Home Blog

Archief voor 'Auto gereedschap'

Via duct tape ookwel snel weer onderweg!

Gepost op 12-06-2012 door Mart in Auto gereedschap, autokrikken e.d.

Duct tape, iedereen kent het, iedereen gebruikt het en bijna niemand weet er het fijne van. Ook wel bekend als duck tape, duc tape en nog een hele rits namen. Superhandig om voor snelle reparaties aan je auto!


Duct tape in kleur


Het klassieke duct tape is meestal zwart of zilverkleurig, maar de meeste fabrikanten leveren veel meer kleuren. Ook in de auto wereld, waar het plakband ook wel race-tape of tank-tape genoemd wordt, kan dat handig zijn.

Bij noodreparaties aan je carrosserie kies je dan gewoon de kleur die het minst opvalt.


Duct tape: voor als het snel moet gebeuren en sterk moet zijn!

Acculader voorkomt startproblemen en méér!

Gepost op 23-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, autokrikken e.d.

's Winters heeft de accu het zwaar. Ongeacht of je de auto stalt of ermee rijdt. Na een langere periode van stilstaan, kun je vervelend verrast worden: een lege accu. Opladen kan helpen, maar lang niet altijd. Als je pech hebt,  verliest je accu zijn spanning meteen weer. Dan zit er niets anders op: je moet een nieuwe accu kopen.  Hieronder bespreken we diverse soorten accu’s: loodzuuraccu, startaccu, AGM-accu en de Gel-accu.Intelligente acculader auto

Moet je een nieuwe accu kopen? Ai! Naast de (hoge) kosten, kan het ook even duren voordat je weer op weg kunt. Gelukkig kun je veel ellende voorkomen door een moderne acculader of accu booster te gebruiken. Er zijn de afgelopen jaren veel ontwikkelingen geweest in de consumentenelektronica. Hierdoor zijn acculaders betaalbaar geworden. Zelfs acculaders met een zogeheten intelligent laadprofiel. Deze zijn goedkoper dan een nieuwe accu én ze kunnen de levensduur van je huidige accu flink verlengen. Win-win!


Acculaders en accu boosters zijn er in vele soorten en maten

Inbussleutels set, een must in elke gereedschapkist

Gepost op 19-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, sleutels en ratels
Je zou 'm bijna vergeten, maar de inbussleutel vormt ook een belangrijk deel van garage uitrusting. Tegenwoordig zijn er sets die als een zakmes werken. Deze klap je simel uit en zo houd je je inbussleutel-set compleet.
Inbussleutels

Inbussleutels voor binnen-zeskantschroeven (mm) Binnen-zeskantschroeven (inbusbouten) zijn zeer bekend in de voertuigbouw. Maten beginnen vanaf 0.71 tot 22 mm.

Maattoleranties

De precies aangehouden maattoleranties en de taaiharde speciaallegering staan garant voor precieze, duurzame gereedschappen.


Inbussleutels - onmisbaar voor de autoklussers

Assteun voor maximale veiligheid onder de auto

Gepost op 15-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, autokrikken e.d.

Als je nog geen assteunen hebt en je ligt wel regelmatig onder je auto is het misschien toch een goed idee deze aan te schaffen. Vaak komt een assteun in een set van twee, al voor een paar tientjes voorkom je een hoop potenciele ellende!Assteun ic.m. krik

   
Om echt veilig te werken is een goede (TUV gekeurde) garagekrik en assteunen zeer belangrijk. Veel voorkomende maten voor de garagekrik zijn: min.e hoogte 130mm. max. hoogte van 350mm. De assteunen: min. hoogte 270mm. max. hoogte van 360mm.

Veilig onder je auto werken via assteunen.

Accu slagmoersleutel? Of slagmoersleutel op lucht?

Gepost op 15-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, sleutels en ratels
Een slagmoersleutel is ideaal voor elke automonteur of ijverige auto klusser. Binnen luttele seconden zet je bouten en moeren vast én los. Er zijn twee soorten; de accu slagmoersleutel en de slagmoersleutel op lucht. Welke voor jou het beste is leggen we hier onder uit!
12V Accu slagmoersleutel

Ook wel elektrische slagmoersleutel genoemd. Grootste voordeel is dat deze optimaal mobiel is.

Er is immers geen luchtslang en compressor nodig om de sleutel van vermogen te voorzien.

Als je zware klussen gaat verrichten, bijv. versnellingsbak verwisselen, moet je wel opletten dan je een zware accu slagmoersleutel neemt.

Prijs technisch zijn deze duurder dan een slagmoersleutel op lucht.


Elektrische slagmoersleutel: maxinaal flexibel.

Doppensets, dopsleutels en doppendozen

Gepost op 14-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, sleutels en ratels
Alle doppensets worden tegenwoordig in sterke recyclebare polypropyleen opbergdozen geleverd (tenzij anders vermeld). Deze lichtgewicht opbergdozen zijn bestand tegen chemicaliën en koolwaterstoffen.
De juiste gereedschappen
Er zijn doppensets in 10 afmetingen en uitvoeringen, geschikt voor de meest voorkomende auto werkzaamheden. De reeks omvat kleine basissets evenals grote gecombineerde doppen- en sleutelsets. Alle sets zijn handig georganiseerd in goed ontworpen lichtgewicht, gemakkelijk hanteerbare draagbare koffers.

Automover: verplaats auto in krappe ruimtes

Gepost op 12-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, autokrikken e.d.
Een Automover maakt het verplaatsen van een auto in een garage, stalling, of zelfs een showroom supermakkelijk. Zonder hulp is er erg lastig een auto te verplaatsen in een kleine ruimte. De grote draaicirkel van een auto zorgt hiervoor. Daarnaast staat niemand te springen om een auto te starten in kleine ruimte vanwege het geluid en uitlaatgassen.
De oplossing: de automover
Ook wel bekent als garage dollie of voertuig verplaatser. Met een automover zet je heel simpel gezegd de  auto op verplaatsbare steunen die voorzien zijn van zwenkwielen. Dit doe je door, per hoek, de auto op te krikken en de verplaatsbare steun onder het wiel te zetten. Vervolgens laat je de krik rustig los zodat het wiel rust op de steun. Hierna herhaal je deze acties voor de overige wielen. Heb je met vier losse automovers alle hoeken gehad, dan kun je zelf in je eentje de auto makkelijk(er) verplaatsen door de ruimte heen.

Automover of voertuig verplaatser: handig in kleine ruimtes

Ring en steeksleutels voor in de autogarage

Gepost op 08-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, sleutels en ratels
Steeksleutels zijn er in vele soorten en maten. Het voordeel van een steeksleutel ten opzichte van een bahco (Engelse sleutel) is dat een deze goed om de moer of bout sluit.

Bij een bahco krijg je vaak speling tussen de bout of moer en het gereedschap, waardoor er beschadiging op kan treden.

De knieringratel-steeksleutel maakt het werken op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk. Dat kan door het kniegewricht en het ratelmechanisme van de ringzijde. De gebruiker draait de moeren en/of bouten los met de steekzijde, om ze vervolgens te verwijderen met de twaalfkantige ringzijde. Deze sleutel werkt volgens het principe van Powerdriv. Hiermee wordt op de flanken van de boutkoppen en moeren aangegrepen, waardoor het aangrijpingsoppervlak groter wordt en de gebruiker meer kracht kan overbrengen.


Spatbordbeschermer: voorkomt krassen bij sleutelen

Gepost op 27-02-2012 door Mart in Auto gereedschap, autokrikken e.d.
Een spatbordbeschermer beschermt je carrosserie tijdens sleutelwerkzaamheden onder de motorkap. Over het spatbord gedeelte wordt een kleed gelegd. Dit voorkomt dat er krassen ontstaan. Er zijn diverse uitvoeringen. In dit artikel de voor en nadelen van elk type.

 

Spatbordbeschermer

Of je nu beroepssleutelaar bent of hobbyist. Een spatbordbeschermer mag niet in de garage-uitrusting ontbreken. Niets is nl. vervelender na een klus te constateren dat er werkschade is opgetreden.

Met name bij klussen direct onder te motorkap, in de motorruimte, liggen krassen op de loer. Er zijn spatbordhoezen met en zonder uitsnijding voor de wielkast.


Spatbordbeschermer: krasssen voorkomen is beter dan genezen!

Motortakel maakt motorwissel eenvoudig

Gepost op 26-02-2012 door Mart in Auto gereedschap, autokrikken e.d.
Als je een serieus sleutel project hebt, en een motorwissel of versnellingsbakwissel moet doen is een motortakel een onmisbaar stuk gereedschap. We bespreken de voordelen van motortakels.
Motortakel

Als je niet een autogarage met bijbehorende auto gereedschap hebt kun je zelf een motorblok uit het chassis lichten via een mobiele motortakel.

Je kan er ook eentje huren, meer informatie hier over verder op deze pagina.

Motor er uit takelen

Zoek een aantal goede punten waar aan je de stalen kettingen kunt vastmaken. Daarna kun je het motorblok langzaam uit de motorruimte takelen.


Een motortakel is onmisbaar bij een motorwissel.
De momentsleutel, onmisbaar voor in de gargage
Gepost op 18-02-2012 door Mart in Auto gereedschap, sleutels en ratels
De nieuwste ontwikkeling zijn momentsleutels met hoekmeting. Hiermee kunnen de gerealiseerde momenten van schroefverbindingen nauwkeurig worden bepaald
momentsleutel met hoekmeting

Door zijn speciale constructie is de ProWrench ongevoelig voor de plaats van de krachtinleiding.

De momentsleutel kan derhalve in elke gewenste positie worden toegepast zonder dat de uitlezing er door wordt beïnvloed.

uitwisselbare kop

Met zijn uitwisselbare kop (via spie of zwaluwstaart) is de ProWrench Audit een ideaal gereedschap voor een alle autoklussen.


Wielen vastdraaien doe je met de momentsleutel. Dan heb je meer gevoel in het aandraai moment!
Gebruik de juiste slangklemmen onder de motorkap!
Gepost op 10-02-2012 door Mart in Auto gereedschap, sleutels en ratels
Hoe worden o.a. de aluminium luchtbuis delen van een intercooler systeem met elkaar verbonden? Hoe zet je een open luchtfilter op de luchtbuis vast ? Juist via een slangenklem. Een slangklem is een simpel maar zeer effectief stukje materiaal. Lees onderstaande tips, dan voorkom je teleurstellingen. 


Slangklem

Van een relatief simpel openlucht filter tot complete intercooler systemen. Slangenklemmen zorgen ervoor dat je de delen van buizen goed aan elkaar kunt monteren. Overal waar een slang strak om een buis of ronding heen moet kun je een slangenklem gebruiken. Maar let op, je kunt niet elke klem klakkeloos gebruiken. 


Slangklemmen zijn prima bestand tegen hitte.
Menutuning-gids.nl
Daarom Tuning Gids
Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2017 Tuning-gids.nl