Home Blog

Archief voor 'rallycursus en slipcursus'

400 meter sprints, ook wel 1/4 mile sprints

Gepost op 23-03-2012 door Mart in Circuit en rallyrijden, rallycursus en slipcursus
Dragracen is een snel in populariteit groeiende sport. Een Dragrace wordt in een rechte lijn over een afstand van 1/8 mile (201,14 mtr) of over een afstand van 1/4 (402,29 mtr) gereden door 2 deelnemers.


Kwart mile sprints op circuit


In Nederland wordt alleen over een afstand van 1/8 mile gereden en over het algemeen op een afgezet stuk op de openbare weg. De bedoeling is deze afstand zo snel mogelijk af te leggen, en diegene die de finish als eerste passeert is winnaar.

Een wedstrijd kent allereerst enkele voorrondes de zogenaamde kwalificaties. Uit deze tijden wordt een dragraceboom samen gesteld waaruit blijkt welke deelnemers tegen elkaar moeten rijden.


Aquaplaning: plots verlies van wegcontact in regen

Gepost op 05-03-2012 door Mart in Circuit en rallyrijden, rallycursus en slipcursus
Aquaplaning is de situatie als er tussen de autoband en het wegdek een dun laagje water ontstaat. Gevolg is dat de auto gaat 'zweven. De auto wordt in feite tijdelijk onbestuurbaar. Lees hier de tips hoe te handelen om weer grip te krijgen.

Aquaplaning 

Een autoband verplaatst water op een natte weg, in feite snijdt hij zich een baan door plassen en water. Deze werking wordt door een groot deel mogelijk gemaakt door het profiel op de band. Hoe hoger de snelheid hoe moeilijker de banden het krijgen om het water goed af te voeren.

Goed wegcontact 

Goed contact met het wegdek is van groot belang. Wat weer grote invloed heeft op de bestuurbaarheid van de auto. Het water wordt deels opzij geduwd en deels door de profielgroeven afgevoerd worden. Goede profieldiepte van essentieel belang om aquaplaning te voorkomen.


Aquaplaning: je rijdt als het ware tijdelijk op ijs.Dit maken je banden mee.

Leer zelf driften in een driftauto op het circuit

Gepost op 28-02-2012 door Mart in Circuit en rallyrijden, rallycursus en slipcursus
Driften heeft de laatste tijd een enrome groei doorgemaakt. Vrijwel elk circuit biedt drift cursussen aan. Leer zelf de basis drift-technieken in eendag. Eind van de dag glij jij ook door de bocht als een volleerd drifter!


Driften = wagenbeheersing


Driften is die vorm van wagenbeheersing waarbij de bestuurder de achterkant van zijn auto laat uitbreken, waarna hij de wagen met opzet zo lang mogelijk dwars houdt. Je glijdt als het ware van de ene naar de andere bocht. Het is de bedoeling dat de auto niet spint. Dit unieke gevoel kun je zelf bij uitstek gaan ervaren tijdens een driftdag. Super tof!


Driften gaat makkelijk met achterwiel aandrijving.

Haal een rally licentie in 5 dagen!

Gepost op 13-02-2012 door Mart in Circuit en rallyrijden, rallycursus en slipcursus
Altijd al eens zoals de grote mannen in Mitsubishi Lancer Evolution's, Golf kitcars of de legendarische Subaru Impreza's willen rallyrijden? De rallysport is niet zonder gevaren, wil je deelnemen aan een kampioenschap zul je een aantal examens en tests moeten doorlopen.


Prodrive Rally 


School Sinds 1990 leiden zij équipes om verantwoord aan de rallysport deel te nemen.

Rallycoureur of navigator wordt je niet zomaar. Daarom brengt o.a. Prodrive Rally School je onmisbare vaardigheden en ervaringen bij. De meeste deelnemers op de Nederlandse rallypaden zijn door hen opgeleid! Daarna heb je dan ook wel een KNAF rallylicentie. Hier lees je hoe het in zijn werk gaat.


Zelf achter het stuur van een rallyauto!
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl