Home Interieur styling Dashboard styling

Dashboard verlichting: de mogelijkheden op een rijtje

Je kan je dashboard ook aanpassen om het er een beetje sportief te laten uitzien. De goedkoopste oplossing zijn een aantal tuning stickers die je over je dashboard plakt.


Dashboard verlichting

Er zijn ontelbare kleuren te vinden, dus de tuner zal zeker zijn smaak vinden tussen ons grote aanbod. Laat je dashboard er sportief uitzien via carbon look stickers.

Een andere oplossing is een dashboardfolie, deze folie knip je zelf op maat. Als je ook je wijzerplaten nog aanpast door een gekleurd exemplaar, krijg je wel een heel sportief dashboard. Er is ook raamfolie om je ramen te tinten. Daarnast zijn er pasklare oplossingen. Deze mallen plak je eenvoudig over je dashboardpanelen heen. Kind kan de was doen.

Dashboard auto verlicht
Geef je auto interieur meer uitstraling!

 

Spuiten dashboard panelen

Uitharden dashboard Verwijder de panelen en ontvet ze met wasbenzine. Maak ze goed schoon en zorg dat er geen stof bij komt. Als je ze ontvet en stofvrij gemaakt hebt kun je ze spuiten met plastic primer.

De primer heeft een droogtijd van ongeveer 20 minuten. Als alle panelen droog zijn pak dan de spuitbus van jou kleur en schud hem goed.Auto dashboard instrumenten

Voor iedere soort auto zijn er ook andere auto pedalen, handremgrepen, pookknoppen te vinden. Het aanpassen van het interieur kan vrij ver gaan. Soms worden zelfs de kleinste details verandert. Via LED dashboard verlichting geef je je dashboard ook een compleet andere look.

digitale dashboard auto
Een race/rally 'dash'

 

Goede voorbereiding is...

Voordat je gaat spuiten moet je er goed op letten dat de lucht niet vochtig is omdat je anders luchtbellen in je lak krijgt. Deze zijn moeilijk weg te werken.

Dit komt omdat vochtige lak zich niet goed kan hechten aan de primer. Spuit de lak in lagen op de panelen. Zorg er wel voor dat er geen stof tussen de lagen verf komt.


Spuiten van dashboard panelen


Verwijder de panelen en ontvet ze met wasbenzine. Maak ze goed schoon en zorg dat er geen stof bij komt. Als je ze ontvet en stofvrij gemaakt hebt kun je ze spuiten met plastic primer. De primer heeft een droogtijd van ongeveer 20 minuten. Als alle panelen droog zijn pak dan de spuitbus van jou kleur en schud hem goed.

Voordat je gaat spuiten moet je er goed op letten dat de lucht niet vochtig is omdat je anders luchtbellen in je lak krijgt. Deze zijn moeilijk weg te werken. Dit komt omdat vochtige lak zich niet goed kan hechten aan de primer. Spuit de lak in lagen op de panelen. Zorg er wel voor dat er geen stof tussen de lagen verf komt.


Uitharden dashboard

Dit zie je echt en is erg lelijk. Wacht tussen elke laag een paar minuten. Op deze manier krijg je geen uitlopers van de lak. Als je zeker weet dat alle panelen mooi bedekt zijn dan moeten ze ongeveer een dag drogen op kamer temperatuur.Daarna kun je ze monteren in je auto maar let op: De lak is nog niet uitgehard en kan makkelijk beschadigen. Het duurt ongeveer twee weken voordat de lak uitgehard is. Geen zin in spuiten? Dan plak je eenvoudig carbon tuning stickers op je interieur
Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Carbonfolie/looks
Carbon look auto interieur - dashboard, autospiegels een carbon-desgin geven
Automatten kopen
Automatten kopen: pasklaar of toch universeel?
Dashboard styling
Dashboard informatie, overzicht van tuning van dashboards
Middenarmsteun
Middenarmsteun - middenarmsteun en armsteun voor in de auto
Sportsturen
Sportsturen - overzicht van racesturen en sportsturen
Meer
Alle Interieur styling artikelen lees je hier

Ook leuk
Middenarmsteun Middenarmsteun voor extra comfort
Automatten kopen Automatten set kopen? Pasklaar óf universeel?
Raamslinger Met stijl je ramen openen via schromen raamslingers
Kledinghanger auto Waarom jij ook een auto kledinghanger nodig hebt!
Pedalen auto Monteer goede pedalen in je auto. Of sport pedalen!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl