Home Blog

Archief voor 'Auto interieur'

Automatten set kopen? Pasklaar f universeel?

Gepost op 02-06-2017 door Mart in Interieur, Auto interieur
Maar weinig mensen denken erover na: automatten. Toch zijn ze er in allerlei soorten en maten: universeel, pasklaar, van plastic, kunststof of rubber. Zonder matten kun je prima rijden, maar het wordt wel gauw een bende bij je voeten. Vaak merk je het verschil pas echt als je een tijdje znder auto vloermatten zit. Automatten kopen doe je in onze webshop, volop keuze!

Het nut van automatten

Met de juiste automat voorkom je slijtage van en vuil op de originele bekleding van je trouwe vierwieler. Naast de praktische voordelen die losse automatten bieden, kun je ook meteen het interieur van je auto naar eigen smaak aanpassen. Ga je automatten kopen, houd dan rekening met het volgende: de materiaalkeuze. Automatten vormen een belangrijke en onmisbare barrire tussen de autobekleding en het vocht en vuil dat geheid van je schoenen afkomt. Auto vloermatten zijn speciaal ontwikkeld om de vloer van de auto en dus het tapijt tegen zout, vuil en slijtage te beschermen.De nut en noodzaak van automatten is duidelijk te zien!

Waarom jij ook een auto kledinghanger nodig hebt!

Gepost op 19-10-2015 door Mart in Interieur, Auto interieur
Wil je altijd goed voor de dag op je eindbestemming of afspraken aankomen, zonder kreukels in je colbert, kostuum of jas? Dat kan met onze handige autokledinghanger. Een bijkomend voordeel is dat je geen last meer hebt van rond slingerende jassen op de achterbank, maar dat je auto met een kleerhanger aan je autostoel lekker opgeruimd is.

Kledinghanger auto?

Kan ik niet gewoon een standaard hanger uit mijn kledingkast aan een van de handgrepen aan de passagierszijden hangen? Nee, dat is niet handig. Een kledinghanger aan een van de passagiershandgrepen aan het plafond is niet wenselijk, want het zicht wordt daardoor aanzienlijk verminderd. Het zicht wordt met name belemmerd wanneer je over je schouder kijkt. Oftewel, de beruchte dode hoek wordt door het ophangen van een normale kledinghanger nog groter. Bovendien zal de kleerhanger tijdens het rijden heen en weer gaan bewegen, wat ook nog eens zeer irritant is. Met hoofdsteun kleerhanger kent deze nadelen niet!

Hou jezelf uit de kreukels met een auto kleerhanger!

Vocht in auto? Wel eens aan een vochtvreter gedacht?

Gepost op 11-09-2015 door Mart in Interieur, Auto interieur
Na het instappen binnen no-time last van compleet beslagen autoramen? Behoorlijk irritant n gevaarlijk! Hoe komt het dat je autoruit beslagen raakt? Of de echte vraag: hoe voorkom je beslagen autoramen? Het is niet alleen super gevaarlijk om te rijden met beslagen ramen: er staat ook een boete van 227 op! In dit artikel vind je tips en informatie over de beste vochtvreter auto oplossingen!

Vocht in auto?

Dan hebben wij wellicht een goede tip: een vochtvreter voor in de auto, of anders genoemd een auto ontvochtiger, onttrekt vocht aan de lucht en slaat dit op een veilige manier op. De vochtvreter houdt het vocht vast, zonder te gaan lekken. Doordat een auto vochtvreter het vocht uit de directe omgeving absorbeert, wordt voorkomen dat er zich condens vormt. Als natuurlijk gevolg zullen je autoruiten niet beslaan. Vochtvreters zijn vooral in de natte maanden een ware aanwinst, omdat gedurende die periode de lucht een veel hogere vochtigheid heeft dan in de drogere en warmere maanden. 

De Pingi auto ontvochtiger in 'actie'

Stuurhoes: betere looks, meer comfort meer grip!

Gepost op 03-03-2015 door Mart in Interieur, Auto interieur
Waarom zou je een stuurhoes kopen voor je auto? Kort gezegd zorgen ze voor bescherming van het stuur n verbetert een stuurhoes het rijcomfort, Het kan natuurlijk ook enkel een cosmetische reden hebben. Wij geven hier montage tips. Wist je dat je stuurhoezen ook zelf kunt maken?

Stuurhoes een must?

Er zijn bepaalde situaties waarin een stuurhoes eigenlijk een 'must' is geworden. Niet alleen vanwege bovengenoemde redenen, omdat stuurhoezen meer grip bieden of omdat het uiterlijk van je stuur erdoor verbetert, maar ook zodat je in de winter niet een ijsklomp tussen je handen hebt of in de zomer je handen brandt aan je stuur. Kortom, een stuurhoes kopen is een goed idee als je: Meer en betere grip wilt. Een versleten en oud stuur aan het zicht wilt onttrekken. In de winter geen ijskoud stuur wilt vasthouden, in de zomer geen gloeiend heet stuur in je handen wilt hebben. Of je het stuur een andere look wilt geven.


Leren stuurhoezen geven een strakke uitstraling.

Handremgreep upgrade? Meer stijl n betere grip

Gepost op 04-06-2014 door Mart in Interieur, Auto interieur
Aan elk klein onderdeel van je auto kan iets verbeterd worden. Ja, ook aan de handremgreep, een onderdeel dat je misschien snel over het hoofd ziet als het op tuning aankomt. De wat saaie originele kunststof uitvoering kun je vervangen door een van bijvoorbeeld leer, RVS, aluminium of titanium. Dat is niet alleen stijlvoller, maar geeft je ook een betere grip. Alles wat je wilt weten over handremgrepen lees je in dit artikel. 

Maatvoering handremgreep

Bij aanschaf van een handremgreep moet je goed kijken naar de maatvoering. Niet elke handremgreep is zomaar geschikt voor iedere auto; de handrem zit namelijk bij ieder type net iets anders in elkaar en heeft een afwijkende aansluiting voor de greep. In veel gevallen is het daarom noodzakelijk om een zogenaamde adapter aan te schaffen. Voor vrijwel ieder merk en type auto is er een adapter op de markt waarmee je de handremgreep naar jouw keuze kunt installeren in jouw auto. 

Geen handremgreep aanwezig in deze track car

12V omvormer: electronica gebruiken in de auto!

Gepost op 29-05-2014 door Mart in Interieur, Auto interieur
De 12V aansluiting in je auto levert te weinig stroom om er elektrische apparaten op aan te kunnen sluiten. Daarvoor heb je 220 of 230 Volt nodig. De oplossing: een 12V omvormer. Dankzij dit handige apparaat wordt de 12V gelijkstroom omgezet in een 230V wisselstroom en kun je bijvoorbeeld je laptop in je auto gebruiken of een kleine koelkast aansluiten. In dit artikel vertellen we je hoe een 12V omvormer werkt en wat je er allemaal mee kunt!

Twee typen 12V omvormer

Er bestaan twee typen 12V naar 230V omvormers. Allereerst heb je de zogenaamde gemodificeerde sinus omvormer. Deze is goedkoop, maar werkt niet voor alle apparaten. Er kunnen mogelijk problemen ontstaan; in het ergst geval kan er zelfs sprake zijn van een defect. Veel beter is een zuivere sinus omvormer. Deze zorgt nooit voor problemen. Enige nadeel: hij is een stuk duurder dan zijn gemodificeerde tegenhanger. Overigens worden de begrippen 12V omvormer en 230V omvormer door elkaar gebruikt; ze betekenen hetzelfde. Er is daarnaast geen wezenlijk verschil tussen omvormers van 220V en 230V. De meeste apparaten kunnen op beiden worden aangesloten. 

Tv kijken in de auto? Een 12v omvormer maakt het mogelijk.

Flocken: je interieur flocken? Zo werkt het!

Gepost op 06-01-2014 door Mart in Interieur, Auto interieur
Flocken is een leuke en betaalbare manier om je cockpit een unieke, fluweelachtige look te geven. Hoe werkt de flocken techniek, wat gebeurt er precies als je je interieur wilt laten flocken en is zelf flocken een optie? Je leest het op deze pagina.

Flocken

Flocken is d manier om allerlei materialen van een kleur en een zachte, stofachtige laag te voorzien. Middels een hechtlaag worden elektrostatisch geladen kunststof vezels aangebracht, waardoor je auto-onderdelen een fluweelachtige afwerking krijgen. 

Je kent het wel: het is die zachte, sude-achtige bekleding die je ook aan de binnenzijde van bijvoorbeeld brillen- of juwelendoosjes vindt. Ook wordt de flocken techniek tegenwoordig vaak toegepast om kleding te bedrukken. 

Instaplijsten: verfraai en bescherm je dorpels!

Gepost op 15-04-2013 door Mart in Interieur, Auto interieur

We zouden bijna zeggen: 'Instaplijsten, omdat jouw auto het waard is!' Maar dat doen we niet. Het lijkt teveel op een cosmetica reclame en autofanaten worden daar over het algemeen niet dolenthousiast van. Dat mag je wel zijn over instaplijsten! Een instaplijst is echt een sieraad voor je bolide. Bovendien beschermen instaplijsten je dorpels. 

Instaplijsten

Zet je portieren eens open en kijk met een objectieve blik. Laten we eerlijk zijn: de standaard fabrieks instaplijstjes zijn niet veel meer dan een simpel plastic laagje. Voor de echte tuningfan is dit een regelrechte afknapper. De hoogste tijd dus om eens te kijken hoe je dit gedeelte van je ride kunt upgraden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een chromen sierstrip aan je dorpels. Instaplijsten geven je wagen meteen meer pit en ook een stukje klasse. Ideaal voor de veeleisende autotuner!


Instaplijsten maken het echt f!

Stuurnaaf maakt sportstuur montage mogelijk

Gepost op 29-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
In de autosport zie je het veel, zgn. Quick release sportsturen. Dit is vanuit veiligheids oogpunt; het stuur kan snel verwijderd worden na een ongeval, maar wat jij er (op de openbare weg) aan hebt? We leggen het je uit!

 

Wanneer een stuurnaaf?

Geef toe, vaak is get stuurwiel fabrieks af niet echt een eyecather, of je moet al een dure bolide hebben waar standaard een MOMO of een Sparco stuur in zit.

Dus weg het dan standaard ding, en een sportstuur monteren. Eerst zal je het bestaande stuur moeten verwijderen. Hou je inbussleutels en doppenset maar bij de hand, deze zul je nodig hebben. Een schroevendraaier is ook geen overbodige luxe.


Een stuurnaaf is onmisbaar bij het plaatsen van een sportstuur.

Met stijl je ramen openen via schromen raamslingers

Gepost op 20-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Aluminium raamslingers zijn de ideale oplossing voor het vervangen de de standaard raamslingers die er niet uit zien. Ziet er direct top uit, wedden dat je tevreden bent na montage!

Aluminium raamslinger

Maak een onderscheidende look. De alumimium slingers zijn in diverse kleuren beschikbaar. Worden vaak in een set geleverd door de 3 adapters zijn de raam slingers 99% passend op elke auto te maken.

Geen duf gedoe

Geef toe: een plaatje zegt meer dan 1000 worden. Ziet er toch 10x beter uit dan zo een plastiken fabrieks af variant?!


Geef toe: zo een aluminium set fleurt het auto interieur op!
Auto interieur een carbon look geven
Gepost op 16-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Met onze dashboard stylingsproducten geef je een standaard auto dashboard een strakke tuning race look. De prijzen vallen tegenwoordig reuze mee. Er zijn diverse stylingssets, die je prima zelf kan monteren!


Carbon look maken

Het mooie van carbon look folie, is de mogelijkheid om mensen voor de gek te houden, met een carbon patroon onder de zeer hoge glans van de folie.

Tribals & deurstickers

En daarna maak je je auto nog kompleter door het aanbrengen van tuning-stickers op de auto Helemaal in zijn nu ook de zgn. deurstickers. Stel zelf je eigen combinatie van tuninglogo's samen!


Een carbon uiterlijk kan je zelf maken.
Sportsturen en racesturen liggen beter in je hand
Gepost op 15-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Als je toch bezig bent met het tunen van je heilige koe, heb je natuurlijk niets aan het standaard stuur dat erin zit. Dat grote, saaie, zwarte ding moet eruit! En daarvoor in de plaats moet een licht, liefst felgekleurd sportstuur dat lekker in de hand ligt!

 

Sportstuur

Voor 75 euro verbeter je al het stuurgevoel en de uitstraling van je cockpit. Wil je echt kwaliteit zul je de portemonnee moeten trekken. Voor de wat meer extreem grip gevende sturen is Sparco een goed merk. Ook met de OMP-sturen sla je geen verkeerd figuur. Beiden hebben hun sporen verdient in de racerij


Een sportstuur: betere houvast en looks!
Informatie over auto airco & climate control
Gepost op 07-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Steeds meer automobilisten hebben een airco in hun auto. In de zomer houdt de airco de auto koel. In de winter voorkomt de airco beslagen ramen. Lees hier de tips voor milieubewust airco gebruik.


Airco van groot belang 

Uit onderzoek blijkt dat een koele automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft. Minder positief zijn de gevolgen voor het milieu. Zeker bij slecht onderhoud.

Bespaar milieu

Om de milieuschade te minimaliseren is goed onderhoud van de airco een vereiste. Goed onderhoud is niet alleen een milieuzaak, maar ook een zaak voor uw portemonnee.


Airco in de auto, gebruik 'm verstandig.
Stuurknop op stuur mag, mits een medische reden!
Gepost op 22-02-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Een stuurknop kan een handig hulpmiddel zijn bij de besturing van een auto. Niet elke bestuurder mag gebruik maken van een stuurwielknop. Enkel een bestuurder met een aantekening in het rijbewijs. Het 'hoe en waarom' lees je hier.


Stuurknop

Zo nu en dan heb je vast wel eens een stuurknop in een personen auto gezien.

Als een bestuurder een bepaalde lichamelijke beperking heeft kan het een uitkomst zijn.

Uitgangspunt is dat de bestuurder de auto veilig kan besturen. Via de knop of bal kan met minder moeite het stuur gedraaid worden.


Stuurknop is handig, maar er is vrij strikte regelgeving!
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl