Home Verkeerstips

Goedkoper auto rijden en verkeers tips

Zuinige rijstijl

Wist je dat nieuwe auto's een geheel andere rijstijl vragen dan wat velen van ons op rijles geleerd hebben?

De moderne rijstijl wordt bespaart 10% brandstof, laat de uitstoot van milieuvervuilende stoffen flink dalen en doet auto onderdelen minder snel slijten.

Goedkoop tanken

Bezine is duur, daarom is het goed eens stil te staan hoe jij ook goedkoper kan gaan tanken!


goedkoop autorijden
Goedkoop autorijden
Verlaag je autokosten aanzienlijk via onze tips, het kan écht!

verkeers informatie
Verkeers informatie
Praktische verkeers informatie & tips. Nuttige info voor de autorijder!

Het nieuwe rijden

 Snel van A naar B, hoeveel is een boete als je harder met meer dan 30 km/h de snelheid overschrijd op de snelweg?

Zuinig auto rijden

Geld besparen door zuinig auto te rijden lukt jou ook. Bespaar benzine en verkeersboetes!.

auto rij tips
Het nieuwe auto rijden zorgt voor lagere auto kosten.

Goedkoop benzine tanken

Een bezoekje aan een onbemande pomp scheelt behoorlijk wat euro centen per liter. Waarom is een onbemande pomp nu goedkoper? De naam zegt het al. Geen personeel en dus geen salariskosten, huisvestingkosten, verwarmingskosten etc. Hierdoor kunnen zij een lagere brandstofprijs aanbieden.

Zuinig autorijden

Vroeg opschakelen, weinig toeren maken. De airco op tijd uitzetten. Dit zijn slechts enkele tips die we op onze pagina over goedkoop autorijden behandelen. Hard rijden is op zicht niet zo moeilijk, het is juist een uitdaging zuiniger te rijden. Wist je dat met je raam open rijden je auto een dikke 10% meer brandstof verbruikt? Al nieuwsgierig geworden naar alle autokosten besparende tips?

Verkeerde bandstof getankt

Ja het gebeurt echt. Duizenden keren per jaar gooien automobilisten benzine in een diesel auto en diesel in een benzinemotor auto. De lepel aan het tankhandvat van de dieselpomp is kennelijk niet genoeg voor legio automobilisten. Tip: plak een dieselsticker aan de binnenkant van de tankdop. Als dat nog niet genoeg is kun je ook een zeer klein apparaatje aan je tankklep plakken. Zodra je de tankklep open doet wordt een audio signaal afgespeelt!

Puntenrijbewijs

Hoe gaat een puntenrijbewijs in zijn werking? Krijgt iedereen die net zijn rijbewijs heeft gehaald een zgn. beginnerrijbewijs? Voor sommige verkeersovertredingen krijg je meer punten dan andere. En als je een ‘volle kaart’ hebt wordt je rijbewijs ingevorderd. Dat betekent dat je opnieuw rijexamen zult moeten doen. Dus lees waar je op moet letten als jong bestuurder.

Rijbewijs verlengen

Het verlengen van het rijbewijs gebeurt een keer in de 10 jaar en vindt plaats op het gemeentehuis. De kosten variëren per gemeente. Denk om goede pasfoto’s. Vanaf 60 jaar is het rijbewijs korter geldig en is een medische keuring vast onderdeel van het vernieuwen van het roze plastic kaartje.

Schadeformulier invullen

Natuurlijk hoop je nooit een schadeformulier in te vullen. Als het helaas toch het geval is zijn er een aantal verplichte velden die jij en de betrokkenen verkeersdeelnemers dienen in te vullen. De achterkant van een schadeformulier kun je op je gemak thuis invullen. Daar wordt alleen informatie gevraagd over jouw autoverzekering. Tip: vul van te voren alvast de velden in die je al weet: automerk, type, enz.


Menutuning-gids.nl

Ook leuk
LPG installatie inbouwen Minimaal 20.000 km per jaar? dan is LPG goedkoper!
Puntenrijbewijs Beginnersrijbewijs duurt 5 jr. daarna puntenrijbewijs
Kenteken verloren Kenteken verloren of kentekenplaat gestolen?
Rijbewijs 17 jaar Rijbewijs 17 jaar: in vijf fasen naar het rijbewijs!
Schadeformulier Altijd schade formulier inullen bij autoschade!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl