Home Blog

Downpipe: meer koppel & motorvermogen via uitlaat

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Motortuning, Uitlaten
Een standaard uitlaat lijn kan niet optimaal 'flowen'. D.w.z. dat de uitlaatgassen aanzienlijk sneller door het uitlaatsysteem kunnen gaan. Dat betekent meer vermogen, en dat willen we allemaal natuurlijk!

Meer respons

Met name de koppel toename is aangenaam. Als je auto ook een turbo heeft zal het turbogat kleiner worden. Als de turbo eenmaal begint te draaien zul je merken dat je echt in je stoel gedrukt wordt!

Minder tegendruk

De grotere downpipe minimaliseert tegendruk uit het uitlaatsysteem, daardoor spoelt de turbo sneller op.


Downpipe zijn er zonder en met sportkayalysator

Launch Control: sneller weg vanuit stilstand

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Motortuning, Turbo en toebehoren
Stel je voor:  je wilt vanuit stilstand zo snel mogelijk optrekken. Volgas gevend, maximale toeren, sta je klaar om weg te spuiten. Je laat je koppeling los en daar ga je. Veel geweld, veel gebok en wielspin zijn met name het gevolg. Niet de meest ideale manier om weg te spurten. Launch control kan een oplossing zijn om alles uit de sprints te halen.  

Wat is Launch control?

Met launch control trek je gemakkelijker met maximale snelheid vanuit stilstand op. De aanpassing zorgt ervoor dat het maximaal aantal toeren dat je motorblok kan maken naar een bepaalde waarde wordt verminderd.

Dit is meestal rond het punt waar het motorblok het meeste koppel, ook wel trekkracht, maakt. 


Launch control: snelste start zonder rokende banden

Sleepoog gebruiken? De do's and dont's op een rijtje!

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Pechhulpmiddelen, overige pechhulp
Een sleepoog, je hoopt 'm nooit te hoeven gebruiken, ookwel bekent als de sleepring. Mocht je toch een keer met panne langs de weg staan, wees voorbereid en weet waar de sleepoog zich bevindt. Dit is nl. een van de meest gestelde vragen aan de ANWB!


Sleepoog

Een auto slepen kan via het sleepoog. Er zijn twee mogelijkheden waar de sleepring zich bevindt. Aan het chassis gelast, kijk eens onder de voorbumper. Het sleepoog is aan de linker,- of rechterkant te vinden.

Een auto kan ook een opschroefbare sleepoog hebben. Deze wordt in het chassis gedraaid middels een speciale opening in de voorbumper.


Sleepoog bevindt vaak in de binnenkant van het reservewiel.

Auto alarmen, Informatie over auto alarmen

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Autobeveiliging, Alarmen

Elke 2 minuten wordt in ons land een auto opengebroken. Elke 16 minuten wordt er één gestolen. Dat zijn er zo'n 35.000 per jaar. Dat zijn allang niet meer alleen dure auto's.


Voorkom diefstal via alarm

Ook middenklassers en zelfs goedkopere auto's en oudere auto's zijn een gewilde buit geworden. In feite kan iedere autobezitter tegenwoordig het slachtoffer worden van de toenemende auto-criminaliteit. Daarbij moet u zich ook nog eens realiseren dat de autodief van vandaag steeds professioneler en geweldadiger te werk gaat.

Neem nu het begrip home-en carjacking. Dan is misschien een ingebouwd voertuigvolgsysteem de beste oplossing!


Pedaalslot: als een auto alarm alleen niet genoeg is!

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten
In het gevecht tegen autodieven is een pedaalslot een goed wapen. Het kan nét die extra drempel zijn waardoor het 'te lastig' wordt je auto te stelen. Autodieven opereren veelal in slecht verlicht plekken en willen zo snel en geruisloos de kraak hebben gemaakt. Maak het ze het daarom zo lastig mogelijk via een slot op je autopedalen.


Pedaalslot

Een pedaalslot wordt aan het koppelingspedaal of rempedaal vastgezet. Hierdoor kunnen de pedalen niet meer intrapt worden. Autorijden is onmogelijk.

Voordeel van een slot op de pedalen is dat het mes aan twee kanten snijdt. het voorkomt dat het stuur én de pedalen gebruikt kunnen worden.


Pedaalslot: werkt dubbel zo goed!

Informatie over lichtmetalen sportvelgen

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Banden en velgen, Velgen
Velgen zijn ronde dingen die zorgen voor een betere wegligging, maar vooral gebruikt worden om je wagen een compleet andere uitstraling te geven. Niets voor niets zijn ze razend populair

Sportvelgen: waar let op?

De autodealer zal je met open armen ontvangen als je aangeeft op zoek te zijn naar nieuwe velgen en een uitlaat voor je karretje. Voor een echt kwaliteitsproduct kan zonder blikken of blozen vijfhonderd euro worden gevraagd. Maal vier is dat voor veel mensen een maandsalaris. Gelukkig zijn er veel alternatieven.

Replica's

Er is een uitgebreid assortiment velgen voor iedere auto, waaronder een aantal replica's voor de bekendere merken.


Banden balanceren met velgen lood: zo werk het

Gepost op 27-03-2012 door Mart in Banden en velgen, Velgen
Na montage van nieuwe banden zullen deze gebalanceerd moeten worden. Dit kan via het plaatsen van velgen lood aan de binnenkant van de velg. Of er wordt klemlood aan de buitenrand geplaatst. Dit voorkomt
onevenredige bandenslijtage en vibraties is het stuur.


Velgen lood klemlood

De term 'lood' sinds een aantal jaren al niet meer van toepassing. Tegenwoordig zijn de gewichtjes van zink. Dit is nl. beter voor het mileu.

Na met monteren van autobanden zal er in 90% van de gevallen een onbalans in band-velg combinatie zitten. Dit is niet goed voor de wegligging De stuurinrichting en ophanging zullen het onnodig zwaar hebben.


Velgen lood is vervangen door velgen zink.
Fading van remmen komt door te warme remschijven
Gepost op 27-03-2012 door Mart in Remmen, Remblokken en remschijven
Fading tijdens remmen ontstaat doordat de remmen overbelast worden. Je zal veel minder remkracht ervaren door oververhitting van het remsysteem. Hoe je fading voorkomt? Je leest het hier! 


Sponsachtig remgevoel

Bij normaal rijgedrag zal fading niet snel voorkomen. Als het voorkomt zal dit bijv. gebeuren op bochtige bergpassen, waar de remmen extra worden aangesproken.

Als je een circuit dag met je eigen auto doet en je flink de remmerij gebruikt kan je er op wachten...

Als je een big brake kit hebt kun je echt véél langer en harder remmen voordat je fade gaat voelen. Er zijn 2 soorten fading:


AP Racing remmen kits zijn een van de beste ter wereld.
Iets vervoeren? Gebruik deze autovervoer accessoires!
Gepost op 27-03-2012 door Mart in Transport, trekhaken en toebehoren
Ga je op pad met de caravan of aanhanger, dan wil je natuurlijk dat alles op z’n plek blijft zitten. Vooral vrij lichte spullen op aanhangers willen nog wel eens verschuiven - of erger nog wegwaaien - als ze niet goed zijn vastgezet. Dat is niet alleen balen voor jezelf, maar vooral ook voor de bestuurder van de auto achter je. Het is dan ook verplicht om de spullen die je vervoert goed vast te zetten. Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar die je daarbij helpen. Denk ook aan een nummerplaathouder en mistachterlicht voor je aanhanger.
Op slot

Aanhangers zijn niet goedkoop en zijn daarom erg populair roofgoed. Ook caravans en trailers worden nog wel eens gestolen. Het is daarom slim om een disselslot aan te schaffen waarmee je je aanhanger veilig achter kunt laten op een parkeerplek of onder je carport. Een onmisbaar vervoeraccessoire! Er zijn disselsloten die je alleen kunt gebruiken als je aanhanger is afgekoppeld, maar er bestaan ook disselsloten die bruikbaar zijn als je aanhanger nog aan je auto bevestigd is.


Informatie over Auto mp3 spelers en DVD spelers
Gepost op 27-03-2012 door Mart in Caraudio, autoradio

Nu heeft u eindelijk die quasi perfecte muziekbibliotheek op uw pc, iPod of andere mp3-speler staan, en dan moet u zich in de wagen nog behelpen met de radio of cd'tjes.



DVD in de auto?

In de huiskamer is de dvd al redelijk ingevoerd waardoor de dvd daar vaak wel te beluisteren is. In de auto is dat echter nog niet het geval. Auto interieuren zijn nog maar zelden voorzien van een dvd-speler, waardoor slechts weinigen daar hun favoriete muziek kunnen beluisteren als deze alleen op een dvd wordt uitgebracht. En laat de auto nou net de plek zijn waar heel veel mensen het meest naar muziek luisteren!

Een carter ontluchtings filter: alle beetjes helpen!
Gepost op 26-03-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Een carterfilter zorgen ervoor dat vervuilde olie en water vanuit het motorblok afgevoerd kunnen worden. Als je geen carter ontluchtings filter hebt zal dit in het motorblok blijven of via het luchtfilter de motor verlaten.

Carterfilter uit racerij

Zoals bij zo veel tunings materiaal komt deze ook uit de racerij. Doordat je motor warm wordt gaan motorolie en gassen zichzelf afscheiden.

Als de carter geen ontluchting zou hebben knallen al je keerringen uit met motorblok. De druk wordt simpelweg te groot.

Voordelen Carterfilter

1) minder hete lucht in het inlaatsysteem
2) geen olieresten blijven in het blok achter.


Carter filters: ziet er fraai uit en het helpt ook (een beetje).
Sport katalysator haal meer vermogen uit je uitlaat!
Gepost op 26-03-2012 door Mart in Motortuning, Uitlaten
De katalysator heeft als taak het verminderen van vervuilde uitlaatgassen, tevens dempt het het motorgeluid. Met het eerste zijn alle tuningfreaks het wel eens, maar met die mindere brom uit de uitlaat?

Sportkatalysatoren

Er zijn ook sport katalysatoren, deze beschermen het milieu, maar hebben veel betere prestaties dan de standaard 'cat'. Hier lees je er meer over...Het vormt een deel van automotor tuning, i.c.m. het 'chippen' pak je makkelijk 100 pk extra!

Sportkatalysator

Ook wel 'sportkat' in tuning termen. Deze heeft aanzienlijke betere prestaties, maar de emissienormen blijven behouden.

Nauwelijks weerstand in de katalysator betekent betere/snellere luchtstroom zal je vermogen- en koppelwinst opleveren!

   

De standaard katalysator.
Informatie over uitlaten en uitlaatdelen
Gepost op 26-03-2012 door Mart in Motortuning, Uitlaten
De ademhaling van onze huidige verbrandingsmotor is belangrijk voor het optimaal leveren van prestaties.


Uitlaat functie 


Natuurlijk weet iedereen waar een uitlaat voor dient. Maar voor degenen die het even vergeten zijn, een korte uitleg. Ten eerste dempt een uitlaat het lawaai van de motor. Ten tweede verbetert het de prestaties van diezelfde motor door de juiste tegendruk te bieden. 

De derde werking van de uitlaat is, in combinatie met een katalysator, het onschadelijk maken van gevaarlijke stoffen door middel van een chemische reactie. Echter het oog wil ook wat, dus is er eigenlijk ook nog een 4e component, nl. looks!

Goedkoop tanken, bespaar 15 procent aan de pomp!
Gepost op 26-03-2012 door Mart in Zomertips, motorkoeling
Klagen over hoge benzineprijzen helpt niets. Wel kunnen bedrijven eenvoudig vijftien procent van de kosten aan de pomp besparen. Dat is geen kinderachtige winst.


Wat kost het meest?



De brandstofkosten zijn - los van de loonkosten van de man achter het stuur - een belangrijke kostenpost van je auto. Een zware motor lust nu eenmaal meer dan een kleine...

Tank altijd 's morgens

Kost niks en dus snel verdiend. Aan de pomp betaalt u per liter. Maar iedereen weet dat vloeistoffen uitzetten naarmate het warmer wordt.


Juiste auto lening bespaart je een hoop geld
Gepost op 26-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Een auto kost geld. Als je spaartegoed niet voldoende is een auto lening een optie. Kijk dan goed naar je financiële situatie. Zo voorkom je dat je een te dure auto financiering aangaat. We zetten een aantal krediet mogelijkheden op een rijtje.

Auto lening via dealer

Vrijwel elk autobedrijf kan je een auto financiering voorstel uit zijn mouw schudden. Maar wees op je hoede, beslis niet je 'feestvreugde' (auto kopen is toch leuk!) in de showroom.

Meten is weten, en ga elders ook leningaanbiedingen opvragen. In vrijwel alle gevallen is de rente op een persoonlijke lening bij je bank aanzienlijk lager is dan bij je aardige autodealer.


Een auto lening afsluiten: de tips lees je hier.
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl