Home Auto alarmen Pedaalslot

Pedaalslot: als een auto alarm alleen niet genoeg is!

In het gevecht tegen autodieven is een pedaalslot een goed wapen. Het kan nét die extra drempel zijn waardoor het 'te lastig' wordt je auto te stelen. Autodieven opereren veelal in slecht verlicht plekken en willen zo snel en geruisloos de kraak hebben gemaakt. Maak het ze het daarom zo lastig mogelijk via een slot op je autopedalen.


Pedaalslot

Een pedaalslot wordt aan het koppelingspedaal of rempedaal vastgezet. Hierdoor kunnen de pedalen niet meer intrapt worden. Autorijden is onmogelijk.

Voordeel van een slot op de pedalen is dat het mes aan twee kanten snijdt. het voorkomt dat het stuur én de pedalen gebruikt kunnen worden.

pedaalslot
Pedaalslot: werkt dubbel zo goed!kwaliteit pedaalsloten

Let bij de aanschaf op dat het metaal goed hard is, minder kwalitatieve varianten worden alsnog eenvoudig met een klein ijzerzaagje doorgezaagd.

Pedaalsloten vormen een welkome aanvulling op je autoalarm, met alarm stickers die aangeven dat je auto dus beveiligd is. Daarnaast kun je ook een stuurslot en een handremslot aanbrengen.Er zijn globaal 3 typen pedaalsloten:

1) Immobilsatie van stuur en pedaal (rem of koppeling).
2) Immobilisatie van pedalen (rem en koppeling).
3) Immobilisatie van één pedaal (rem of koppeling).

Zichtbare autobeveiliging

Aangenaam voordeel van een stuurslot is dat deze goed in het zicht is. In mindere mate geldt dit ook voor een handremslot. Autokrakers kunnen daardoor al vroegtijdig ontmoedigd worden.

Pedaalsloten zijn het minst zichtbaar, maar dat maakt het niet minder effectief. Laten we eens verder inzoomen op het pedaalslot. Allemaal tegelijk is misschien wat veel van het goede. Aan jou de keus wat jij het beste anti auto inbraakmiddel vindt.

Handzaam

Net als een stuurslot is een het slot om je pedalen te vergrendelen makkelijk op te bergen. Je kunt deze deels onder de bestuurderstoel schuiven. Vanafde achterbank uiteraard.

Maak je niet druk om je pedalen, deze raken niet beschadigd. Alle varianten zijn uitgevoerd met een rubberen omhulsel. Geen krassen of andere gebruikerssporen op je pedaaltjes. 

pedaalslot in auto
Of dit nou echt de bedoeling is...Goed alternatief is een stuurslot!

Installatie

Uiteraard hoef je geen auto wizzard te zijn de pedaalslot aan te brengen. Onderhoud is uit den boze, slijten zal die niet doen. Let bij de aanschaf wel op wat de maximale maten zijn.

Pedaal afstrand

De pedalen (afstand) van een SUV anders zijn dan een sportcoupe auto. Informeer of er documentatie is waarin staat welke auto's het slotsysteem ondersteunt.

Loc-King Pedal

Lock De Loc-King is een cilindervormig stuk metaal welke om het rempedaal of gaspedaal wordt aangebracht. Volgens de fabrikant is het product snel te monteren. Je zult wel door je knieetjes moeten om bij de pedalen te komen.

loc king pedaalslot
Loc-king: klein, maar ook fijn?

Praktisch?

De vraag is of dat nou heel praktisch is tijdens slecht weer. Ook in het donker lijkt het ons iet wat lastig aanbrengen. Ze zijn in vier gave kleuren beschikbaar.


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Alarmen
Autoalarm informatie, overzicht van alarm installaties voor in de auto
Stuur sloten
Stuurslot auto - 8 typen stuursloten nader bekeken
Disselslot
Disselslot kopen? 3 typen aanhangersloten nader bekeken
Alarm stickers
Alarm stickers - autodieven afschrikken via alarmsticker
Voertuig volgsysteem
Voertuigvolgsysteem informatie, overzicht van autovoertuig volgsystemen, het beste auto alarm.
Meer
Alle Auto alarmen artikelen lees je hier
Ook leuk
Versnellingsbakslot Een versnellingsbakslot zet je auto letterlijk vast!
Disselslot Wat is het beste disselslot? Wij vergeleken 3 soorten
Handrem sloten Informatie over handremsloten als autobeveiliging
Autokluis Autokluis beschermt waardevolle spullen in de auto
Alarmen Auto alarmen, Informatie over auto alarmen

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl