Home Audio sets MP3/DVD spelers

Informatie over Auto mp3 spelers en DVD spelers

Nu heeft u eindelijk die quasi perfecte muziekbibliotheek op uw pc, iPod of andere mp3-speler staan, en dan moet u zich in de wagen nog behelpen met de radio of cd'tjes.DVD in de auto?

In de huiskamer is de dvd al redelijk ingevoerd waardoor de dvd daar vaak wel te beluisteren is. In de auto is dat echter nog niet het geval. Auto interieuren zijn nog maar zelden voorzien van een dvd-speler, waardoor slechts weinigen daar hun favoriete muziek kunnen beluisteren als deze alleen op een dvd wordt uitgebracht. En laat de auto nou net de plek zijn waar heel veel mensen het meest naar muziek luisteren!
mp3 dvd spelers

1. Op cd/dvd

Laat ons beginnen met de simpelste oplossing. Zowat alle autoradio's die tegenwoordig op de markt komen, kunnen cd's met mp3-bestanden afspelen. Dat maakt dat er op een schijfje al gauw 150 liedjes passen. En als u voor een dvd-tuner gaat, zoals de Roadstar CD-942 (foto, 160 euro), JVC KV-DV5101 (250 euro) of Blaupunkt Las Vegas (360 euro), dan heeft u zelfs plaats voor meer dan 1.500 songs. Dan moet u ze wel eerst allemaal nog op een dvd'tje branden.

2. USB of SD/MMCM

Mp3-tjes op een USB-stick of SD/MMC-geheugenkaartje opslaan of verversen, is een stuk minder omslachtig. Enkele budgetmerken hebben dat goed begrepen. De Roadstar CD-652 (91 euro) en Lenco CS-174 (119 euro) hebben een auto omvormer en kaartlezer. Het is een simpele, maar erg nuttige uitbreiding. 
dvd-speler-7.gif

Tot voor kort waren dvd-radio's voor in de auto nog onbetaalbaar, maar Globe Gadgets levert nu een model voor 289 euro. Dit maakt deze speler tot een serieus alternatief voor een normale autoradio/cd-speler. Het betreft hier een zeer veelzijdige autoradio die naast dvd's ook mp3-bestanden kan afspelen. De mp3-functionaliteit zal veel mensen aanspreken omdat een cd makkelijk 150 muzieknummers in mp3-formaat kan bevatten. Zo hoef je zelfs bij zeer lange auto ritten niet meer dan één cd mee te nemen.

En dan is er natuurlijk de beeldfunctionaliteit van de dvd. De dvd/radio kan niet alleen de audiosporen weergeven, maar ook de beelden afspelen. De kinderen kunnen dus op lange ritten zoetgehouden worden met dvd-films. Hiervoor dient de auto dan wel voorzien te worden van één of meer schermen. Optioneel kunnen er monitoren in de zittingen, aan het plafond of op het dashboard geplaatst worden.

mp3-dvd-spelers

dvd-radio

Natuurlijk heeft de dvd-radio verder alle functionaliteiten die een normale auto radio ook heeft en kan hij worden ingebouwd op dezelfde plek. Het totale vermogen bedraagt 180 watt (4x45watt), wat ruim voldoende is voor een normale auto.

 Mocht je toch nog meer volume willen, dan beschikt het apparaat tevens over een versterker-uitgang (2x voor, 2x achter, links en rechts). Hierdoor kan de speler aangesloten worden op de huidige versterker in de auto. Mocht er nog een andere videobron aanwezig zijn zoals een achteruitrij camera of een navigatie systeem, dan kunnen deze ook rechtstreeks worden aangesloten op de video-ingang van de speler.


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Audio sets
Autoradio's - overzicht van autoradio's en accessoires
Speakers
Auto speaker informatie, overzicht van typen luidspreker sets en auto speakers
Hoedenplankstof
Hoedenplankstof - maak zèlf hoedenplank weer als nieuw
Subwoofers
Subwoofers - informatie over baspijpen en subwoofers
Autozekeringen
Auto zekering - vervang zelf zekering van auto
Meer
Alle Audio sets artikelen lees je hier

Ook leuk
Audio accessoire Auto audio accessiores
Autozekeringen Doorgebrande auto zekering zelf vervangen
MP3/DVD spelers Informatie over Auto mp3 spelers en DVD spelers
Speakers Informatie over auto speakers en subwoofers
Autoradio's Autoradio's en mp3 spelers voor in de auto

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl