Home Auto kosten Auto lening

Juiste auto lening bespaart je een hoop geld

Een auto kost geld. Als je spaartegoed niet voldoende is een auto lening een optie. Kijk dan goed naar je financiŽle situatie. Zo voorkom je dat je een te dure auto financiering aangaat. We zetten een aantal krediet mogelijkheden op een rijtje.

Auto lening via dealer

Vrijwel elk autobedrijf kan je een auto financiering voorstel uit zijn mouw schudden. Maar wees op je hoede, beslis niet je 'feestvreugde' (auto kopen is toch leuk!) in de showroom.

Meten is weten, en ga elders ook leningaanbiedingen opvragen. In vrijwel alle gevallen is de rente op een persoonlijke lening bij je bank aanzienlijk lager is dan bij je aardige autodealer.

auto lening afsluiten
Een auto lening afsluiten: de tips lees je hier.

All risks verzekeren

Een garagebedrijf wil doorgaans ook dat de aangeschafte auto all risks verzekerd wordt. Nu is dat bij een nieuwe auto logisch, maar als het bij een auto van 7 jaar verlangt wordt dien je jezelf even achter de oren te krabben.

Uitgestelde betaling

'Nu kopen, en over 18 maanden betalen' acties, je wordt er mee doodgegooid. Als een autoverkoper met zo een uitgestelde betaling mogelijkheid komt moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Dit is nl. een dure leenvorm.

Korting bij contante betaling!

Uiteraard kun je 18 maanden nog rente genieten over de bedragen die je nog niet hoeft te betalen. Ga er maar vanuit dat een aankoopkorting en/of extra opties niet of nauwelijks gegeven worden. De garage wil immers ook geld verdienen. Check altijd hoeveel korting je krijgt je de auto direct betaalt.

 

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening werkt met vaste maandelijkse termijnen, Je leent bijv. Ä 10.000 incl. rente kosten. Als je dan Ä 500,00 per maand aflost weet je dat je over 20 maanden geen schuld meer hebt. Het is dus een vast aflossingsschema. Bij het aangaan van de lening weet je al wanneer de schuld is afgelost is. Ook de rentekosten staan vast. Afgeloste bedragen kunnen niet opnieuw opgenomen worden.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening waarbij je de afgeloste bedragen op nieuw kunt opnemen. Dit uiteraard tot een afgesproken limiet. Looptijd is in feite 'oneindig'. Je kunt boetevrij versnelt aflossen. Als er geen openstaand bedrag is, en je hebt de rente betaald kun je een doorlpend krediet via een telefoontje opzeggen. Er is dus geen vast aflossing schema zoals dat bij een persoonlijke lening het geval is. Over het uitstaande bedrag betaal je maandelijkse variabele rente.


Auto lening via bank

Ga eerst eens met je bank praten. Grote kans dat je auto verzekering daar ook loopt. Als je nog meer financiŽle diensten afneemt kan dat kortingen opleveren.

Veel banken werken met staffelvormen. Hoe meer producten je afneemt, des te hoger de korting is op bijv. je auto financering.

auto financering
Goedkope auto financering gaat vaak je eigen bank.

 

Auto lening vergelijken

Welke auto financieringsvorm je ook kiest, vergelijk altijd diverse aanbiedingen. Op internet zijn diverse goede lening vergelijk sites

Je voert eenmalig je gegevens in, en met een druk op de knop heb je meerdere aanbiedingen op je scherm. Hou er rekening mee dat er nog afsluitkosten, en administratiekosten in rekening kunnen worden gebracht.


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Auto overschrijven
Auto overschrijven - op het postkantoor auto overschrijven doe je zo!
Dagwaarde auto bepalen
Auto dagwaarde - inruilwaarde informatie, overzicht van auto taxatie
Auto schorsen
Auto schorsen - auto lang onbruikbaar?: kenteken schorsen
Vrijwaringsbewijs
Vrijwaringsbewijs - gemaakt op postkantoor bij verkoop auto
Auto reclame rijden
Geld verdienen met autorijden, je auto levert geld op!
Meer
Alle Auto kosten artikelen lees je hier
Ook leuk
Auto lening Juiste auto lening bespaart je een hoop geld
accessoires autoverzekering Hoe ťn waar verzeker je auto accessoires het optimaal?
Auto aankoop tips Aankoop van een tweedehands auto: tips
Pechhulp verzekering Pechhulp verzekering: driedubbel verzekeren is zonde!
Auto verzekeringen Informatie over de goedkoopste autoverzekeringen

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl