Home Auto remmen Remklauwverf

Geef remklauwen een kleur met remklauw verf: onze tips!

Als je enorme wielen hebt moet je daarachter ook wat te zien zijn. Als je grotere remmen of betere blokken en schijven monteren teveel werk of te duur vindt, kun je altijd nog je bestaande remmerij optisch opwaarderen. Remklauwen verven kun jij ook, remklauwen spuiten vereist iets meer vaardigheden. Wij hebben wat tips voor je!

Remklauw schoonmaken


Je kunt de remklauwen spuiten of met de hand schilderen. In beide gevallen is de voorbereiding het belangrijkst. Remmen zijn vieze dingen, maak ze dus grondig schoon voordat je begint. Gebruik goede remmenreiniger of iets vergelijkbaars. Als je misschien voor betere remschijven en remblokken gaat, waarom verf je de remklauwen dan niet meteen?

We weten dat je het liever niet wil horen, maar de beste manier om de klauwen te schilderen is ze eerst demonteren. Volgens de verf instructies op het blikje hoeft het niet, maar je krijgt een veel beter resultaat. Gebruikt je een spuitbus dan is er geen andere optie. Maar waar moet je allemaal op letten als de remmerij van een likje verf gaat voorzien? Een schone, vetvrije remklauw is een must voordat je te werk gaat. En vergeet ook niet de uithardingstijd van de verf niet. De verf of lak goed laten uitharden is superbelangrijk. Na het schilderen of spuiten van de remklauwen kun je dus een poosje niet rijden. Check de instructies op de verpakking hoe lang deze periode dient te zijn.

Remklauwverf
Zelf remklauwen verven? Voor en na resultaat mag er zijn!

Verwijder remklauw

 
We verwijderden eerst de klauw, de blokken en de bevestigingsbracket, daarna haal je de schijf weg en plaatst de beugel en de klauw terug. Zo krijg je geen lak op je schijf of blokken. Pak de staalborstel en val de roestige oude klauw aan om van de troep af te komen. Dat kan behoorlijk stoffig worden, idealiter draag je een masker tegen het stof. Spuit flink wat remmenreiniger (meegeleverd bij sommige kits) op de klauw en begin meteen met schoonwrijven. Het sprayen maakt alleen het vuil los. Goed schuren/borstelen blijft nodig. Als je het niet vlekkeloos krijgt, heb je later zwarte vegen in de verf, zonde!


 

Afplakken? Doe maar wel ja! 

Natuurlijk heb je ons advies grotendeels opgevolgd en alles behalve de klauw verwijderd. Toch moet je nog steeds het een en ander afplakken, zoals rond de ontluchtingsventielen. Hoeveel je moet afdekken hangt ook af van de omvang van je verfnevel en van je vaste hand. Tip: Als je problemen hebt met het terugplaatsen van de remmen heb je waarschijnlijk teveel verf gebruikt. Overtollige verf is makkelijk met een mesje te verwijderen nadat deze volledig is opgedroogd. 

 

Populaire kleuren


Vaak wordt er gekozen om de remklauwen in een felle kleur te spuiten. De kleur rood is populair. Remklauwverf is er in diverse kleuren. De meest voorkomende kleuren zijnzilver, geel en blauw. De keuze van de kleur is een kwestie van smaak, maar ook de velgkleur speelt een belangrijke rol, het moet natuurlijk wel een mooi kleurencombi zijn! Trommelremmen kunnen ook prima van een andere kleur voorzien worden, tips and tricks inzake trommelremmen verven hebben we ook voor je.Meerdere laklagen

Leg papier onder de rem tegen het knoeien. In principe hoef je alleen die remdelen te schilderen die je ziet met de wielen erop; je moet dus goed weten waar lak op moet komen. Je kunt het beste in meerdere lagen schilderen. 

Volg wat betreft de tijd tussen de verschillende laklagen de instructies van de verffabrikant. Wacht totdat de verf compleet droog is (een hele nacht bijvoorbeeld) voor je alles terug monteert.
remklauw verven
Remklauw verven, denk om de straattegels...


Wiel terugplaatsen: opgelet

Om minder kans op vieze stoffen op de verf te krijgen is het raadzaam om het wiel er weer op te plaatsen. Doe dit voorzichtig, voorkom dat je tegen de net geschilderde klauw stoot...

Laat de verf daarna 24 uur drogen voor een optimaal resultaat. Als je toch bezig bent met de remmen; wel eens aans stalen remleidingen gedacht? Deze drogen, in tegenstelling tot rubberen remleidingen, niet uit. Daarnaast zal er minder remdruk verloren gaan!
Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Bandenspanningstabel
Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band
Uitlijnen/balanceren
Auto uitlijnen - auto balanceren en uitlijnen tips
Sportvelgen
Velgen informatie, overzicht van lichtmetalen velgen en sportvelgen
All season banden
Autobanden - overzicht van soorten banden: sportbanden, zomerbanden en winterbanden
Velgenlak
Velgenlak - herstel of spuit zelf beschadigde velgen
Meer
Alle Banden & velgen artikelen lees je hier

Ook leuk
Remmenreiniger Remmenreiniger: de multifunctionele musthave!
Rembalans Rembalans: de meeste remkracht op de voorremmen!
Remmen ontluchten Remmen ontluchten kan op twee manieren
Remklauwverf Geef remklauwen een kleur met remklauw verf: onze tips!
Brake alert Remwegverkorting van 4 meter bij 80km per uur!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl