Home Blog
Via autoruit reparatie set kun je zelf jouw autoruit repareren. Lees hier het stappenplan
Gepost op 22-01-2023 door Mart in Autowassen, poetsen en wassen
'Pats' en opeens zit er eentje in je autoraam: een sterretje als gevolg van een opvliegend steentje. Vanaf dat moment rij je feitelijk met een beschadigde autoruit. Moet het sterretje gelijk gemaakt worden? Wat zijn mogelijke gevolgen? En wat kost een sterretje repareren? Kunt je dat zelf ook doen? In dit artikel bespreken we dit allemaal. Wellicht herstel zelf straks je ster met een autoruit reparatie set.

Autoruit reparatie set

Laten we maar terzake komen: ja, je kunt zelf een klein sterretje in je ruit repareren met behulp van een autoruit reparatie set. Als we het over klein hebben dan moet je denken aan het formaat van een 2 Euro stuk. Is de barst groter dan is het toch echt zaak de voorruit te laten vervangen. Een autoruit reparatie set is een enkel een handig hulpmiddel om kleine beschadigingen in je autoruit te repareren. De huidige autoruiten kunnen flink wat hebben. Als er een klein sterretje of barstje in het autoraam zit is dit niet reden om gelijk in de stress te schieten. Je kunt best een poosje met een sterretje blijven rijden, maar op termijn is de kans reŽel dat het sterretje gaat uitlopen of uitscheuren naar een grote(re) scheur. 


Klassiek voorbeeld van een uitgelopen ster in 't raam
Auto wassen na Saharazand: volg dit stap-voor-stap autowas plan en voorkom extra krassen
Gepost op 13-01-2023 door Mart in Poetsmiddelen, wassen
Saharazand - het woestijnstof dat uit de Sahara naar onze gebieden waait, kan een ware nachtmerrie zijn voor je autolak. Maar wees gerust, in dit artikel leer je hoe je de woestijnstof veilig verwijdert. Hoe je kunt voorkomen dat 't op je auto komt en hoe je je auto beschermt tegen het fijne woestijnzand. Dankzij onze tips en tricks, zul je snel weer rijden in een glimmende auto.

Sharazand op je auto?

...Is makkelijk te herkennen. Op vrijwel de gehele auto is een dun laagje stof of fijnzand zichtbaar. De kleur van de zanddeeltjes is vaak oranje. De auto is feitelijk bedekt met een oranje waas. Goed, het spul is dus vrij simpel te herkennen. Maar hoe komt het zand uit de Sahara, wat ook wel 'bloedregen' vanwege de kleur wordt genoemd, Łberhaupt op jouw auto terecht? De woestijn is letterlijk 3.000 kilometer verwijderd van Nederland!


Het resultaat van woestijnzand op het achterraam

Aquapel: helder en beter onder alle omstandigheden

Gepost op 10-01-2023 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming
Hebt je wel eens geprobeerd te kijken door een glas melkachtig het water? Het is bijna onmogelijk om te doen. Slecht zich is gevaarlijk in de auto. Nieuw ruitenwissers is dan niet altijd de oplossing, wij hebben het voor je uitgezocht...
Aquapel

Meer zicht in de de regen! Daar is iedereen bij gebaat. Na het aanbrengen van Aquapel zie je het tegemoet komend verkeer sneller en duidelijker.

Het maakt 't ook makkelijker ijs, sneeuw en vuil te verwijderen.


Via Aquapel meer zicht door de voorruit!
Hars op auto? 7 tips om hars van je auto te verwijderen
Gepost op 18-12-2022 door Mart in Autowassen, Motorblok
Hoe kun je 't beste hars van je auto verwijderen? In ieder geval met beleid! Boomhars is een plakkerig goedje dan afkomstig kan zijn van diverse naaldbomen. Boomhars en boomsappen te lang op het lakwerk van je auto laten zitten kan uiteindelijk tot een grote(re) kostenpost leiden. Lakschade dus. Verwijder 't dus zo snel mogelijk van je auto. Wij helpen je een handje in dit artikel.


Hars van auto verwijderen

We beginnen positief: het hars probleem van dennenbomen en de bijvoorbeeld de esdoorn spelen enkel in de zomermaanden. Bij hogere temperaturen druipt het hars uit met name naaldbomen. Als het stroperige kleefsel op je auto valt is het raadzaam om dit niet al te lang op de lak te laten liggen. Het spulletje hecht namelijk behoorlijk snel en agressief op autolak. Vergis je niet: omdat hars zo plakkerig is wrijf je het er niet even eenvoudig met een vochtig doekje van je auto af krijgen. Dus, spot je het spul op je auto: maak er dan zo snel mogelijk werk van en voorkom mogelijke lakbeschadigingen. 


Parkeer verstandig: als het kan niet onder/bij een naaldboom

Ruitenwissers omhoog bij sneeuw voorkomt ellende!

Gepost op 13-12-2022 door Mart in Onderhoudsbeurt, autowax en lakherstel
Wellicht ziet het er wat merkwaardig uit, maar het is uiterst effectief. Zet de ruitenwissers omhoog bij sneeuw of ijs periodes. Regeren is vooruitzien, als je weet dat er een koude periode aankomt is de kans groot dat je jouw auto ijsvrij moet gaan maken. Vroeg in de donkere,- en koude ochtend is dit geen prettige klus. Vekort de tijd dat je bezig bent met het ijsvrij maken van jouw auto aanzienlijk door de ruitenwissers omhoog te zetten. 

Ruitenwissers vriezen vast!

Een vochtige lucht in combinatie met temperaturen onder het vriespunt is een recept voor bevroren ruiten, koplampen en -wat vaak vergeten wordt- bevroren ruitenwissers. En dat laatste is iets waar veel mensen geen rekening mee houden. Ramen rondom ijsvrij en rijden maar toch? Nou, nee. Het kan ook voorkomen dat de auto ruitenwissers bevroren zijn. Kun je nog een keer aan de bak. Dit voorkomen is best eenvoudig...

Ruitenwissers omhoog bij sneeuw

Is er vorst of sneeuw in aankomst? Pas dan je parkeer procedure aan. Na het dichtgooien van de autodeur zet je even jouw ruitenwissers omhoog. Kind kan de was doen. Op deze manier voorkom je er vocht tussen de wisserbladen en de ruit komt en dat de wissers vastvriezen aan de ruit.


Sneller autoruiten sneeuw,- en ijsvrij maken

Auto slopen in eigen beheer: de regels uitgelegd

Gepost op 13-12-2022 door Mart in Onderhoudsbeurt, doe het zelf
Op sloopauto's zitten vaak nog bruikbare onderdelen. Zonde om deze af te voeren naar de versnipperaar van de autosloop. Zelf een auto slopen of auto demonteren kan prima, er zijn echter wel een aantal regels waar je aan moet houden.

Auto slopen in eigen beheer


Een sloopauto kan nog een behoorlijke waarde hebben, niet voor niets zoeken auto-sleutelaars vaak een 'sloper' voor de onderdelen. Ook schade auto's worden vaak opgekocht en daarna gestript tot op het chassis. Deze auto dient uiteindelijk bij het RDW afgemeld te worden. Via dit artikel helpen wij je een stukje op weg hoe dit in zijn werk gaat.

Zelf een auto slopen kan iedereen.

Slotontdooier: maakt bevroren autoslot weer los!

Gepost op 27-11-2022 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers

Als je autoslot bevroren is word je niet vrolijk. Denk je dat je na het ramen krabben in kan stappen en weg kan rijden. Niet dus...Check onze autoslot ontdooien tips. Misschien nog wel belangrijker, wat je beslist nžet moet doen om een bevroren autoslot open te krijgen.


Autoslot bevroren, en nu?!

Het slot van een auto bevriest omdat er condensatie in het slot plaatsvindt. In het grootste deel van het jaar heb je daar geen last van. Echter in de winter zal de condensatie, door de lage temperaturen, bevriezen en dan heb je een vervelend probleemÖAls de auto een tijd stil heeft gestaan is de kans groter dat de autosloten bevroren kunnen raken. Aanhoudende koude winden kunnen nl. het binnenwerk van het slot in een ijsklompje veranderen.   


Bevroren autoslot: geen pretje op de vroege ochtend!

Velglint maakt lichtmetalen velgen nog strakker!

Gepost op 31-10-2022 door Mart in Banden en velgen, Velgen
Velglint, ook wel velgstriping, wheelstriping of rimstriping genoemd, wordt veelvuldig gebruikt door motorliefhebbers maar wordt ook steeds vaker op auto's gespot. Deze velglinten kun je vrij eenvoudig op bijna elke soort autovelg aanbrengen. Zo krijgt je auto een unieke en strakke uitstraling!


Auto wheelstriping

Er zijn velglinten voor de auto in verschillende afmetingen en kleuren. Zo kun je je rode auto opleuken  met rode velglinten.
Of kies juist voor een contrasterende kleur, zoals geel.

Je auto krijgt ineens een heel andere look, met een relatief goedkope en simpele ingreep. De meeste velglinten voor je auto kun je zelf op maat maken door ze op de juiste lengte af te knippen. Verderop geven we montage tips, voorkom teleurstellingen lees de tips. 

Niet alleen voor op de auto: velglint op een motor
Met welke olie ververs ik mijn auto? We leggen het uit.
Gepost op 16-09-2022 door Mart in Motortuning, Motorblok
Olie verversen is een belangrijk aspect van het onderhoud aan uw auto. Alleen wanneer uw auto regelmatig goed wordt onderhouden, blijft uw auto in staat om de prestaties te leveren waarvoor hij is ontworpen.

Daarom is er een onderhoudsschema voor uw auto opgesteld waarin het verversen van de olie, de juiste oliesoorten en het vervangen van het oliefilter verreweg de belangrijkste plaats innemen.

Het rijgedrag is van cruciaal belang: regelmatig korte afstanden rijden (<10 km), met name in koud weer is
niet bevorderlijk voor de olie. Ook teveel file rijden en langdurig op de snelweg rijden versnellen het ouderdoms
proces van olie en het oliefilter.


Goede olie beschermt & werkt prestatie verhogend

Onderschat de waarde van een laadklep niet

Gepost op 22-07-2022 door Mart in Verkeerstips, Motorblok
Een goede bedrijfswagen is natuurlijk essentieel wanneer jij een onderneming hebt of gaat starten. Bij een privť auto gaat het er vooral om dat hij mooi is en dat iedereen erin past. Bij een bedrijfswagen spelen veel meer facetten een rol; Past alles wat je wilt vervoeren erin, is het eenvoudig in te laden en te lossen en kun je je werknemers er veilig mee op pad sturen.

Houd personeel gezond


Allemaal zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van de perfecte bedrijfswagen. Veel ondernemers vervoeren zware en grote hoeveelheden aan ballast. Om niet onnodig zwaar te hoeven tillen ťn je werknemers dit niet aan te doen, is het aan te raden om een 
bedrijfswagen met laadklep aan te schaffen. Wanneer je dit doet weet je zeker dat er geen hernia bij jou of je personeel op de loer ligt, in ieder geval niet door jouw toedoen. Welke bedrijfswagens met laadklep op dit moment goede opties zijn? Wij zetten ze op een rij!

Ramen tinten, raamfolie aanbrengen & APK eisen

Gepost op 20-07-2022 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Waarom ruifolie? Ten eerste : uitstraling, snel, stijl, klasse, sportief. Ten tweede : het klimaat in de auto. Geen last meer van de branderige zon of het verkleuren van je interieur.
Ramen blinderen

Via ramen blinderen reduceer je de warmte door de zon tot maar liefst 65%. De branderige zonnestralen worden door deze films teruggedrongen. Ook de laaghangende zon is ineens niet hinderlijk meer. Maar bovenal gaat het om de toffe looks die je ermee
realiseert.


De lichtdoorlaatbaarheid moet op de voorruit en voorste portierruiten altijd minimaal 50% zijn. Meer info onderaan.


Tintfolie: stoere looks, veilig en functioneel!
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2023 Tuning-gids.nl