Home Winter tips Sneeuwkettingen en autosock

Sneeuwkettingen kopen, wat is belangrijk?

Wie met de auto op wintersportvakantie gaat kan niet zonder sneeuwkettingen. Maar welke sneeuwketting is het best op zijn taak berekend? Hier een aantal sneeuwkettingen nader bekeken.

Veel auto's hebben vanaf fabriek al zulke grote wielen en banden dat normale sneeuwkettingen niet eens passen. In dat geval moeten er speciale kettingen gemonteerd worden (zoals de Michelin 4MX) of zelfs andere wielen met een kleinere maat banden zodat er wel sneeuwkettingen op gemonteerd kunnen worden. Bekijk hier het beste complete auto winterpakket.

sneeuwkettingen

Hier bestaat een hoop verwarring over en zelfs diverse auto-importeurs weten geen oplossing of geven verkeerd advies. Raadpleeg daarom als eerste het instructieboekje van je auto. Hierin staat altijd iets te lezen of er nu wel of geen kettingen op uw auto gemonteerd kunnen worden en onder welke voorwaarden.

Raadpleeg eerst het instructieboekje van uw auto.

Staat hierin te lezen dat sneeuwkettingen niet zijn toegestaan dan heeft dit altijd een oorzaak, bijvoorbeeld: De sneeuwkettingen lopen te dicht langs vitale delen zoals remleidingen etc.. Er is te weinig ruimte tussen het wiel en de wielophanging. De sneeuwketting raakt bij insturen delen van de carrosserie of chassis. Bij het inveren raken de kettingen het koetswerk van de auto.
sneeuwkettingen

Tips voor het gebruik van de sneeuwketting

1) Leg de sneeuwkettingen bovenop de bagage.
2) Wacht niet te lang met het monteren van de sneeuwkettingen.
3) Zoek op tijd een veilige parkeerplaats om de kettingen te monteren.
4) Monteer de sneeuwkettingen op de aangedreven wielen.
5) Demonteer de wieldoppen van de aangedreven wielen al thuis voor het vertrek.
6) Controleer na de eerste gereden meters of de sneeuwkettingen nog strak om het loopvlak liggen.
7) Rijdt niet harder dan 40 km/h met sneeuwkettingen om de wielen.
8) Rijdt niet met sneeuwkettingen als er geen sneeuw ligt. Dit verkort de levensduur.
9) Reinig de sneeuwkettingen na gebruik met warm water en laat ze vervolgens drogen alvorens ze weer op te bergen.
10) Indien er geen voldoende ruimte is voor de sneeuwketting kunt u ook een AutoSock wielhoes overwegen.

BELANGRIJK

Bij de aanschaf van sneeuwkettingen is het heel belangrijk dat u de juiste ketting kiest. Laat u daarom goed informeren, want zeker niet iedere ketting past zomaar op uw auto. Op sommige auto's met een bepaalde band-wiel combinatie is het gebruik van sneeuwkettingen zelfs verboden. Als u niet de juiste kettingen heeft, loopt u het risico dat uw remleidingen en/of andere vitale delen beschadigen! Leest u daarvoor altijd eerst de handleiding van uw auto.

Autosock

Snel, handig en veilig op weg met AutoSock sneeuwkettingen. Geen last meer van plotselinge sneeuwbuien, hagel of ijzel.

Het weer in Europa kan soms zeer wisselvallig zijn. Het lijkt alsof ijzel of een hevige sneeuwbui tegenwoordig eerder regel is dan uitzondering. Als automobilist wilt u natuurlijk vlug kunnen inspelen op deze plotselinge weersomstandigheden. U wilt zo snel mogelijk de grip van uw banden vergroten om veilig verder te kunnen rijden.

autosock

Sneeuwkettingen zijn in zulke situaties niet altijd een handige oplossing. Het omleggen van sneeuwkettingen is niet altijd eenvoudig en neemt kostbare tijd in beslag.

Er is nu een veilig, snel en handig alternatief; de AutoSock! De AutoSock is niet alleen zeer handzaam, licht en gemakkelijk te bevestigen, maar bovenal zeer veilig.

Diverse grote autofabrikanten hebben maandenlang onderzoek gedaan om de AutoSock op veiligheid te testen. En met positief resultaat.

De AutoSock is bovendien goedgekeurd door de Duitse TUV. Het gebruik van de AutoSock bespaart u veel tijd en ergernis. Zorg er daarom voor dat u altijd gemakkelijk bij de AutoSock kunt. Meer tips & trucs vindt u hier.

De AutoSock is leverbaar in elf semi-universele maten en is dus toepasbaar op bijna alle bandenmaten van auto's, busjes en campers.

Hier volgen enkele praktijktips

1. Zijn sneeuwkettingen toegestaan op uw auto? Deze informatie kunt u vinden in het instructieboekje van uw auto of bij uw dealer. Let op want er zijn zelfs band-/wiel combinaties bekend waar het gebruik van conventionele sneeuwkettingen verboden is!

Er is dan meestal te weinig ruimte tussen het wiel en de wiel ophanging zodat er vitale delen geraakt kunnen worden. Ga dus niet zelf experimenteren als de autofabrikant het gebruik van sneeuwkettingen op uw auto nadrukkelijk heeft verboden. U kunt namelijk problemen krijgen met aansprakelijkheid i.v.m. de verzekering bij eventuele ongelukken of zelf verongelukken doordat uw remleidingen worden beschadigd!

2. Pasvorm. Koop alleen sneeuwkettingen die qua pasvorm overeenkomen met de bandenmaat van uw auto.

3. Zijn de sneeuwkettingen geschikt voor mijn type auto. Groenendijk Banden BV levert namelijk speciale Heavy Duty kettingen voor bestelwagens, SUV's en terreinwagens (4x4), deze kettingen zijn dus veel zwaarder uitgevoerd dan standaard sneeuwkettingen.

4. Kwaliteit. Het is logisch dat de zogenaamde bouwmarktkettingen van circa 15 - 20,- geen garantie bieden i.v.m. levensduur. De kwaliteit van de gebruikte materialen is meestal stukken minder als van de duurdere kettingen. Bovendien zou u zich moeten afvragen of u in een gevaarlijke situatie afhankelijk wilt zijn van de goedkoopste kettingen of liever iets meer uit wilt geven voor een sneeuwketting van betere kwaliteit.

5. Veiligheid. Zorg voor de veiligheid van uzelf en uw medeweggebruikers. Heel vaak heeft u inderdaad de sneeuwkettingen niet nodig maar die ene keer dat u ze wel nodig heeft bent blij als u goed materiaal bij de hand heeft.

6. Montagegemak. Over het algemeen zijn de duurdere kettingen gemakkelijker te monteren dan de goedkopere.


 


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Accu
Auto accu informatie, overzicht van eigenschappen van goede accu's.
Winterbanden
Winterbanden pagina, informatie over winterbanden en sneeuwkettingen.
Antivries
Antivries - altijd goed zicht in de winter met antivries
ijskrabbers
Beste auto ijskrabber? Wij vergeleken 10 typen ijskrabbers
Tectyl
Tectyl - via tectyleren bodemplaat tegen roest beschermen
Meer
Alle Winter tips artikelen lees je hier
Ook leuk
Koffiezetters Koffiezetten in de auto? Via 12V aansluiting een bakkie!
Tectyl Tectyl beschermt onderkant auto tegen roesten
Slotontdooier Slotontdooier: maakt bevroren autoslot weer los!
Auto tent Garage tent en autotent onmisbaar voor autoliefhebber?
Sneeuwkettingen en autosock Sneeuwkettingen kopen, wat is belangrijk?

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl