Home Interieur styling Telefoonhouder auto

Wat is de beste auto telefoonhouder? Wij vergeleken er 4

Laat jij je liever de weg wijzen door een smartphone dan door een los of ingebouwd navigatiesysteem? Dan wil je natuurlijk niet dat je dure telefoon bij elke bocht door de auto vliegt. Bovendien moeten aanwijzingen op het telefoonscherm goed zichtbaar zijn. Op welke plek in de auto wil jij de telefoonhouder bevestigen? En hoe? Er zijn diverse mogelijkheden. We zetten de voors en tegens voor je op een rijtje. Zo kun jij onderweg veilig navigeren en bellen.


4 typen t
elefoonhouder auto

Smartphones zijn bijna niet meer weg te denken uit onze dagelijkse rijervaring. En dat is meestal positief, maar soms wat minder (denk aan de veiligheid!). We gebruiken mobiele telefoons als navigatiesysteem, om muziek af te spelen en om dat ene handsfree-telefoontje af te handelen. (Tenminste, we hopen dat je behalve voor bovenstaande activiteiten je smartphone tijdens het autorijden niet gebruikt!)

dashboardhouder telefoon
Veiligheid voor alles: gebruik altijd een auto telefoonhouder

Veiligheid cruciaal

Je kunt tijdens het rijden voor extra veiligheid zorgen door gebruik te maken van een smartphone houder. Een goede telefoonhouder zorgt ervoor dat je de benodigde informatie in een oogwenk kunt zien. Zo kun je je aandacht de rest van de tijd op de weg houden. Smartphonehouders voor in de auto zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan houders om op de voorruit te plakken of modellen die je op het dashboard monteert. Daarnaast zijn er systemen die je in een ventilatierooster in het dashboard schuift of die je in een bekerhouder plaatst. Sommige telefoonhouders kun je op meerdere manieren bevestigen. 


Welke verschillende telefoonhouders kan ik kopen?

Dus je wilt een telefoonhouder kopen? De keuze is reuze! De meest voorkomende telefoon standaard is een telefoonhouder met zuignap. Deze bevestig je op de voorruit of op het dashboard. Een andere populaire oplossing is de smartphone houder die je in een ventilatierooster ophangt.

Deze ophangsystemen zijn over het algemeen kleiner en daardoor minder opvallend. Tegelijkertijd zijn telefoonhouders voor in het ventilatierooster wat beperkter, omdat je ze vaak niet (goed) kunt bijstellen. Toch zweren veel automobilisten bij een ventilatierooster telefoonhouder, omdat ze het dashboard en de voorruit graag vrij houden.

Veel telefoonhouders hebben een 'verstelbare arm' waardoor de smartphone op zijn plaats gehouden wordt. Sommige uitvoeringen zijn voorzien van een magneet die je op de achterkant van de telefoon of tussen de telefoon en het hoesje kunt bevestigen.
Er zijn ook telefoonhouders die je in de cd-speler of bekerhouder kunt bevestigen. Wij raden je echter aan te kiezen voor een houder voor op de voorruit of in het ventilatierooster. Deze zijn namelijk eenvoudiger te gebruiken.

auto telefoon houder
Welk type houder is voor jou het meest praktisch?

Hieronder beschrijven we 5 varianten:

1.Telefoonhouder auto voor op de voorruit
2. Auto telefoonhouder voor op het ventilatierooster (magnetisch of met verstelbare bevestigingsarmen)
3. Smartphone houder auto voor op het dashboard
4. Autotelefoonhouders voor in de bekerhouder 
5. Telefoonhouder auto voor in de cd-speler


1. Voorruithouders

Bevestig de telefoonhouder op de voorruit van je auto door middel van een zuignap of sticker. Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende en vaakst gebruikte optie voor het ophangen van een smartphone in de auto. Door middel van een zuignap wordt je mobiele telefoon stevig op zijn plaats gehouden op de voorruit van je auto. Dit is een goede plek voor een autotelefoonhouder, omdat het je telefoon op ooghoogte plaatst. Dat betekent dat je je blik niet lang van de weg hoeft te laten afdwalen om de kaart in je navigatie-app te controleren. 
telefoonhouder autoraam
Wellicht de meest bekende plek: op het voorraam.

Niet duur en makkelijke bevestiging

Bovendien zijn smartphone voorruithouders niet duur in aanschaf en gemakkelijk te bevestigen. Echter, een voorruithouder blokkeert je zicht enigszins en dat is vooral vervelend in sportieve auto's waarbij de voorruit uit meerdere delen bestaat  of voorzien is van zonwerend glas. Sommige telefoonhouders voor op de voorruit zijn voorzien van een lange flexibele arm. Hiermee kun je je smartphone optimaal positioneren. Het voordeel van voorruithouders is dat je telefoon goed in het zicht hangt.

Bijkomend nadeel daarvan is dat je zicht naar buiten dus iets minder wordt. Daarnaast kan een smartphone (zeker een wat grotere) door de verstelbare arm gaan trillen, waardoor dingen op het scherm minder goed te zien zijn. Bovendien loopt de voedingskabel van de telefoon over het dashboard, wat niet altijd handig is.

Voordelen telefoonhouder auto voor op voorruit

+ bij een voorruithouder hangt de telefoon goed in het zicht
+ Plaatsen kan op elke plek op het autoraam, oftewel links of rechts van de bestuurder
+ De luchtroosters worden niet geblokkeerd
+ Door de zachte met polyurethaan beklede klemmetjes blijft de telefoon onbeschadigd
+ Met het kogelgewricht kan de houder gedraaid worden om de ideale kijkhoek te bereiken

Nieuwsgierig geworden? Bij R2B Store bestel je snel een voorruit telefoonhouder.


Nadelen voorruithouder

- Ontneemt wat zicht naar buiten door de voorruit
- Indien de telefoon aan de oplader is bevestigd loopt er een kabeltje over het dashboard
- In sommige gevallen is de houder relatief ver van het gezicht verwijderd, bijvoorbeeld bij een geleidelijk aflopende voorruit
- Je hebt twee handen nodig om je smartphone in de houder te plaatsen

Check voor de zekerheid of de houder 360 graden draaibaar is, zodat je kunt kiezen voor landschap- of portretweergave. Portretweergave is bijvoorbeeld handig om je telefoon op te laden.

2. Telefoonhouder ventilatierooster
Bevestig de telefoonhouder door deze in een van de ventilatieroosters te schuiven. Daarna kun je de telefoon op 2 manieren in de houder plaatsen: met de uitschuifbare klemmetjes van de houder of supersnel met magneetjes. Afhankelijk van de uitvoering van het HVAC-systeem in jouw auto – oftewel, hoe de verwarming, ventilatie en airconditioning zijn ingedeeld – kan een ventilatieroosterhouder uitkomst bieden. 


telefoonhouder auto ventilatierooster
Discreet en praktisch is de ventilatierooster variant.

Een dergelijke houder is eenvoudig te bevestigen en zit op een handige hoogte, zonder je zicht (al te veel) te belemmeren. Bovendien valt een telefoonhouder in het ventilatierooster niet zo erg op als een op de voorruit. Traditionele rechthoekige ventilatieroosters die niet (al te gemakkelijk) bewegen zijn het meest geschikt voor dit soort smartphonehouders. Ronde ventilatieroosters zijn vaak te diep of te onstabiel om te gebruiken. Zicht op scherm bij telefoonhouder auto ventilatierooster

Hoe zit het eigenlijk met het zicht op je scherm bij deze telefoonhouders? Gelukkig heb je wat speling bij het plaatsen van de houder in het ventilatierooster. Zo kun je het telefoonscherm bij luchtroostermodellen over het algemeen goed naar jezelf toe draaien. Hierdoor heb je toch goed zicht op het scherm. Een groot voordeel van de ventilatieroosterhouder ten opzichte van andere systemen is dat je alle aansluitingen en toetsen van je smartphone makkelijk kunt blijven gebruiken, omdat deze helemaal vrij zijn.

Natuurlijk kan het zijn dat je niet zoveel voelt voor een houder in een ventilatierooster omdat dan de luchtstroom wordt geblokkeerd. In veel gevallen kun je het betreffende rooster afsluiten, zodat er geen warme of koude lucht tegen je telefoon wordt geblazen. Koude lucht is uiteraard niet zo erg, maar als je de verwarming vol op je telefoon laat blazen met hete lucht, kan hij wel eens oververhit raken. Bevestigen zonder zuignap of andere plakmiddelen.


Enige systeem zonder plakmiddelen

Oh ja, dit is het enige systeem dat je zonder zuignappen of andere plakmiddelen heel snel kunt plaatsen. De rubberen bevestiging aan de achterkant zorgt er bovendien voor dat er geen krasjes of beschadigingen op je ventilatierooster komen. De telefoonhouder houdt je telefoon op z’n plaats, precies waar jij dat wilt. Plus, je kunt gemakkelijk een lader of audiokabel op je smartphone aansluiten. En met de houder kun je dus ook heel eenvoudig handsfree bellen. Deze optie is dus veilig en voordelig, want zo voorkom je peperdure verkeersboetes. Door de handige bevestigingsmethode in het luchtrooster krijg je bovendien geen kringen op de voorruit.

Nog een praktisch pluspuntje: omdat de houder heel compact en licht is, kun je hem makkelijk in je zak of tas stoppen. Ideaal dus om mee te nemen op reis en om in de huurauto te gebruiken, bijvoorbeeld met navigatie of andere onmisbare apps.

Telefoon bevestigen met magneet


We verkopen ook houders met luchtroostermontage die worden geleverd met een plakbare magneet. Deze magneet plak je op je smartphone of hoesje. Vervolgens ‘plak’ je de telefoon met de magneet op de houder aan het ventilatierooster. Zo heb je dus een magnetische telefoonhouder. 

magnetische telefoonhouder

Supersnelle plaatsing telefoon

Om deze magnetische telefoonhouder te bevestigen, schuif je een klem van de houder over een 'vin' van een van de ventilatieroosters. Een dergelijk systeem blokkeert je zicht niet. Bovendien kun je het beeldscherm van de telefoon ietsjes naar je toe draaien. Het is ook mogelijk de houder in het luchtrooster aan jouw linkerzijde te plaatsen. Daar is echter is veel minder ruimte om de houder in te plaatsen. Plus, ben je rechts? Dan wordt het een hele uitdaging om je telefoon links van je te bedienen. Vooral tijdens het rijden. Daarnaast is ook het vastklemmen van de telefoon of juist het losmaken ervan lastig als je rechtshandig bent.

Je moet trouwens niet vergeten het meegeleverde metalen plaatje te bevestigen. (Dit plaatje is overigens heel dun!) Je hebt meerdere opties. Zo kun je het zelfklevende plaatje op de achterkant van je telefoon plakken of op de achterkant van je smartphonehoesje. Bij beide opties wordt de telefoon door de magneet aangetrokken. Als laatste optie kun je het plaatje ook aan de binnenkant van je hoesje plakken en vervolgens de smartphone er weer instoppen. 

Dit is de meest discrete oplossing, want dan zie je niks van het metalen plaatje. Zodra je het plaatje hebt bevestigd, kun je de smartphone heel gemakkelijk op de magneet klikken. Kun je hem ook niet meer kwijtraken. Bovendien is dit de makkelijkste manier om je telefoon vast te zetten en los te halen elke keer als je in- of uitstapt.


Landscape of portrait (horizontaal of verticaal)?

Het voordeel van je telefoon horizontaal bevestigen, is dat je op het scherm meer plaatsen naast de weg kunt zien. Een nadeel is dat je niet zo ver vooruit kunt kijken als wanneer je de telefoon verticaal bevestigt. Bij landscape wordt een groter deel van het luchtrooster bedekt. Bij portrait loopt de oplaadkabel netjes naar beneden, waar de 12V-aan sluiting zit.


Telefoon bevestigen tussen verstelbare bevestigingsarmen

Wil (of durf) je niet (te) vertrouwen op magneten of plakmiddelen of wil je gewoon je cd-speler kunnen blijven gebruiken (zie nummer 5 Telefoonhouder auto in de cd-speler)? Dan is de variant waarbij je de telefoon tussen verstelbare bevestigingsarmen vastklemt wellicht de beste keuze voor jou. Deze variant is geschikt voor vrijwel alle toestellen. Je kunt de telefoonhouder eenvoudig monteren en hij steunt op een van de ventilatieroosters. Bovendien is hij stevig, stabiel en verstelbaar. De houder heeft in feite dezelfde basis als de hierboven genoemde versie, maar dan is de magneet vervangen door verstelbare bevestigingsarmen die je telefoon omsluiten.

