Home Blog

Archief voor 'Wintertips'

Slotontdooier: maakt bevroren autoslot weer los!

Gepost op 27-11-2022 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers

Als je autoslot bevroren is word je niet vrolijk. Denk je dat je na het ramen krabben in kan stappen en weg kan rijden. Niet dus...Check onze autoslot ontdooien tips. Misschien nog wel belangrijker, wat je beslist nìet moet doen om een bevroren autoslot open te krijgen.


Autoslot bevroren, en nu?!

Het slot van een auto bevriest omdat er condensatie in het slot plaatsvindt. In het grootste deel van het jaar heb je daar geen last van. Echter in de winter zal de condensatie, door de lage temperaturen, bevriezen en dan heb je een vervelend probleem…Als de auto een tijd stil heeft gestaan is de kans groter dat de autosloten bevroren kunnen raken. Aanhoudende koude winden kunnen nl. het binnenwerk van het slot in een ijsklompje veranderen.   


Bevroren autoslot: geen pretje op de vroege ochtend!
Wat is de beste ijskrabber? Wij vergeleken 10 ijskrabbers
Gepost op 16-10-2016 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers
Autorijden met bevroren ruiten is ontzettend gevaarlijk. Het is bovendien verboden. Er staat dan ook een fikse boete op. Zorg dus dat je goed voorbereid op weg gaat en maak je ruiten ijsvrij met de beste ijskrabber. Wij hebben diverse ijskrabbers getest. De resultaten van deze ijskrabbertest én een stappenplan voor het krabben van je ruiten, vind je hier.


Wat is de beste ijskrabber?

Zoals gezegd kun je het er beter niet op wagen om met niet gekrabde ruiten op pad te gaan. Een boete voor slecht zicht kan oplopen tot maar liefst € 360. Daarvoor kun je heel wat ijskrabbers kopen. 

Maar wat is nou de beste ijskrabber? Kort gezegd is er niet één krabber de beste. Daarom hebben we diverse ijskrabbers in verschillende categorieën getest. Ook vertellen we hoe je het beste kunt krabben zodat je snel onderweg kunt gaan. 


Goed ijsvrij maken van ramen is essentieel.
Voorruitfolie of een anti ijsdeken: nooit meer krabben!
Gepost op 29-09-2016 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers

Eén van de nadelen van de winter is dat je na milde vorst een kwartier eerder je warme nest uit moet om het ijs van je ruiten te krabben. Met voorruitfolie of een anti ijsdeken kun je dit voorkomen! Extra prettig: voorruitfolies en anti ijsdekens zijn ook in de zomer een aanwinst voor je auto. Bekijk onze modellen en check ook ons stappenplan over hoe je 't beste een anti ijsdeken op de autoruit kunt plaatsen.



Voorruitfolie


De aanschaf van voorruitfolie of een anti ijsdeken is een gemakkelijke en goedkope manier om je voorruit in de winter ijsvrij te houden. Met een goede folie of deken is krabben echt verleden tijd. Al heel wat autobezitters zijn zeer tevreden gebruikers van dit eenvoudige, maar zeer handige hulpmiddel. Aan te brengen in 1 minuut en het scheelt je soms wel dik 5 minuten krabben, makkelijke keuze dachten wij!

Voorruitfolie had een hoop krabwerk gescheeld!

Een standkachel in je auto, nooit meer ruiten krabben!

Gepost op 12-12-2013 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers
Zoals elke Nederlander met een auto ken je het vast wel: bevroren ruiten. In de ochtend je auto schoon moeten krabben is iets dat je hele dag kan verpesten. En tot aan je werk zit je met bevroren vingers achter het stuur. Een standkachel inbouwen is dan ook een goed idee om voorgoed van bevroren ruiten af te komen. Laat je buren maar lekker krabben!

Standkachel auto

Een standkachel is een kacheltje die je in je auto kunt laten inbouwen. Je kan dit direct laten doen door de autoproducent als extra service bij de aankoop van een nieuwe auto. Maar je kan er ook voor kiezen om dit achteraf door je dealer te laten installeren. De standkachel bevindt zich onder de motorkap en zorgt ervoor dat terwijl jij 's ochtends nog van je koffie en je broodje geniet, je ruiten alvast ijsvrij zijn. Daarnaast heb je na het instappen ook nog eens een lekkere warme stoel omdat de ventilator warme lucht in de auto blaast.

Een standkachel van is nu toch wel erg fijn!

Winterbanden verplicht: let op de risico’s!

Gepost op 08-12-2013 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers
Winterbanden zijn in sommige landen verplicht. Rijden op winterbanden is natuurlijk veel veiliger. Maar als winterbanden verplicht zijn en je rijdt zonder, dan loop je meer risico's dan je denkt! Op Tuning-gids.nl lees je alle ins & outs.


Winterbanden verplicht

In veel Europese landen zijn regels opgesteld voor het rijden op winterbanden. En dat is niet voor niets. Rijden op winterbanden is vele malen prettiger en veiliger. Wie deze regels negeert neemt bovendien een financieel risico!

In welke landen is het rijden op winterbanden verplicht? In Finland zijn winterbanden gewoon verplichte kost. In Oostenrijk geldt datzelfde, maar alleen in de periode van 1 november tot en met 15 april. In Zweden zijn winterbanden van december tot en met maart verplicht voor toeristen. 

Hier is meer profiel geen overbodige luxe!

Winter? Gebruik antivries als ruitensproeiervloeistof!

Gepost op 13-12-2012 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers
Antivries zorgt ervoor dat je ruitensproeiervloeistof minder snel bevriest. Een goede antivries reinigt je voorruit en beschermt het sproeierreservoir tegen bevriezing. Maar een antivries ruitensproeiervloeistof heeft nog veel meer voordelen!


Ruitensproeiervloeistof

Als de winterse kou in aantocht is, vervang je je zomerbanden door winterbanden. Maar daarmee ben je nog niet klaar, want zodra de temperatuur onder de nul zakt kunnen je ruitenwissers het wel eens lastig krijgen: Je ruitensproeiervloeistof is bevroren! En als de winter echt begonnen is wordt de voorruit al snel wit door winterse neerslag en pekel op de weg. Voor je het weet kun je niets meer zien. Dit kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Dit soort problemen kun je gelukkig heel eenvoudig voorkomen. Koopt wat antivries, bij voorkeur in een 5 liter verpakking. Waarom? Dat lees je verderop!

idealiter vul je het reservoir vòòr de wintermaanden met antivries!

Sneeuwkettingen kopen, wat is belangrijk?

Gepost op 12-03-2012 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers
Wie met de auto op wintersportvakantie gaat kan niet zonder sneeuwkettingen. Maar welke sneeuwketting is het best op zijn taak berekend? Hier een aantal sneeuwkettingen nader bekeken.

Veel auto's hebben vanaf fabriek al zulke grote wielen en banden dat normale sneeuwkettingen niet eens passen. In dat geval moeten er speciale kettingen gemonteerd worden (zoals de Michelin 4MX) of zelfs andere wielen met een kleinere maat banden zodat er wel sneeuwkettingen op gemonteerd kunnen worden. Bekijk hier het beste complete auto winterpakket.


Tectyl beschermt onderkant auto tegen roesten

Gepost op 04-03-2012 door Mart in Wintertips, autobescherming
Zo nu en dan zet je de hogedruk spuit tegen de binnenkant van de wielkasten aan. Ooit wel eens de bodemplaat afgespoten? Ook hier kan roest optreden. Dat voorkom je met Tectyl. Dus: tectyleren die bodemplaat!

Tectyl

Valvoline is de bedenker van tectyl. Decennia geleden was de roest bestendigheid van gebruikte automaterialen dusdanig slecht dat een extra beschermlaag aanbrengen gewenst was.

Valvoline had de primeur en thans wordt het middel nog steeds gebruikt.

Er zijn 2 soorten:

1) Anti roest tectyl
2) Anti steenslag tectyl


Met tectyl voorkom je een verroeste bodemplaat.
Koffiezetten in de auto? Via 12V aansluiting een bakkie!
Gepost op 23-02-2012 door Mart in Wintertips, autobescherming
De meeste mensen kennen het wel: je staat midden in de file en het gaat zeker nog een uur duren voordat je op je werk arriveert, maar je snakt naar een kopje verse koffie. Je kunt geen kant op, dus een bezoekje aan een tankstation of wegrestaurant zit er niet in. Wat zou het dan heerlijk zijn als je gewoon in je eigen auto koffie zou kunnen zetten. Dat kan ook! Je hebt dan een speciale 12 V koffiezetter voor in de auto nodig!

12V koffiezetter

Koffiezetapparaten die geschikt zijn voor gebruik in de auto zijn aan te sluiten op de 12V sigarettenaansteker. Natuurlijk is de koffie in de auto minder snel klaar dan de koffie die je maakt met de koffiemachine thuis, omdat 12V niet heel krachtig is. Maar na ongeveer twintig minuten kun je genieten van een vers kopje koffie.

Doorkarren


Je hoeft er de auto niet voor uit en je kunt altijd je favoriete koffie drinken. Bovendien is het ook nog een stuk goedkoper! De prijzen van een kopje koffie bij een wegrestaurant of een tankstation zijn meestal niet misselijk, en dan is het nog maar afwachten of de koffie je smaakt.


Lekker bakkie pleur via de 12V aansluiting!

Een vastgevroren handrem? Hier de oplossingen!

Gepost op 18-02-2012 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers
Zet je altijd je auto op de handrem na het parkeren? In de zomer is dat prima, maar in de winter kan dat wel eens vervelende gevolgen hebben. Bij temperaturen onder 0 graden kun je nl. een vastgevroren handrem krijgen. In dit artikel geven we tips en tricks om een bevroren handrem te voorkomen en hoe je jezelf uit deze ijzige situatie bevrijdt!


Oorzaak bevoren handrem

Bij vriezend weer kan het voorkomen dat de bedieningskabels vastvriezen in de buitenkabels. Dit komt doordat de waterafdichtings rubbers dusdanig versleten zijn zodat er water kan in sijpelen. In de zomer vormt dit geen probleem. Echter als er in de wintermaanden natte sneeuw of regen valt, gevolg door matige vorst kunnen de bedieningskabels van de handrem bevriezen. En dan staat de auto letterlijk en figuurlijk 'vast'. Hard(er) aan de handrem sjorren heeft geen zin. Je had het zo simpel kunnen voorkomen. We leggen je 't uit.


Een bevroren handrem voorkomen is zo simpel...
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl