Home Auto alarmen Alarmen

Auto alarmen, Informatie over auto alarmen

Elke 2 minuten wordt in ons land een auto opengebroken. Elke 16 minuten wordt er één gestolen. Dat zijn er zo'n 35.000 per jaar. Dat zijn allang niet meer alleen dure auto's.


Voorkom diefstal via alarm

Ook middenklassers en zelfs goedkopere auto's en oudere auto's zijn een gewilde buit geworden. In feite kan iedere autobezitter tegenwoordig het slachtoffer worden van de toenemende auto-criminaliteit. Daarbij moet u zich ook nog eens realiseren dat de autodief van vandaag steeds professioneler en geweldadiger te werk gaat.

Neem nu het begrip home-en carjacking. Dan is misschien een ingebouwd voertuigvolgsysteem de beste oplossing!

auto alarm set


Home-en carjacking 

Bij home-en carjacking steelt de dief de autosleutels door in de woning in te breken, of dwingt hij de eigenaar van de auto onder bedreiging de auto af te staan. Uit onderzoek van de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM) blijkt dat meer dan 40% van de auto's met een alarm die gestolen worden, geschiedt door middel van home- of carjacking. Leg daarom autosleutels niet op een voor de hand liggende plek. Kleine moeite wat -in potentie- een hoop ellende kan voorkomen.Welk systeem moet ik kiezen?

Het aanbod van beveiligingssystemen is echter zeer uiteenlopend. Wie echter voor een TNO-SCM goedgekeurd systeem kiest en deze laat installeren door een SCM-erkend inbouwbedrijf, heeft de garantie dat hij of zij een kwalitatief goed beveiligingssysteem heeft. Auto alarmen zijn vaak inclusief inbouw en SCM certificaat

 

Klasse 1 - Startonderbreker 

De meest eenvoudige beveiliging op uw auto. Met dit systeem wordt er een dubbele startonderbreker gemonteerd. De brandstoftoevoer wordt onderbroken en de auto wordt elektronisch onderbroken. Dit geheel wordt automatisch geactiveerd na het verlaten van de auto.

Eventuele opties zijn een aansturing van de knipperlichten centrale deurvergrendeling. Let op : deze beveiliging is alleen anti-diefstal, dus geen alarmsysteem!
Klasse 2 - Alarmsysteem
   

Dit is het meest gangbare systeem in omloop. Een perfecte beveiliging van uw auto. Standaard aanwezig op het systeem is uiteraard de dubbele startonderbreker zoals boven beschreven bij klasse 1.

Tevens is er een complete omtrekbeveiliging aanwezig : deuren, motorkap en achterklep zijn beveiligd.
Auto alarm inbouwen

Klasse 3 - Het alarmsysteem (uitgebreid)

Een klasse 3 alarmsysteem is exact hetzelfde als een klasse 2 systeem, maar met de toevoeging van 1 unit : de hellingshoek detector. Als u kiest voor zo'n uitbreiding reageert het alarm op het veranderen van het hellingsniveau waarop de auto wordt weggezet. Praktisch gezegd : u beschermd uw kostbare sportvelgen en uw auto op zich extra tegen diefstal. Op het moment dat de auto van helling veranderd door een ongewenste oorzaak dan zal deze module ervoor zorgen dat het alarm afgaat.


Klasse 4 en 5 - Tracking en tracing

Tracking and Tracing is een systeem dat bewaking en communicatie combineert. Het is een voertuigvolgsysteem dat op de volgende manier wordt samengesteld Klasse 4 - Dit is een combinatie van een klasse 1 systeem en het AVL systeem Klasse 5 - Dit is een combinatie van een klasse 3 systeem en het AVL systeem De klasse 4 en 5 systemen zijn evenals de klasse 1,2 en 3 systemen SCM/TNO goedgekeurd en worden geleverd inclusief certificaat.

 

Voertuigvolgsystemen

Wij hebben in ons assortiment gekozen voor het 'AVL voertuigvolgsysteem'. Dit systeem heeft als doel uw auto snel en efficient te lokaliseren bij diefstal in heel Europa. Dit gebeurt met behulp van GPS positiebepaling. De positiegegevens van uw auto worden middels GSM doorgegeven aan de Particuliere Alarm Centrale ( PAC). De PAC zal verder vervolg geven aan deze melding om de auto op te sporen en terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaar. SCM klasse 4 & 5.  

 


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Pedaalslot
Pedaalslot - voorkom autodiefstal via pedaalsloten
Stuur sloten
Stuurslot auto - 8 typen stuursloten nader bekeken
Disselslot
Disselslot kopen? 3 typen aanhangersloten nader bekeken
Alarm stickers
Alarm stickers - autodieven afschrikken via alarmsticker
Voertuig volgsysteem
Voertuigvolgsysteem informatie, overzicht van autovoertuig volgsystemen, het beste auto alarm.
Meer
Alle Auto alarmen artikelen lees je hier
Ook leuk
Voertuig volgsysteem Voertuigvolgsteem in de auto, beste auto alarm!
Kenteken graveren Kenteken graveren: voorkom diefstal van je auto!
Alarmen Auto alarmen, Informatie over auto alarmen
Alarm stickers Alarmstickers: laat zien dat auto alarm aanwezig is
Microdots Voertuigcriminaliteit te lijf via microdots

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl