Home Blog

Archief voor 'Autostyling'

Ramen tinten, raamfolie aanbrengen & APK eisen

Gepost op 20-07-2022 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Waarom ruifolie? Ten eerste : uitstraling, snel, stijl, klasse, sportief. Ten tweede : het klimaat in de auto. Geen last meer van de branderige zon of het verkleuren van je interieur.
Ramen blinderen

Via ramen blinderen reduceer je de warmte door de zon tot maar liefst 65%. De branderige zonnestralen worden door deze films teruggedrongen. Ook de laaghangende zon is ineens niet hinderlijk meer. Maar bovenal gaat het om de toffe looks die je ermee
realiseert.


De lichtdoorlaatbaarheid moet op de voorruit en voorste portierruiten altijd minimaal 50% zijn. Meer info onderaan.


Tintfolie: stoere looks, veilig en functioneel!

Andere manier van velgen spuiten: folie uit een busje

Gepost op 06-09-2018 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Je had precies in je hoofd hoe je het wilde hebben. Je velgen zouden een supergave kleur krijgen die perfect bij de rest van je auto zou passen. Je zou er jaren plezier van hebben. Dat mag ook wel, want zo'n spuitbeurt is niet goedkoop. Maar als je je auto weer ophaalt, blijkt het toch niet helemaal wat je verwacht had...En nu is er spuitbare velgenfolie!


Velgen laten spuiten

Velgen spuiten is een populaire manier om je auto een geheel andere uitstraling te geven. Je kunt dit het beste laten doen door een ervaren vakman. Hier hangt echter wel een flink prijskaartje aan. Enkele mensen kiezen ervoor om zelf met velgenlak uit een een uit spuitbus aan de slag te gaan. Realiseer je dat de foutmarge nul is.

Iets verkeerd gegaan? jammer. Spul zit permanent op je velgen. En kunt dus daarom ook niet snel terug naar de originele kleur. Iets wat spuitbare velgenfolie wél kan!


Makkelijk velgen snel van kleur verwisselen kan super eenvoudig! Bovenstaande is alles wat je nodig hebt...

Spatlappen voorkomen vuiligheid op je auto!

Gepost op 15-11-2017 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Het volgende scenario komt je vast bekend voor: je rijdt een keer noodgedwongen door een dikke vieze plas. Als je vervolgens uitstapt, blijkt je auto eruit te zien alsof je hebt meegedaan aan een rally. En jij maar poetsen … Voorkom vuil op je auto met de juiste spatlappen. Staat nog eens strak ook. Bestel ze nu in onze webshop!

Wat zijn spatlappen?

Spatlappen zijn die 'flappen' die je bevestigt tussen het wiel en de wielkuip. Ze houden vuil tegen en voorkomen dat je auto vies wordt als je door een plas rijdt. Ze houden ook opspattend(e) stenen, stokjes, modder en gruis tegen en voorkomen steenslag. Waarom zijn spatlappen een must have? Met de juiste spatlappen ga jij zelfverzekerder op weg. 

Je hoeft je geen zorgen te maken over vuil of gruis dat je onderweg tegenkomt, omdat de spatlappen dit tegenhouden. Looks en functie gaan zeker samen. Het geeft net dat stukje rally DNA of authentieke uiterlijk op young,- en oldtimer auto's


Spatlappen zijn er in voor iedere autoliefhebber.

Voorkom schade door stijlvolle bumperbescherming

Gepost op 16-01-2015 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Als autofanaat doe je er natuurlijk alles aan om je trouwe vierwieler zo strak en netjes mogelijk te houden. Daar kan de juiste bumperbescherming je bij helpen. Bumpers kunnen gemakkelijk beschadigd raken. Heb je een hond of laad en los je vaak dingen, dan heb je een kras zo gemaakt. Lees onze bumperbeschermer tips en adviezen en voorkom die lelijke krassen.

Soorten bumperbescherming

Globaal gezien zijn er twee soorten bumperbeschermers; bescherming voor de voorbumper en bescherming voor de achterbumper. Veruit de populairste van de twee is de achterbumper beschermer. Bumperbescherming bevestig je op de voor- of achterbumper van je auto. Dat spreekt voor zich.

Eén van de meest voor de hand liggende redenen hiervoor is natuurlijk dat je bumpers op die manier beschermd zijn en zo langer mooi blijven. Voor het gemak zullen we enkele voordelen van het monteren van een of meer bumperbeschermer(s) noemen.

bumperbescherming = einde krassen

Auto deurbeschermers: zò voorkom je auto deurschade

Gepost op 18-11-2014 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Op zoek naar een slimme oplossing die zowel deurschade en frustraties voorkomt? Om onnodige autoschade te voorkomen kan een simpele oplossing worden gebruikt in de vorm van autodeur beschermers. Doorgaans zijn onvoorziene omstandigheden reden tot schade aan de autodeur. Een stootstrip of deurbeschermer biedt uitkomst. In dit artikel informeren we je welke oplossingen er zijn, kun jij voortaan weer met een gerust gevoel je auto parkeren!


Auto deurbeschermers?!

Parkeerplaatsen lijken alsmaar krapper te worden combineer dat met het feit dat er meer auto's dan ooit in op de Nederlandse wegen zijn en je hebt zo maar een deukje of kras op een van de portieren. Frustrerend? Behoorlijk. Kostbaar? Ook dat nog eens. Vaak betreft het niet eens een eigen fout, maar zijn externe redenen de oorzaak van de opgelopen schade. Denk bijvoorbeeld aan andere autobezitters die, weliswaar zonder intentie, voor schade zorgen aan je portier.

En daar zit er weer eentje: een kras en/of deuk

Kentekenplaathouder upgrade? Onze tips & tricks!

Gepost op 23-10-2014 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Je denkt dat je auto vrijwel helemaal af is, nette velgen, fraaie bumperlip, maar dan sta je even op een afstandje te kijken, en je merkt dat er iets niet klopt. Maar wat? Ja hoor, die lelijke kentekenplaathouder zit er nog op! Met koeienletters maakt de dealer reclame voor zichzelf. Dat kan mooier, na het lezen van dit artikel ben je op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van kentekenplaathouders.


Kentekenplaathouder?

Of reclamebord? Het eerste probleem is meestal de zwarte plastic rand onder het nummerbord, die vaak al geclaimd is door de dealer die er zijn eigen naam pontificaal onder zet. Elke dealer doet dit, en het is natuurlijk voor hem gratis reclame. Maar jij bent natuurlijk geen rijdend reclamebord, dus eraf met die handel! Gelukkig zijn deze teksten dan ook relatief makkelijk te verwijderen. Geen zin in krabwerk? Voor een zacht prijsje heb koop je een kompleet nieuwe set in onze webshop!



Auto Nuenen is blij, maar jij ook?!
Autodippen: auto verfraaien en beschermen in één keer!
Gepost op 21-09-2014 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Goed nieuws voor autoliefhebbers; er is een zeer efficiënte manier om je bolide te verfraaien en tevens ook te beschermen. Ooit wel eens gehoord van de term 'auto dippen'? Na het lezen van dit artikel ken jij alle ins en outs van het auto dippen.

Auto dip: enkel voordelen?!

Met auto dip wordt er dunne kunststof coating op je auto aangebracht. Hierdoor krijgt je wagen niet enkel een compleet nieuwe uitstraling, ook kun je er zeker van zijn dat je auto veel beter beschermd is tegen bijvoorbeeld steenslag, pekel en ander ongein. Prijstechnisch is het ook zeer interessant: Het dippen van een auto is vele malen goedkoper dan wanneer je je auto zou laten spuiten of wrappen! Wanneer je toe bent aan een nieuwe kleur of coating kan de oude laag met het grootste gemak weer verwijderd worden. 


Elke kleur van de regenboog is mogelijk. Matte kleuren zijn hot!

Dakantenne - goede ontvangst en goede sier

Gepost op 09-07-2014 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
De echte autofanaat heeft niet alleen een dakantenne op zijn auto voor de goede ontvangst, maar ook voor de goede sier. Ja, sommigen hebben zelfs een antenne op het dak die helemaal niet functioneert. Deze zogenaamde dummy is er alleen voor het oog, niet voor het oor. Maar in het beste geval combineer je toch vorm en functie. In dit artikel lees je alles over de dakantenne, inclusief tips voor de montage. 

Soorten dakantenne

Zoals geldt voor vrijwel ieder auto-onderdeel heb je dakantennes in alle vormen en maten. Je hebt dus echte en neppers. En zowel de echte als de neppers heb je dan weer in verschillende uitvoeringen. Populaire materialen zijn chroom, aluminium, rubber en carbon. De meest voorkomende zijn kleuren zwart, zilver, metallic en antraciet. In het vervolg zullen we je iets uitleggen over de drie belangrijkste varianten: de sharkfin/haaienvin, de 16v antenne en de al eerder genoemde dummy.

De klassieke 16v dakantenne.

Bumperlip: finishing touch voor op de voorbumper

Gepost op 22-04-2014 door Mart in Autostyling, Spoilers en bodykits
Op het circuit zijn alle gesloten auto's voorzien van een bumperlip om extra snelheid te genereren. Op straat is die aerodynamische functie van minder belang. Het is je natuurlijk vooral om de stijlvolle, onderscheidende look te doen. Hoe werkt een bumperlip precies? Wat zijn de voor- en nadelen? En hoe kun je de voorspoiler het beste monteren? Je leest het hier!

Bumperlip voor op straat

Een circuit bumperlip zal hoe dan ook niet door de APK-keuring komen. Gelukkig bestaan er ook varianten van de bumperlip/bumperspoiler waar je wel gewoon de straat mee op kunt. Twee varianten om precies te zijn. Welke het meest voor jou geschikt is, hangt af van hoeveel geld je wilt uitgeven aan deze stijlvolle toevoeging aan je bolide. De afweging is tevens of je voor echt gaat of voor imitatie. 


Een spoilerlip monteer je het best met 2 personen

Een ruitenwisser spoiler voor optimaal ruitcontact

Gepost op 15-04-2014 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Ruitenwissers gaan na verloop van tijd mankementen vertonen, ze verwijderen het vuil niet meer goed en op de ruiten verschijnen lelijke strepen. Hoog tijd om ze te vervangen dus. En nu je toch bezig bent: waarom plaats je niet meteen zo'n mooie ruitenwisser spoiler set?

Ruitenwisser spoilers

Ruitenwisser spoilers zijn er niet alleen voor het oog, maar hebben ook een praktische functie. Dankzij de spoilers wordt er meer druk op de ruitenwissers uitgeoefend. Gevolg is dat er minder strepen en vuil op het autoraam achterblijven, zodat het zicht optimaal blijft. Om deze reden worden ze ook wel ruitenwisser aandrukkers genoemd. In pittige regenbuien en op de snelweg zul je het verschil zien. Super praktisch natuurlijk, zo praktisch zelfs dat de betere producenten nu al standaard een geïntegreerde spoiler op de wissers plaatsen.


Ruitenwisser spoilers: schonere voorruit & tuning-look!.
Sideskirts - stijlvoller en sportievere uitstraling creëren
Gepost op 04-04-2014 door Mart in Autostyling, Spoilers en bodykits
Met sideskirts of zijspoilers kun je het aanzien van je auto drastisch veranderen. Op relatief eenvoudige wijze tover je een coole, sportieve look tevoorschijn, die de hoofden zeker jouw kant op zal doen draaien wanneer je voorbijrijdt. Aan de montage heb je helemaal niet zoveel werk. In een halfuur kun je de klus geklaard hebben!


Optische sideskirts

Sideskirts zorgen voor een optische verlaging van je auto. Zo krijg je een meer stijlvolle afwerking of zelfs een echte racelook zonder dat je daadwerkelijk over hoeft te gaan tot de dure aanpassing van je veringsysteem. Voor het oog is het resultaat hetzelfde! Geen wonder dat de sideskirt tegenwoordig erg populair is onder tuners en autoliefhebbers. 


Sideskirts zijn er voor elk merk en type auto!

Motorkap roosters geven de motor extra koeling

Gepost op 29-03-2014 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Zien er goed uit, die roosters op de motorkap. Ze geven je auto een echte sportieve look. Maar wist je dat motorkap roosters ook helpen de prestaties van je auto te verbeteren? In dit artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat. Ook vind je hieronder enkele tips over hoe je je eigen motorkap roosters kunt maken. 

Motorkaprooster & lucht 

Een hoge temperatuur van de inlaatlucht is niet best voor je vermogen. Dit komt doordat warme lucht minder zuurstof bevat. Zeker wanneer je hoge snelheden haalt, warmt de boel onder de motorkap snel op en kan de motor niet anders dan de warme lucht naar binnenzuigen, hetgeen een hoop kracht kost. Pas na een kilometer of drie bereikt het motorblok de buitenluchttemperatuur en kan de motor weer normaal functioneren. Wanneer je echter steeds moet stoppen en weer moet optrekken, kan het zelfs zo zijn dat het motorblok deze ideale temperatuur nooit bereikt. 



Motorkap roosters: ga je voor echte, of nep varianten?

Racegaas: voor een strakke en sportieve look

Gepost op 13-03-2014 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Racegaas is een vinding uit de rallysport en is oorspronkelijk bedoeld om de radiateur te beschermen tegen opspattende steentjes en ander vuil. Tegenwoordig zie je ook veel auto's op de openbare weg rondrijden met racegaas in de voor- of achterbumper, de grille, de spoiler en/of de sideskirts. Deze automobilisten gaan toch vooral voor de looks: racegaas geeft een gave, sportieve uitstraling.


Voordelen van racegaas

Naast bumper een grille zijn ook auto's met een front mount intercooler vaak uitgevoerd met racegaas. Evenals bij rallywagens is de primaire functie wederom bescherming, alleen dan nu van de intercooler. Het geeft ook een erg vette look. Bonus: je kunt eventueel een logo aanbrengen op het gaas voor een nog strakkere uitstraling van je bolide. De mogelijkheden van racegaas zijn eindeloos!

2 vormen 

Er zijn 2 vormen op de markt: ruitvorm racegaas en de honingraatvorm racegaas. Is het een beter dan de ander? Neen, het is puur een optisch verhaar. Vertellen we je verderop meer over.


Een front mount intercooler zonder racegaas: kwetsbaar...

Plakletters auto: goed geletterd de weg op

Gepost op 07-03-2014 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Met 3D chromen plakletters kun je je auto op een bijzonder fraaie wijze van teksten voorzien. Wil je bijvoorbeeld het webadres van je eigen bedrijf delen met duizenden andere weggebruikers op de autosnelweg? Dan zijn deze stijlvolle plakletters een uitstekende oplossing. De stickers aanbrengen is niet bepaald hogere wiskunde: je kunt het heel gemakkelijk zelf doen. Ook verwijderen doe je in de spreekwoordelijke handomdraai. 


Chromen plakletters

Plakletters in 3D van hoge kwaliteit chroom zijn de chiquere variant van de normale platte autosticker. Ze geven tekst en auto net dat beetje extra cachet. Toch hoeven ook deze stijlvolle letters helemaal niet duur te zijn. De meeste aanbieders vragen gemiddeld zo'n 0,75 tot 2,00 euro per letter/teken. Je kunt precies die letters bestellen die jij nodig hebt. Ook cijfers, leestekens en kant-en-klare logo's zijn in 3D chroom verkrijgbaar.   


bedrijfsnaam en/of URL op de auto

Gas Pods zijn fun én functioneel: brandstof besparen!

Gepost op 12-07-2013 door Mart in Autostyling, Spoilers en bodykits

Gas Pods: je hebt ze vast wel eens zien zitten op het dak van een auto. Gas Pods zijn kleine, aerodynamische aanpassingen die meestal in een strakke rij bevestigd zijn op het dak van een wagen. Ze verminderen de luchtweerstand van je bolide. Naast meer snelheid leveren Gas Pods tevens een brandstofbesparing op en zijn ze bovendien een leuke aanwinst voor je autostyling.   


Gas Pods

Bultjes, pukkels, steenpuisten... Gas Pods worden niet altijd met positieve woorden omschreven. Compleet onterecht, want wat valt er te zeuren over een betaalbare aanpassing voor je auto die er eigenlijk best gaaf uitziet en je bovendien een besparing op je brandstof oplevert? Bijzonder weinig! Bobbels of puisten op je auto? Welnee. Met een beetje fantasie zie je in plaats daarvan een rij verfijnde haaienvinnen op het dak van je bolide. Haaienvinnen die ervoor zorgen dat jij sneller en zuiniger rijdt!

Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl