Home Auto kosten Inzittendenverzekering

Inzittendenverzekering beschermt passagiers

Hopelijk zul je 'm nooit nodig hebben, maar het is wel aan te raden er een af te sluiten. We hebben het over de inzittendenverzekering. Deze verzekering dekt schade en/of letstel aan passagiers die niet op je WA verzekering of ziektekostenverzekering gedekt is.

Inzittendenverzekering

Uiteraard hoop je nooit bij een ongeluk betrokken te raken, als het noodlot toch toeslaat, heb je dan wel eens aan je inzittenden gedacht?

Autoverzekering

Als gevolg van een verkeersongeval kunnen passagiers lichamelijk letsel oplopen of om het leven komen. Niet alle schades zijn via de autoverzekering gedekt. Er zijn 2 varianten:

inzittenden verzekering
Inzittendenverzekering: goed om er eens over na te denken.

Ongevallenverzekering voor inzittenden

Een ongevallenverzekering zal bij overlijden of invaliditeit van de inzittenden een vast bedrag uitkeren. Dit bedrag wordt van te voren vastgesteld. Schuldvraag is niet van belang, er zal hoe dan ook een uitkering plaatsvinden.

Schadeverzekering inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden is aanzienlijk uitgebreider dan de ongevallenverzekering voor inzittenden.


Inzittendenverzekering echt noodzakelijk?

De schadeverzekering inzittenden zal het daadwerkelijke schade na een ongeluk uitkeren. Kleding, ziekenhuiskosten, inkomstenderving en evt. aanpassingen aan vervoersmiddel en woning. Een veelgestelde vraag:Wat is nu eigenlijk het nut van een inzittendenverzekering? Je hebt toch je WA; is dat niet voldoende?

Een inzittendenverzekering is niet per se noodzakelijk. Mensen die met jou meerijden, vallen namelijk onder de verplichte aansprakelijkheidsverzekering die iedere automobilist moet afsluiten. En als een ander schuldig is bij een ongeval, zal de WA-verzekering van de tegenpartij de schade vergoeden. Toch is een inzittendenverzekering wel handig. Zo krijg je bij een ongeluk waarbij niet direct duidelijk is wie aansprakelijk is direct je geld van de verzekering.

En dat is vaak zo bij letselschade. In het geval van letsel bij de bestuurder wordt dit vergoed wanneer hij of zij zelf een ongeluk veroorzaakt en wanneer er sprake is van overmacht. Bijvoorbeeld: je krijgt een hartaanval achter het stuur en veroorzaakt een ongeluk, of iemand gooit een steen door je ruit. Dan kun je geen beroep doen op de WA-verzekering en in zo'n geval is de
inzittendenverzekering een uitkomst.


1.000.000 per ongeval

Er zal vaak maximaal 1.000.000 per ongeval uitgekeerd worden. Verdeeld over het aantal passagiers in auto die enige vorm van schade/letstel hebben overgehouden aan het ongeluk.


WA-verzekering

Je WA-verzekering zal schade aan inzittenden vergoeden als je zelf schuld treft. Echter, je eigen schade zal niet worden uitgekeerd. Kleding, telefoon, enz. Medische kosten zullen wel vergoed worden door je ziektekosten verzekering. Als je 100% zeker wilt zijn van een uitkering bij schade, ongeacht de aansprakelijkheids vraag, sluit je een verzekering voor inzittenden af.

ongevallen inzittenden verzekering
Niet alle schade wordt gedekt door de WA vezekering.

Altijd gordel dragen

Auto's hebben meerdere airbags en steeds betere beschermingsmaatregelen die personen in de auto moeten beschermen bij een aanrijding. Zelf kun je ook helpen, simpel, door de autoriem altijd te dragen. Sinds mei 2008 is het ook verplicht achter in de auto gordels te dragen. Boete voor het dragen van geen gordel bedraagt 90,- Een ongevallenverzekering inzittenden sluit je af als uitbreiding op een autoverzekering.Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Auto overschrijven
Auto overschrijven - op het postkantoor auto overschrijven doe je zo!
Dagwaarde auto bepalen
Auto dagwaarde - inruilwaarde informatie, overzicht van auto taxatie
Auto schorsen
Auto schorsen - auto lang onbruikbaar?: kenteken schorsen
Vrijwaringsbewijs
Vrijwaringsbewijs - gemaakt op postkantoor bij verkoop auto
Auto reclame rijden
Geld verdienen met autorijden, je auto levert geld op!
Meer
Alle Auto kosten artikelen lees je hier
Ook leuk
BPM berekenen BPM berekenen: lees hier alles over BPM informatie
Kentekencard Kentekencard: handzaam en behoorlijk fraude-proof
Auto schorsen Auto schorsen kan geld opleveren, hier de tips
Auto aankoop tips Aankoop van een tweedehands auto: tips
Taxatie auto Autotaxatie: verzeker juiste waarde van je auto!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl