Home Blog

Archief voor 'pechtas en pechset'

Sleepkabel tips: veilig je auto slepen doe je zo!

Gepost op 24-03-2012 door Mart in Pechhulpmiddelen, pechtas en pechset

Er bestaan diverse sleepkabels en sleeplinten voor de auto. Welke voor jouw auto de beste is hangt van een aantal factoren af, in dit artikel zoomen we daarop in. En, niet onbelangrijk, hoe sleep je een auto op een veilige manier?

Soorten sleepkabels

Er bestaan UV-, water- en modderbestendige sleepkabels. Het verschil zit voornamelijk in de trekkracht, uitgerekend op basis van het totaalgewicht van je auto. Voor een veilige sleepkabel moet je uitgaan van ongeveer vijf maal het totaalgewicht van je auto (niet het kentekengewicht!). Als je auto in de modder is weggezakt, is voor het lostrekken een kracht van ongeveer drie maal het totale autogewicht noodzakelijk. Het is dus belangrijk dat er voldoende rek is om de klap van het lostrekken op te vangen. 


Sleepkabels: niet alleen praktisch in pechgevallen.

Lege accu? Via startkabels ben je snel weer onderweg!

Gepost op 23-03-2012 door Mart in Pechhulpmiddelen, pechtas en pechset
Het zal je maar overkomen: de accu van je auto is leeg! Het is een probleem dat vaak voorkomt, vooral als de auto enkele weken heeft stil gestaan in de winterperiode.

Lage temperaturen funest

Door de lage temperaturen wordt de accu namelijk zwakker. Gelukkig ben je, met behulp van een andere auto en startkabels, zo weer op weg. Maar hoe weet je nu wanneer de accu leeg is? Waar moet je op letten bij de aanschaf en het gebruik van startkabels?

Eerste symptomen lege accu

Zodra je de sleutel omdraait of op de startknop drukt en de startmotor heeft moeite om de motor van de auto aan te krijgen kan dit de oorzaak van een (bijna) lege accu zijn. Bij lage temperaturen heeft de accu het extra zwaar en is de kans groter dat er startproblemen ontstaan.


Met een startkabelset kun je ook anderen uit de brand helpen
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl