Home Blog

Slotontdooier: maakt bevroren autoslot weer los!

Gepost op 27-11-2022 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers

Als je autoslot bevroren is word je niet vrolijk. Denk je dat je na het ramen krabben in kan stappen en weg kan rijden. Niet dus...Check onze autoslot ontdooien tips. Misschien nog wel belangrijker, wat je beslist něet moet doen om een bevroren autoslot open te krijgen.


Autoslot bevroren, en nu?!

Het slot van een auto bevriest omdat er condensatie in het slot plaatsvindt. In het grootste deel van het jaar heb je daar geen last van. Echter in de winter zal de condensatie, door de lage temperaturen, bevriezen en dan heb je een vervelend probleem…Als de auto een tijd stil heeft gestaan is de kans groter dat de autosloten bevroren kunnen raken. Aanhoudende koude winden kunnen nl. het binnenwerk van het slot in een ijsklompje veranderen.   


Bevroren autoslot: geen pretje op de vroege ochtend!

Velglint maakt lichtmetalen velgen nog strakker!

Gepost op 31-10-2022 door Mart in Banden en velgen, Velgen
Velglint, ook wel velgstriping, wheelstriping of rimstriping genoemd, wordt veelvuldig gebruikt door motorliefhebbers maar wordt ook steeds vaker op auto's gespot. Deze velglinten kun je vrij eenvoudig op bijna elke soort autovelg aanbrengen. Zo krijgt je auto een unieke en strakke uitstraling!


Auto wheelstriping

Er zijn velglinten voor de auto in verschillende afmetingen en kleuren. Zo kun je je rode auto opleuken  met rode velglinten.
Of kies juist voor een contrasterende kleur, zoals geel.

Je auto krijgt ineens een heel andere look, met een relatief goedkope en simpele ingreep. De meeste velglinten voor je auto kun je zelf op maat maken door ze op de juiste lengte af te knippen. Verderop geven we montage tips, voorkom teleurstellingen lees de tips. 

Niet alleen voor op de auto: velglint op een motor
Met welke olie ververs ik mijn auto? We leggen het uit.
Gepost op 16-09-2022 door Mart in Motortuning, Motorblok
Olie verversen is een belangrijk aspect van het onderhoud aan uw auto. Alleen wanneer uw auto regelmatig goed wordt onderhouden, blijft uw auto in staat om de prestaties te leveren waarvoor hij is ontworpen.

Daarom is er een onderhoudsschema voor uw auto opgesteld waarin het verversen van de olie, de juiste oliesoorten en het vervangen van het oliefilter verreweg de belangrijkste plaats innemen.

Het rijgedrag is van cruciaal belang: regelmatig korte afstanden rijden (<10 km), met name in koud weer is
niet bevorderlijk voor de olie. Ook teveel file rijden en langdurig op de snelweg rijden versnellen het ouderdoms
proces van olie en het oliefilter.


Goede olie beschermt & werkt prestatie verhogend

Onderschat de waarde van een laadklep niet

Gepost op 22-07-2022 door Mart in Verkeerstips, Motorblok
Een goede bedrijfswagen is natuurlijk essentieel wanneer jij een onderneming hebt of gaat starten. Bij een privé auto gaat het er vooral om dat hij mooi is en dat iedereen erin past. Bij een bedrijfswagen spelen veel meer facetten een rol; Past alles wat je wilt vervoeren erin, is het eenvoudig in te laden en te lossen en kun je je werknemers er veilig mee op pad sturen.

Houd personeel gezond


Allemaal zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van de perfecte bedrijfswagen. Veel ondernemers vervoeren zware en grote hoeveelheden aan ballast. Om niet onnodig zwaar te hoeven tillen én je werknemers dit niet aan te doen, is het aan te raden om een 
bedrijfswagen met laadklep aan te schaffen. Wanneer je dit doet weet je zeker dat er geen hernia bij jou of je personeel op de loer ligt, in ieder geval niet door jouw toedoen. Welke bedrijfswagens met laadklep op dit moment goede opties zijn? Wij zetten ze op een rij!

Ramen tinten, raamfolie aanbrengen & APK eisen

Gepost op 20-07-2022 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Waarom ruifolie? Ten eerste : uitstraling, snel, stijl, klasse, sportief. Ten tweede : het klimaat in de auto. Geen last meer van de branderige zon of het verkleuren van je interieur.
Ramen blinderen

Via ramen blinderen reduceer je de warmte door de zon tot maar liefst 65%. De branderige zonnestralen worden door deze films teruggedrongen. Ook de laaghangende zon is ineens niet hinderlijk meer. Maar bovenal gaat het om de toffe looks die je ermee
realiseert.


De lichtdoorlaatbaarheid moet op de voorruit en voorste portierruiten altijd minimaal 50% zijn. Meer info onderaan.


Tintfolie: stoere looks, veilig en functioneel!

Met een velgenborstel reinigen van velgen: onze tips!

Gepost op 30-10-2021 door Mart in Autowassen, banden en velgen
Als je banden om een fraaie set lichtmetalen velgen gemonteerd zijn hoop je dat de velgen zo lang mogelijk mooi blijven. Geef toe, een je hebt toch stalen velgen genomen omdat het er gaaf uitziet? Als je velgen regelmatig schoonmaakt hou  je ze lang mooi. Via een velgenborstel kan je het lichtmetaal goed schoon maken en houden. Maar wat is nu een goede velgenborstel? Wij zetten een aantal tips op een rijtje!

Velgenborstel: welke?

Er zijn diverse velgenborstels; langwerpige, dunne, brede, met een puntvorm om op de moeilijk  bereikbare plekken van de velg te komen. Ideaal voor het verwijderen van het verwijderen van remstof. Wacht hier niet te lang mee. Aangekoekt remslijpsel wordt steeds lastiger om te verwijderen.

Er zijn ook varianten waarbij je het einde van de borstel kunt ombuigen, dan kun je zelfs het vuil aan de achterkant van de spaken van de velg verwijderen, handig, alleen je ziet er zelf niet zoveel van…En het werkt trouwens ook niet echt goed. Wil je de achterkant van de velg ook schoonmaken? Dan zul je de velgen onder de auto moeten halen. 


Velgen schoonmaken met velgenborstel

Simple Start; start je auto via sigarettenaansteker!

Gepost op 25-09-2021 door Mart in Pechhulpmiddelen, overige pechhulp
De accu veel meer dan gewoon een starthulp. Ook wanneer de motor niet draait moeten er allerlei gebruikers worden gevoed. Denk aan autoradio, navigatiesysteem en verlicht.


Accu booster

Hij is niet alleen voor het starten van je auto. De Accu booster heeft een 12 Volt DC accessoire uitgang.

Ideaal voor het opladen van mobiele telefoons, camera's, mp3 spelers en alle andere 12 Volt elektronica.

Voordelen:

1) Geen vonken
2) Zeer gebruiksvriendelijk.
3) Multifunctioneel


Auto starten via sigaretten aansteker. Simpeler kan niet.

Velgschade herstellen, stoeprandschade verdwijnt!

Gepost op 25-09-2021 door Mart in Banden en velgen, Velg onderhoud
Net een nieuwe set velgen onder je auto en meteen al een dikke kras of pit in de velg, of nog erger, stoeprandschade. Geen man overboord velgenreparen is dan zeker een optie.

Kleine pitjes of krassen in je velg kun je zelf behandelen met een autospuitbus. Bij grotere schade kun je het beste de specialist inschakelen. Na reparatie zien de velg(en) er weer als nieuw uit komen te zien.

Hieronder staan de meest voorkomende schades vermeld en op welke manier de betreffende schade wordt hersteld.


Vocht in koplamp? Haal condens uit koplampen [2022 update]
Gepost op 23-12-2020 door Mart in Autoverlichting, Verstralers en mistverlichting
Condens in je koplamp is een probleem van alle tijden. Maar met die oude glazen koplampen viel het altijd minder op. Nu met de moderne kunststoffen koplampen is dit veel beter zichtbaar en dat kan je de APK keuring kosten. Hoog tijd om je lichtopbrengst te verhogen! Hier vind je tips om je koplampen mooi droog te houden.


Vocht in koplamp… 

Moderne koplampen hebben een geventileerd systeem waardoor lucht stroomt. Vanwege dit open systeem zijn er binnen de koplamp verschillende klimaatzones. 

Er zijn zeer hete plekken waar het glas wordt verwarmd door de verlichting of de motor en er zijn koelere plaatsten doordat de rijwind de lampen op die plekken afkoelt.

vocht in koplamp: zonde én slechte lichtopbrengst!

Welke velgmaat heb je nodig?

Gepost op 27-10-2020 door Mart in Banden en velgen, Velgen
Bij het tunen van je auto denk je al snel aan een mooi paar nieuwe velgen. Velgen komen in verschillende formaten, dit noemen we de velgmaat. Voordat je op zoek gaat naar mooie nieuwe of tweedehands velgen is het belangrijk dat je weet welke velgmaat je nodig hebt. Hoe je daar achter komt lees je hier.


Hoeveel gaten heeft de velg?

Om de velg onder jouw auto te kunnen monteren is deze voorzien van gaten waar de bouten doorheen kunnen.  De velg wordt vervolgens met bouten of moeren vastgezet. Oh ja, als je graag wilt dat de velgen onder jouw auto blijven, dus dat dieven er niet mee aan de haal kunnen gaan, dan kun je een slotbout-set overwegen. Wanneer er wieldoppen onder je auto zitten, kun je meestal niet zien hoe de velg vast zit omdat de wieldoppen doorgaans op stalen velgen gemonteerd worden. Iedere velg is voorzien van een aantal gaten. Hoeveel gaten dit zijn hangt af van de autofabrikant. Vaak zijn dit er vier of vijf. Oudere auto's kunnen velgen hebben met drie gaten. Voor de grotere en exclusievere auto's hebben de velgen soms wel meer dan vijf gaten per stuk.

Spotify streamen in de auto kan op 3 manieren
Gepost op 05-09-2020 door Mart in Caraudio, autoradio
Een getunede auto is natuurlijk nooit helemaal af en dat is juist zo leuk. Je koopt een auto, laat de auto verzekeren en gaat aan de slag om deze helemaal naar jouw wensen aan te passen. Voor de beste ervaring wil je tijdens het rijden natuurlijk ook naar jouw favoriete muziek luisteren! Hier vier manieren om Spotify te streamen.


Spotify streamen via Bluetooth

Je kunt Spotify makkelijk aansluiten via Bluetooth. Hiervoor moet je wel over een Bluetooth-functie beschikken. Veel autoradio's zijn tegenwoordig voorzien van een ingebouwde Bluetooth-functie. Om je eigen playlists te beluisteren, kun je jouw telefoon of tablet via Bluetooth met de autoradio koppelen. Dit doe je door Bluetooth op je draagbare apparaat en op de autoradio in te schakelen. In de Bluetooth-instellingen op je smartphone of tablet selecteer je vervolgens de autoradio om een verbinding te maken. Is de verbinding geslaagd? Open Spotify en geniet van je eigen muziek in de auto!

Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2022 Tuning-gids.nl