Home Blog
Hoe én waar verzeker je auto accessoires het optimaal?
Gepost op 07-07-2013 door Mart in Autokosten, geldzaken
Je wilt je auto mooier maken. En dus zet je er een goede geluidsinstallatie in en zet je er lichtmetalen velgen op. Bij welke verzekeraars zijn je accessoires het beste gedekt voor schade of diefstal? Wij deden een onderzoek met een verrassende winnaar!
 


Auto accessoires verzekeren

Met extra opties en accessoires kun je je auto naar eigen smaak inrichten. Maar accessoires maken je wagen ook waardevoller en dus aantrekkelijker voor dieven. Met een Lpg-installatie, spoilers, een goede geluidsinstallatie en een set licht metalen velgen is je auto al snel een paar duizend euro meer waard. Maar hoeveel keren de verzekeraars eigenlijk uit als deze beschadigd raken of worden gestolen? 

Extra accessoires op de auto? Denk aan je verzekerde waarde!

Mistlampen: meer zicht en een strakkere look

Gepost op 02-07-2013 door Mart in Autoverlichting, Verstralers en mistverlichting

Mistlampen zorgen voor een beter zicht bij slechte weersomstandigheden. Zien en gezien worden, daar gaat het om! Bovendien kan strakke of gekleurde mistverlichting een interessant onderdeel van je autostyling vormen. Maar let op: mistlampen kunnen ook leiden tot een ongeluk en/of een boete, wanneer je ze 'zomaar' aanzet of vergeet uit te zetten. Wat zijn de regeltjes? Tuning-gids.nl zet ze voor je op een rij.

Mistlampen

Mistlampen zijn een uitkomst bij dichte mist en/of een flinke sneeuwbui, wanneer het zicht vaak heel slecht is. Slecht zicht kan levensgevaarlijk zijn, zeker wanneer het wegdek glad is door ijzel of regen, waardoor je bijvoorbeeld te maken kunt krijgen met aquaplaning. Mistlampen voor kunnen dan helpen om een breed zicht te krijgen, waardoor je niet alleen het wegdek goed kunt overzien, maar ook de berm. Het mistachterlicht zorgt ervoor dat je achterligger jou goed kan zien.


Mistverlichting: beter zicht is soms onmisbaar! (links,- en rechts onderin)

Informatie over auto speakers en subwoofers

Gepost op 27-06-2013 door Mart in Caraudio, autoradio
Als je uiteindelijk je keuze hebt gemaakt, kun je je aankoop, topmodel of niet, zelf inbouwen. Om te voorkomen dat je eindeloos met draadjes en speakers in de weer bent, hier wat nuttige tips.


Inbouw speakers vak apart

Na aanschaf komt inbouw, en dat is een vak apart. Zoals eerder aangegeven is een auto in akoestisch opzicht een bijna vijandige ruimte; een cabriolet zelfs rampzalig. Een goede inbouwer moet verstand hebben van autotechniek, electronica en akoestiek. Om de zojuist aangeschafte apparatuur optimaal te laten presteren, is het raadzaam extra aandacht te besteden aan de auto electra bekabeling.


Steenslag: hoe kun je steenslag verwijderen?

Gepost op 21-06-2013 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming

Wel eens te maken gehad met steenslag? Stel, je hebt een lekker ritje gemaakt in je favoriete vierwieler. Je stapt uit, loopt om de auto heen en dan zie je 't. Steenslag in je motorkap. Putjes in je autospiegel en je voorruit. Jij bent de rest van de dag chagrijnig! Gelukkig kun je steenslag verwijderen. Beter: je kunt een steenslag reparatie gewoon voorkomen.

Steenslag

Steenslag: aartsvijand van de autobezitter die zuinig is op zijn autolak en er alles aan doet om deze te laten glimmen als een spiegeltje. Poetsen, waslaag aanbrengen, waxen... je bent er druk mee. Als een paar kleine steentjes je laklaag beschadigen dan is dat flink balen!

Steenslag is vaak niet alleen visueel gezien een smet op je mooie lak. Steenslag kan ook nog eens behoorlijk schadelijk zijn voor je plaatwerk of ruiten. Met als resultaat: roestvorming of een ster in je ruit. Een klassiek voorbeeld van steenslagschade zie je hier. Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Het voorkomen van steenslag is lastig te voorkomen, maar je kunt wel de kans flink verkleinen via onze tips!


Deze inslag moet onder handen genomen worden, anders roest!

Zomerbanden: de voor- en nadelen op een rij

Gepost op 11-06-2013 door Mart in Banden en velgen, Banden
Zomerbanden: zin of onzin? Als je een auto koopt is deze standaard meestal voorzien van all-seasonsbanden: een compromis tussen de winter- en de zomerband. Er zijn echter omstandigheden waarbij je met een gespecialiseerde band veel beter af bent. Tuning-gids zet de voor- en nadelen van zomerbanden eens haarfijn voor je op een rijtje.  


Zomerbanden

Zomerbanden, ook wel high performance banden genoemd, presteren geweldig op asfalt dat heet of vochtig is. Ideaal voor de zomermaanden dus, wanneer we te maken krijgen met hogere temperaturen en flinke regen- en onweersbuien. 

Het belangrijkste doel van zomerbanden is zorgen voor maximaal contact met het rijoppervlak. Zomerbanden hebben een bijzonder profiel dat duidelijk verschilt van dat van all-season- of winterbanden. Zomerbanden hebben meestal een laag profiel met smalle en vaak vrij ondiepe radiale groeven. 


Sportief en veilig onderweg met zomerbanden.

Stickerbomb: eenvoudig, goedkoop én gedurfd!

Gepost op 25-05-2013 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Zin om je bolide eens lekker te pimpen, maar weinig tijd en weinig geld? Misschien is de stickerbomb stijl iets voor jou! Maak zelf met losse stickers je eigen stickerbomb of gebruik een bonte stickerbomb folie om je wagen een unieke tuning look te geven.


Stickerbomb


Val jij in slaap bij termen als degelijk, standaard en middelmatig? Blaas jij het liefst iedereen omver met de gewaagde look van jouw lievelingsbak? Dan is stickerbomb iets voor jou!

Stickerbomben is de nieuwste trend uit de tuning scene, die vooral in Amerika en Japan enorm populair is. Let op: deze rage is verslavend en alleen geschikt voor echte lefgozers! 

Autorecycling: het tweede leven van een auto

Gepost op 30-04-2013 door Mart in Autokosten, geldzaken
Er komt een tijd dat je geliefde auto het niet meer doet, een flinke  schade hebt gehad, of niet meer door de APK-keuring heen komt. Lang verhaal kort;  de waarde van de auto weegt niet meer op tegen de reparatiekosten. Ook wel een Total loss genoemd in de verzekeringswereld. Een kleine troost: een deel van je auto zal nog worden gebruikt. Hoe? Lees dan gauw verder over het proces van autorecycling.


Groene autorecycling

Het maakt niet uit in welke unieke, extravagante kleur jouw auto is gehuld: autorecycling gaat tegenwoordig op een gewone,
groene manier. Was de problematiek van de uitputting van grondstoffen en de alsmaar groeiende afvalbelt een aantal jaren terug nog een groot probleem: nu wordt dit gereduceerd door te recyclen, ook auto's worden nu veelvuldig gerecycled.

Een hoop waardeloze schroot? Zeker niet!

Teer verwijderen van je auto: zó doe je dat!

Gepost op 19-04-2013 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming
Fijn he, zo’n nieuwe laag asfalt! Het rijdt zo lekker smooth als er geen gaten in de weg zitten. Alleen wel een beetje jammer dat je lak daarna volledig naar de knoppen is… Help, hoe kun je die kleverige teer verwijderen van jouw prachtige auto? Tuning-gids.nl zet alle tips om teerresten van je lak te verwijderen voor je op een rij.


Teer verwijderen

Teer is vast prachtig spul, maar het moet niet op je autolak terechtkomen! En dat is precies wat er gebeurt wanneer je nietsvermoedend over een stuk weg rijdt waar aan gewerkt wordt. Bij wegwerkzaamheden wordt regelmatig teer gebruikt en het vaak nog hete spul spat op van je wielen en komt ergens bij de spatborden op jouw mooie strakke lak terecht…

Niet getreurd, want teer verwijderen van je auto valt best mee. Als je maar geen gekke dingen doet.

Nee hè... niet alleen vuil, maar ook teerspetters op de lak!

Instaplijsten: verfraai en bescherm je dorpels!

Gepost op 15-04-2013 door Mart in Interieur, Auto interieur

We zouden bijna zeggen: 'Instaplijsten, omdat jouw auto het waard is!' Maar dat doen we niet. Het lijkt teveel op een cosmetica reclame en autofanaten worden daar over het algemeen niet dolenthousiast van. Dat mag je wel zijn over instaplijsten! Een instaplijst is echt een sieraad voor je bolide. Bovendien beschermen instaplijsten je dorpels. 

Instaplijsten

Zet je portieren eens open en kijk met een objectieve blik. Laten we eerlijk zijn: de standaard fabrieks instaplijstjes zijn niet veel meer dan een simpel plastic laagje. Voor de echte tuningfan is dit een regelrechte afknapper. De hoogste tijd dus om eens te kijken hoe je dit gedeelte van je ride kunt upgraden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een chromen sierstrip aan je dorpels. Instaplijsten geven je wagen meteen meer pit en ook een stukje klasse. Ideaal voor de veeleisende autotuner!


Instaplijsten maken het echt áf!

Kromme remschijven: onveilig en irritant!

Gepost op 10-04-2013 door Mart in Remmen, Remmen onderhoud

Trilt je stuur of rempedaal tijdens het remmen? Of hoor je vreemde geluiden als je remt? Check meteen of je kromme remschijven hebt! Kromme remschijven gaan ten koste van je veiligheid en je comfort tijdens het rijden. Wat kun je doen om te voorkomen dat je remschijf krom trekt? En wat doe je als het leed al geschied is?


Kromme  remschijven

Normaal gesproken werken je remblokken en remschijven perfect samen. Komt er een kink in de kabel, dan kun je dat meestal goed merken. Natuurlijk zijn we altijd gespitst op problemen met ons remsysteem, omdat het tot stilstand kunnen brengen van je auto essentieel is voor jouw veiligheid op de weg. En voor die van de andere weggebruikers. Houd je remmen dus goed in de gaten en wees alert op kromme remschijven.

Als je remschijf krom is, dan kun je dat merken doordat je stuur en/of rempedaal trilt tijdens het remmen. Ook kun je daar piepende of knarsende geluiden bij horen. Naast onveilig zijn kromme remschijven ook nog eens erg storend. 



Remschijven: essentiële onderdelen van je auto!

Gebruikte auto onderdelen is dat wel wat?

Gepost op 01-04-2013 door Mart in Onderhoudsbeurt, grote klussen
Bij het woord “sloperij” komen bij menigeen meteen schimmige beelden van louche bedrijven bovendrijven. Zelf je auto onderdeel van autowrakken slopen, tot aan je enkels in de drek, met een hijgende bouvier in de nek en ga zo maar door… Maar de autodemontagebranche heeft grote stappen gemaakt in de laatste 20 jaar, waardoor gebruikte onderdelen nu een serieus alternatief zijn.

Keurmerk demontagebedrijf

Brancheorganisatie STIBA heeft een helder KZD-systeem met sterren ontwikkeld waarmee het soort autodemontagebedrijf wordt omschreven. Een KZD*** bedrijf is een zeer betrouwbare partner die onder andere zaken doet met verzekeraars en een helder garantiesysteem hanteert. Dit zijn zeer professionele bedrijven die inmiddels als echte onderdelenspecialisten gezien kunnen worden. Je krijgt minimaal 3 maanden garantie op de gebruikte onderdelen, je kan zelfs kiezen voor levenslange garantie inclusief arbeidsloon en verzendkosten als je bereid bent hier iets extra's voor te betalen.


Remschijven afdraaien: meer veiligheid en comfort
Gepost op 14-03-2013 door Mart in Motortuning, Motorblok

Als je remt begint je stuur of je rempedaal te trillen. Of je hoort piepende of knarsende geluiden tijdens het remmen. De kans is groot dat je remschijven krom of aangetast zijn. Niet comfortabel en al helemaal niet veilig! Laat daarom je remschijven afdraaien. Wat is dat precies en wanneer is dit een optie? 


Remschijven afdraaien

Remblokken en remschijf horen samen te werken. Als hierbij een probleem ontstaat, dan heeft dat ten eerste effect op de veiligheid. Het tijdig tot stilstand kunnen brengen van je auto is essentieel voor jouw veiligheid op de weg. Daarom is het belangrijk om je remmen goed te onderhouden. Daarnaast hebben oneffenheden op de remschijf invloed op het comfort. Tijdens het autorijden hoor en voel je geluiden en trillingen. Vervelend! De oplossing: laat je remschijven afdraaien!


Autostickers: snel en goedkoop die dikke tuning look!
Gepost op 23-02-2013 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Met autostickers en tuning stickers kun je je wagen snel, goedkoop én gemakkelijk een ultrastrakke uitstraling geven. Plakken? Een makkie! Het enige moment waarop je je hersencellen even moet inschakelen is wanneer je gaat bedenken wat en waar je gaat plakken... Alles kan!   

Autostickers

Keuzes, keuzes, keuzes! Is het niet heerlijk, dat moment waarop je beseft dat het leven barstensvol mogelijkheden zit?

Ten eerste is het belangrijk dat je kiest voor lekker opvallende autostickers. Dit is niet het moment om weg te zwijmelen in romige pasteltinten. Tuning stickers moeten knallen! Plak niet teveel verschillende kleuren bij elkaar. Kies een paar opvallende en felle kleuren, die een mooi contrast met elkaar maken.


Autostickers: een strakke look voor elke auto!
winterbanden: heb jij ze met of zonder velg?
Gepost op 24-01-2013 door Mart in Banden en velgen, Banden
Op het moment dat de wintertijd in gaat, is het tijd voor winterbanden. Wie kiest voor veiligheid, moet nog een keuze maken. Schaf je een extra set velgen aan voor je winterbanden? En zo ja, kies je dan saaie stalen velgen of een fraaie 'winterset' lichtmetalen exemplaren? Of rijdt je het hele jaar door met dezelfde set velgen en laat je twee keer per jaar een bandenwissel uitvoeren? Elke variant heeft zijn voor,- en nadelen…


Ga voor winterband met velg!

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen; op termijn ben je fors goedkoper uit met een extra set velgen met winterbanden. Aan de hand van een rekenvoorbeeld laten we zien vanaf wanneer je je investering van de aparte set wintervelgen met banden terugverdiend hebt. Uiteraard spelen er een aantal zaken een belangrijke rol.

Denk aan de aanschafprijs van banden en velgen, rijstijl, aantal en kilometers die afgelegd worden per winter. Misschien ga je wel voor lichtmetalen winterschoeisel in plaats van de standaard zwarte of grijze stalen velgen.

In ons voorbeeld gaan we uit van het laatste, het gros kiest hier namelijk voor.


Winterbanden op velgen zijn een goede investering.
Beslagen ruiten kun je voorkomen! (via deze tips)
Gepost op 28-12-2012 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming
Je stapt in de auto en start de motor. Maar na een paar minuten rijden moet je je wagen al langs de kant van de weg zetten: de ruiten van je auto zijn beslagen en je ziet bijna niets meer! Wat moet je doen om snel weer goed zicht te krijgen en hoe kun je het beslaan van je ruiten in de toekomst voorkomen? 

Beslagen ruiten

De ademdampen van de inzittenden, natte kleding en schoenen, buitenwater dat zich in of onder je matten verzamelt… Dit zijn allemaal dingen die ervoor zorgen dat de lucht in je auto vochtig is of wordt. Tel daarbij de extra vochtige lucht op waarmee we te maken hebben in de natste en koudste maanden van het jaar en het probleem is compleet: de ruiten van je auto zijn beslagen en je ziet geen hand voor ogen! 

Ga dus nooit zo rijden!
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl