Home Gereedschap Spatbordbeschermer

Spatbordbeschermer: voorkomt krassen bij sleutelen

Een spatbordbeschermer beschermt je carrosserie tijdens sleutelwerkzaamheden onder de motorkap. Over het spatbord gedeelte wordt een kleed gelegd. Dit voorkomt dat er krassen ontstaan. Er zijn diverse uitvoeringen. In dit artikel de voor en nadelen van elk type.

 

Spatbordbeschermer

Of je nu beroepssleutelaar bent of hobbyist. Een spatbordbeschermer mag niet in de garage-uitrusting ontbreken. Niets is nl. vervelender na een klus te constateren dat er werkschade is opgetreden.

Met name bij klussen direct onder te motorkap, in de motorruimte, liggen krassen op de loer. Er zijn spatbordhoezen met en zonder uitsnijding voor de wielkast.

spatbordbeschermer
Spatbordbeschermer: krasssen voorkomen is beter dan genezen!

 

Spatbord leunen = kras

In het heetst van de sleutelstrijd zul je contact maken met de spatborden. Je leunt er vaak ook licht tegen aan om nét dat ene plekje te kunnen bereiken.

Om lastig te bereiken plekken wél te kunnen bereiken ga je onherroepelijk op de auto leunen. Als je kleren dan vuil zijn is de kans op lakschade aanwezig. Doodzonde natuurlijk.

Vallend gereedschap

Ook evt. gereedschap dat je evt. ongelukkig uit je handen floept, of uit je zak steekt, zal niet direct contact kunnen maken met de auto. Sommige spatbordbeschermers zijn uitgerust met een richel waar je je tools in kunt leggen. Dan heb je de tools altijd bij de hand. Zo voorkom je dat je een bijv. schroevendraaiers, doppen van een doppenset of bijv. inbussleutels ergens onder de motorkap achter laat liggen.

Spartbordhoezen: 3 typen

Er zijn 3 methoden om de spatbordhoes te bevestigen, zodat deze niet kan wegglijden:

1. Via magneten

Niet aan te raden. De magneten zitten weliswaar in de spatbordhoes verwerkt, maar deze trek ook metaaldeeltjes achter de hoes aan. Dat dit de kans op krassen verhoogt behoeft geen betuig.

spatbordbeschermer
Kleine, prakitsche spatbordbeschermer.

2. Via zuignappen Is goed werkbaar.

Het plaatsen zal wellicht iets meer tijd kosten, maar kans op lakschade tijdens het werk is klein. Let goed op dat de zuignappen allemaal hun werk blijven doen.

3. Via zand (ja, echt)

De beste oplossing. Onderaan in de spatbordhoes zijn zandzakjes verwerkt. Deze variant heeft dus niet de 'nadelen' van de bovengenoemde versies.

Imago garagebedrijven

Het gebruik van spatbordbeschermers straalt professionaliteit uit. Klanten zullen zien dat er zorgvuldig met hun auto's wordt omgegaan.

Als het bedrijfslogo er ook nog eens opgedrukt is zal dit zeker een positieve bijdrage aan het imago van de werkplaats. Net als een schone vloer en geen rondslingerend gereedschap.

spatbordbeschermers
Niiet alleen spatborden worden beschermd.

Voor welke keuze je ook gaat, bedenk goed van te voren wat je maximale bedekking van 't werkvlak zal worden. Des te groter de auto, des te...juist 'm. Bestellen kan op de site van datex.

 


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Auto hefbrug
Auto hefbrug - makkelijk sleutelen via autohefbruggen
Veerspanner
Veerspanner - schokbrekers vervangen met veerspanners
Autokrik
Autokrik kopen? Ruime keuze mét adviezen
Acculaders
Acculader - informatie over diverse soorten auto acculaders
Assteunen
Assteunen - Via een assteun veilig onder je auto werken.
Meer
Alle Gereedschap artikelen lees je hier

Ook leuk
Acculaders Acculader voorkomt startproblemen en méér!
Automover Automover: verplaats auto in krappe ruimtes
Spatbordbeschermer Spatbordbeschermer: voorkomt krassen bij sleutelen
Auto duct tape Via duct tape ookwel snel weer onderweg!
Auto hefbrug Auto hefbrug: ideaal voor al je auto klussen

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl