Home Onderhoudsbeurt Auto Onderdelen

Gebruikte auto onderdelen is dat wel wat?

Bij het woord “sloperij” komen bij menigeen meteen schimmige beelden van louche bedrijven bovendrijven. Zelf je auto onderdeel van autowrakken slopen, tot aan je enkels in de drek, met een hijgende bouvier in de nek en ga zo maar door… Maar de autodemontagebranche heeft grote stappen gemaakt in de laatste 20 jaar, waardoor gebruikte onderdelen nu een serieus alternatief zijn.

Keurmerk demontagebedrijf

Brancheorganisatie STIBA heeft een helder KZD-systeem met sterren ontwikkeld waarmee het soort autodemontagebedrijf wordt omschreven. Een KZD*** bedrijf is een zeer betrouwbare partner die onder andere zaken doet met verzekeraars en een helder garantiesysteem hanteert. Dit zijn zeer professionele bedrijven die inmiddels als echte onderdelenspecialisten gezien kunnen worden. Je krijgt minimaal 3 maanden garantie op de gebruikte onderdelen, je kan zelfs kiezen voor levenslange garantie inclusief arbeidsloon en verzendkosten als je bereid bent hier iets extra's voor te betalen.

Auto onderdelen

Onderdelenvoorraad online


Vaak kan je de voorraad tweedehands onderdelen al online bekijken als je precies weet welk onderdeel je nodig hebt. Maar als je niet zo zeker bent van het exacte type onderdeel zit er meestal een heel team met onderdelenverkopers voor je klaar dat je helpt aan het juiste onderdeel. De bedrijven kunnen  je het onderdeel over het algemeen zeer snel toesturen, maar het zelf afhalen is ook nog gewoon mogelijk. De parts komen nu direct uit een magazijn zodat zelf sleutelen niet meer nodig is.


Verschillende kwaliteiten en prijzen


De 2de hands onderdelen hebben hun kwaliteit in een vorig leven al bewezen en zijn bijna allemaal originele merkdelen. Pasvorm en kwaliteit zijn dus net zo goed als een origineel nieuw deel, vaak worden er zelfs verschillende kwaliteiten aangeboden afhankelijk van staat, kilometrage, e.d. De kwaliteitsnormen zijn vastgelegd in een helder systeem waarmee de KZD*** bedrijven nauwgezet werken. Daarbij ligt het prijsniveau op ongeveer de helft van nieuw en schaf je ook nog eens een duurzaam product aan! 


Breed onderdelenaanbod

Het aanbod aan onderdelen hangt af van het soort demontagebedrijf. Er zijn er die alle merken doen en het spreekt voor zich dat de kans dat ze precies jouw onderdeel hebben kleiner is dan een bedrijf dat zich in een paar merken heeft gespecialiseerd. 

Bij de specialisten kan je naast een motor of een versnellingsbak ook terecht voor de gekste onderdelen. Van interieurdelen tot electronica als relais, sensoren, airbags, ECU's, tellerhuizen, pompen, enz. En van carosseriedelen tot alle componenten van het onderstel. Wees creatief met je zoekopdrachten op internet en grote kans dat jouw onderdeel ook gewoon ergens op de plank ligt in een automagazijn. 

gebruikte auto onderdelen
gebruikte auto onderdelen kunnen je een flinke besparing opleveren!


Veel kennis aanwezig


Kijk dus vooraf even met wat voor soort bedrijf je in zee gaat, zeker bij de KZD*** bedrijven kan je net zo veilig zaken doen als bij een dealer en kan je daarbij vaak nog eens rekenen op een flinke dosis vakkennis. Zelfs bij een dealer wordt een auto niet zover uit elkaar gehaald als bij een autodemontagebedrijf, ze weten daar dus precies hoe alles in elkaar zit en waar je op moet letten.


Goede tip

Bovendien horen ze dagelijks de problemen waar de autobedrijven tegenaan lopen bij hun werkzaamheden. Grote kans dat jouw probleem dus al bij de verkopers bekend is en je nog een goede tip krijgt voor de montage of ter voorkoming van het probleem.

Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Motorolie
Olie verversen - motorolie en de juiste olie soorten voor de auto
Uitlaat reparatie
Auto uitlaatreparatie tips: zó repareer je zelf je uitlaat.
Interieurfilter
Interieurfilter vervangen: hoe en wanneer?
Olie peilen
Olie peilen? In 9 stappen het oliepeil controleren
Distributieriem
Distributieriem informatie, diverse soorten en merken auto distributie riemen
Meer
Alle Onderhoudsbeurt artikelen lees je hier

Ook leuk
Cabriodak schade Herstel zelf schade aan cabrio dak via Tear Aid
Auto poetsmiddelen Handige tips voor en poetsen en wassen van auto's
Ruitenwissers Ruitenwissers: onze tips en tricks voor optimaal zicht
Accu Auto accu's nader bekeken: hoe voorkom je startproblemen?
Auto roest verwijderen Auto anti roest behandeling, verwijder auto roest zelf

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl