Home Interieur styling Bekerhouder auto

Wat is de beste bekerhouder voor in de auto?

Een bekerhouder in de auto is voor veel mensen onmisbaar. Ideaal voor het veilig vervoeren van een beker of blikje tijdens het rijden. Super praktisch en handzaam. Ga jij voor montage aan het ventilatierooster of aan de portier? Dubbele of enkele bekerhouder? Wij helpen je met ’t maken van de juiste keuze. Bestellen doe je vervolgens simpel in de webshop.


Waarom auto bekerhouder?

In de meeste auto's zitten vanuit de fabriek al universele bekerhouders. Waarom zou je dan een extra blikjeshouder kopen? Het is ons opgevallen dat er steeds meer lijkt te worden bezuinigd op bekerhouders. Was een vaste auto bekerhouder vroeger nog een echte houder met antislip en dergelijke, tegenwoordig is het vaak alleen nog maar een zwart gat in het middenconsole. Dat is een goede reden om een extra bekerhouder te kopen. Er zijn namelijk meerdere beter geschikte opties voor het veilig vervoeren van een warm of koud drankje als je op weg bent naar je werk of vakantiebestemming.

bekerhouder auto
bekerhouder auto: stevige en praktische oplossing


Bekerhouder auto: waar?

Een bekerhouder, of anders genoemd blikjeshouder auto, kan op diverse manieren gemonteerd worden. Hieronder zullen we deze  mogelijkheden kort bespreken, waarbij we ook de voor- en nadelen de revue laten passeren. Er zijn een tweetal Montagemogelijkheden: Montage aan de luchtventilator of montage aan het portier. Welke voor jou het meest praktische is hangt af van een aantal factoren. Voor de meeste klanten is de luchtrooster variant de beste oplossing. Deze is nl. het meest praktisch in het dagelijks gebruik.Bekerhouder auto ventilatierooster

Enkele voor- en nadelen van het monteren van een bekerhouder aan een luchtrooster.

Voordelen:

• De bekerhouder is eenvoudig te monteren en verwijderen
• Een bekerhouder laat geen sporen achter na het verwijderen
• Er is geen lijm of ander montagemateriaal nodig voor de bevestiging
• Plaats je de houder in het midden (tussen bestuurder en bijrijder), dan kunnen beide erbij

Nadelen:

• De bekerhouder blokkeert de luchtstroom enigszins
• Een bekerhouder en dus een beker/fles/blikje zal ietjes meetrillen met de auto
• Afhankelijk van de diameter zal een flesje van 0,5ml heen en weer kunnen bewegen in de houder (hangt nauw samen met je rijgedrag)

bekerhouder auto ventilatierooster
Meest verkocht: bekerhouder auto ventilatierooster. De dubbele variant biedt ruimte voor 2 blikjes/bekers.


Bekerhouder auto portier

Wat zijn de voor- en nadelen van het monteren van een bekerhouder aan een portier?

Voordelen:

• De bekerhouder is makkelijk binnen handbereik te plaatsen
• Ideaal wanneer je als bestuurder linkshandig bent
• Een bekerhouder is eenvoudig te monteren

Nadelen:

• Een bekerhouder aan het portier monteren brengt het risico met zich mee dat je er tijdens het rijden tegenaan stoot
• De bekerhouder wordt zo gemonteerd dat óf de bestuurder erbij kan óf de bijrijder; ze kunnen er dus niet allebei tegelijk bij

bekerhouder auto universeel
Montage aan een portier is wellicht 'suboptimaal' voor de meesten.


Enkele veiligheid tips

Monteer de houder niet in de buurt of op airbag. Uiteraard mag het geheel niet het zicht van bestuurder blokkeren.


Waarom extra exemplaar kopen naast bestaande bekerhouders?

In de meeste auto's zitten vanuit de fabriek al universele bekerhouders. Waarom zou je dan een extra blikjeshouder kopen?  Het is ons opgevallen dat er steeds meer lijkt te worden bezuinigd op bekerhouders. Was een vaste auto bekerhouder vroeger nog een echte houder met antislip en dergelijke, tegenwoordig is het vaak alleen nog maar een zwart gat in het middenconsole. Dat is een goede reden om een extra bekerhouder te kopen. Er zijn namelijk meerdere beter geschikte opties voor het veilig vervoeren van een warm of koud drankje als je op weg bent naar je werk of vakantiebestemming.


Waar vind je de vaste bekerhouders?

De in de auto al aanwezige bekerhouders vind je veelal in het middenconsole, in een portier of -heel soms no- in het dashboardkastje. Gebruik van deze laatste optie is tijdens het rijden echter af te raden. Je moet het dashboardkastje namelijk open klappen om de bekerhouders te kunnen gebruiken. Maar deze zijn meestal zeer ondiep en dus niet geschikt voor het vervoeren van drankjes tijdens het rijden, omdat ze heel snel om kunnen vallen bij beweging. De bekerhouders in het dashboardkastje zijn dus enkel geschikt voor gebruik wanneer je onderweg pauzeert (en dus stilstaat!).

bekerhouder bij versnellingspook
Dit is vaak niet de beste plek...Schakel met beleid, dit voorkomt koffievlekken in je auto!


Bekerhouder auto kiezen

Wil je een auto bekerhouder kopen, stel jezelf dan de volgende vragen:

• Hoe groot moet de houder zijn?
• Moet de bekerhouder verstelbaar zijn?
• Hoeveel kopjes/blikjes wil ik kunnen plaatsen?
• Waar wil ik hem bevestigen: aan de deur, het raam, het luchtrooster?
• Waarvoor wil ik de bekerhouder gebruiken? Alleen voor bekers of ook om de telefoon op te laden of om andere dingen in te bewaren?


Universele bekerhouder auto

Wat betreft het type auto dat je hebt: daar hoef je over het algemeen geen rekening mee te houden. Er worden namelijk veelal universele bekerhouders verkocht. Toch kan het geen kwaad om voor de zekerheid bij de productspecificatie te kijken of de bekerhouder niet toevallig voor een specifiek type auto bedoeld is.

beste bekerhouder auto
Keuzes, keuzes, keuzes: elk type heeft zijn sterke,- en minder sterke punten.

Onmisbare eigenschappen

Behalve de functie waarvoor de bekerhouder bedoeld is (namelijk, een beker vasthouden), kun je een blikjeshouder in de auto ook nog voor andere dingen gebruiken. Zo gebruiken sommige automobilisten de houder als bewaarplaats voor bijvoorbeeld kleingeld, visitekaartjes, de zonnebril of mobiele telefoon, enzovoort. Laten we naar de top 6 handige (en onmisbare) eigenschappen van een bekerhouder kijken, die ervoor zorgen dat je hem voor allerlei doeleinden kunt inzetten:

1. Zoek een bekerhouder waarin je beker niet (eenvoudig) zou kunnen omvallen. 
2. Let er daarnaast op dat het draagvlak van een bekerhouder genoeg weerstand biedt, zodat een beker er niet vanaf kan glijden.
3. Wat bovendien belangrijk is, is dat een beker goed vastgeklemd kan worden. Veel wat mindere bekerhouders hebben klemmen die niet veel kunnen hebben. 
4. Zoek een bekerhouder die makkelijk schoon te houden is. Zo kan het handig zijn als je hem snel en gemakkelijk uit de auto kunt halen en in de vaatwasser kunt plaatsen.
5. Het zou handig zijn als je kiest voor een bekerhouder die je in verschillende maten kunt instellen. Zo passen er blikjes en bekers van verschillende formaten in.
6. Wat moet jouw bekerhouder verder nog kunnen? Misschien wil je dat hij inklapbaar is voor de momenten dat je hem niet gebruikt? Zo neemt hij nog minder ruimte in als je hem niet nodig hebt. Dit is het geval bij de dubbele bekerhouder variant.Het schoonmaken (en houden)

Niemand houdt van een smerige auto. Als je onderweg bent naar je bestemming wil je dat het liefst doen in een (semi)schone wagen. Maar wat doe je dan als je bekerhouders vies geworden zijn? Misschien dat er koffie over de rand van de beker klotste toen
je een bocht nam. Of wellicht hebben je kinderen hun beker sap een week lang in de bekerhouder laten zitten. Hoe het ook zij, met onze tips heb jij je bekerhouders in een handomdraai weer schoon.


Sommige, niet alle, houders kunnen zo de vaatwasser in. Mochten ze na een wasbeurt in de vaatwasmachine nog niet schoon zijn, laat ze dan nog een rondje meedraaien. Bij (nog) hardnekkiger vuil kun je de bekerhouders even laten weken in heet water met afwasmiddel of allesreiniger. De restanten vuil kun je er wellicht met een doek van af poetsen. Let er wel op dat de bekerhouders geschikt zijn om te worden gewassen (in de vaatwasser). Sommige materialen zijn niet vaatwasbestendig. Je kunt ook de houder met een sopje afspoelen, wellicht wat meer werk, maar het resultaat is hetzelfde.

koffiebekerhouder auto
Even en heerlijk koffiemomentje in de auto!

De meest gestelde vragen: doe er je voordeel mee
 
Wat is een bekerhouder auto?

Zoals de naam al aangeeft is een auto bekerhouder een houder voor bekers, blikjes of flesjes voor in de auto. In veel auto's zijn
al bekerhouders aanwezig, maar ze zijn ook los verkrijgbaar om zelf te monteren in je bolide.


Waarom een bekerhouder auto?

Een bekerhouder in de auto is handig om een blikje, beker of fles tijdens het rijden of stilstaan in te plaatsen. Zo heb jij je handen vrij om je bezig te houden met andere dingen, zoals autorijden. Wel zo veilig!


Wanneer een bekerhouder auto?

Een auto bekerhouder is handig als de in je auto aanwezige bekerhouders onpraktisch of onvoldoende zijn. Bovendien kun je hem ook
voor andere doeleinden gebruiken, zoals het bewaren van kleingeld, je zonnebril of telefoon (maar daarvoor hebben we ook auto telefoonhouders).


Waar een bekerhouder auto?

Een bekerhouder kan op meerdere plekken in de auto worden bevestigd. Denk bijvoorbeeld aan een luchtrooster of portier. Zorg er in elk geval voor dat je de bekerhouder binnen handbereik hebt, zodat je geen rare fratsen hoeft uit te halen.

universele bekerhouder auto
De dubbele variant is niet alleen handig voor drankjes!

Wij verkopen verschillende bekerhouders in onze webshop, in diverse prijsklassen, die we elk kort zullen bespreken. Sommige versies zijn iets luxer dan andere, omdat ze bijvoorbeeld verstelbaar zijn.

1. De 'Exspider'

Deze blikhouder is bedoeld voor montage aan het raam, door middel van een beugel, of voor montage aan een ventilatierooster met behulp van clips.De drankhouder is geschikt voor de meeste standaard flesjes en blikjes en is verkrijgbaar in het zwart met chromen details.


2. Dubbele Variant

Bevestig deze dubbele bekerhouder in de auto aan een ventilatierooster door middel van clips. In een handomdraai maak je van een enkele bekerhouder een dubbele bekerhouder, door hem uit te klappen. Gemaakt van zwart kunststof met chromen details.


3. Een set 

Dit is de eenvoudigste blikjeshouder die wij verkopen. Je bevestigt hem aan het raam en hij is gemaakt van (zwart) plastic. Deze houder is te koop in een set van twee stuks.


4. Ventilatierooster montage

De bekerhouder is bedoeld om aan een ventilatierooster te bevestigen, waar je drankje in de winter warm blijft door de verwarming en in de zomer koel blijft door de airco.


5. Deurmontage

Deze blikjeshouder is geschikt voor bekers en blikjes met een diameter tot maximaal 65mm. Prima dus als je er standaard blikjes in wilt zetten. Je bevestigt de houder aan het portier, zodat je drankje altijd binnen handbereik is. Bovendien neemt hij niet zo veel ruimte in.

blikjeshouder auto
blikjeshouder aan de portier: minder solide/robuust dan aan de ventilatieroosters varianten.


Vaste bekerhouder schoonmaken

Een vaste bekerhouder is minder eenvoudig schoon te maken, maar met onze tips kom je een heel eind. Probeer het volgende bij een
matig vieze bekerhouder:

1. Schuif een oude sok over het uiteinde van een glas of beker.

2. Sproei wat Glassex of allesreiniger op de sok.

3. Draai het glas (met de sok) rond in de bekerhouder om het vuil er uit te vegen/los te vegen.

4. Maak het klusje af door de bekerhouder leeg te zuigen met de stofzuiger.


Sterk vervuilde bekerhouders?


1. Maak een oude doek nat met warm water en zeep en knijp deze uit boven de bekerhouder.

2. Laat het water een tijdje weken.

3. Stop vervolgens een droge doek in de bekerhouder om het water op te nemen en het vuil te verwijderen.

4. Blijft er nog steeds vuil in de blikjeshouder achter? Herhaal bovenstaande stappen dan (of) wikkel vervolgens een (niet scherp) mes in een doek en ga daarmee de randjes van de bekerhouder te lijf.

5. Zitten er donkere vlekken in lichte bekerhouders? Wrijf dan met een schone doek met enkele druppels citroensap over de plekken
6. Spoel de houders na en maak ze droog.

vaste bekerhouder auto
En dit ziet er natuurlijk niet erg fris uit....

Voorkom vieze bekerhouders in de toekomst met deze tips:

1. Plaats een siliconen cakevormpje in de bekerhouder om het vuil op te vangen.

2. Gebruik bekerhouders met deksel en sluit deze na gebruik.

3. Maak gebruik van een rietje als de beker (of het blikje) niet afsluitbaar is om morsen tegen te gaan.

Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Telefoonhouder auto
Zoek je een universele telefoon houder auto? Check welke telefoonhouder het beste bij jou past!
Omvormer auto 12v
12V Omvormer - Sluit je elektronica aan in de auto!
Instaplijsten
Instaplijsten - verfraai dorpels via een instaplijst
Kledinghanger auto
Auto kledinghanger nodig? Bekijk 5 typen auto kleerhangers
Interieur styling
Auto interieur - Maak de binnenkant van je auto zoals jij het wil.
Meer
Alle alle artikelen lees je hier
Ook leuk
Flocken Flocken: je interieur flocken? Zo werkt het!
Claxon en luchthoorn Claxon en luchthoorn, wat mag er nu wel en niet?
Handremgreep Handremgreep upgrade? Meer stijl én betere grip
Kledinghanger auto Waarom jij ook een auto kledinghanger nodig hebt!
Gordelhoes Gordelhoes voorkomt schuren van gordel in de nek

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl