Home Interieur styling Sportsturen

Sportsturen en racesturen liggen beter in je hand

Als je toch bezig bent met het tunen van je heilige koe, heb je natuurlijk niets aan het standaard stuur dat erin zit. Dat grote, saaie, zwarte ding moet eruit! En daarvoor in de plaats moet een licht, liefst felgekleurd sportstuur dat lekker in de hand ligt!

 

Sportstuur

Voor 75 euro verbeter je al het stuurgevoel en de uitstraling van je cockpit. Wil je echt kwaliteit zul je de portemonnee moeten trekken. Voor de wat meer extreem grip gevende sturen is Sparco een goed merk. Ook met de OMP-sturen sla je geen verkeerd figuur. Beiden hebben hun sporen verdient in de racerij

Sparco sportstuur
Een sportstuur: betere houvast en looks!

Stuurnaaf

Let trouwens op dat je bij je nieuwe stuur ook een stuurnaaf koopt. Zonder zo’n ding zijn de sturen namelijk niet op de stuuras te installeren en dat rijdt zo lastig. Een gemiddelde naaf kost al gauw zeventig euro. Het type dat je nodig hebt is afhankelijk van het automerk. Besef je trouwens wel dat de combinatie ‘sportstuur-airbag’ niet mogelijk is. Sportstuur erin is airbag eruit. Hier check je alles over stuurnaven

Sportstuur monteren

Het installeren van een sportstuur is vrij eenvoudig, maar kijk even goed uit met het verwijderen van het oude stuur als dat is voorzien van een airbag.

Airbag sensoren

De sensoren die toezien op de werking van de airbag kunnen wel eens moeilijk gaan doen, dus ga bij twijfel of vragen naar een deskundige. Ga trouwens even bij je verzekering na of er nog (financiële) consequenties aan het verwijderen van een airbag verbonden zijn.

racestuur
Quick realease stuursysteem: ook top voor antidiefstal!

Onderuitgezakt in de auto

Met je elleboog uit het raam zit misschien wel eens lekker, maar is verre van ideaal.

Cockpit spray

Wil je je auto interieur schoonmaken? Zorg dan dat je niets van de spray morst op het stuur. Hierdoor wordt het stuurwiel behoorlijk glad van!

Als je het stuurwiel wilt reinigen gebruik je altijd een schone doek, en een reinigingsmiddel waarop duidelijk staat dat daar ook het stuur schoon mee gemaakt kan worden!

Tien voor twee houding

Een goed afgestelde stuur begint met een goede instelling van de stuurstoel. De pedalen dienen altijd goed bereikbaar te zijn, maar je moet niet te dicht op het stuur zitten.

Je armen moeten flauw gebogen zijn als je het stuur vast houdt in de 10 voor twee wijzer aanduiding op een klok positie. Dit is een actieve stuurhouding waarmee je optimaal kunt reageren op wat er op de weg gebeurt.

Sportstuur
Realiseer je dat een echt sportstuur geen airbag heeft.


Driftstuur & rallystuur: ultiem grip

Voor het betere drift, maar ook rally werk, zijn er speciale sturen ontwikkeld. Het stuurwiel is voorzien van sučde wat zeer veel grip geeft. De gele op het bovenste gedeelte geeft de bestuurder een duidelijk beeld van de exacte wielenstand.

Met name tijdens het driften vliegt het stuurwiel in tienden van seconden van het ene uiterste stuuruitslag naar het andere uiterste stuuruitslag!

Driftstuur
Rallystuur & driftstuur


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Carbonfolie/looks
Carbon look auto interieur - dashboard, autospiegels een carbon-desgin geven
Tankdoppen
Tankdoppen - tune je tankdop via race aluminium tankdoppen, het zit 'm in de details!
Dashboard styling
Dashboard informatie, overzicht van tuning van dashboards
Middenarmsteun
Middenarmsteun - middenarmsteun en armsteun voor in de auto
Instaplijsten
Instaplijsten - verfraai dorpels via een instaplijst
Meer
Alle Interieur styling artikelen lees je hier
Ook leuk
Carbonfolie/looks Auto interieur een carbon look geven
Handremhoezen Handremhoezen en handremhandvat 'customizen'
Versnellingspook knop Versnellingspook upgrade? Pimp je pookknop!
Dashboard styling Dashboard verlichting: de mogelijkheden op een rijtje
Stuurknop Stuurknop op stuur mag, mits een medische reden!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl