Home Bagage Boxen Vervoer accessoires

Iets vervoeren? Gebruik deze autovervoer accessoires!

Ga je op pad met de caravan of aanhanger, dan wil je natuurlijk dat alles op zn plek blijft zitten. Vooral vrij lichte spullen op aanhangers willen nog wel eens verschuiven - of erger nog wegwaaien - als ze niet goed zijn vastgezet. Dat is niet alleen balen voor jezelf, maar vooral ook voor de bestuurder van de auto achter je. Het is dan ook verplicht om de spullen die je vervoert goed vast te zetten. Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar die je daarbij helpen. Denk ook aan een nummerplaathouder en mistachterlicht voor je aanhanger.

Op slot

Aanhangers zijn niet goedkoop en zijn daarom erg populair roofgoed. Ook caravans en trailers worden nog wel eens gestolen. Het is daarom slim om een disselslot aan te schaffen waarmee je je aanhanger veilig achter kunt laten op een parkeerplek of onder je carport. Een onmisbaar vervoeraccessoire! Er zijn disselsloten die je alleen kunt gebruiken als je aanhanger is afgekoppeld, maar er bestaan ook disselsloten die bruikbaar zijn als je aanhanger nog aan je auto bevestigd is.

Spanbanden set

Dubbel balen

Let er wel op dat je het disselslot altijd verwijdert voordat je gaat rijden! Het is in Nederland niet verboden om met disselslot te rijden, maar als je een ongeluk krijgt, is het voor hulpverleners wel zo prettig als ze je aanhanger gemakkelijk kunnen loskoppelen. Een populair accessoire is het Carasafe disselslot, dat je over het koppelingsgedeelte van de aanhanger of caravan monteert. Dit is een betrouwbaar slot, met een gehard stalen disselbeveiliging en een solide discusslot. Veel verzekeraars keren bij diefstal niet uit als je geen fatsoenlijk disselslot hebt gebruikt. Dat is dubbel balen.

Geen millimeter

Om alle spullen in je aanhanger op hun plek te houden, kun je een stevig stuk touw gebruiken. Maar er zijn ook allerlei speciale vervoersaccessoires verkrijgbaar die het vastzetten een stuk simpeler maken. Je bent minder lang bezig met het vastzetten van de lading en weet zeker dat alles goed vastzit. Spanbanden of sjorbanden zijn ideaal. Deze trek je namelijk heel gemakkelijk en precies aan, waarna ze geen millimeter meer verschuiven. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende lengtes, breedtes, materialen en kleuren. Zo kun je hem zelfs matchen met de kleur van je auto.

Achtarmige spinnen

Spanbanden zijn ook handig voor het vastzetten van dakkoffers of bagagekoffers. De meeste dakkoffers koop je in combinatie met bevestigingsmateriaal, maar spanbanden geven extra zekerheid. Je kunt ook universele (snel)binders of bagagebinders gebruiken voor het veilig vastzetten van je lading. Sommige hebben wel acht armen waardoor je er verschillende spullen mee kunt vastzetten. De meeste spinners, zoals deze binders vaak genoemd worden, hebben twee of vier armen.

net-aanhangwagen
net-aanhangwagen

Voorkom boete van 230,-

Een vervoer accessoire dat je ook nodig hebt als je losse spullen gaat vervoeren op je aanhanger, is een aanhangernet. Het gebruik hiervan is sinds 1 januari 2007 verplicht. Een aanhangwagennet leg je over de spullen heen en bevestig je vervolgens aan de randen van de aanhanger. Hierdoor kunnen de spullen met geen mogelijkheid uit de aanhanger waaien. Onder losse lading vallen bijvoorbeeld tuinafval, puin en brandhout. De politie controleert hier regelmatig op, dus je kunt beter een paar tientjes uitgeven aan een goed aanhangernet dan een boete van 230,- riskeren!

Gratis reclame

Omdat je aanhanger het zicht op de kentekenplaat van je auto belemmert, is het verplicht om een extra nummerbord op je aanhanger te bevestigen. Hiervoor kun je een nummerplaathouder of kentekenplaathouder gebruiker. Dit vervoersaccessoire ziet er niet alleen mooier uit, maar is ook duurzaam. Bovendien kun je hier wat tekst op kwijt.

"Plaats je levensmotto of een goede grap op de kentekenplaathouder.
"

Denk bijvoorbeeld aan reclame voor je bedrijf of een grappige tekst gericht aan de bestuurder achter je. Wat denk je van: 'Je hoeft niet zo dichtbij te komen hoor, je komt er toch niet in'? Er zijn talloze mogelijkheden!

Geef licht!


Vanwege hetzelfde principe als de nummerplaat op de aanhanger, is ook een mistachterlicht verplicht op caravans en aanhangwagens. En ga je in het donker rijden, dan is het vanzelfsprekend dat je aanhanger ook over verlichting beschikt.

Heeft je aanhanger dit niet standaard, dan zijn er speciale lichtgewicht verlichtingsbalken verkrijgbaar, compleet met verlichting, bevestigingsmateriaal en een snoer met 7-polige of 13-polige stekker. De stekker sluit je eenvoudig aan op het stopcontact van je auto. Deze vervoeraccessoire is ook geschikt voor gebruik op fietsdragers.

Voorkom roest

Gebruik je de aanhanger even niet, bescherm de trekhaak dan met een trekhaakdop. Deze simpele vervoer accessoire voorkomt dat de trekhaak gaat roesten. Heb je een afkoppelbare trekhaak, dan kun je deze er beter afhalen als je hem niet gebruikt en op een droge plek bewaren. Dit is zelfs verplicht als door de trekhaak je nummerbord niet meer goed te lezen is. Je zou dan eventueel je nummerbord op je auto kunnen verplaatsen, maar dit moet maar net mogelijk en toegestaan zijn. Bovendien ziet dat er vaak niet zo mooi uit. En het voordeel van een afkoppelbare trekhaak is dat hij heel snel af te koppelen is. Je hebt 'm bovendien zo weer bevestigd!


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Trekhaak accessoires
Trekhaak informatie: alles over trekhaken en trekhaak accessoires.
Dakdragers en dakkoffers
Dakdragers - dakkoffers en bagageboxen op de auto
Trekhaakdop
Trekhaakdoppen - bescherm trekhaak via trekhaakdop
Kofferbakmat
Kofferbakmat - D ultieme kofferbak bescherming
Dakkoffers
Dakkoffer informatie, pagina over dakkoffers en fietsdragers.
Meer
Alle Bagage Boxen artikelen lees je hier
Ook leuk
Hondenrek auto Beste auto hondenrek? Wij vergeleken 5 hondenrekken!
Disselslot Wat is het beste disselslot? Wij vergeleken 3 soorten
Vervoer accessoires Iets vervoeren? Gebruik deze autovervoer accessoires!
Trekhaak accessoires Trekhaak accessoires: trekhaken uitbreiden
Trekhaakdop Trekhaakdop voorkomt slijtage aan trekhaak + aanhanger

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl