Home Blog

Archief voor 'openbare weg'

Life hammer kan ook jouw leven redden!

Gepost op 29-12-2016 door Mart in Autoveiligheid, openbare weg

Volgens de VerkeersInformatieDienst raken jaarlijks 700-800 auto’s te water. Hoofdoorzaak: uitwijkmanoeuvres. Het komt neer op gemiddeld 2 auto’s per dag en jaarlijks 25 verdrinkingsdoden. Waaronder ook personen die zich niet uit hun auto konden bevrijden. Een lifehammer in de auto redt levens. Wij vergeleken veiligheidshamers en vertellen je de beste montageplekken, zodat je er in elke situatie makkelijk bij kunt.

Lifehammer kopen? Tips!

Ga je een lifehammer kopen, dan zijn er belangrijke punten waar je aandacht aan moet besteden. Een noodhamer of safety hammer in de auto is een must. In geval van nood kun je met een veiligheidshamer uit de auto ontsnappen. En bedenk: je kunt misschien ook iemand anders hulp bieden in een noodgeval. Maar welke noodhamer heeft de voorkeur? Het zou in elk geval een noodhamer met springveer moeten zijn. Dit type werkt namelijk het best in noodsituaties onder water.



Monteer lifehammers op een plek waar je snel bij kunt © tg/asd

Beste caravanspiegel? Wij testen 4 typen hulpspiegels!

Gepost op 07-06-2016 door Mart in Autoveiligheid, openbare weg
Het aanschaffen en monteren van caravanspiegels – of hulpspiegels – is voor veel caravanbezitters vanzelfsprekend. Wie met een caravan (of aanhanger!) achter de auto rijdt, wil tenslotte volledig zicht hebben op de rest van het verkeer. Maar hoe kies je de juiste spiegels en gelden er bepaalde eisen? Is een caravanspiegel eigenlijk verplicht? Je leest het hier! Caravanspiegels kopen kan bovendien in onze webshop.


Welke caravanspiegel kopen?

Heb je een caravan, vouwwagen of (andere) aanhanger en wil je op de meest veilige manier door het verkeer manoeuvreren? Dan is het belangrijk om je gezichtsveld zo groot mogelijk te maken. In elk geval tot het wettelijk verplichte blikveld. Dit kun je doen door een caravanspiegel – ook wel hulpspiegel genoemd – te monteren. Maar hoe doe je dat, de juiste caravanspiegel kopen? Welke spiegel is de beste keus voor jou? 


Zicht is alles!

Resqme: beter dan de lifehammer of noodhamer

Gepost op 20-02-2012 door Mart in Autoveiligheid, openbare weg
Elk jaar komen er personen om als zij met de auto te water zijn geraakt. Sinds jaar en dag is de Lifehammer, ook wel noodhamer genoemd, het redmiddel. Maar nu is er een beter alternatief: de resqme. Deze is aanzienlijk beter, we leggen het je uit.

Resqme 

Een resqme, vertaald is dat redt me, heeft dezelfde functie als een lifehammer. De auto zo snel mogelijk verlaten tijdens een noodsituatie.

Via het scherpe mesje kunnen de autogordels worden door gesneden. Het raam wordt door een geďntegreerde slag mechanisme in de resqme razendsnel gebroken.

Werking

In de Resqme is een slagsysteem gebouwd. Zodra deze tegen een raam wordt aangedrukt zal er een scherp pinnetje tegen het raam naarbuiten schieten.


Via de slapin breek je gemakkelijk door autoramen.
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl