Home Blog

Archief voor 'Transport'

Beste auto hondenrek? Wij vergeleken 5 hondenrekken!

Gepost op 23-02-2017 door Mart in Transport, baggage vervoeren
Wil je een hondenrek kopen? Dan is hoogstwaarschijnlijk een universeel hondenrek de beste oplossing. Wij hebben een paar soorten vergeleken en vertellen wat je moet weten over zowel gebruik als montage van een hondenrek, wat ook kan dienen als bagagerek.

Hond vervoeren in auto? 

Wil jij je hond veilig vervoeren in de auto, dan is een hondenrek kopen eigenlijk een must. Een hondenrek fungeert als scheiding tussen de bagageruimte en de achterbank. Hierdoor creëer je een veilige plek waar je hond kan zitten of liggen, zodat hij tijdens het rijden niet voor afleiding kan zorgen, of tijdens een noodstop of ongeluk door de auto geslingerd kan worden. Hond in auto: veiligheid gaat voor alles Vervoer jij je hond los in de auto, dan kan dit tijdens het rijden voor gevaarlijke situaties zorgen.

Hondenrek auto: veiligheid voor alles © tg/asd

9 redenen waarom een kofferbakmat onmisbaar is

Gepost op 04-01-2016 door Mart in Transport, baggage vervoeren
Wil je beschadigingen en vervuiling van de kofferbakbekleding voorkomen? Dat kan dankzij de handige kofferbakmat of kofferbakschaal. De pasvorm kofferbakschalen zijn op maat gemaakt en passen daarom ook in jouw auto. Houd zo de originele kofferbakbekleding in showroomconditie.


Kofferbakmat: waarom niet?

Hoewel de term kofferbakmat wellicht bekender is en je die in de volksmond vaker zult horen, is het de kofferbakschaal die het populairst is. Waarom? Vanwege zijn veelzijdigheid. Het woord 'schaal' verklapt een heel groot voordeel: de opstaande rand. In totaal zijn er maar liefst 9 voordelen, waarover wij je alles vertellen in dit artikel. Als dat je niet kan overtuigen…Vervoer je wel eens modderige laarzen achter in de auto?

De kofferbakmat: ondergewaardeerd: super praktisch!

Trekhaakdop voorkomt slijtage aan trekhaak + aanhanger

Gepost op 30-03-2012 door Mart in Transport, trekhaken en toebehoren
Een trekhaak is een verdomd handig ding, je hangt er je aanhanger aan, monteert er je fietsenrek op en koppelt je sleurhut er aan. Goed onderhoud is behoudt van je spullen. Onderstaand tips of je trekhaak lang in topconditie te houden.


Trekhaakdoppen 

Als er niets aan de trekhaakkop gekoppeld is doe je er verstandig aan een trekhaakdop over de kogel heen te doen. Dit voorkomt dat er roest op de kogel gaat vormen.

Demontabele trekhaak

De afkoppelbare trekhaak maakt een forse groei door. Het verschil tussen een vaste trekaak is duidelijk, bij een afneembare trekhaak kan het kogeldeel afgekoppeld worden.


Trekhaakdop als funartikel.

Iets vervoeren? Gebruik deze autovervoer accessoires!

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Transport, trekhaken en toebehoren
Ga je op pad met de caravan of aanhanger, dan wil je natuurlijk dat alles op z’n plek blijft zitten. Vooral vrij lichte spullen op aanhangers willen nog wel eens verschuiven - of erger nog wegwaaien - als ze niet goed zijn vastgezet. Dat is niet alleen balen voor jezelf, maar vooral ook voor de bestuurder van de auto achter je. Het is dan ook verplicht om de spullen die je vervoert goed vast te zetten. Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar die je daarbij helpen. Denk ook aan een nummerplaathouder en mistachterlicht voor je aanhanger.
Op slot

Aanhangers zijn niet goedkoop en zijn daarom erg populair roofgoed. Ook caravans en trailers worden nog wel eens gestolen. Het is daarom slim om een disselslot aan te schaffen waarmee je je aanhanger veilig achter kunt laten op een parkeerplek of onder je carport. Een onmisbaar vervoeraccessoire! Er zijn disselsloten die je alleen kunt gebruiken als je aanhanger is afgekoppeld, maar er bestaan ook disselsloten die bruikbaar zijn als je aanhanger nog aan je auto bevestigd is.


Fietsdragers voor op de auto

Gepost op 15-03-2012 door Mart in Transport, baggage vervoeren
Of je nu graag een rondje om de kerk fietst, op je gemak de mooiste natuurgebieden verkent of met een snelheid van 40 kilometer per uur op je racefiets toert: met een goede fietsdrager op je auto heb je overal de mogelijkheid om de omgeving op je eigen fiets te verkennen. Bijvoorbeeld in de bossen van België, de heuvels van Limburg of de bergen van Frankrijk...

Er zijn in de handel verschillende soorten fietsdragers verkrijgbaar. Sommige kun je achter je auto bevestigen en andere komen op het dak van de auto te staan. De meeste fietsrekken voor op de auto zijn eenvoudig te bevestigen. En net zo handig weer te verwijderen als je een keertje geen fietsen meeneemt.

Vele varianten

Geen fietser is hetzelfde, dus er bestaan vele varianten van de fietsdrager. Ook omdat er verschillende modellen auto's zijn en elke fietsdrager natuurlijk stevig bevestigd moet kunnen worden.


Losse lading? Gebruik een aanhangernet!

Gepost op 14-03-2012 door Mart in Transport, baggage vervoeren

Heb je losse lading op je aanhangwagen liggen, denk er dan aan dat je een aanhangernet moet gebruiken. Hoewel dat al bijna vijf jaar verplicht is, zijn veel mensen daar nog niet van op de hoogte. Wij maken je er daarom graag op attent. Niet alleen omdat het wel zo veilig is, maar ook omdat je anders een boete riskeert van minimaal € 230,-. Dan is de aanschaf van een net voor je aanhanger een stuk goedkoper!

Wanneer is een aanhangernet verplicht?

Sinds 1 januari 2007 is het verplicht om een aanhangernet te gebruiken als je losse lading op je aanhanger vervoert. Enkele voorbeelden van losse lading zijn tuinafval, puin, stenen en brandhout, maar er zijn natuurlijk nog legio andere voorbeelden te bedenken. Waar het om gaat is dat je een aanhangernet gebruikt als je lading vervoert die tijdens het rijden van de aanhanger kan vallen of waaien, zelfs als je de lading hebt vastgezet met touw of spanbanden.

De politie controleert regelmatig ladingen op aanhangers!

Trekhaak accessoires: trekhaken uitbreiden

Gepost op 29-02-2012 door Mart in Transport, trekhaken en toebehoren
Wie een trekhaak onder zijn wagen wil (laten) monteren, kan meerdere wegen uit. Doe je het zelf of ga je langs bij een garagehouder of eerder bij een verkoper van auto-accessoires?

Montage tips

Moet de kofferruimte leeg zijn bij het plaatsen van een trekhaak?

Inderdaad, voor het monteren van de bouten en het aansluiten van de elektriciteit moeten bijna in alle gevallen de vloer- en zijbekleding uit de bagageruimte gedemonteerd worden.

Mijn auto is uitgerust met een gasinstallatie, heeft dit gevolgen voor het plaatsen van trekhaak?

In de meeste gevallen is er geen probleem. In sommige gevallen is er echter toch extra werk, zoals bij voorbeeld het verplaatsen of demonteren/monteren van leidingen en/of de tank.


Praktische oplossing: dakkoffer

Gepost op 28-02-2012 door Mart in Transport, baggage vervoeren

Als je niet in het bezit bent van een ruime stationwagen of een busje, ben je vast wel eens tegen het probleem aangelopen dat je niet al je spullen in de auto kwijt kon. Bijvoorbeeld toen je op vakantie ging met de auto en je auto al snel vol zat met de tent, campingspullen, vishengels en strandartikelen. Of tijdens die verhuizing, waarbij je maar liefst veertig keer op en neer moest rijden om alle spullen van het oude naar het nieuwe huis te krijgen. Een dakkoffer is dan een uitkomst. 


Past bij én op je auto


Een dakkoffer, ook wel bagagebox genoemd, is een van kunststof gemaakte box die je door middel van speciale dakdragers op je auto bevestigt. Meestal kun je zo'n dakkoffer bij de fabrikant van je auto bestellen; de dakkoffer is dan qua maat en vorm perfect afgestemd op je auto.


Dakdragers & dakkoffers voor op de auto

Gepost op 15-02-2012 door Mart in Transport, baggage vervoeren
De dagen worden korter… De avonden langer, buiten daalt de temperatuur. Tijd voor wollen wanten en warme truien.
Dakdragers & TUV

Alle dakdragers of dakrails zijn tegenwoordig volgens de OEM-richtlijnen TUV-goedgekeurd, waardoor Bosal-dakdragers niet alleen stabiel, maar ook duurzaam en veilig zijn.

Easy-fit

Met het unieke en Easy-fit montage systeem, monteer je je autodakkoffer eenvoudig, snel en zeker. Met dit systeem monteer je je autodakkoffer letterlijk en figuurlijk in een hand omdraai.


Superpraktisch: dakragers vergroten je bagageruimte!
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl