Home Banden & velgen

Autobanden, velgschade, spoorverbreders, ventieldop


Wielen en banden styling

Glimmende velgen, grip op de weg, belangrijke zaken voor een sportieve automobilist, denk om optimale grip in de zomer én de winter. 

Wiel accessoires

Ook lees je hier hoe je zorgt dat je banden niet gestolen worden. Wielen zijn de makkelijkste en meest ingrijpende verandering aan je auto. Geef doffe remklauwen een kleur, een simpele ingreep met direct resultaat. Kortom echt alles op het gebied van auto remmen vind je hier!


Autobanden
Autobanden tips & adviezen
Welke autoband past bij jouw rijstijl? Zijn zomer,- en winterbanden echt noodzakelijk? Na het lezen van onze tips ben jij ook een bandenexpert!

autovelgen
Lichtmetalen velgen tips
Grotere velgen monteren? Wel eens aan slotbouten gedacht? Denk aan uitlijnen en de juiste sporing. We leggen het hier allemaal uit!

velgen onderhoud
Velgen onderhoud tips
Wat doe je tegen remstof op velgen? Hoe camoufleer je velgschade? Laat vuil niet inwerken, maak velgen dus regelmatig schoon!


Banden vragen?

Wat is onregelmatige slijtage? Wat zijn de slijtage signalen? Waarom winterbanden? Waarom sport velgen? Waarom brede banden? Welk autoband moet ik kiezen? Je raadt het al, alles over banden & velgen! Wij hebben alles voor je uitgezocht en netjes op een rijtje gezet. Veelal zijn band en velg gerelateerde klachten eenvoudig te signaleren, Last van een trillend stuur? Trekt de auto continue naar links of rechts? Wij helpen je 't oplossen! Bijbehorende producten koop je simpel en snel in onze webshop. We hebben duizenden bandenproducten. Dus ook wat voor jou!

dunlop banden
Banden: zorg voor voldoende profiel en de juiste bandenspanning.

Velgen: 17", 18" of toch 19"?

Vraag iemand wat zijn eerste project aan zijn auto is en 'velgen' is geheid het antwoord. De reden is simpel: velgen geven je auto meteen een face lift. Chromen velgen, tot zwart en zilver, de mogelijkheden zijn eindeloos. Sommige houden van grote banden en anderen weer van lichtgewicht banden. Als je voor 19" kiest ziet het er niet uit als er geen fatsoenlijke rempartij achter zit. Big brake kit is dan echt een eis.

Wielkast

Sommige standaard 17" velgen wegen meer dan 18" sportvelgen. Denk wel aan (zeker in combinatie met een verlagingsset) dat de grotere velg ook onder je auto past. Aanlopende velgen tegende wielkast is niet bevorderlijk voor het slijtage patroon...  


Banden schoonmaken? 


Jazeker! Weg met die doffe kleur van het rubber. Je poetst toch ook je velgen? Verwen je banden dan ook eens. Dan maak je de klus pas echt af. Hou je rubber in goede conditie, er zijn diverse producten die een beschermende laag over het rubber leggen, en je banden zien er weer als nieuw uit. Met een bandenstift of bandenverf accentueer je logo en/of teksten op de band. Kijk eens naar banden in de racerij, dat zie je hoe gaaf dat is.

Autoband met velg
Hou band & velg in tip-top conditie met onze tips.


Velglak

Kleine pitjes of schades in je lichtmetalen velg? Deze verwijder je met velgenlak. Tip kleine schades aan met een saté prikker. Op deze manier vul je het krasje op zonder dat je strepen trekt via het mini kwastje wat vaak meegeleverd wordt.

Slotbouten

Zorg dat je velgen optimaal beschermt zijn tegen diefstal met slotmoeren. Kleine moeite, groot effect!

 

 

Zomerbanden vs. winterbanden

Blijft niet te lang doorrijden op zomerbanden als het kouder wordt. Bij temperaturen lager dan 7 graden verliezen zomerbanden de hun elasticiteit voor goede prestaties op de weg. Vanaf de eerder genoemnde 7 graden bieden winterbanden meer grip. Hoe kouder het wordt des te beter werken de banden. Als je het verschil ziet tussen de remafstanden op een besneeuwd wegdek zul je verbaast staan. All season banden vormen de gulden middenweg. Het leeuwendeel van de Nederlandse auto's rijdt op dit type band. De fanatieke circuitrijders checken de slicks pagina. Ultiem veel grip bij droog weer. Wel verboden voor op de openbare weg.  

Spoorverbreders

Via een spoorverbreder kun je grotere banden monteren zonder ingrijpende aanpassingen aan de wielkast te maken. Als je grotere remmen gaat monteren, en het past niet, kunnen spoorverbreders uitkomst bieden. Door 'spacers' te monteren wordt voorkomen dat grote remklauwen de binnenkant van je velgen en wielen raken. Goedkoop is duurkoop. Monteer alleen A-merk spacers! Verdwijnen je wielen wel heel erg in de wielkasten? Dan is het tijd voor het monteren van spoorverbreders. Deze zorgen er voor dat je schoeisel meer naar buiten komen te staan. Let op, de banden morgen niet meer uitsteken dan de spatbord randen. Het geheel maak je af door naafdoppen op je velgen te klikken, wat strakke ventieldoppen en je bent klaar voor de fotoshoot!  

 

Naafdoppen

Verkrijgbaar is vele soorten en maten. En dat laatste is belangrijk. Niet alle naafdoppen passen over al op. Je kunt het beste even contact opnemen met de merkdealer van je auto. Check van te voren je velgmaat en steekwaarde!

Wieldoppen

Je auto pimpen is leuk, maar kost ook de nodige euro's. Als dan niet al teveel geld wilt uitgeven, maar toch een strakkere look maken is een wieldop set ideaal. Via een klik systeem monteer je een wieldop. 5 minuten werk en weg zijn die lelijke zwartgrijze standaard velgen. Geef je auto die tuning-boost die hij verdient. Er zijn honderden typen en soorten, variërend van sportieve wieldoppen met spaken tot klassieke varianten.

Bandenverf

Via bandenverf accentueer je merk en of logo van de bandenmerk. Voor decoratie races en/of rally's. Komt je bandensponsor letterlijk en figuurlijk beter uit de verf! Droogt snel en is permanent. Er zijn ook 'tyre markers' van wax. Deze zijn semi permanent. Handig om informatie op de banden te schrijven. Aantal gereden km's bijvoorbeeld?

Huidige banden

Als je auto goed rijdt en lekker stuurt, waarom zou je dan andere typen banden willen monteren? Je kunt prima dezelfde banden weer laten monteren. De autofabrikant heeft vele 100.000-den kilometers gemaakt om de beste auto/band combinatie te krijgen.Waarom dan een ander merk? Wat als bestaande banden te duur zijn, of niet beschikbaar zijn? Zoek dan uit welke banden fabrieks af op de auto gemonteerd zaten. Fabrikanten hebben gebruikelijk twee bandenmerken als standaard band. Deze banden zijn wijken nagenoeg niets af van elkaar. Wellicht is het andere merk band wel aanwezig.

Bandtype

Fabrikanten voeren een bandenprogramma, vaak van standaard tot 'ultra high performance'. Het standaard programma bestaat uit de ideale band voor dagelijks gebruik. 'high performance' geeft vaak een veel betere grip en wegligging, zonder al te veel aan comfort in te leveren. 'Ultra High Performance' is voor de extreem veeleisende sportrijder. Voor sublieme wegligging en idem prestaties. Qua comfort het minste. Een Switch naar een andere categorie in het banden overzicht is een verbetering.

Verwijderingsbijdrage banden

Als exact dezelfde band €40 goedkoper is bij dealer A dan bij dealer B moeten er bellen gaan rinkelen. Vraag goed door naar verborgen kosten zoals montage, balanceren, uitlijnen. Vergeet ook de verwijderingsbijdrage niet op te vragen. Het kan zijn dat de verkoper je een andere band wilt aansmeren van het merk band waar jij je oog op hebt laten vallen. Vaak zit er een hogere marge op minder bekende banden. Banden zijn misschien niet de meest spectaculaire aankoop voor je bolide, maar wel het meest essentieel!

Ventieldoppen

Dikke velgen, strakke banden, dan maken ventieldoppen het helemaal af. Ze zijn er in diverse kleuren. Pimp je ride! Er is zelf een ventieldop die je bandenspanning in de gaten houdt. Als deze te laag is zal een lampje gaan knipperen. Te lage banden spanning is onveilig en is slecht voor het benzineverbruik!



Menutuning-gids.nl

Ook leuk
Velgen poedercoaten Velgen poedercoaten: voor ijzersterke, mooie velgen!
Centreerringen Centreerringen: onmisbaar voor je auto!
Bandenzwart Bandenzwart: maak je autobanden weer als nieuw!
Bandenverf Bandenverf: superhandig én lekker opvallend!
Velglint Velglint maakt lichtmetalen velgen nog strakker!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl