Archief voor 'Spoilers en bodykits'
Bumperlip: finishing touch voor op de voorbumper
Op het circuit zijn alle gesloten auto's voorzien van een bumperlip om extra snelheid te genereren. Op straat is die aerodynamische functie van minder belang. Het is je natuurlijk vooral om de stijlvolle, onderscheidende look te doen. Hoe werkt een bumperlip precies? Wat zijn de voor- en nadelen? En hoe kun je de voorspoiler het beste monteren? Je leest het hier!
Bumperlip voor op straat
Een circuit bumperlip zal hoe dan ook niet door de APK-keuring komen. Gelukkig bestaan er ook varianten van de bumperlip/bumperspoiler waar je wel gewoon de straat mee op kunt. Twee varianten om precies te zijn. Welke het meest voor jou geschikt is, hangt af van hoeveel geld je wilt uitgeven aan deze stijlvolle toevoeging aan je bolide. De afweging is tevens of je voor echt gaat of voor imitatie.
Een spoilerlip monteer je het best met 2 personen
Sideskirts - stijlvoller en sportievere uitstraling creëren
Met sideskirts of zijspoilers kun je het aanzien van je auto drastisch veranderen. Op relatief eenvoudige wijze tover je een coole, sportieve look tevoorschijn, die de hoofden zeker jouw kant op zal doen draaien wanneer je voorbijrijdt. Aan de montage heb je helemaal niet zoveel werk. In een halfuur kun je de klus geklaard hebben!
Optische sideskirts
Sideskirts zorgen voor een optische verlaging van je auto. Zo krijg je een meer stijlvolle afwerking of zelfs een echte racelook zonder dat je daadwerkelijk over hoeft te gaan tot de dure aanpassing van je veringsysteem. Voor het oog is het resultaat hetzelfde! Geen wonder dat de sideskirt tegenwoordig erg populair is onder tuners en autoliefhebbers.
Sideskirts zijn er voor elk merk en type auto!
Gas Pods zijn fun én functioneel: brandstof besparen!
Gas Pods: je hebt ze vast wel eens zien zitten op het dak van een auto. Gas Pods zijn kleine, aerodynamische aanpassingen die meestal in een strakke rij bevestigd zijn op het dak van een wagen. Ze verminderen de luchtweerstand van je bolide. Naast meer snelheid leveren Gas Pods tevens een brandstofbesparing op en zijn ze bovendien een leuke aanwinst voor je autostyling.
Gas Pods
Bultjes, pukkels, steenpuisten... Gas Pods worden niet altijd met positieve woorden omschreven. Compleet onterecht, want wat valt er te zeuren over een betaalbare aanpassing voor je auto die er eigenlijk best gaaf uitziet en je bovendien een besparing op je brandstof oplevert? Bijzonder weinig! Bobbels of puisten op je auto? Welnee. Met een beetje fantasie zie je in plaats daarvan een rij verfijnde haaienvinnen op het dak van je bolide. Haaienvinnen die ervoor zorgen dat jij sneller en zuiniger rijdt!
Een diffuser; mooie look en betere wegligging
Diffusers worden voornamelijk op race auto's gebruikt, maar sportievere auto's worden nu ook al met een diffuser uitgevoerd. De diffuser is als het ware een tunnel onder de auto. Deze zorgt voor een optimale luchtstroom onder de auto. Een diffuser begint halverwege de bodemplaat.
Diffusers
Het is in feite een spoiler onder de auto, het zorgt voor zoveel neerwaartse druk gerealiseerd wordt, dat je als het ware aan de grond gaat 'plakken'.
Spoilers worden op het achterste deel van een auto gemonteerd, of juist helemaal voor aan op de bumper. Dat wordt vaak een spoilerlip of bumperlip genoemd. (denk om de stoepranden!)
Een diffuser kan ook onder een bestaande auto gemonteerd worden.
Motorkapverlenger: geef auto voorkant 'bad boy' look
Als je de motorkap wilt stylen is een motorkap verlenger zeker een overweging waard. Je creëert hierdoor een 'geslepen' uitlijk van de voorkant van je auto. De verlenger dan aan de bestaande motorkap gelast of geschroefd worden. We leggen de voor-, en nadelen uit.
motorkapverlenger
Uitgekeken op de standaard 'deksel' die je motor afdekt? Wil je je auto een geslepen look geven? Ga dan een stapje verder dan
booskijkers voor op je koplampen Pak het grootser aan en monteer een motorkapverlenger. Met name binnen de VW community zie je deze upgrade vaak
Motorkapverlengers: scherpere look aan de voorkant.
Bredere bumpers, auto tuning op zijn best
Carstyling met auto bumpers. Bumpers zijn gemaakt van ABS of polyester. Polyester heeft als voordeel dat het gemakkelijk te bewerken is en eenvoudig te repareren valt als je schade hebt.
Bumpers en luchthappers
Als je met je auto wilt opvallen tussen de rest van het verkeer ontkom je er niet aan om de buitenkant iets opvallends aan te brengen.
Met een voorbumper alleen kom je er niet meer. Combineer een bmw bodykits, opel velgen, impreza scoop of een renault airsplitter bij je bumper! Ga er maar vanuit dat deze voorbumper op een Porsche niet enkel voor de sier is: meer downforce = harder door de bochten!
Het visitekaartje van je auto: bumpers.
Een dakspoiler voor een sportievere look!
Zowel voor de 'subitiele tuner' als de 'hoe groter hoe beter' tuner zijn er diverse soorten dakspoilers. Ze zijn er in aluminium,- carbon,- en kunstofvarianten. (Grote) spoilers zullen een duidelijk merkbaar effect hebben. Het vermindert turbulentie en geeft je car een racier uiterlijk!
Roof spoiler
De meest bekende uitvoering is de kofferbak spoiler.
Maar het kleine broertje wint terrein, dakspoilers zijn er in vele varianten en maten.
Je maakt je eigen unieke stijl met, dat hoeft helemaal niet groot te zijn.
Er zijn ook exemplaren die de originele lijnen van je auto niet teveel aan tasten.
Heb je wel eens aan een complete bodykit, of lipspoiler gedacht? Kortom genoeg mogelijkheden...
Dakspoilers van subtiel tot ultra vet!
Geef je kleppendeksel een kleurtje
Echte tuners maken 't onder de motorkap net zo mooi als de buiten kant. De motorruimte biedt behoorlijk wat mogelijkheden. Hier behandelen we het kleppendeksel. Weer een leuke motorruimte accessoire! Wordt 't Geel, rood of toch een chromen kleppendeksels look?
Functie kleppendeksel
Eerst een korte intro: de belangrijkste functie van het kleppendeksel is het afdichten van de bovenzijde van de motor.
Het vormt één geheel met 't inlaatspruitstuk. Daarnaast is er een carter ontluchtingsklep. De laatste kun je trouwens upgraden via een open carter filter
Style je kleppendeksel met hittebestendige verf.
Zijwindschermen: frisse lucht én fraaiere uitstraling
Rijdend over het zinderende asfalt kan het behoorlijk warm worden in de auto. Dan is het lekker als het raampje even naar beneden kan. Zeker als je de airco niet altijd continue aan wilt hebben. Maar dat verschrikkelijke geruis van de wind... alsof er een orkaan door je bolide raast! Dan toch maar liever dicht, dat raam. Liever badend in je eigen zweet dan doof door de wind. Gelukkig zijn er zijwindschermen! Met zijwindschermen heb je altijd frisse lucht in de auto, zonder de nare bijeffecten die een open raam met zich mee kan brengen. Monteren van deze stijlvolle wind deflectors is bovendien een fluitje van een cent.
Altijd frisse lucht
Zijwindschermen, winddeflectors, windgeleiders, zijraamspoilers - vier termen die naar hetzelfde verwijzen, namelijk naar die handige en stijlvolle 'afdakjes' aan de bovenkant van je portierramen. Dankzij deze zijwindschermen kun je onder alle weersomstandigheden je raam een stukje naar beneden draaien om wat frisse lucht binnen te laten. Of de lucht nu trilt van de zomerse hitte of in stukken wordt gescheurd door regen of sneeuw - je hebt geen last meer van windgeruis, geluid, tocht en inregenen.
Zijwindschermen geven je auto een 'frisse' look
Gelaste rolkooi of een schroefkooi? De voors en tegens
Veiligheid bij autosport is nummer één. Of je nou rally rijdt, sprint, drift of circuit rijdt. Veiligheid begint met een goed functionerende auto en een helm. Je zal echter al snel alles uit de auto en jezelf willen halen. Met als gevolg dat je op of over de grens zult gaan. Dan is een rolkooi als veiligheid(snet) geen gek idee. Welke soorten rolkooien zijn er en hoe onderscheidt je de 'muizenvallen' van het echte werk is de vraag van vandaag!
Wat is een rolkooi?
Een rolkooi is niet meer dan een reeks aan elkaar vastzittende dikke buizen aan de binnenkant van de auto achteraf die meestal achteraf is ingebouwd. Een rolkooi begint rond het dashboard (A-stijl), loopt door tot net onder het dak en eindigt waar de achterbank zich bevindt, bij de achterwielen. Van links naar rechts en in het midden (B-stijl) zijn er dan ook nog buizen.
The best there is: gelaste door FIA goedgekeurde rolkooi
Cupwings geven je voorbumper een raceauto uiterlijk
Op het circuit zijn ze al veelvuldig gemonteerd op de voorbumpers; zgn.'cupwings'. De naam zegt het al, deze zijn afkomstig uit de cup raceklassen. Denk aan Renault Clio en De Seat Ibiza cupmerken. Maar deze mini vleugels staan ook niet verkeerd op de 'gewone straatauto'.
Cupwings
Als je je orginele voorbumper een extra sportlook wilt geven, dat ook nog eens optische je auto verlaagd is dit je kans. Voor enkele tientjes heb je ze al.
Downforce
Verwacht geen merkbare verbetering in de wegligging. Het is puur een upgrade van je voorkant van je auto. Het ziet er gewoon goed uit.
Cupwings goed voor 'racy' looks, denk om de drempels!
Lucht inlaat, bruut en functioneel voor op de auto
Een luchtinlaat zijn er vaak in universele maten. Universele polyester
luchtinlaat voor montage in of op de motorkap is zo gemonteerd. Vaak Inclusief
kunstof
race-gaas.
Lucht inlaten auto
Als je iets compleet anders wilt dan de standaardmotorkap! Dat kan ook via een dikke bodykit. Ideaal om ook meer lucht naar je K&N sportfilter sturen! Maar een goed begin is een luchthapper!
Bumperinlaat
Bonrath bumper luchtinlaat, exclusief luchtslang passend op de VW Polo 4 9/94>. De doorsnede van een bumper luchtinlaat is ca. 60 mm. Met een kachel slang van deze diameter maak jij je eigen dynamic set. Lichtmetalen velgen erbij, veerpootbrug voor de stijfheid een dumpvalve voor de rallysound en je bent al een heel eind onderweg.