren/monteren van leidingen en/of de tank.


Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl