Home Auto alarmen Radar detectors

Radarverklikkers en radardetectors voor in de auto

Kent u dat? U rijdt net iets te hard of haalt bewust veilig in en...FLITS. De meeste acceptgiro's die het CJIB verstuurt, hebben betrekking op het overtreden van de maximum snelheid.

 

Nu al 1.300 flitspalen...


Nederland kent ruim 1.300 flitspalen en daarnaast nog vele mobiele snelheidscontroles die dagelijks wisselen. De Quintezz Radar Alert waarschuwt u via het display en gesproken via tekst voor al deze snelheidcontroles (ook lasercontroles en trajectcontroles).

 

Raderverklikker

Vaste snelheidscontroles


De vaste snelheidscontroles staan in een database die regelmatig wordt geüpdate en gratis te downloaden is via internet. Deze database, gekoppeld aan een GPS ontvanger waarschuwt 600 meter van te voren voor een snelheidscontrole.

Een radarverklikker is een apparaat om radars te detecteren die door de politie worden gebruikt voor snelheidscontroles.

Het principe is simpel: het apparaatje zoekt constant de radiofrequenties af die door de radar worden gebruikt om de snelheid van voertuigen te meten. Doordat in het apparaatje een LED of beeper door die frequenties geschakeld wordt, weet de bestuurder dat er een snelheidsradar (met meestal een fotocamera eraan gekoppeld) in de buurt staat.  

 

Radarverklikker

Sinds 1 januari 2004 is het strafbaar om als bestuurder te rijden met een voertuig met daarin een apparaat dat geschikt is om radarsignalen te ontvangen teneinde de bestuurder te waarschuwen voor snelheidscontroles. De Quintezz Radar Alert valt NIET onder deze strafbaarstelling, omdat dit apparaat op geen enkele wijze geschikt is om radarsignalen te ontvangen, het maakt daarentegen gebruik van GPS- en TMC-techniek.

Het bezit en het gebruik van flits verklikker wordt in België zeer streng bestraft met een boete en verbeurdverklaring van de verklikker čn het voertuig. In Nederland is bezit niet verboden doch gebruik in motorvoertuigen wordt bestraft met verbeurdverklaring en 250 euro boete.

Handige tip is om via de Tom Tom  navigatie systeem van te voren te kijken hoe lang de reisduur is. Dan weet je precies waar je aan toe bent qua reistijd, dat scheelt weer een boete! 

Sinds januari j.l. is het verboden de 'traditionele' radardetectoren te bezitten en/of te verhandelen. Een bodemprocedure is door de fabrikanten aangespannen tegen de staat, aangezien er niet vaststaat dat de radardetectoren de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Dit is als punt aangebracht bij het verbod. Een gedegen onderzoek duurt circa 4 jaar, dit is nog niet gebeurd. Een definitief verbod is dus nog niet zeker.    

Echter zijn er nu ook radarverklikkers leverbaar die de wet niet dwarsbomen. In plaats van de radarsignalen ter plekke op te vangen, maken deze systemen gebruik van een database waarin alle posten staan opgeslagen. Het apparaat ziet aan de hand van een GPS ontvanger waar je rijdt ten opzichte van de controles en waarschuwt u tijdig bij eventuele controles. Deze databases zijn via internet te updaten. Zorg wel altijd dat je de autogordel draagt. Naast een forse boete kan dit ook je leven redden!


De Stinger DSI. De ultieme combinatie tussen een radarverklikker en GPS-locator. Klik hierboven op het product voor meer info.Target brengt nu ook een garagedeur opener die via een constant Ir-signaal uw garagedeur detecteerd. Bijkomend aspect is dat deze straal ook het signaal van de laserguns volledig blokkeerd. Dit is een legale oplossing tegen eventuele lastige situaties.

 


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Alarmen
Autoalarm informatie, overzicht van alarm installaties voor in de auto
Stuur sloten
Stuurslot auto - 8 typen stuursloten nader bekeken
Disselslot
Disselslot kopen? 3 typen aanhangersloten nader bekeken
Alarm stickers
Alarm stickers - autodieven afschrikken via alarmsticker
Voertuig volgsysteem
Voertuigvolgsysteem informatie, overzicht van autovoertuig volgsystemen, het beste auto alarm.
Meer
Alle Auto alarmen artikelen lees je hier
Ook leuk
Voertuig volgsysteem Voertuigvolgsteem in de auto, beste auto alarm!
Wielklem Wielklem: handige anti auto diefstal maatregel
Microdots Voertuigcriminaliteit te lijf via microdots
Handrem sloten Informatie over handremsloten als autobeveiliging
Slotbouten Slotbouten op de autovelg; voorkom diefstal!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl