Home Auto alarmen Voertuig volgsysteem

Voertuigvolgsteem in de auto, beste auto alarm!

Autobeveiliging, geen luxe, maar helaas een must...Iedere dag worden in ons land ruim 200 auto's gestolen. Hoe kan jeervoor zorgen dat jouw auto niet tussen die 200 auto's zal vallen?

Door het toenemende aantal autodiefstallen is het aan te bevelen de auto te voorzien van een goede beveiliging. Op tuning-gids.nl kan je terecht voor verschillendebeveiligings-systemen, van een simpele handremsloten, stuursloten of goed autoalarm tot een uitgebreid volgsysteem. 

Voertuigvolgsystemen (klasse 4 en 5)

Sinds begin 2002 is de SCM begonnen met de certificering van voertuigvolgsystemen. Met deze systemen is het mogelijk om een gestolen voertuig na de diefstal te traceren. Een klasse 4 of 5 systeem is altijd een combinatie van een klasse 1, 2 of 3 systeem en een voertuigvolgsysteem.

voertuigvolg-systeem

Het verschil tussen klasse 4 en 5 is dat bij een klasse 5 systeem het voertuigvolgsysteem wordt geactiveerd als het alarm afgaat.

Bij een klasse 4 systeem is dat niet het geval. Het voertuigvolgsysteem wordt bij klasse 4 systemen geactiveerd door een bewegingsensor of na een diefstalmelding van de eigenaar. Dit resulteert in de volgende klassen indeling:

SCM klasse 1 + AV SAT = klasse 4

        

SCM klasse 1 + AV SAT dat niet geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 4
SCM klasse 1 + AV SAT dat wel geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 5

de pluspunten:

1) Bescherming van het voertuig
2) Directe lokalisatie van het voertuig
3) Inzicht in de gevolgde route
4) Immobilisatie op afstand van het voertuig door de meldkamer
5) Betrouwbaar

6) Snel en gemakkelijk te installeren
7) Voldoet aan gestelde keuringsvoorschrift TT03 van SCM (klasse 4 en 5)
8) Verplicht door de auto verzekeringsmaatschappijen
9) Aangepast aan de wensen van de klant  

voertuigvolgsysteem-foto

Alarmmelding

Er zijn diverse mogelijkheden om een zo snel mogelijke diefstaldetectie en melding bijde meldkamer te realiseren. Bij klasse 4 kan het stand-alone voertuigvolgsysteem geactiveerd worden door bijvoorbeeld een hellingshoekdetector.

Bij een klasse 5 systeem wordt een automatische alarmmelding gegenereerd door het alarmsysteem.


het voertuigvolgsysteem blackbox, die onzichtbaarin de auto wordt gemonteerd, is de meest geavanceerde en tevens de kleinste unit op de markt(nauwelijks groter dan een pakje sigaretten), met bovendien het laagste stroomverbruik.

Alle functies zijn ondergebracht in één compacte unit; er zijn dus geen aparte telefoon of meerdere blackboxen nodig. Ook de aansluitingen zijn extreem eenvoudig, waardoor de inbouwkosten laag blijven.

Meldkamer

 

Een goedgekeurd voertuigvolgsysteem klasse:4 en/of 5 werkt samen met een meldkamer,welke als zeer betrouwbaar te boek staat. Dat is belangrijk voor de instanties diede opvolging van de alarmmelding moeten verzorgen, hetzij de lokale politie, hetzij een particuliere beveiligingsorganisatie. Alleen bij 100% betrouwbare meldingen kunnen zij hun werk efficiënt doen en de auto terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaar.De meldkamer is 24 uur per dag in bedrijf.

Het Voertuigvolgsysteem kan op basis van melding via GSM naar een meldkamer en GPS localisatie tot op een nauwkeurigheid van 5 tot 20 meter bepalen waar uw auto zich bevindt. gps-partner eens voor wat er zoal allemaal mogelijk is.

GSM netwerk

Het voertuigvolgsysteem maakt gebruik van GSM om gegevens tussen de meldkamer en uw auto uit te wisselen. Dat verloopt via een service provider . Hiervoor is een speciaal mobiel abonnement beschikbaar dat volledig is afgestemd op het voertuigvolgsysteem. Het voertuigvolgsysteem maakt uitsluitend in alarm- en testsituaties gebruik van GSM. Hierdoor blijven de GSM-kosten beperkt.  

 


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Alarmen
Autoalarm informatie, overzicht van alarm installaties voor in de auto
Stuur sloten
Stuurslot auto - 8 typen stuursloten nader bekeken
Disselslot
Disselslot kopen? 3 typen aanhangersloten nader bekeken
Alarm stickers
Alarm stickers - autodieven afschrikken via alarmsticker
Pedaalslot
Pedaalslot - voorkom autodiefstal via pedaalsloten
Meer
Alle Auto alarmen artikelen lees je hier
Ook leuk
Microdots Voertuigcriminaliteit te lijf via microdots
Kenteken graveren Kenteken graveren: voorkom diefstal van je auto!
Pedaalslot Pedaalslot: als een auto alarm alleen niet genoeg is!
Wielklem Wielklem: handige anti auto diefstal maatregel
Voertuig volgsysteem Voertuigvolgsteem in de auto, beste auto alarm!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl