Home Verlaging sets Uitlijnen/balanceren

Uitlijnen en balanceren van een auto

Niet goed uitgebalanceerde banden veroorzaken trillingen, die kunnen leiden tot vermoeidheid van de bestuurder en vroegtijdige, ongelijkmatige slijtage van de banden en onnodige slijtage van de wielophanging van de auto.

Banden balanceren

Je auto banden moeten worden uitgebalanceerd als ze voor het eerst worden gemonteerd en na reparatie. De balancering moet worden gecontroleerd bij de eerste tekenen van trillingen.

4 banden balanceren

Het is aan te bevelen om alle 4 de wielen te balanceren om optimaal comfort te garanderen. Met een auto verlagingset zorg je bovendien voor een betere wegligging.

banden-balanceren-uitlijnen
Banden uitlijn machine: onmisbaar in de garage.

Uitlijnen

Niet goed uitgelijnde wielen kunnen zorgen voor onregelmatige slijtage of het steeds bijsturen. Door het voertuig opnieuw uit te lijnen voorkomt je onnodige bandenslijtage of irritatie.

Wielophanging

Een auto is goed uitgelijnd als alle onderdelen van de besturing en de wielophanging in goede conditie zijn en de auto goed en soepel rechtuit rijdt.

Ongelijkmatige slijtage profiel

Als je ongelijkmatige slijtage van het profiel ontdekt, kan dat veroorzaakt worden door de verkeerde uitlijningen en moet er een expert naar kijken. Uitbalanceren is dus echt belangrijk voor optimale performance & beperkt slijtage!

Balanceren

Als je auto stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten je wielen waarschijnlijk gebalanceerd worden. Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort.

Gebalanceerde wielen

Het ongemak van wielen die niet gebalanceerd zijn, hangt sterk samen met de mate van onbalans en de snelheid van de auto.

band-balanceren
Verlaagde auto's hebben extra aandacht nodig.

Evenzware wielen

Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat bonken wat de ophanging onnodig belast.

Electronische apparatuur

Om de wielen te balanceren, heeft Profile Tyre Centre de meest moderne electronische apparatuur en kennis in huis. De monteur kan aan de hand van zijn display zien, hoeveel en waar hij gewichten (loodjes) zal moeten plaatsen om de wielen in evenwicht terug te krijgen.

Bij een goed gebalanceerd wiel is je wegcontact beter. Dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort van uw auto. Goed gebalanceerd betekent ook een besparing in kosten, omdat extra slijtage wordt voorkomen.

Uitwegen

Naast het uitlijnen wordt het uitwegen voor personenauto's steeds populairder, iets waarbij onze jarenlange ervaring in de racerij goed van pas komt. Het uitwegen wordt vaak naast het uitlijnen standaard uitgevoerd bij de

balanceren
De computer helpt bij het uitlijnen.

Sportievere automerken

sportievere automerken, zoals bijvoorbeeld Porsche. Het uitwegen lijdt er toe dat alle banden die op het wegdek staan een gelijke wieldruk hebben en daarmee dus een gelijke grip voor alle banden op het wegdek.

Onze klanten zijn vaak positief verrast door het verschil na het uitwegen van de auto, iets wat ons dan ook de nodige genoegdoening geeft in ons werk.

uitwegen
Uitwegen gebeurt bij echt snelle auto's.

Voor dit uitwegen, wordt er gebruik gemaakt van speciale weegschalen, van het merk Intercomp.Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Verlagingsveren
Verlagingsveren - verlagen met of zonder nieuwe schokbrekers? Lees het hier!
Veerpootbrug
Veerpootbruggen - overzicht van stabilisatorstangen en dwarsbalken
Stabilisatorstang
Stabilisatorstangen - verbeter bochtenstabiliteit via dikkere stabilisatorstang
Schokdempers
Schokdempers - overzicht van schokdempers en schokbreker tips
Strutbar
Strutbars - versterk je chassis via een strutbar
Meer
Alle Verlaging sets artikelen lees je hier

Ook leuk
Bumpstops Bumpstops vangt doorslaan schokdemper op
Spatbordverbreders Via spatbordverbreders een bodykit look!
Aerodynamica auto: 9 tips! Aerodynamica race auto: 9 onderdelen nader bekeken
Verlagingsveren Verlagingsveren - verlagen met of zonder nieuwe schokbrekers? Lees het hier!
Strutbar Strutbars geven meer stijfheid in bochten

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl