Home Blog

Archief voor 'goedkoper autorijden'

Blauwe parkeerschijf kopen is boete voorkomen!

Gepost op 23-02-2015 door Mart in Verkeerstips, goedkoper autorijden
In bepaalde parkeerzones moet je betalen, in blauwe zones kun je met een blauwe parkeerschijf gratis parkeren. Als automobilist is het daarom handig om standaard een parkeerschijf in je auto te hebben liggen. In veel gemeentes in Nederland zijn namelijk gebieden waar binnen je alleen mag parkeren als je auto is voorzien van de duidelijk zichtbare blauwe parkeerschijf. Er zijn diverse parkeerschijf regels van kracht die je maar beter kunt volgen als je boetes wilt vermijden. We leggen je het uit!


Blauwe parkeerschijf kopen

Wel eens aan gedacht dat het slim is om een parkeerschijf in je auto te hebben? Ding kost weinig, daar geen buil aan kunt vallen. Maar dien je nog ergens rekening mee te houden? Er zijn parkeerschijven die multifunctioneel zijn; je kan 'm dan bijvoorbeeld ook als ijskrabber gebruiken, maar of dat verstandig is? Tijdens het krabben oefen je behoorlijk wat druk uit, dikke kans dat de draaischijf na 1x gebruikt te hebben niet meer zo soepel draait...

Voorzichtig met autodeur

De parkeerschijf moet goed in het zicht liggen. Op het dashboard aan de bestuurderszijde is dan een prima plek. Tijdens het sluiten van een portier kan er een luchtverplaatsing ontstaat. 

Heb jij 'm in je auto?

Vluchtstrook regels? Rijden op de vluchtstrook: boete!

Gepost op 23-01-2014 door Mart in Verkeerstips, goedkoper autorijden

Een vluchtstrook is bedoeld voor nood- of pechgevallen. Toch wordt er vaak misbruik van de vluchtstrook gemaakt. Wanneer mag je gebruikmaken van de vluchtstrook en wanneer riskeer je een forse boete?

Vluchtstrook

Het is één van de grootste ergernissen van de automobilist: mensen die misbruik maken van de vluchtstrook om een file te omzeilen. Jij staat netjes in de rij en je wordt rechts ingehaald door een auto met grote snelheid. Jawel: die automobilist jaagt zo lekker de file voorbij. Toet toet! Zwaaide die bestuurder nou echt? Zwaar irritant en bovendien goed voor een boete! In elk geval krijg jij het gevoel dat je voor 'Jan met de korte achternaam' braaf staat te wachten... 

Voorkom dat je verkeerde brandstof tankt!

Gepost op 28-03-2012 door Mart in Verkeerstips, goedkoper autorijden
Uit cijfers van de ANWB blijkt dat de wegenwacht 10x per dag moet 'uitrukken' omdat er iemand verkeerde brandstof heeft getankt! Het Leeuwendeel dat in de fout gaat zijn dieselrijders die hun tank volgooien met bezine. Wij geven je hier adviezen zodat jij niet de fout in gaat!


Foute brandstof getankt?


Verkeerde brandstof tanken, hoe je dat voor elkaar krijgt? Het komt voor bij gezinnen die meerdere auto's hebben, als iemand een auto leent en/of een auto huurt. Of bij je eigen auto als je er niet met je hoofd bij bent!

Motorschade

Benzine kan permanente schade aan onderdelen van een dieselmotor aanbrengen.


Verkeerde brandstof tanken gebeurt 10 per dag in NL.

Minimaal 20.000 km per jaar? dan is LPG goedkoper!

Gepost op 15-02-2012 door Mart in Verkeerstips, goedkoper autorijden
De keuze van brandstof is van invloed op de kosten die je maakt na de aanschaf van de auto. Je kunt namelijk kiezen voor Benzine, diesel en LPG. Iedere soort brandstof heeft een bijpassende auto motor /installatie en prijskaartje.

Wat voor jouw de meest gunstige brandstof is wordt bepaald door het omslagpunt. Dit punt is afhankelijk van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Let op, bij 100.000 kilometer distributieriem vervangen

Omslagpunt

Wanneer is het verstandig om voor een bepaald soort brandstof te kiezen? Rijdt je per jaar minimaal 5000 km dan is LPG de meest goedkope brandstof. Rijdt je meer dan blijft het goedkoop per kilometer, rijd je minder dan zullen de kosten in vergelijk met benzine niet te veel verschillen.

   

Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl