Home Blog

Vocht in de koplamp? Tips om hier vanaf te komen!

Gepost op 23-12-2020 door Mart in Autoverlichting, Verstralers en mistverlichting
Condens in je koplamp is een probleem van alle tijden. Maar met die oude glazen koplampen viel het altijd minder op. Nu met de moderne kunststoffen koplampen is dit veel beter zichtbaar en dat kan je de APK keuring kosten. Hoog tijd om je lichtopbrengst te verhogen! Hier vind je tips om je koplampen mooi droog te houden.


Vocht in koplamp… 

Moderne koplampen hebben een geventileerd systeem waardoor lucht stroomt. Vanwege dit open systeem zijn er binnen de koplamp verschillende klimaatzones. 

Er zijn zeer hete plekken waar het glas wordt verwarmd door de verlichting of de motor en er zijn koelere plaatsten doordat de rijwind de lampen op die plekken afkoelt.

vocht in koplamp: zonde én slechte lichtopbrengst!

Welke velgmaat heb je nodig?

Gepost op 27-10-2020 door Mart in Banden en velgen, Velgen
Bij het tunen van je auto denk je al snel aan een mooi paar nieuwe velgen. Velgen komen in verschillende formaten, dit noemen we de velgmaat. Voordat je op zoek gaat naar mooie nieuwe of tweedehands velgen is het belangrijk dat je weet welke velgmaat je nodig hebt. Hoe je daar achter komt lees je hier.


Hoeveel gaten heeft de velg?

Om de velg onder jouw auto te kunnen monteren is deze voorzien van gaten waar de bouten doorheen kunnen.  De velg wordt vervolgens met bouten of moeren vastgezet. Oh ja, als je graag wilt dat de velgen onder jouw auto blijven, dus dat dieven er niet mee aan de haal kunnen gaan, dan kun je een slotbout-set overwegen. Wanneer er wieldoppen onder je auto zitten, kun je meestal niet zien hoe de velg vast zit omdat de wieldoppen doorgaans op stalen velgen gemonteerd worden. Iedere velg is voorzien van een aantal gaten. Hoeveel gaten dit zijn hangt af van de autofabrikant. Vaak zijn dit er vier of vijf. Oudere auto's kunnen velgen hebben met drie gaten. Voor de grotere en exclusievere auto's hebben de velgen soms wel meer dan vijf gaten per stuk.

Spotify streamen in de auto kan op 3 manieren

Gepost op 05-09-2020 door Mart in Caraudio, autoradio
Een getunede auto is natuurlijk nooit helemaal af en dat is juist zo leuk. Je koopt een auto, laat de auto verzekeren en gaat aan de slag om deze helemaal naar jouw wensen aan te passen. Voor de beste ervaring wil je tijdens het rijden natuurlijk ook naar jouw favoriete muziek luisteren! Hier vier manieren om Spotify te streamen.


Spotify streamen via Bluetooth

Je kunt Spotify makkelijk aansluiten via Bluetooth. Hiervoor moet je wel over een Bluetooth-functie beschikken. Veel autoradio's zijn tegenwoordig voorzien van een ingebouwde Bluetooth-functie. Om je eigen playlists te beluisteren, kun je jouw telefoon of tablet via Bluetooth met de autoradio koppelen. Dit doe je door Bluetooth op je draagbare apparaat en op de autoradio in te schakelen. In de Bluetooth-instellingen op je smartphone of tablet selecteer je vervolgens de autoradio om een verbinding te maken. Is de verbinding geslaagd? Open Spotify en geniet van je eigen muziek in de auto!

8 verschillen tussen xenon, led en halogeen autolampen

Gepost op 15-04-2019 door Mart in Autoverlichting, Xenon en led verlichting
Er bestaan nogal wat verschillende soorten autoverlichting. Waarschijnlijk ken je deze drie wel: xenon, led en halogeen. We leggen je  haarfijn uit wat de verschillen zijn en wanneer je bepaalde autoverlichting wel of niet mag gebruiken. Bovendien beantwoorden we de vragen: Hoe moet je xenon inbouwen? en hoe moet je led inbouwen?


Autokoplampen informatie


Goed zicht onderweg is van levensbelang. Voor jezelf, maar uiteraard ook voor je medeweggebruikers. Daarom is het slim om een
kapotte autolamp zo snel mogelijk te vervangen. Maar hoe weet je nu wat de juiste koplamp voor jouw auto is? En of de lamp daadwerkelijk kapot is? In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen op het gebied van autoverlichting niet stilgestaan. Waar je eerst alleen duplolampen had, die je nu hooguit nog bij oudere auto's zult tegenkomen, kwamen halogeenlampen op de markt. 

De ontwikkelingen in autoverlichting gaan snel.

Andere manier van velgen spuiten: folie uit een busje

Gepost op 06-09-2018 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Je had precies in je hoofd hoe je het wilde hebben. Je velgen zouden een supergave kleur krijgen die perfect bij de rest van je auto zou passen. Je zou er jaren plezier van hebben. Dat mag ook wel, want zo'n spuitbeurt is niet goedkoop. Maar als je je auto weer ophaalt, blijkt het toch niet helemaal wat je verwacht had...En nu is er spuitbare velgenfolie!


Velgen laten spuiten

Velgen spuiten is een populaire manier om je auto een geheel andere uitstraling te geven. Je kunt dit het beste laten doen door een ervaren vakman. Hier hangt echter wel een flink prijskaartje aan. Enkele mensen kiezen ervoor om zelf met velgenlak uit een een uit spuitbus aan de slag te gaan. Realiseer je dat de foutmarge nul is.

Iets verkeerd gegaan? jammer. Spul zit permanent op je velgen. En kunt dus daarom ook niet snel terug naar de originele kleur. Iets wat spuitbare velgenfolie wél kan!


Makkelijk velgen snel van kleur verwisselen kan super eenvoudig! Bovenstaande is alles wat je nodig hebt...

Monteurshoes voorkomt vieze vlekken in autostoelen!

Gepost op 20-07-2018 door Mart in Onderhoudsbeurt, doe het zelf
Zit je vaak met vieze (werk)kleding in de auto? Wil je dat je autobekleding beschermd wordt tegen vuil en vlekken? Dan is een monteurshoes of autostoelbeschermer een echte aanrader voor je. Wij hebben vier monteurshoezen met elkaar vergeleken. Kies jouw favoriet en bestel deze meteen in onze webshop!


Monteurshoes auto nodig?


Een monteurshoes of autostoelbeschermer is een eenvoudige hoes die je snel over de bestaande autostoel heen kunt schuiven of kunt verwijderen. De naam doet het eigenlijk al vermoeden, maar monteurshoezen zijn dus zeer geschikt voor garagehouders en monteurs. Monteurshoezen worden daarom ook wel garagehoes of garage stoelhoes auto genoemd.

Bescherm je interieur en specifiek je autobekleding door middel van een monteurshoes en je hoeft niet meer bang te zijn om met vuile kleding in je auto te stappen. Want vlekken verwijderen uit een autostoel kan soms een heidens karwei zijn...En dan nu het goede nieuws: er zijn diverse monteurshoezen verkrijgbaar in onze webshop!

Hou autostoelen schoon via een monteurhoes.

Koplampen polijsten: doffe koplampen weer als nieuw!

Gepost op 22-06-2018 door Mart in Autoverlichting, Verstralers en mistverlichting
Zijn jouw koplampen dof en niet meer helder? Zitten ze vol met krasjes en zijn ze vergeeld? Slecht voor de uitstraling van je wagen én allesbehalve veilig! Doffe koplampen kun je vrij eenvoudig een complete make over geven. In 9 simpele stappen maak je ze zelf weer glashelder.


Zelf koplampen polijsten? yes!

Sinds autofabrikanten in de jaren 1980 van glazen koplampen overgingen op plastic koplampen, is er een nieuw probleem ontstaan: doffe koplampen. Deze worden veroorzaakt door oxidatie, wat gewoon in de loop van de tijd gebeurt. Dit heeft dus niets te maken met hoe zuinig je al dan niet op je auto bent. Dingen als UV-straling, vuil van de weg en chemicaliën die in de lucht hangen zijn meestal de boosdoeners. Maar wees gerust, de redding is nabij!

Doffe koplampen? Via een koplamp polijst kit alles snel weer glashelder.

Siliconen slangen voor je auto kopen? Check onze tips!

Gepost op 13-05-2018 door Mart in Motortuning, Turbo en toebehoren
Silicone slangen vinden hun oorsprong in de autosport. En dat is niet zo gek: ze zien er namelijk te gek uit, zijn duurzaam én prima geschikt voor meerdere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik als luchtslang of als koelwaterslang in de auto, maar ook als turboslang. De slangen worden namelijk zo gemaakt dat ze drukbestendig zijn. Er zijn slangen met diameters variërend van 10 mm tot circa 100 mm in doorsnee. 

Waarom silicone slangen?

De vraag is waarom zou je silicone slangen kopen? Om te beginnen hangt het af van de kwaliteit van je huidige slangen: zijn deze aan vervanging toe? Zo ja, dan kun je ervoor kiezen ze te vervangen door dezelfde rubberen slangen als er al in zaten, maar je kunt ook denken: let's take it to the next level. Silicone auto slangen zijn duurzamer, goed bestand tegen chemicaliën en drukbestendig. Bovendien zijn ze er in allerlei uitvoeringen, recht, met bochten, lang en kort, van verschillende materialen vervaardigd, met meer of minder diameters en in meerdere kleuren (blauw, rood, zwart). Het oog wil tenslotte ook wat.High performance Samco slangen

Zelf thuis autoband oppompen? 12V of met de voet?

Gepost op 23-03-2018 door Mart in Banden en velgen, Banden
Brand je 'lage bandenspanning' lampje op het dashboard? Zie je dat een te weinig lucht heeft? Gaat het sturen zwaarder? Dan moet je lucht bijvullen. En jij maar elke keer naar een benzinepomp rijden. Wist je dat je met een autobandenpomp ook gewoon thuis je banden kunt oppompen? Wij helpen je de beste autopomp kopen: wordt het een voetpomp of 12V compressor? Welkom bij de ultieme koopgids!


Zelf thuis autoband oppompen

Last van lage bandenspanning? Geen zorgen. Je kunt je banden makkelijk zelf oppompen met een voetpomp of 12V compressor. Gewoon thuis. Een autobandenpomp kopen is dus absoluut een aanrader voor iedere automobilist. Welke optie voor jou de beste is weet je na het lezen van dit artikel. We hebben een paar autobandenpompen met elkaar vergeleken en hebben zo een ultieme koopgids voor je samengesteld. Zo kun jij weloverwogen de keuze maken die het best bij jou past. De kosten vallen mee, het pompje verdient zichzelf dubbel en dwars terug. En is bovendien multifunctioneel.


12V of toch met de voet?

Wat is de beste bekerhouder voor in de auto?

Gepost op 04-02-2018 door Mart in Interieur, Middenconsole
Een bekerhouder in de auto is voor veel mensen onmisbaar. Ideaal voor het veilig vervoeren van een beker of blikje tijdens het rijden. Super praktisch en handzaam. Ga jij voor montage aan het ventilatierooster of aan de portier? Dubbele of enkele bekerhouder? Wij helpen je met ’t maken van de juiste keuze. Bestellen doe je vervolgens simpel in de webshop.

Waarom auto bekerhouder?

In de meeste auto's zitten vanuit de fabriek al universele bekerhouders. Waarom zou je dan een extra blikjeshouder kopen? Het is ons opgevallen dat er steeds meer lijkt te worden bezuinigd op bekerhouders. Was een vaste auto bekerhouder vroeger nog een echte houder met antislip en dergelijke, tegenwoordig is het vaak alleen nog maar een zwart gat in het middenconsole. Dat is een goede reden om een extra bekerhouder te kopen. Er zijn namelijk meerdere beter geschikte opties voor het veilig vervoeren van een warm of koud drankje als je op weg bent naar je werk of vakantiebestemming.


bekerhouder auto: stevige en praktische oplossing

Metalen jerrycan of plastic jerrycan? Onze kooptips!

Gepost op 21-12-2017 door Mart in Pechhulpmiddelen, overige pechhulp
Waarom is een jerrycan handig? Denk bijvoorbeeld aan die momenten waarop je onderweg of thuis brandstof moet bijvullen: je grasmaaier is leeg, je bent op de motorcross of het racecircuit of je staat ergens met je auto stil met een lege tank. Jerrycans zijn er in diverse uitvoeringen en formaten, die wij hieronder uitgebreider bespreken. Bestel ze in onze webshop!


Waarom brandstof jerrycan?


Iedereen heeft wel eens een jerrycan gezien en veel mensen zullen er ook wel een thuis hebben of op z'n minst een keer een gebruikt hebben. Maar waarom is een brandstof jerrycan nou zo handig? Zoals de naam al zegt, kun je met een dergelijke benzine kan brandstof van punt A naar punt B vervoeren. En stel nou dat je auto net de volgende benzinepomp niet haalt. Dan kun je met een jerrycan toch (brandstof halen en) je auto weer op weg helpen. Bovendien kun je jerrycans gebruiken om je kettingzaag bij te vullen, of je trekker, je grasmaaier en je crossmotor. En er zijn ongetwijfeld nog meer situaties waarin een jerrycan onmisbaar is.

Plastic jerrycans zijn het meest populair én goedkoopst.

Spatlappen voorkomen vuiligheid op je auto!

Gepost op 15-11-2017 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Het volgende scenario komt je vast bekend voor: je rijdt een keer noodgedwongen door een dikke vieze plas. Als je vervolgens uitstapt, blijkt je auto eruit te zien alsof je hebt meegedaan aan een rally. En jij maar poetsen … Voorkom vuil op je auto met de juiste spatlappen. Staat nog eens strak ook. Bestel ze nu in onze webshop!

Wat zijn spatlappen?

Spatlappen zijn die 'flappen' die je bevestigt tussen het wiel en de wielkuip. Ze houden vuil tegen en voorkomen dat je auto vies wordt als je door een plas rijdt. Ze houden ook opspattend(e) stenen, stokjes, modder en gruis tegen en voorkomen steenslag. Waarom zijn spatlappen een must have? Met de juiste spatlappen ga jij zelfverzekerder op weg. 

Je hoeft je geen zorgen te maken over vuil of gruis dat je onderweg tegenkomt, omdat de spatlappen dit tegenhouden. Looks en functie gaan zeker samen. Het geeft net dat stukje rally DNA of authentieke uiterlijk op young,- en oldtimer auto's


Spatlappen zijn er in voor iedere autoliefhebber.
Wat is de beste auto telefoonhouder? Wij vergeleken er 4
Gepost op 06-10-2017 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Laat jij je liever de weg wijzen door een smartphone dan door een los of ingebouwd navigatiesysteem? Dan wil je natuurlijk niet dat je dure telefoon bij elke bocht door de auto vliegt. Bovendien moeten aanwijzingen op het telefoonscherm goed zichtbaar zijn. Op welke plek in de auto wil jij de telefoonhouder bevestigen? En hoe? Er zijn diverse mogelijkheden. We zetten de voors en tegens voor je op een rijtje. Zo kun jij onderweg veilig navigeren en bellen.

4 typen t
elefoonhouder auto

Smartphones zijn bijna niet meer weg te denken uit onze dagelijkse rijervaring. En dat is meestal positief, maar soms wat minder (denk aan de veiligheid!). We gebruiken mobiele telefoons als navigatiesysteem, om muziek af te spelen en om dat ene handsfree-telefoontje af te handelen. (Tenminste, we hopen dat je behalve voor bovenstaande activiteiten je smartphone tijdens het autorijden niet gebruikt!)


Veiligheid voor alles: gebruik altijd een auto telefoonhouder
Ventieldopjes auto kopen? Check deze 3 tips!
Gepost op 01-09-2017 door Mart in Banden en velgen, Velgen
Veel mensen staan er niet bij stil, maar autoventieldopjes zitten niet zomaar op je autoband. Ventieldoppen hebben een drietal belangrijke functies: ze zorgen voor constante bandenspanning (doordat er weinig tot geen lucht ontsnapt), ze voorkomen dat remslijpsel of ander vuil in of op het ventiel terechtkomt en ze kunnen je stalen velgen een mooiere en uniekere look geven. En voor het laatste ben je bij ons aan het juiste adres, we hebben volop keuze!

ventieldopjes auto: must have!

Auto ventieldopjes vervullen een belangrijke rol bij een goede verzorging van je autobanden. org je niet goed voor je autoventiel doppen? Dan kan dat vervelende gevolgen hebben voor de veiligheid. Het is dus belangrijk om af en toe te checken of je ze nog in orde zijn en of je een autoventieldop moet kopen. In dit artikel beantwoorden we enkele veel gestelde vragen over autoventieldopjes. Op die manier krijg je een beter beeld van het nut van deze kleine auto-onderdelen. Bovendien begrijp je dan waarom degelijke ventieldopjes op je autoband van cruciaal belang zijn.


Ventieldoppen op de autoband: zeker niet enkel voor de looks
Insecten verwijderen van je auto? 7 gouden tips
Gepost op 28-07-2017 door Mart in Autowassen, wassen
In de zomer kun je de meeste last hebben van insecten op de auto. Laat je ze te lang zitten, dan zorgt de zon ervoor dat het vrijgekomen sap van vliegen en dergelijke met zijn schadelijke zuurgehalte in de lak brandt. Insecten verwijderen van je auto is daarom cruciaal. Met onze insectenverwijderaars en tips heb je het zo voor elkaar!


Arrgg...1001 vliegen op auto


Waar komen insecten vooral terecht? En belangrijker: hoe haal je ze weg? Waar kunnen vliegen op je auto zoal tegenaan knallen? Er zijn enkele gevoelige plekken waar de meeste insecten terechtkomen. Uiteraard ken je de voorkant op en rondom de kentekenplaat, de motorkap en het voorraam. Maar er zijn meer punten. We zullen de belangrijkste punten eens bekijken en geven je tips voor de beste manieren om ze schoon te maken. Voor het beste resultaat is voor elke plek namelijk een eigen plan van aanpak vereist.


'pats' en weer een dode vlieg op de auto...

Koop nu in de webshop!

  • Grootste van de Benelux: 50.000 artikelen
  • Voor 19:00 besteld, vandaag verzonden
  • Klanten geven ons een 9.1/10
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2021 Tuning-gids.nl