Voordelen telefoonhouder auto ventilatierooster

+ Je hebt maximaal zicht door het voorraam
+ De telefoonhouder is verkrijgbaar voor een zacht prijsje
+ Het is een discrete oplossing, omdat hij nauwelijks opvalt
+ Je kunt de houder eenvoudig meenemen om in een andere auto te gebruiken
+ De magnetische telefoonhouder heeft veruit de snelste bevestigingsmethode van alle telefoonhouders: je kunt je telefoon met één hand bevestigen
+ Er loopt geen kabel over het dashboard als de telefoon is aangesloten aan de oplader
+ Je hebt volledige toegang tot alle aansluitingen en toetsen van de smartphone
+ Dit systeem is ook geschikt voor zwaardere telefoons
+ De telefoonhouder kan 180 graden draaien, zodat je de telefoon zowel horizontaal als verticaal kunt gebruiken (verticaal is handig voor opladen)
+ Zachte polyurethaan klemmetjes houden je telefoon krasvrij

Nieuwsgierig geworden? Bij R2B Store bestel je snel een ventilatierooster telefoonhouder.

Nadelen telefoonhouder auto ventilatierooster

- Kan de bediening van het instrumentenpaneel mogelijk wat bemoeilijken
- De luchtroosters worden enigszins geblokkeerd, waardoor koude en/of warme lucht iets minder makkelijk kan doorstromen
- Bij magneetmontage moet je het (zeer dunne) zelfklevende metalen plaatje op de achterzijde van je telefoon(hoesje) plakken
- Gebruik je de bevestigingsmethode met de openschuivende klemmetjes, dan heb je 2 handen nodig om de telefoon in de houder te plaatsen


mobiel houder auto ventilatierooster
Plaatsing via magneet of klemmetjes? Waar ga je voor?


3.Dashboard telefoonhouder

Bevestig de telefoonhouder op je dashboard met behulp van een zuignap, sticker of klem. Plaats vervolgens je smartphone in de houder. Een dashboard telefoonhouder neemt nauwelijks tot geen zicht weg, wat een voordeel is. Je moet echter vrijwel altijd iets op het dashboard plakken, wat als nadeel gezien kan worden. Er zijn overigens ook voorruitsystemen die je op het dashboard kunt plaatsen.


universele telefoonhouder auto dashboard
Deze houder kun je op een groot gebied op het dashboard plaatsen

Het ‘dashboard’ is een ruim begrip. Houders kunnen dan ook op verschillende plekken gemonteerd worden. Meestal gebeurt dit rechts van de bestuurder, maar ook links is een mogelijkheid. Daarnaast is er een systeem dat je recht boven je stuur plaatst.


mobiel houder auto
Deze dashboard variant plaats je recht boven het stuur

Dashboard telefoonhouder versus voorruittelefoonhouder

De dashboard telefoonhouder heeft enkele voordelen ten opzichte van een telefoonhouder voor op de voorruit. Neem bijvoorbeeld voertuigen met een schuin aflopend autoraam, zoals een Honda Civic. Plaats je hierin een telefoonhouder op de voorruit, dan kan het zo zijn dat deze een behoorlijk eind van chauffeur verwijderd is. Een dashboard telefoonhouder daarentegen zit veel dichterbij de bestuurder. Zo kun je gemakkelijk bij de telefoon om deze te bedienen. Bovendien is je zicht bij een dashboard telefoonhouder minder belemmerd dan bij een voorruittelefoonhouder.


Voordelen dashboard telefoonhouder

+ Je hebt prima zicht op je telefoon
+ De houder is gefixeerd op één plek en de telefoon zal daarom altijd op exact dezelfde plek blijven
+ Je kunt de houder op een groot gebied plaatsen
+ Bedienen van het instrumentenpaneel blijft prima mogelijk
+ Er worden geen luchtroosters geblokkeerd
+ De met zachte polyurethaan beklede klemmetjes voorkomen beschadiging van de telefoon


Nadelen telefoonhouder auto voor op dashboard

- Het zicht door het autoraam wordt iets beperkt
- Je hebt 2 handen nodig om de smartphone in de houder te plaatsen
- De houder is minder eenvoudig naar een andere auto te verplaatsen
- Er loopt een kabeltje over het dashboard/instrumentarium als de telefoon wordt opgeladen

Check voor de zekerheid of de houder 180 graden kan draaien voor horizontaal en verticaal gebruik. Verticaal is bijvoorbeeld handig voor het opladen van de mobiele telefoon.


4. Telefoonhouder auto voor in bekerhouder

Plaats de telefoonhouder in de bekerhouder van je auto. Het formaat van deze smartphonehouder is vaak eenvoudig aan te passen, zodat de houder in nagenoeg elke bekerhouder past. Deze telefoonhouder plaats je in de bekerhouder. Maar let op, dit systeem werkt alleen als de bekerhouder in het middenconsole verwerkt is. Het grootste voordeel van dit systeem is dat je niets op je voorruit of dashboard hoeft te bevestigen. 

Echter wegen de nadelen wat ons betreft veel zwaarder. Door de locatie (in het middenconsole) is bediening vanuit je utostoel lastig. Plus, wil je het scherm van je telefoon bekijken? Dan heb je totaal geen zicht meer op wat er voor je op de web gebeurt. Tot slot kun je ervan uitgaan dat je een paar keer je rechterarm gaat stoten bij het schakelen of bij het bedienen van je automaat. Dit vinden wij genoeg redenen om de bekervariant links te laten liggen. Toch zetten we hieronder de voor- en nadelen voor je op een rij, zodat je je eigen mening kunt vormen.

Voordelen smartphone houder auto voor in bekerhouder

+ Je zicht door het autoraam wordt niet belemmerd
+ De houder blokkeert geen luchtroosters
+ Indien je telefoon aan de oplader hangt, loopt er geen kabeltje over het dashboard/instrumentarium
+ Zachte polyurethaan klemmetjes zorgen ervoor dat de telefoon niet beschadigd


Nadelen telefoonhouder voor in bekerhouder

- Wanneer je telefoon in de bekerhouder zit, kun je hem lastig bedienen
- Je rechterarm zal ongetwijfeld tegen de houder botsen (bij het schakelen)
- Wil je de smartphone in de houder plaatsen, dan heb je daarvoor 2 handen nodig
- Deze variant is minder eenvoudig mee te nemen naar een andere auto
- Je hebt minder ruimte om even snel wat spulletjes in de bekerhouder te leggen
- Er is slechts een klein gebied waar je de houder kunt plaatsen: enkel in de bekerhouder
- De bediening van het instrumentenpaneel kan wat lastiger worden

Check voor de zekerheid of de houder 180 graden kan draaien voor horizontaal en verticaal gebruik. Verticaal is bijvoorbeeld handig voor het opladen van je telefoon.


5. Telefoonhouder auto in cd-speler

Bevestig de telefoonhouder in de cd-sleuf. Klem vervolgens hierop de telefoon vast. Auto’s die zijn uitgerust met een cd-speler behoren zo langzamerhand tot een uitstervend ras. Veel mensen hebben daarom niks aan deze montagemethode. Mocht
je dit systeem wel (willen en kunnen) gebruiken, dan heb je gelijk met een bijkomend nadeel te maken. Je voelt hem vast al aankomen: je kunt geen cd’s meer afspelen. 

Bovendien speelt de positie van de cd-sleuf een belangrijke rol voor de plaatsing van de telefoonhouder. Als de cd-speler op een onhandige plek zit, kun je met de houder de stand van de telefoon niet optimaal krijgen. Daardoor kan het zijn dat je zicht op het scherm onvoldoende is. Daarnaast kan het ook zijn dat je telefoon(houder) het instrumentenpaneel blokkeert, waardoor andere dingen, zoals de airconditioning, moeilijker te bedienen zijn. Mogelijk dus genoeg redenen om niet voor het type ‘telefoonhouder cd-speler’ te kiezen.

Voordelen cd-speler telefoonhouder

+ Afhankelijk van de positie van de cd-speler heb je goed zicht op telefoon
+ Je luchtroosters worden niet geblokkeerd
+ Het zicht door de voorruit is optimaal
+ De bevestigingsklemmetjes zijn bedekt met zachte polyurethaan, zodat je telefoon niet beschadigt

Nadelen smartphonehouder in cd-speler

- Een cd afspelen kan niet meer
- Er is maar een klein gebied waar je de houder kunt plaatsen: enkel in de cd-speler
- De bediening van instrumentenpaneel wordt vrijwel zeker moeilijk of onmogelijk
- Je kunt de telefoonhouder minder makkelijk verplaatsen naar een andere auto
- Gebruik je een telefoonlader? Dan loopt er een kabeltje over het instrumentarium

Check voor de zekerheid of de houder 180 graden kan draaien voor horizontaal en verticaal gebruik. Verticaal is bijvoorbeeld handig voor het opladen van de telefoon.

telefoonhouder ventilatierooster auto
Uiteraard is het aan de linkerzijde monteren ook mogelijk.

