Home Blog

Archief voor 'Autowassen'

Via autoruit reparatie set kun je zelf jouw autoruit repareren. Lees hier het stappenplan
Gepost op 22-01-2023 door Mart in Autowassen, poetsen en wassen
'Pats' en opeens zit er eentje in je autoraam: een sterretje als gevolg van een opvliegend steentje. Vanaf dat moment rij je feitelijk met een beschadigde autoruit. Moet het sterretje gelijk gemaakt worden? Wat zijn mogelijke gevolgen? En wat kost een sterretje repareren? Kunt je dat zelf ook doen? In dit artikel bespreken we dit allemaal. Wellicht herstel zelf straks je ster met een autoruit reparatie set.

Autoruit reparatie set

Laten we maar terzake komen: ja, je kunt zelf een klein sterretje in je ruit repareren met behulp van een autoruit reparatie set. Als we het over klein hebben dan moet je denken aan het formaat van een 2 Euro stuk. Is de barst groter dan is het toch echt zaak de voorruit te laten vervangen. Een autoruit reparatie set is een enkel een handig hulpmiddel om kleine beschadigingen in je autoruit te repareren. De huidige autoruiten kunnen flink wat hebben. Als er een klein sterretje of barstje in het autoraam zit is dit niet reden om gelijk in de stress te schieten. Je kunt best een poosje met een sterretje blijven rijden, maar op termijn is de kans reëel dat het sterretje gaat uitlopen of uitscheuren naar een grote(re) scheur. 


Klassiek voorbeeld van een uitgelopen ster in 't raam
Hars op auto? 7 tips om hars van je auto te verwijderen
Gepost op 18-12-2022 door Mart in Autowassen, Motorblok
Hoe kun je 't beste hars van je auto verwijderen? In ieder geval met beleid! Boomhars is een plakkerig goedje dan afkomstig kan zijn van diverse naaldbomen. Boomhars en boomsappen te lang op het lakwerk van je auto laten zitten kan uiteindelijk tot een grote(re) kostenpost leiden. Lakschade dus. Verwijder 't dus zo snel mogelijk van je auto. Wij helpen je een handje in dit artikel.


Hars van auto verwijderen

We beginnen positief: het hars probleem van dennenbomen en de bijvoorbeeld de esdoorn spelen enkel in de zomermaanden. Bij hogere temperaturen druipt het hars uit met name naaldbomen. Als het stroperige kleefsel op je auto valt is het raadzaam om dit niet al te lang op de lak te laten liggen. Het spulletje hecht namelijk behoorlijk snel en agressief op autolak. Vergis je niet: omdat hars zo plakkerig is wrijf je het er niet even eenvoudig met een vochtig doekje van je auto af krijgen. Dus, spot je het spul op je auto: maak er dan zo snel mogelijk werk van en voorkom mogelijke lakbeschadigingen. 


Parkeer verstandig: als het kan niet onder/bij een naaldboom

Met een velgenborstel reinigen van velgen: onze tips!

Gepost op 30-10-2021 door Mart in Autowassen, banden en velgen
Als je banden om een fraaie set lichtmetalen velgen gemonteerd zijn hoop je dat de velgen zo lang mogelijk mooi blijven. Geef toe, een je hebt toch stalen velgen genomen omdat het er gaaf uitziet? Als je velgen regelmatig schoonmaakt hou  je ze lang mooi. Via een velgenborstel kan je het lichtmetaal goed schoon maken en houden. Maar wat is nu een goede velgenborstel? Wij zetten een aantal tips op een rijtje!

Velgenborstel: welke?

Er zijn diverse velgenborstels; langwerpige, dunne, brede, met een puntvorm om op de moeilijk  bereikbare plekken van de velg te komen. Ideaal voor het verwijderen van het verwijderen van remstof. Wacht hier niet te lang mee. Aangekoekt remslijpsel wordt steeds lastiger om te verwijderen.

Er zijn ook varianten waarbij je het einde van de borstel kunt ombuigen, dan kun je zelfs het vuil aan de achterkant van de spaken van de velg verwijderen, handig, alleen je ziet er zelf niet zoveel van…En het werkt trouwens ook niet echt goed. Wil je de achterkant van de velg ook schoonmaken? Dan zul je de velgen onder de auto moeten halen. 


Velgen schoonmaken met velgenborstel

Insecten verwijderen van je auto? 7 gouden tips

Gepost op 28-07-2017 door Mart in Autowassen, wassen
In de zomer kun je de meeste last hebben van insecten op de auto. Laat je ze te lang zitten, dan zorgt de zon ervoor dat het vrijgekomen sap van vliegen en dergelijke met zijn schadelijke zuurgehalte in de lak brandt. Insecten verwijderen van je auto is daarom cruciaal. Met onze insectenverwijderaars en tips heb je het zo voor elkaar!


Arrgg...1001 vliegen op auto


Waar komen insecten vooral terecht? En belangrijker: hoe haal je ze weg? Waar kunnen vliegen op je auto zoal tegenaan knallen? Er zijn enkele gevoelige plekken waar de meeste insecten terechtkomen. Uiteraard ken je de voorkant op en rondom de kentekenplaat, de motorkap en het voorraam. Maar er zijn meer punten. We zullen de belangrijkste punten eens bekijken en geven je tips voor de beste manieren om ze schoon te maken. Voor het beste resultaat is voor elke plek namelijk een eigen plan van aanpak vereist.


'pats' en weer een dode vlieg op de auto...

Wélke autospons gebruik je wanneer? Je leest ’t hier!

Gepost op 26-01-2015 door Mart in Autowassen, wassen
Of je nu een nieuwe of een tweedehands auto hebt, je wilt natuurlijk dat zowel het interieur als het exterieur zo lang mogelijk mooi blijft. Op deze pagina lees je meer over welke autospons je wanneer en hoe gebruik. Wat voor soorten sponzen zijn er? En waarom kun je bepaalde sponzen beter vermijden?Welke autospons kopen?

Waarom de traditionele spons niet het beste is...Het grootste gedeelte van alle mensen zal gebruik maken van de 'ouderwetse' spons om de auto te wassen. In eerste instantie lijkt daar niets mis mee te zijn, totdat je de alternatieven eens bekijkt, deze alternatieven zijn er natuurlijk met een reden. Een reguliere autospons kan effectief je auto schoonmaken, maar tegelijkertijd is de kans groot dat je ongemerkt schade toebrengt aan de autolak. 

Waarom is deze spons zo goed?

Autoruiten schoonmaken: tips voor glanzend resultaat

Gepost op 20-12-2013 door Mart in Autowassen, wassen
Een mooie schone auto heeft ook heldere autoramen. Dit is een echte finishing touch na het schoonmaken van je auto. Naast het feit dat je auto er een stuk beter uitziet levert het ook veel minder gevaar voor jou en andere weggebruikers op. Tuning-gids levert de beste tips om je autoruiten schoon te maken en te houden.

Buitenkant van de ramen

Er zijn veel tips te vinden op het internet over het schoonmaken van je autoruiten. Door alle forums zien mensen vaak door de bomen het bos niet meer. Het is nu eenmaal zo dat er een hoop mogelijkheden zijn. Tuning-gids.nl heeft zich er in verdiept en de beste tips voor jou gevonden. Om van al die vieze insecten en andere grove stukken af te komen is het handig om eerst die hardnekkige laag te verwijderen van je autoruiten en van de rest van je auto.


Goed zicht is belangrijk; raffel de ramen niet af.
Goed je auto wassen? check ons 2023 stappenplan [9 tips!]
Gepost op 07-11-2013 door Mart in Autowassen, wassen
De echte autoliefhebber wast de auto natuurlijk regelmatig met de hand. Via autowassen zorg je voor een maximale bescherming en hou je je auto glanzend. Een emmer met sop, een spons en je kunt aan de slag.Toch? Nou....Er liggen wel de nodige gevaren op de loer. Dikke kans dat je nu, zonder dat je dat weet, je auto onder de krassen aan het brengen bent! In deze auto wassen special leggen we je stap voor stap uit hoe je de auto optimaal wast: wassen zonder krassen!
 


Auto wassen = krassen?

De auto wassen kan op vele manieren, maar er is eigenlijk maar een goede manier: met de hand! Wasstraten, hoe handig en
tijdbesparend ze ook zijn, bevorderen absoluut niet de glans en reflectie van de lak, en dat is toch waar het een beetje om draait. Essentieel is het gebruik van de juiste materialen en wasmiddelen. Vergeet de oude spons maar, deze is alleen handig om de ramen van het huis mee te lappen! 

Auto wassen met spons = krassen aanbrengen!

Auto in de wax zetten? Beste waxlaag is ultra dun!

Gepost op 29-09-2013 door Mart in Autowassen, autowax en lakherstel
In de voorgaande artikelen hebben we het gehad over wassen en dieptereiniging van de carrosserie. Nu is het tijd om de lak te vertroetelen met een waxlaag. Niet voor de ultieme glans en wetlook, want die heb je te danken aan al het harde werk dat je voor het waxen gedaan hebt. Het waxen van de carrosserie dient louter als verzegeling en bescherming tegen vocht, UV-straling en vuil. Hier geldt: overdaad schaadt.

Waarom auto waxen?

Swirls, lichte krassen, oxidatie en dof uitgeslagen plekken kun je voordat je gaat waxen en verzegelen behandelen door de lak eerst nog te polijsten. Dat kan machinaal of met de hand. We zullen je nu stapsgewijs uitgeleggen hoe je handmatig tot een optimaal resultaat kan komen. Lichte swirls en krasjes zijn handmatig redelijk te corrigeren. Gebruik hiervoor een polijstmiddel dat geschikt is voor handmatig gebruik, bijvoorbeeld de SSR polijstmiddelen van Poorboy's of het Ultimate Compound polijstmiddel van Meguiar's.


Regelmatig de autowassen en waxen houdt 'm mooi!
Vogelpoep en insecten op je auto… tips voor je autolak!
Gepost op 31-07-2012 door Mart in Autowassen, wassen
Daar staat ‘ie. Prachtig gewassen en in de was gezet. Hij glimt je tegemoet. Maar dan valt je oog op de klodder vogelpoep op je motorkap… Hoe kun je die bijtende troep eraf krijgen, zonder de lak te beschadigen? En hoe kun je lakschade door vogelpoep en insecten in de toekomst voorkomen?


Vogelpoep op je auto

Er is niets zo belangrijk voor de uitstraling van je auto als die mooie, glimmende laklaag. Maar helaas hebben vogels daar 'lak' aan. Vogelpoep is allesbehalve een onschuldig uitwerpseltje. Het is, zeker aan de kust waar de vogels veel eiwitrijke vis eten, chemische troep.

Vogelpoep op je auto brandt regelrecht je lak in. Naast vogelpoep zijn ook insecten en boomhars funest. Ze kunnen doffe plekken en zelfs lakbeschadigingen veroorzaken. 


Vogels hebben lak aan je autolak!

Kras op je lak? verwijder 'm binnen 15 minuten

Gepost op 30-03-2012 door Mart in Autowassen, autowax en lakherstel
Kleine krasjes in je lak verwijder je voortaan gewoon zelf. Je kent ze wel, van ringen bij de deurgrepen, sleutelkrasjes bij de kofferbakklep of kleine steenslagschade. Als je dit laat doen kost dit je een hoop geld en ben je je auto een paar dagen kwijt.

Lakstift of spray?


Nu kan je dat eenvoudig zelf! niks opschuren, grondlaag aanbrengen, spuiten, poetsen en kleurlak aanbrengen. Al deze handelingen zitten nu een een spuitbus. Het is een 4-in-1 reparatielak. Het hecht op bijna alle materialen, droogt in 15 minuten, beschermt en is op kleur. Ideaal dus. Voor kleine lakschades kun je het beste een lakstift gebruiken. Even het beschadigde deel goed schoonmaken en vervolgens kun je direct met de punt van de stiftover de kras of beschadiging heen.


Zelf lakschade verwijderen binnen 15 minuten!

Auto shampoo voor een glimmende bolide

Gepost op 23-03-2012 door Mart in Autowassen, wassen
Het onderhoud van uw auto maak je leuker door met een goede auto shampoo. De bekende merken zoals Valma, TurtleWax, Commandant, Zymöl, Tectyl en HG zijn niet meer weg te denken de tuning wereld.


Beschermen + voorkomen


Om krassen te voorkomen voor het wassen altijd eerst grofvuil en zand verwijderen. Doseer de Shampoo volgens de aangegeven instructies op de verpakking. De formule is sterk geconcentreerd, waardoor per wasbeurt slechts weinig nodig is. Dat is zuinig voor jou en het milieu.

Na het wassen de auto met een uitgeknepen spons afnemen en eventueel met een droge doek nawrijven voor een perfect glanzend resultaat. Denk er om: regelmatig je bolide wassen voorkomt hardnekkige aanslag wat er op termijn -veel- lastiger is om weer goed schoon te krijgen.


Cleaners die echt alles weghalen (behalve je lak!)

Gepost op 13-03-2012 door Mart in Autowassen, wassen
Verwijdert lakoxidatie, boomsap , insekten, vuilaanslag van de weg, oude was, poetsmiddelen en polymeer sealant, veilig, snel en gemakkelijk.

 

Autocleaners

Cleaners zijn uitermate geschikt om verweerde autolak, ontstaan door vogeluitwerpselen, UV-licht of andere weers- en weg- omstandigheden, te reinigen en nieuwe glans te geven. Commandant 4 bevat een efficient slijpmiddel, waardoor ook krassen en verouderde lak effectief verwijderd kunnen worden. Ook geschikt voor (verouderde) metallic autolakken.


Garage tent en autotent onmisbaar voor autoliefhebber?
Gepost op 05-03-2012 door Mart in Autowassen, autowax en lakherstel
Roest: een bekend probleem voor de trotste eigenaar van een youngtimer of klassieker. Zelfs in de garage, beschut tegen regen en kou, blijkt je auto er niet veilig voor te zijn. Niet iedere garage is immers even goed geventileerd. Hierdoor hebben condens en stof vrij spel zich op je auto te nestelen. Een autotent is in dit geval die ideale oplossing. Voor buiten gebruik is er de garage tent, dit is een praktische mobiele garage! Hieronder lees je hoe een autotent en garage tent werkt en wat de voor- en nadelen zijn.


Hoe de autotent werkt

De crux van de autotent zit hem niet in de tent zelf, maar in de geïntegreerde ventilatoren. Afhankelijk van het type tent dat je koopt, gaat het om twee of drie ventilatoren van 230 volt (er moet dus een stopcontact aanwezig zijn!). De ventilatoren laten per uur 60.000 liter schone circuleren. Hierdoor blijft de temperatuur van de auto gelijk aan de temperatuur van de omgeving en condenseert er geen warme, vochtige lucht op het koele oppervlak van de auto. 


Snel en gemakkelijk je auto stallen via een auto tent.
Autoverzorging autowax: sonax, motip, valma
Gepost op 05-03-2012 door Mart in Autowassen, autowax en lakherstel
Voor de verzorging van je auto gebruik je autowaxen. Deze zorgen ervoor dat kleine krasjes verdwijnen.

Commandant is de grootste lijn van traditionele hoogwaardige auto cleaners en polishes in Nederland, zowel voor de vakman als voor de Doe- Het- Zelver. Hoe lager het nummer, des te sterker de polijstende werking.

Commandant 3

Commandant 3 is een zeer krachtige polijstpasta, ideaal voor het handmatig verwijderen van spuitnevel en het laten glanzen van zeer sterk verweerde lak.

Commandant 3 bevat weinig oplosmiddel en is siliconenvrij. Het allerbeste resultaat wordt verkregen door na te behandelen met Commandant 5 Polish, ook de fijne oneffenheden worden hierdoor verwijderd. 

Voor een duurzame glans en bescherming staat vervolgens Commandant 7 Cream Wax garant.


Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl