Home Blog

Archief voor 'Caraudio'

Spotify streamen in de auto kan op 3 manieren

Gepost op 05-09-2020 door Mart in Caraudio, autoradio
Een getunede auto is natuurlijk nooit helemaal af en dat is juist zo leuk. Je koopt een auto, laat de auto verzekeren en gaat aan de slag om deze helemaal naar jouw wensen aan te passen. Voor de beste ervaring wil je tijdens het rijden natuurlijk ook naar jouw favoriete muziek luisteren! Hier vier manieren om Spotify te streamen.


Spotify streamen via Bluetooth

Je kunt Spotify makkelijk aansluiten via Bluetooth. Hiervoor moet je wel over een Bluetooth-functie beschikken. Veel autoradio's zijn tegenwoordig voorzien van een ingebouwde Bluetooth-functie. Om je eigen playlists te beluisteren, kun je jouw telefoon of tablet via Bluetooth met de autoradio koppelen. Dit doe je door Bluetooth op je draagbare apparaat en op de autoradio in te schakelen. In de Bluetooth-instellingen op je smartphone of tablet selecteer je vervolgens de autoradio om een verbinding te maken. Is de verbinding geslaagd? Open Spotify en geniet van je eigen muziek in de auto!

Aan de slag met hoedenplankstof? Dit zijn onze tips!

Gepost op 19-12-2014 door Mart in Caraudio, multimedia
Waarom zou je nieuwe hoedenplank bekleding kopen? En moet je op bepaale zaken letten bij het bekleden van de hoedenplank? En zo ja, waarom? Hoe bevestig je een hoedenplank eigenlijk op zo'n manier dat er tijdens het rijden geen onveilige situaties ontstaan? Wij geven graag antwoord op bovenstaande en op andere vragen!


Hoedenplankstof gebruiken

Het kan voorkomen dat de hoedenplank bekleding er door jarenlang gebruik niet meer uitziet of dat je zelf gewoon toe bent aan iets nieuws. In dat geval dien je nieuwe hoedenplank bekleding kopen. Daar komt wel het één en ander bij kijken.

Je kunt ervoor kiezen een volledig nieuwe te kopen die reeds 
is voorzien van hoedenplankstof. In dat geval hoef je hem alleen maar te monteren en ben je verder klaar.


Zwart en grijs zijn veelkomende kleuren.

Informatie over auto speakers en subwoofers

Gepost op 27-06-2013 door Mart in Caraudio, autoradio
Als je uiteindelijk je keuze hebt gemaakt, kun je je aankoop, topmodel of niet, zelf inbouwen. Om te voorkomen dat je eindeloos met draadjes en speakers in de weer bent, hier wat nuttige tips.


Inbouw speakers vak apart

Na aanschaf komt inbouw, en dat is een vak apart. Zoals eerder aangegeven is een auto in akoestisch opzicht een bijna vijandige ruimte; een cabriolet zelfs rampzalig. Een goede inbouwer moet verstand hebben van autotechniek, electronica en akoestiek. Om de zojuist aangeschafte apparatuur optimaal te laten presteren, is het raadzaam extra aandacht te besteden aan de auto electra bekabeling.


Informatie over Auto mp3 spelers en DVD spelers

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Caraudio, autoradio

Nu heeft u eindelijk die quasi perfecte muziekbibliotheek op uw pc, iPod of andere mp3-speler staan, en dan moet u zich in de wagen nog behelpen met de radio of cd'tjes.



DVD in de auto?

In de huiskamer is de dvd al redelijk ingevoerd waardoor de dvd daar vaak wel te beluisteren is. In de auto is dat echter nog niet het geval. Auto interieuren zijn nog maar zelden voorzien van een dvd-speler, waardoor slechts weinigen daar hun favoriete muziek kunnen beluisteren als deze alleen op een dvd wordt uitgebracht. En laat de auto nou net de plek zijn waar heel veel mensen het meest naar muziek luisteren!

Autoradio's en mp3 spelers voor in de auto

Gepost op 23-03-2012 door Mart in Caraudio, autoradio
Een goed of slecht gevoel over een auto wordt bepaald door meer dan alleen de vormgeving, de motor of de wegligging. Bijzaken als stoelen, gebruikte materialen en de kwaliteit van de radio zijn bewust of onbewust minstens zo belangrijk.
De tweede theorie is eenvoudiger: smaken verschillen en iedereen koopt binnen het beschikbare budget wat hij of zij het lekkerste vindt klinken. Een keuze gemaakt? Dan is het tijd om daar het ideale systeem bij te vinden.

Informatie auto subwoofers, baspijpen en speakers

Gepost op 21-03-2012 door Mart in Caraudio, autoradio
Of het nou hardrock, rap of house is, muziek draai je luid. Zo luid mogelijk en al helemaal als je alleen in de auto zit. De standaard speakers die in je wagen verwerkt zitten voldoen dan natuurlijk niet. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om je auto om te toveren tot een rijdende disco of concertzaal.

Niet iedere speaker is zomaar een speaker. De zeer lage tonen worden weergegeven door subwoofers. Je zult een overdreven grote versie van zo'n ding vast wel eens gehoord hebben. Als een auto met een beetje subwoofer door je straat rijdt, ben je bang dat de ruiten spontaan barsten, zoveel trillingen worden ermee veroorzaakt. Voor normale lage tonen is er de woofer en hoge tonen hoor je dankzij tweeters.


Doorgebrande auto zekering zelf vervangen

Gepost op 16-03-2012 door Mart in Caraudio, carkits en navigatie
Auto zekeringen voorkomen schade aan de elektronische systemen in de auto. Als een zekering doorbrandt heeft er kortsluiting en/of overbelasting plaatsgevonden. Geen nood, je kan een zekering van je auto vervangen m.b.v. ons stappenplan.


Auto zekering 


Voor alle elektronische apparaten in je auto is een zekering aanwezig. Voor je autoradio, ramenwissers, maar ook elektrische ramen.

Storing vinden

Als een van deze het opeens niet meer doen kun je de zekering kastje openen. Daar kun je misschien de oorzaak vinden. Maar waar moet je dan naar kijken?


Zekeringendoos van een auto.

Auto audio accessiores

Gepost op 17-02-2012 door Mart in Caraudio, carkits en navigatie
Als je een autoradio gaat inbouwen is de kans groot dat je luidsprekerkabel nodig hebt. Realiseer dat een zware versterker ook een grote zekering vereist. Hier een overzicht van veel voorkomende auto radio aansluit accessoires.


Versterker-kabelset

Professionele aansluitset voor eindversterker.

Antenne adapterkabel

Antenne adapterkabel voor versterkende antenne.
 

Versterker adapter

Wordt gebruikt om een headunit met een high power luidspreker-uitgang te kunnen verbinden met de lijningang van een versterker met een vermogen van 2x 35W maximaal.

   

Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl