Home Blog

Assteun voor maximale veiligheid onder de auto

Gepost op 15-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, autokrikken e.d.

Als je nog geen assteunen hebt en je ligt wel regelmatig onder je auto is het misschien toch een goed idee deze aan te schaffen. Vaak komt een assteun in een set van twee, al voor een paar tientjes voorkom je een hoop potenciele ellende!Assteun ic.m. krik

   
Om echt veilig te werken is een goede (TUV gekeurde) garagekrik en assteunen zeer belangrijk. Veel voorkomende maten voor de garagekrik zijn: min.e hoogte 130mm. max. hoogte van 350mm. De assteunen: min. hoogte 270mm. max. hoogte van 360mm.

Veilig onder je auto werken via assteunen.

Schokdempers, verlagingssets en verlagingsveren

Gepost op 14-03-2012 door Mart in Ophanging, Schokdempers en veren
Iedere auto is voorzien van schokdempers. Toch weten maar weinig automobilisten dat deze onderdelen meer voor hen betekenen dan comfort alleen


Het belang van schokdempers 

De schokdempers zorgen ervoor dat de autobanden onder alle omstandigheden contact houden met het wegdek en uw veiligheid.

Naast een verlagingset kun je ook nog een veerpootbrug voor en achter in de auto plaatse. Via deze stabilisatorstangen wordt het mogelijk harder door bochten te gaan, zonder dat de auto gaat overhellen.

Koni Rood: standaard demper voor verbeterde wegligging met instelbare demping.


Losse lading? Gebruik een aanhangernet!

Gepost op 14-03-2012 door Mart in Transport, baggage vervoeren

Heb je losse lading op je aanhangwagen liggen, denk er dan aan dat je een aanhangernet moet gebruiken. Hoewel dat al bijna vijf jaar verplicht is, zijn veel mensen daar nog niet van op de hoogte. Wij maken je er daarom graag op attent. Niet alleen omdat het wel zo veilig is, maar ook omdat je anders een boete riskeert van minimaal Ä 230,-. Dan is de aanschaf van een net voor je aanhanger een stuk goedkoper!

Wanneer is een aanhangernet verplicht?

Sinds 1 januari 2007 is het verplicht om een aanhangernet te gebruiken als je losse lading op je aanhanger vervoert. Enkele voorbeelden van losse lading zijn tuinafval, puin, stenen en brandhout, maar er zijn natuurlijk nog legio andere voorbeelden te bedenken. Waar het om gaat is dat je een aanhangernet gebruikt als je lading vervoert die tijdens het rijden van de aanhanger kan vallen of waaien, zelfs als je de lading hebt vastgezet met touw of spanbanden.

De politie controleert regelmatig ladingen op aanhangers!

Motorblok spuiten, kleppendeksel, cilinderkop enz...

Gepost op 14-03-2012 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Wist je dat je ook onder de motorkap met kleuren aan de slag kunt? Ook wel motorstyling genoemd. Het is helemaal hot kleppendeksels en cilinderkoppen te voorzien van een kleurtje.

Bestand tegen chemicaliŽn

De juiste verf is krasvast, stootvast, bestand tegen benzine, chemicaliŽn en weersinvloeden.

Als je toch bezig bent met je motorblok te verfen, dan neem je je remklauwen ook even mee.

De oplettende tuner ziet ze al zitten siliconen motorslangen. Deze zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Ziet er goed uit en zijn stukken beter dan je standaard motorslangen.


Motorblok spuiten, zo steel je de (tuning)show!.

Cleaners die echt alles weghalen (behalve je lak!)

Gepost op 13-03-2012 door Mart in Autowassen, wassen
Verwijdert lakoxidatie, boomsap , insekten, vuilaanslag van de weg, oude was, poetsmiddelen en polymeer sealant, veilig, snel en gemakkelijk.

 

Autocleaners

Cleaners zijn uitermate geschikt om verweerde autolak, ontstaan door vogeluitwerpselen, UV-licht of andere weers- en weg- omstandigheden, te reinigen en nieuwe glans te geven. Commandant 4 bevat een efficient slijpmiddel, waardoor ook krassen en verouderde lak effectief verwijderd kunnen worden. Ook geschikt voor (verouderde) metallic autolakken.


Een dakspoiler voor een sportievere look!

Gepost op 13-03-2012 door Mart in Autostyling, Spoilers en bodykits
Zowel voor de 'subitiele tuner' als de 'hoe groter hoe beter' tuner zijn er diverse soorten dakspoilers. Ze zijn er in aluminium,- carbon,- en kunstofvarianten. (Grote) spoilers zullen een duidelijk merkbaar effect hebben. Het vermindert turbulentie en geeft je car een racier uiterlijk!

Roof spoiler

De meest bekende uitvoering is de kofferbak spoiler.

Maar het kleine broertje wint terrein, dakspoilers zijn er in vele varianten en maten.

Je maakt je eigen unieke stijl met, dat hoeft helemaal niet groot te zijn.

Er zijn ook exemplaren die de originele lijnen van je auto niet teveel aan tasten.

Heb je wel eens aan een complete bodykit, of lipspoiler gedacht? Kortom genoeg mogelijkheden...


Dakspoilers van subtiel tot ultra vet!

Sneeuwkettingen kopen, wat is belangrijk?

Gepost op 12-03-2012 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers
Wie met de auto op wintersportvakantie gaat kan niet zonder sneeuwkettingen. Maar welke sneeuwketting is het best op zijn taak berekend? Hier een aantal sneeuwkettingen nader bekeken.

Veel auto's hebben vanaf fabriek al zulke grote wielen en banden dat normale sneeuwkettingen niet eens passen. In dat geval moeten er speciale kettingen gemonteerd worden (zoals de Michelin 4MX) of zelfs andere wielen met een kleinere maat banden zodat er wel sneeuwkettingen op gemonteerd kunnen worden. Bekijk hier het beste complete auto winterpakket.


Beginnersrijbewijs duurt 5 jr. daarna puntenrijbewijs

Gepost op 12-03-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Helaas gebeuren er nog teveel onnodige verkeersongevallen, relatief vaak zijn daar jonge, beginnende bestuurders, bij betrokken. En daar zitten ook enthousiaste tuners tussen. Niets voor niets is de verzekeringspremie voor jonge volwassenen aanzienlijk hoger dan oudere volwassenen.
Je hebt het beginnersrijbewijs en het puntenrijbewijs, we leggen je de verschillen uit.
Beginnersrijbewijs

Iedereen die een rijbewijs heeft gehaald krijg het beginnersrijbewijs, zware verkeersovertredingen worden dan bijgehouden.

Als je binnen 5 jaar 3x ernstig in de fout bent gegaan zal je rijbewijs geschorst worden. Maar voor het zover is haal je eerst je theorie examen natuurlijk.


Beginnersrijbewijs is er voor iedereen, jong of oud.

Automover: verplaats auto in krappe ruimtes

Gepost op 12-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, autokrikken e.d.
Een Automover maakt het verplaatsen van een auto in een garage, stalling, of zelfs een showroom supermakkelijk. Zonder hulp is er erg lastig een auto te verplaatsen in een kleine ruimte. De grote draaicirkel van een auto zorgt hiervoor. Daarnaast staat niemand te springen om een auto te starten in kleine ruimte vanwege het geluid en uitlaatgassen.
De oplossing: de automover
Ook wel bekent als garage dollie of voertuig verplaatser. Met een automover zet je heel simpel gezegd de  auto op verplaatsbare steunen die voorzien zijn van zwenkwielen. Dit doe je door, per hoek, de auto op te krikken en de verplaatsbare steun onder het wiel te zetten. Vervolgens laat je de krik rustig los zodat het wiel rust op de steun. Hierna herhaal je deze acties voor de overige wielen. Heb je met vier losse automovers alle hoeken gehad, dan kun je zelf in je eentje de auto makkelijk(er) verplaatsen door de ruimte heen.

Automover of voertuig verplaatser: handig in kleine ruimtes

Via haynes werkplaatshandboeken doe je alles zelf !

Gepost op 12-03-2012 door Mart in Onderhoudsbeurt, doe het zelf
Als autohobbyist zijn er legio tuning klussen, sommige zijn simpel, anderen veels te ingewikkeld en laat je aan de pro's over. maar daar tussen ligt een groot 'klusgebied'. Je komt daar net wat kennis te kort over; voila daar zijn de Haynes en auto-documentatie boeken voor!

Haynes boeken

De autoboeken worden geschreven met als uitgangspunt dat je na het lezen je auto volledig uit elkaar kan halen, ťn deze vervolgens weer in elkaar te zetten zonder dat je schroeven of bouten overhoud! Elke reparatie of onderhouds ingreep
wordt via een stappenplan uitgelegd, met foto's, en die kunnen soms heel veel duidelijk maken.

Het leuke is dat je kennisniveau over auto onderhoud zo flink kan groeien, en dat is niet alleen handig voor je jezelf. Wellicht kun je een vriend of kennis ook nog eens van wat adviezen voorzien!

15 talen

Haynes is de grootste uitgever van auto-onderhouds en reparatiehandboeken ter wereld. Haynes handleidingen worden in 15 talen uitgegeven.


Met Haynes reparatiehandboeken klaar je de klus zelf!
Auto aankoopkeuring voorkomt miskoop!
Gepost op 11-03-2012 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Als je van een particulier koopt is het raadzaam een aankoopkeuring uit te laten voeren. Een aankoopkeuring van een auto geeft je direct inzicht in de actuele staat van een auto. Geloof je de verkoper op zijn blauwe ogen, of ga je voor zekerheid.


Aankoopkeuring

De aanschaf van een gebruikte auto moet een leuke bezigheid zijn. Het is niet de bedoeling dat je achteraf voor allerlei onvoorziene autokosten komt te staan.

Aankoopkeuring occasion

Je koopt geen nieuwe auto, er zullen gebruikerssporen op de auto aanwezig zijn. Maar als de auto op de brug staat ziet een keurmeester veel 'waardevolle' aandachtspunten.


Een aankoopkeuring vertelt je de daadwerkelijke staat.
Auto anti roest behandeling, verwijder auto roest zelf
Gepost op 11-03-2012 door Mart in Onderhoudsbeurt, doe het zelf
Het is heel goed mogelijk om een bestaande (oudere) auto effectief tegen verder doorroesten te behandelen. Het belangrijkste is natuurlijk het verwijderen van reeds gevormde roest. Dat doe je het beste met een staalborstel. Lees hier enkele tips en adviezen om roestvorming te verwijderen.


Roest verwijderaar auto
 

Waar roest makkelijk bereikbaar is kan met schuurpapier het grootste deel van de roest verwijderd worden. Ook na het schuren blijft er altijd wel roest zitten in putten of naden, die moeilijk te verwijderen is. Vervolgens wordt Fertan opgebracht. Deze lost de roest chemisch op en reduceert dit tot stof. Fertan laat vervolgens een zinklaag achter op het blanke staal.

Hier is het helaas al te laat...
Autoschade en autoherstel; waar moet je op letten?
Gepost op 11-03-2012 door Mart in Onderhoudsbeurt, grote klussen
Wat kan ik doen om schade te voorkomen? Lees hier tips om schade te voorkomen. 
Veilig autorijden

1. Als het mistig is geld de vuistregel: halveer je snelheid, verdubbel de afstand.

2. Als het wegdek nat is: Hou rekening met een langere remweg.

3. Mocht je zich op een onbekende (parkeer)plaats bevinden kijk dan altijd even goed om je heen voor obstakels, dit kan jeeen hoop ellende besparen.


Oliefilter tijdig vervangen voorkomt motorschade
Gepost op 10-03-2012 door Mart in Onderhoudsbeurt, doe het zelf
Een oliefilter filtert roet, brandstof, metaaldeeltjes en o.a. stof uit de motorolie. Op deze manier krijgen de bewegende delen de beste smering. Na verloop van tijd raakt het oliefilter verzadigd. Deze dient vervangen te worden, als je wilt kun je dat zelf. Hier onder het stappenplan.

Olie filter vervangen

Er zijn twee soorten oliefilters: by-pass oliefilters en full-flow oliefilters. De filters bestaat uit een filter element in een behuizing.

By-pass

Bij een by-pass filtertype wordt slechts een gedeelte van de olie gefilterd. Voordeel is dat er via deze filtermethode zelden een een verstopt olie-filter kan ontstaan. Ongeveer 20% van de opbrengst van de olie pomp zal omgeleid worden naar het oliefilter. De overige 80% gaat direct naar de smeerpunten in het motorblok. Dit is nadelig voor de levensduur het motorblok.


Oliefilter vervangen kun je zelf.
Dieseltuning, chiptuning voor diesel auto's
Gepost op 10-03-2012 door Mart in Motortuning, Turbo en toebehoren
Het moderne autoverkeer stelt hoge eisen aan een diesel motoren. Er zijn zowel fikse prestaties als ook een acceptabel brandstofverbruik en zo schoon mogelijke uitlaatgassen gewenst, welke ook onder extreme omstandigheden nog in orde dienen te zijn.


Diesel tuning


Het motormanagementsysteem dient hiervoor te zorgen door continu het ontstekingsmoment en de ingespoten brandstofhoeveelheid en inspuitmoment te bewaken en te regelen. Bij sommige auto's wordt zelfs de nokkenastiming elektronisch geregeld. Om dit alles mogelijk te maken zijn vele sensoren en actuators in moderne motoren ingebouwd.

   

Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2023 Tuning-gids.nl