Universele telefoonhouder auto of toestelspecifieke houder?

Goed, nu is het de vraag of je een universele telefoonhouder wilt of een die specifiek voor jouw toestel bedoeld is. Hieronder lees je jouw opties.

Universele telefoonhouder auto

Een universele smartphonehouder is geschikt voor verschillende toestellen. Deze houder is verstelbaar. Dat betekent dat je hem zelf kunt aanpassen aan de afmetingen van je toestel. Ideaal als je verschillende toestellen in de houder wilt kunnen plaatsen. Ons aanbod in de webshop betreft uitsluitend universele autotelefoonhouders. Een groot voordeel van dit type is dat je er gemakkelijk een andere telefoon in kunt plaatsen, omdat er telefoons met verschillende afmetingen in passen.


Toestelspecifieke smartphone houder auto

Het spreekt voor zich dat een toestelspecifieke houder speciaal voor jouw type toestel is gemaakt. Deze past dan ook perfect. Bovendien is het in veel gevallen zo dat er strategisch geplaatste uitsparingen in de houder zitten, zodat je alle knoppen en poorten zonder problemen kunt gebruiken. Daarnaast is een specifieke telefoonhouder vaak voorzien van een oplader. Keerzijde van de toestelspecifieke smartphonehouder is dat deze een stuk duurder is. Je zou ook een universele telefoonlader kunnen kopen en een
los autoladerkabeltje kunnen gebruiken. Hiermee bereik je hetzelfde voor een fractie van de prijs.


Waar in de auto plaats ik de telefoonhouder?

Dit hangt voornamelijk af van het soort telefoonhouder dat je hebt gekocht. Zorg er in elk geval voor dat de smartphonehouder stevig vast zit, zodat hij er niet af kan vallen tijdens het rijden. Plaats hem bovendien zo dat je er makkelijk bij kunt én zo dat je hem in één oogopslag kunt zien. Oftewel, plaats hem op ooghoogte en op iets minder dan armlengte van waar jij zit.Tot slot is het in elk geval belangrijk dat je je zicht op de weg niet blokkeert. Dus als je de autotelefoonhouder op het dashboard of het autoraam plaatst, zorg dan dat je altijd genoeg zicht op de weg hebt.


Makkelijk in gebruik

Of je een auto telefoonhouder makkelijk te gebruiken vindt, is en blijft vaak subjectief. Echter, bij alle varianten zijn essentiële aandachtspunten aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan (het gemak van) het aanbrengen en verwijderen van de telefoon, het veranderen van de positie van de telefoon in de houder, maar ook het veranderen van de positie van de houder zelf en het zicht op de telefoon.

telefoon houder magneet
Het magneetje dat er voor zorgt dat de telefoon muurvast blijft zitten. Telefoonhoesje er over en je ziet er niets van!

Leesbaarheid bij trillende houder

Het eventuele trillen van de telefoon in de houder en/of de houder zelf kan meerdere oorzaken hebben. Sommige smartphonehouders trillen wat sneller dan anderen. De oorzaak zit 'm vaak in de combinatie tussen het wegdek en de wegligging van de auto. Hierbij gaan we er voor het gemak even vanuit dat de houder en de telefoon erin op de juiste manier gemonteerd zijn. Als jij vervolgens over een behoorlijk hobbelige weg rijdt, is het niet verwonderlijk dat het schermpje van de telefoon tijdelijk iets trilt. Heb je platte
sportbanden op je bolide gemonteerd? Of een sportonderstel? Heb je de banden knetterhard opgepompt? Dat zijn stuk voor stuk factoren die het vermogen van de houder om trillingen op te vangen op de proef stellen. In de praktijk zal het trillen echter reuze meevallen.


Past mijn smartphone?

Het is slim om controleren of jouw smartphone goed in de betreffende smartphonehouder past. Vrijwel alle smartphones passen in de beschikbare telefoonhouders. Toch kan het geen kwaad om te checken of jouw telefoon in lengte en breedte, inclusief eventueel telefoonhoesje, daadwerkelijk in de houder past. Ook is het belangrijk om te controleren of je nog steeds alle knoppen, zoals de aan-/uitknop en de volumeknoppen, goed kunt bedienen als de telefoon in de houder zit.


Telefoonhouder auto verwijderen

Soms is het verwijderen van de houder erg lastig. Zo kost het bij sommige ventilatieroostersystemen wat kracht om deze los te krijgen. De smartphone in de houder plaatsen gaat bij de meeste telefoonhouders juist zeer eenvoudig.


Wil je je telefoon onderweg opladen?
Niets is zo vervelend om de weg niet te weten en met een lege accu te staan. Ga daarom goed voorbereid op weg en zorg dat je ook in de auto altijd een oplader bij je hebt.

12V autolader in auto
12V autolader kabel voor de telefoon is een 'must have'

Actief opladen met actieve telefoonhouder auto

Maak jij in de auto actief gebruik van je smartphone, dan wil je uiteraard het batterijniveau op pijl houden. Een 'actieve telefoonhouder' heeft een ingewerkte laadkabel met autolader. Hiermee houd jij je smartphone up and running. Zo kom je nooit met een lege accu op je bestemming aan.


Passief opladen met smartphone houder auto

Een 'passieve telefoonhouder' is een houder die je toestel wel vasthoudt, maar die geen ingewerkte laadkabel heeft. Een voordeel hiervan is dat de prijs van dergelijke smartphonehouders lager ligt dan bij actieve houders. Je kunt net zo makkelijk je eigen laadkabel en autolader gebruiken om je toestel op te laden in de auto. In onze webshop hebben we autoladers en laadkabels die in de 12V-sigarettenplug passen.


Boete voor vasthouden mobiele telefoon in auto?

Als bestuurder tijdens het rijden hun mobiele telefoon vasthouden kunnen ze rekenen op een fikse boete. Deze kost je in één klap 230 euro. Auw! Uiteraard is het sowieso handiger (en veiliger) om zoveel mogelijk gegevens in te stellen voordat je vertrekt. Tijdens het rijden met je smartphone bezig zijn, leidt tenslotte af en is daarom niet wenselijk. Alhoewel sommige wetenschappers dit in twijfel trekken, lees het artikel op scientias.nl eens. Efin, stel gewoon zoveel mogelijk vóór de rit in. Moet je onderweg een ander adres invoeren? Zet je auto dan even op een veilige plek langs de weg en voer daar het adres in. 


Autotelefoon accessoires om aan te denken

Nu je (hopelijk) voorzien bent van een geschikte autotelefoonlader, is het tijd om na te denken over andere handige telefoonaccessoires voor in de auto. Zo verkopen we in onze webshop bijvoorbeeld een autolader met 2 USB-ingangen en een handige micro USB-oplaadkabel.


Handig: 12V-autolader met 2x USB


Met een 12V-mobiele telefoonoplader voor in de auto hoef je nooit meer bang te zijn dat je batterij onderweg leeg raakt. De stijlvolle lader heeft een compacte vormgeving en is vrijwel overal te gebruiken. Zo kun je de batterij van jouw smartphone onderweg altijd opladen. Je sluit de autolader aan op de aanstekeraansluiting in je dashboard. In de meeste auto's past hij bovendien naadloos in het interieur. Plus, met zijn 15 gram weegt hij minder dan een paar muntjes in je zak. Handig voor medereizigers: micro USB laadkabel


12V autolader USB
12V autolader USB: superhandig voor jezelf en medepassagiers!

Bovenstaande autolader is te gebruiken in combinatie met je eigen kabel. Zo kun je eenvoudig je telefoon of tablet opladen. Bovendien is er in de autolader ruimte om het mobiele toestel van een medereiziger op te laden. Heb je nog een oplaadkabel nodig? Check onze webshop!


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Acculaders
Acculader - informatie over diverse soorten auto acculaders
Omvormer auto 12v
12V Omvormer - Sluit je elektronica aan in de auto!
Parkeerschijf kopen
Parkeerschijf kopen - bestel online en voorkom boete!
Hoofdsteun instellen
Auto hoofdsteun - hoogte hoofdsteunen goed instellen
Vochtvreter
Vochtvreter auto? Herbruikbare auto ontvochtiger is ideaal
Meer
Alle Auto interieur artikelen lees je hier
Ook leuk
Cruisecontrol Cruisecontrol, voordeliger autorijden
Flocken Flocken: je interieur flocken? Zo werkt het!
Raamslinger Met stijl je ramen openen via schromen raamslingers
Meterhouders Meterhouders: in een oogopslag je motorwaarden!
Turbotimer Een turbo timer laat je turbo optimaal afkoelen

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl