Home Blog

Archief voor 'grote klussen'

Gebruikte auto onderdelen is dat wel wat?

Gepost op 01-04-2013 door Mart in Onderhoudsbeurt, grote klussen
Bij het woord “sloperij” komen bij menigeen meteen schimmige beelden van louche bedrijven bovendrijven. Zelf je auto onderdeel van autowrakken slopen, tot aan je enkels in de drek, met een hijgende bouvier in de nek en ga zo maar door… Maar de autodemontagebranche heeft grote stappen gemaakt in de laatste 20 jaar, waardoor gebruikte onderdelen nu een serieus alternatief zijn.

Keurmerk demontagebedrijf

Brancheorganisatie STIBA heeft een helder KZD-systeem met sterren ontwikkeld waarmee het soort autodemontagebedrijf wordt omschreven. Een KZD*** bedrijf is een zeer betrouwbare partner die onder andere zaken doet met verzekeraars en een helder garantiesysteem hanteert. Dit zijn zeer professionele bedrijven die inmiddels als echte onderdelenspecialisten gezien kunnen worden. Je krijgt minimaal 3 maanden garantie op de gebruikte onderdelen, je kan zelfs kiezen voor levenslange garantie inclusief arbeidsloon en verzendkosten als je bereid bent hier iets extra's voor te betalen.


Autoschade en autoherstel; waar moet je op letten?

Gepost op 11-03-2012 door Mart in Onderhoudsbeurt, grote klussen
Wat kan ik doen om schade te voorkomen? Lees hier tips om schade te voorkomen. 
Veilig autorijden

1. Als het mistig is geld de vuistregel: halveer je snelheid, verdubbel de afstand.

2. Als het wegdek nat is: Hou rekening met een langere remweg.

3. Mocht je zich op een onbekende (parkeer)plaats bevinden kijk dan altijd even goed om je heen voor obstakels, dit kan jeeen hoop ellende besparen.


Met een obd2 display zélf storing uitlezen

Gepost op 03-03-2012 door Mart in Onderhoudsbeurt, grote klussen
DB staat voor On-Board Diagnostics. obd1 is ontwikkeld om emissie controle te controleren. Obd2 checkt naast de emissie waarden diverse sensoren in de motor op hun werking. Motor storingen kunnen uitgelezen en gewist worden.
Ontstaan OBD

Voor het jaar 2000 konden eigenlijk alleen merk dealers een boordcomputer uitlezen en resetten. Autofabrikanten staan niet te springen om hun data uitlees protocollen prijs te geven.

Dit belemmert derden tot het zelf ontwikkelen van uitlees apparatuur met uitgebreider(e) functies.

Uitlezen van foutcodes

Via het gestandaardiseerde OBD is het uitlezen van foutcodes en resetten van ECU waardes een stuk toegankelijker geworden. We schrijven toegankelijker. Kennis en kunde is van essentieel belang bij het werken met motorsoftware. Laat dit dan ook aan de experts over.


Motorstoring lampje aan? Via OBD lezer de reden achterhalen.
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl