Home Onderhoudsbeurt Auto poetsmiddelen

Handige tips voor en poetsen en wassen van auto's

Je bent zuinig op je auto, dan zorgt je er uiteraard goed voor. Lees hier handige en nuttige tips die je bij het wassen en poetsen van je auto van pas komen

Auto shampoo

Je zou natuurlijk uw auto kunnen wassen met schoon leidingwater. Daarmee haal je inderdaad het loszittend vuil weg. Na het opdrogen blijkt echter dat er een vuilfilm is achtergebleven.

Uitlaatgassen

Die is veroorzaakt door onder andere uitlaatgassen en luchtvervuiling. Deze vuilfilm, vaak insekten. Gebruik hier voor een goed autoverzorging product. Deze zijn nl. ook roestwerend.

autopoetsen
Regelmatig de auto wassen: hou 'm lang mooi!

Auto shampoos tips

1) Als de auto erg vuil is, moet je hem voor het wassen met ruim water afspoelen, om te voorkomen dat zand en vuil krasjes veroorzaken bij het wassen.

2) Nadat de auto hebt gewassen kun je de auto direct afnemen met een zeem. Naspoelen is dan niet nodig en je bespaart water en tijd.

3) Om te voorkomen dat het sop vroegtijdig is opgedroogd, kunt je de auto het beste deel voor deel wassen en afnemen.4) Knijp de auto spons uit naast de emmer. Zo zorg je ervoor dat het waswater langer schoon blijft.

5) Gebruik bij voorkeur geen vervuilde sponsen, die al voor andere (huishoud) klusjes zijn gebruikt.

Autopoetsmiddelen tips

1) Breng auto was altijd echt dun op. Een dikke waslaag poetst moeilijker uit en glanst en beschermt niet beter. Vr het uitpoetsen goed laten drogen.

2) Gebruik bij het uitpoetsen steeds een schoon stuk poetsdoek. Met een vette poetsdoek poetst je minder snel en makkelijk uit.

3) Beste is om een microvezeldoek te gebruiken, voordeel is dat deze niet pluist en extreem zacht is (voor je auto).

auto poetsen
Kleine lakschades verwijder je zelf.

Poetsen in doog weer

3) Poets de auto bij voorkeur niet als het vochtig weer is. Doe je dat toch, dan moet je vanwege de hoge luchtvochtigheid vaak erg lang wachten totdat de was geheel is opgedroogd.

4) Breng Polish niet direct op de lak aan, maar op de poetsdoek. Dit product polijst alleen in vochtige toestand. Behandel de auto daarom deel voor deel. Na het drogen luchtig uitpoetsen.

5) De nieuwe wassen zijn ook uitstekend geschikt voor gladde polyester oppervlakken, zoals boten, zeilplanken etc. en voor fiets of motor.

Chroom onderhoud

1) Onderhoudsproducten voor chroom steeds dun opbrengen en voor het uitpoetsen eerst goed laten drogen.
2) Chrome Polish niet direct op het chroom aanbrengen maar op de poetsdoek. Behandel daarna het chroomwerk deel voor deel.

3) Bij het gebruik van Chrome olish en Chrome Cleaner het contact met rubber en ongelakt kunststof vermijden. Daarmee voorkom je dat het polijstmiddel een witte uitslag geeft.
4) Ook ongelakte (licht)metalen velgen kunnen uitstekend met Chrome Polish behandeld worden. Ze zullen er weer als nieuw uitzien en dat ook lange tijd blijven.


Kunstof interieur

Als je interieurreiniger na het opbrengen licht 'inmasseert', verhoogt je de reinigende werking.

Na het drogen kan het behandelde oppervlak worden afgezogen.

Laat nooit een spuitbus in de auto achter, zeker niet op de hoedenplank. Vooral in de zomer kan de temperatuur in het interieur flink stijgen.

Om te voorkomen dat Cockpitspray op ruiten terecht komt, kun je beter de daaraan grenzende delen behandelen met een poetsdoek waarop u eerst Cockpitspray heeft gespoten.

Gebruik geen Cockpitspray op zittingen en leuningen van leer of kunstleer en ook niet op het stuurwiel. De spray maakt het oppervlak zeer glad, waardoor de 'grip' verloren gaat.

Laat de reiniger een paar minuten inwerken, zodat deze zijn reinigende werking goed kan doen. Wacht echter niet totdat de vloeistof is verdampt en het oppervlak weer opgedroogd is. Vermijd daarom het gebruik op een warm oppervlak.

Bij het reinigen van bekleding met Multiclean moet je bij voorkeur het gehele oppervlak behandelen om kringen te vermijden.

In de winter...

Autoruiten zijn snel en eenvoudig ijsvrij te maken door ze in te spuiten met een Ice Free bus (verkrijgbaar in spuitbus en pompverstuiver). Even laten inwerken en daarna het ijs met de ijskrabber of wisser verwijderen.

ijskrabbers het rubber verwijdert de restanten van de ruit.

Bekende problemen bij strenge kou zijn dichtgevroren autosloten en vastgevroren deurrubbers van de portieren. Vastgevroren deurrubbers kunnen flinke schade veroorzaken. Het probleem verhelpen is bijna ondoenlijk, maar voorkomen kan wel! Wrijf deur- en raamrubbers (vergeet ook de motorkap en achterklep niet) licht in met een Rubber Stick en vastvriezen is verleden tijd.

Zorg dat je tijdens de kou-periode altijd een Slot Free middel op zak hebt. Slot Free zit in een handig knijpflesje en helpt je om in een mum van tijd je sloten te ontdooien.

Houdt altijd een Anti-Condensdoek bij de hand om ervoor te zorgen, dat je condensvorming aan de binnenkant van de ruiten snel kunt verwijderen.


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Motorolie
Olie verversen - motorolie en de juiste olie soorten voor de auto
Uitlaat reparatie
Auto uitlaatreparatie tips: z repareer je zelf je uitlaat.
Auto wassen
Was jij je auto op de juiste manier? Lees hier onze tips!
Olie peilen
Olie peilen? In 9 stappen het oliepeil controleren
Distributieriem
Distributieriem informatie, diverse soorten en merken auto distributie riemen
Meer
Alle Onderhoudsbeurt artikelen lees je hier

Ook leuk
Auto poetsmiddelen Handige tips voor en poetsen en wassen van auto's
Radiateur vervangen Lekke raditeur vervangen? Niet altijd noodzakelijk...
Monteurshoes Monteurshoes voorkomt vieze vlekken in autostoelen!
Interieurfilter Interieurfilter vervangen: hoe en wanneer?
Ruitensproeiervloeistof Ruitensproeier vloeistof bijvullen: altijd goed zicht

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl