Home Auto styling Gas Pods

Gas Pods zijn fun én functioneel: brandstof besparen!


Gas Pods: je hebt ze vast wel eens zien zitten op het dak van een auto. Gas Pods zijn kleine, aerodynamische aanpassingen die meestal in een strakke rij bevestigd zijn op het dak van een wagen. Ze verminderen de luchtweerstand van je bolide. Naast meer snelheid leveren Gas Pods tevens een brandstofbesparing op en zijn ze bovendien een leuke aanwinst voor je autostyling.   


Gas Pods

Bultjes, pukkels, steenpuisten... Gas Pods worden niet altijd met positieve woorden omschreven. Compleet onterecht, want wat valt er te zeuren over een betaalbare aanpassing voor je auto die er eigenlijk best gaaf uitziet en je bovendien een besparing op je brandstof oplevert? Bijzonder weinig! Bobbels of puisten op je auto? Welnee. Met een beetje fantasie zie je in plaats daarvan een rij verfijnde haaienvinnen op het dak van je bolide. Haaienvinnen die ervoor zorgen dat jij sneller en zuiniger rijdt!
Gas Pods gaspods aerodynamisch


Gas Pods: aerodynamisch

Gas Pods zijn gestroomlijnde, meestal druppelvormige accessoires die je middels een kleefstrip of magneet kunt bevestigen aan je wagen. Het idee hierbij is dat dergelijke 'uitstulpingen' aan een glad oppervlak zorgen voor een lagere luchtweerstand en daarmee voor een verbeterde aerodynamica. De Gas Pods maken het oppervlak waarlangs de lucht moet stromen groter, zeker als je ze achterop het dak bevestigt. Goed voor de performance van je wagen en gunstig voor je brandstof-verbruik.


Zuinig rijden met Gas Pods

Uiteraard zijn er fanatiekelingen die meteen hun hele wagen versieren met Gas Pods. Voor de looks of in de ijdele hoop om verschrikkelijk veel brandstof te besparen. Helaas: echt nut hebben alleen de Gas Pods die op het dak, de motorkap en de kofferklep zijn bevestigd.

Volgens AeroHance, een bedrijf dat deze geinige plakkertjes aanbiedt, leveren Gas Pods gemiddeld 5 procent brandstofbesparing op. De zuinige Hollander heeft dan al snel vastgesteld dat dat toch maar mooi één op de twintig tankbeurten scheelt. Wel de moeite waard dus!


Gas Pods: milieuvriendelijk

Aangezien er na ons ook nog aardbewoners op deze planeet willen rondhuppelen, is het belangrijk om enigszins verantwoord om te gaan met water en het milieu. Wist je dat voor de productie van één liter benzine maar liefst 97 liter water wordt gebruikt? Voor een liter diesel moet er 67 liter water worden aangesleept.

Dat betekent dat je door het rijden met Gas Pods al na een handvol tankbeurten je eigen jaarlijkse voorraad drinkwater hebt terugverdiend. Bovendien leidt brandstofbeparend rijden tot een lagere uitstoot van CO2 per gereden kilometer. Met deze informatie kun je eventuele bezwaren van vriendin of schoonmoeder heel gemakkelijk afwimpelen!


Welke Gas Pods?

Gas Pods zie je voornamelijk op sportwagens of de luxe edities van bepaalde personenwagens. Maar nu zijn ze ook als aftermarket accessoire verkrijgbaar voor de rest van het gepeupel. Je kunt kiezen tussen magnetische en zelfklevende Gas Pods. De magnetische variant beschadigt je lak niet en is verwijderbaar, maar blijft natuurlijk alleen zitten op magnetische oppervlakken. 


Gas Pods geven je bolide een unieke look.

Zelfklevend of magnetisch

De zelfklevende Gas Pods zijn permanent en bedoeld voor gebruik op bijvoorbeeld RVS, fiberglas en plastic. Natuurlijk is het verstandig om alleen voor de permanente versie te gaan als je een vaste hand hebt (en de Gas Pods in één keer strak op een rij kunt plakken) én als je zeker bent van de voordelen van deze aanpassing.

Het leuke aan de magneetjes is dat je naar hartenlust kunt experimenteren en schuiven met je Gas Pods.

Kleuren en sets

Je kunt Gas Pods bestellen in het zwart, in de ‘kleur van de maand’ of in de kleur van je carrosserie. In het laatste geval betaal je uiteraard een paar tientjes meer voor een set. Gas Pods zijn verkrijgbaar in setjes van 3 of 9. Je kunt een kleine set met drie Gas Pods bestellen vanaf zo’n 20 euro. Een grotere set van negen fraaie Gas Pods kost zo’n 70 tot 110 euro.

Gas Pods: voor de fun

Gas Pods zijn zeer gemakkelijk aan je wagen te bevestigen. Daarbij is het van belang dat je een keuze maakt: ga je voor fun of voor functie? Als je je auto een eigenwijze uitstraling wilt geven kun je de Gas Pods bevestigen waar je maar wilt. 

" Superstrak: Gas Pods in de kleur van je carrosserie! "

Gas Pods: voor de functie

Ga jij voor optimale prestaties en brandstofbesparing, dan kun je het best een strakke horizontale rij Gas Pods monteren aan de achterzijde van het dak, zo'n 18 tot 25 centimeter boven de achterruit. Eventueel kun je nog zo'n mooie rits haaienvinnetjes achter op je kofferklep bevestigen. 

Het bevestigen van Gas Pods is zelfs een eitje als je twee linkerhanden hebt. 
Gas Pods gaspods montage
Het bevestigen van Gas Pods is zeer eenvoudig.

Stap voor stap instructies

Volg de volgende instructies stap voor stap op. Stap 10 tot en met 12 zijn alleen relevant als je gebruikmaakt van zelfklevende Gas Pods.

1. Maak het oppervlak waar de Gas Pods geplaatst zullen worden grondig schoon
2. Controleer of de Gas Pod goed vastzit aan de bijbehorende magneet of kleefstrip
3. Plaats de Gas Pods los op de gewenste positie; verwijder het beschermvel nog niet
4. Leg de eerste Gas Pod centraal in het midden van de horizontale lijn
5. Plaats Gas Pods 2 en 3 uiterst links en uiterst rechts aan de rand van het dak
6. Controleer of ramen en deuren nog volledig open en dicht kunnen
7. Plaats 3 Gas Pods tussen het uiterst linkse en het middelste exemplaar 
8. Plaats 3 Gas Pods tussen het uiterst rechtse en het middelste exemplaar
9. Meet en zorg ervoor dat de afstand tussen alle Gas Pods gelijk is
10. Markeer de gewenste posities met een waxpotlood of wigvormig stukje zeep
11. Verwijder het beschermvel en plaats de Gas Pod op de gemarkeerde positie
12. Druk de Gas Pod stevig aan.
13. Klaar! 


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Bandenspanningstabel
Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band
Uitlijnen/balanceren
Auto uitlijnen - auto balanceren en uitlijnen tips
Sportvelgen
Velgen informatie, overzicht van lichtmetalen velgen en sportvelgen
All season banden
Autobanden - overzicht van soorten banden: sportbanden, zomerbanden en winterbanden
Remklauwverf
Remklauwverf - stap voor stap je remklauwen verven doe je zo
Meer
Alle banden & velgen artikelen lees je hier

Ook leuk
Rolkooien Gelaste rolkooi of een schroefkooi? De voors en tegens
Auto dippen Autodippen: auto verfraaien en beschermen in één keer!
Sideskirts Sideskirts - stijlvoller en sportievere uitstraling creëren
Dakspoiler Een dakspoiler voor een sportievere look!
Tankdoppen Geef je tankdop een upgrade

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl